Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Acarieni - Cum identifici, combati


Ce sunt acarienii
Acarienii sunt paianjeni microscopici des intalniti in locuintele umane. Desi, in general, nu traiesc pe pielea oamenilor, nu inteapa si nu transmit boli, acestia sunt sursa principala de alergeni din praful de casa, precum si cei care determina aparitia simptomelor specifice alergiei, ceea ce ii face daunatori pentru persoanele sensibile. Departe fiind de a putea fi numite evenimente izolate, aproximativ 45% din alergii sunt cauzate de acarieni, acestia situandu-se pe locul doi ca factor alergenic, fiind intrecuti doar de polen.

Cum se manifesta alergia?
id36647Alergia cauzata de acarieni se manifesta in mod similar cu cea cauzata de polen, simptomele cele mai comune fiind stranutul, un nas infundat sau care curge, tuse, respiratie ingreunata sau suieratoare, etc. Aceasta este prezenta pe tot parcursul anului, in unele cazuri fiind mai deranjanta toamna si iarna, intrucat temperaturile reduse (precum si comportamentele sau obiceiurile pe care le aduc cu sine, ca de exemplu aerisirea mai rara a casei) creeaza un mediu si mai favorabil pentru acarieni.

Alergia se declanseaza in momentul in care persoana alergica inhaleaza praful de casa (un amestec fin, care pluteste usor si care contine particule de piele umana, particule alimentare uscate, spori de mucegai, fibre textile, fragmente de insecte si in special acarieni, impreuna cu fecalele acestora), lucru posibil in urma unei multitudini de activitati de zi cu zi, cum ar fi aspiratul, maturatul si mersul pe covor, asezarea asternutului sau chiar modificarea pozitiei in somn.

Cum se poate trata alergia?
Tratamentul alergiei la acarieni, ca si tratamentele pentru numeroase alte alergii, se bazeaza in primul rand pe profilaxie – si anume luarea unor anumite masuri medico-sanitare de controlare a mediului inconjurator pentru a preveni aparitia si raspandirea bolilor, in acest caz pentru a reduce numarul de acarieni din casa si pentru a slabi in mod indirect simptomele alergiei. Metodele obisnuite de curatenie nu elimina acarienii (si insecticidele nu au niciun efect), de aceea fiind nevoie de o igienizare mai eficienta si mai regulata, masurile luate trebuind urmate in totalitate si repetate pe o perioada mai lunga de timp, intrucat eradicarea tututor acarienilor nu este o sarcina usoara.

Printre posibilele masuri se numara:

 • reducerea umiditatii aerului sub 50% (pentru aceasta se poate folosi aerul conditionat sau un dezumidificator)
 • spalarea asternuturilor o data pe saptamana cu apa fierbinte (la 55 – 60 de grade Celsius)
 • introducerea materialelor care nu se pot spala la o temperatura atat de ridicata la congelator pentru o noapte pe saptamana
 • folosirea unei huse speciale (pentru perne si saltele), impermeabila pentru alergeni
 • folosirea unei carpe umede pentru a indeparta praful
 • folosirea unei masti in timpul aspiratului sau a stergerii prafului
 • evitarea spatiului in care s-a facut curatenie pentru cel putin 2 ore
 • inlocuirea covoarelor cu parchet si a draperiilor groase cu jaluzele de plastic
 • inlocuirea canapelelor sau fotoliilor tapitate cu mobila acoperita cu piele (sau imitatie de piele)
 • evitarea umidificatorilor de aer si a plantelor verzi

sneeze-clip-art-49969In unele cazuri, un medic alergolog va prescrie si un tratament medicamentos. Acesta va avea drept scop reducerea inflamatiei si a numeroaselor simptome cauzate de alergie si va fi diferit in functie de modul de manifestare al acesteia (rinita, rino-conjunctivita, astm bronsic sau dermatita alergica).

Totusi, ambele solutii prezentate mai sus sunt doar de moment, acarienii neputand fi eliminati in totalitate decat foarte greu si majoritatea medicamentelor tratand doar efectul alergiei si nu si cauza. Din aceste motive, solutia definitiva in cazul alergiilor este desensibilizarea, intrucat este singura metoda terapeutica care are capacitatea de a interveni in mecanismul de producere a bolii.

Desensibilizarea consta in expunerea treptata la doze de alergeni (in cazul acesta, acarieni) standardizate, din ce in ce mai mari, administrate subcutanat sau sublingual. Dupa un timp, organismul va dezvolta o toleranta pentru alergen si nu va mai raspunde la contactul cu acesta in mod violent. Desi este un proces de durata (vindecarea este completa abia dupa 3 ani), numeroase studii i-au demonstrat eficienta, sansele de reusita fiind de pana la 70%, si in multe din cazuri efectele pot fi vizibile inca din primul an de tratament. Efectele secundare sunt rare, constau de obicei in mancarimi in cavitatea bucala sau mici tulburari digestive, si apar doar la inceputul tratamentului.

Desensibilizarea are, de asemenea, efecte pozitive si mai ample; s-a demonstrat, de exemplu, ca reduce sansele ca persoana in cauza sa dezvolte alte alergii sau sensibilizari, reduce consumul de medicamente (ducand la o cheltuiala mult mai mica) si imbunatateste calitatea generala a vietii.

Totusi, dat fiind faptul ca este un proces de durata, este extrem de important ca oamenii care il adopta sa nu isi piarda rabdarea sau motivatia, sa respecte tratamentul cu rigoare pana la final, chiar daca sunt descurajati sau daca problemele par a fi disparut, intrucat, daca este intrerupt, alergia se poate intoarce si timpul si efortul investite vor fi in zadar.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • dinulescu
  02/02/2019 at 2:20 am

  demodex dela caine la om-alergie oculara si dermatita periorala c e trebuie fct in apart.?..inclusiv ferestre -rame termopan....ce substante folosesc?

  • PestControl Expert
   19/02/2019 at 10:53 am

   Demodex este un acarian, iar pentru dermatita periorala nu se cunoaste o cauza exacta a aparitiei. Din pacate, nu exista substante propriu-zise ce pot fi aplicate in acest caz, iar pe langa vizita la un medic, daca este cazul, trebuie sa respectati o serie de posibile masuri, pe care le gasiti prezentate in articolul nostru.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături