
Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, insecticide:
Biologie: După ce se hrăneşte cu sânge o perioadă, femela ţânţar depune 150 -300 de ouă înfăşurate într-un înveliş special, lipicios, pe suprafaţa apei din locurile cu apă stătătoare, de exemplu apa din putinile pentru apa de ploaie, streşinile şi jgheaburile acoperişurilor, băltoacele, mocirlele şi iazurile etc. Evoluţia embrionară şi larvară se desfăşoară exclusiv în apă. Larvele ajung la suprafaţa apei prin orificiile tubulare, pe care le au inserate în partea posterioară a abdomenului. Prin intermediul acestor orificii ele respiră aer ca printr-un tub de scufundare. Pupele ţânţarilor, care sunt relativ active, stau de asemenea agăţate la suprafaţa apei prin orificiile de respirat, ce sunt poziţionate pe toracele lor şi care le permit să respire sub apă. Larvele se transformă în pupe după 2-3 săptămâni, în apă. Stadiul de pupă durează numai câteva zile. Ţânţarii adulţi eclozează la suprafaţa apei şi încep imediat să zboare. În condiţii favorabile, specia tinde către înmulţire în masă, populaţia lor cuprinzând un număr deosebit de mare de indivizi.
Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, capcane:
Răspândire: ţânţarii sunt răspândiţi în toată lumea.
Dăunător: Intră în categoria agenţilor supărători şi a dăunătorilor pentru igienă. Ţânţarii nu provoacă pagube alimentelor sau materialelor, dar devin foarte supărători datorită zgomotului pe care îl fac în timpul zborului. Femelele se hrănesc cu sânge odată la 2 -3 zile, înţepăturile având efecte neplăcute. Urmările înţepăturii depind de intensitatea reacţiei alergice a fiecărei persoane. În general apar imediat eriteme şi urticariie. In decursul a încă 24 de ore apar pustiile roşii, care se vindecă în câteva zile. În general, în Europa nu reprezintă o problemă transmiterea de către ţânţari a agenţilor patogeni (de boli), precum viruşi, bacterii, protiste etc. În zonele tropicale, însă, specia acţionează şi ca transmiţător al unor agenţi patogeni, cum ar fi viermi, (filariae) şi arboviruşi.
Alte specii: în Europa există alte patru clase de ţânţari, ce cuprind în total 44 de specii de ţânţari: Aedes sp., Culiseta sp., Anopheles sp. şi Mansonia sp.
Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, fly-killere:
Ţânţarii din familia Anopheles sunt cunoscuţi drept purtători ai microbilor de malarie (plasmodii). Datorită încălzirii globale a climei, este de aşteptat ca aceştia să se răspândească tot mai mult spre nord.
Tantarii, aceste insecte care sunt considerate o mare problema la nivel global, traind din suptul sangelui oricarei vietati care misca in jurul lor, inclusiv oamenii. Sunt multe lucruri interesante pe care poate nu le stiti despre tantari si voi incerca sa le prezint in acest articol.
1.Tantarii sunt cele mai periculoase animale de pe Pamant deoarece sunt asociati cu cele mai multe cazuri de decese la om. Ei pot transporta tot felul de boli cum ar fi malaria, febra galbena etc.
2.Numai femelele inteapa, masculii se hranesc cu nectar de flori. Scopul pentru care femelele se hranesc cu sange este pentru a face rost de proteine pentru a depune ouale. Atunci cand nu sunt in perioada de reproducere si femelele sunt bucuroase sa manance doar nectar
3.Unii tantari nu inteapa oamenii si prefera sa intepe alte animale sau pasari, diferite specii de tantari cu diferite diete alimentare.
4.Tantarii zboara cu o viteza intre 1.5 si 2.5 km/ora ceea ce poate pare mult, dar defapt daca ar fi o cursa intre toate insectele zburatoare tantarii cu siguranta s-ar clasa undeva in ultimele pozitii
5.Aripile tantarului au intre 300 si 600 de batai pe secunda ceea ce explica bazaitul pe care il face tantarul chiar inainte sa te intepe.
6.Atunci cand se imperecheaza tantarii isi sincronizeza bataile aripilor ceea ce nu este usor la sutele de batai pe secunda pe care le are, si bazaitul pe care il fac suna ca si cand ar zbura un singur tantar.
7.Tantarii isi cauta un loc propice de locuit si la peste 100 de km de locul unde s-au nascut. Tantarii se nasc in medii cu umiditate foarte ridicata cum ar fi rauri, mlastini, lacuri etc, insa pentru a cauta o zona propice cu surse de abundente de nectar si sange, sunt dispusi sa calatoreasca peste 100 de km.
8.Toti tantarii au nevoie de apa pentru a se inmultii. E nevoie doar de cativa stropi de apa pentru ca tantarii sa-si poata depune ouale. Din aceasta cauza este indicat sa incerci sa minimizezi pe cat posibil cantitatea de apa din jurul casei tale cum ar fi scurgeri care picura, aer conditionat, sau orice loc unde se poate strange apa mai multe zile
9.Un tantar traieste intre 5 si 6 luni. Cu toate ca tendinta este sa traiasca mai putin, mai ales atunci cand reusesc sa intre in locuintele noastre, in conditii optime tantarul poate trai pana la jumatate de an.
10.Tantarii pot detecta dioxidul de carbon de la 25 de metrii distanta.Dioxidul de carbon pe care oamenii sau animalele il produc este elementul cheie pe care tantarii il cauta atunci cand sunt infometati. Dupa urmele de dioxid de carbon din aer tantarii isi detecteaza victimele zburand peste tot pe unde este o cantitate seminificativa.
este foarte interesant