Comanda din: 20-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Tantari


Aspect: lungimea corpului este de 3, 5 – 5mm; corpul are o constituţie fragilă şi o culoare gri maronie; toracele este prevăzut cu dungi longitudinale fine; abdomenul (partea posterioară) are trei linii transversale deschise la culoare; în torace sunt inserate trei perechi de picioare subţiri şi de asemenea o pereche de aripi înguste şi lungi; aripile posterioare nu sunt concepute pentru zborul propriu-zis, ci servesc la stabilizarea acestuia, de aceea au dimensiuni reduse (tipic pentru diptere); picioarele sunt acoperite de peri fini; masculii prezintă nişte antene lungi, acoperite de peri aspri; masculii mai au şi două apendice lungi, acoperite la rândul lor cu ţepi fini; trompa masTantarculilor nu este făcută pentru a înţepa; femelele au antene mai scurte şi acoperite totodată de peri aspri; de asemenea cele două apendice sunt mai mici comparativ cu ale masculilor; între acestea este inserată o trompă folosită la înţepat; spre deosebire de alte specii de ţânţari, corpul speciei Culex pipiens este relativ drept până la bază; în repaus, picioarele posterioare sunt întinse şi îndreptate în sus; larvele au un cap bine delimitat de restul trupului, pe care sunt poziţionate doua antene scurte; corpul larvelor are un torace lat; partea posterioară a trupului, care este segmentată, se îngustează uşor către spate; corpul larvelor este acoperit pe părţile laterale de zone cu peri aspri şi lungi;la capătul părţii posterioare se află un orificiu tubular, lung, pentru respirat.

Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, insecticide:

Biologie: După ce se hrăneşte cu sânge o perioadă, femela ţânţar depune 150 -300 de ouă înfăşurate într-un înveliş special, lipicios, pe suprafaţa apei din locurile cu apă stătătoare, de exemplu apa din putinile pentru apa de ploaie, streşinile şi jgheaburile acoperişurilor, băltoacele, mocirlele şi iazurile etc. Evoluţia embrionară şi larvară se desfăşoară exclusiv în apă. Larvele ajung la suprafaţa apei prin orificiile tubulare, pe care le au inserate în partea posterioară a abdomenului. Prin intermediul acestor orificii ele respiră aer ca printr-un tub de scufundare. Pupele ţânţarilor, care sunt relativ active, stau de asemenea agăţate la suprafaţa apei prin orificiile de respirat, ce sunt poziţionate pe toracele lor şi care le permit să respire sub apă. Larvele se transformă în pupe după 2-3 săptămâni, în apă. Stadiul de pupă durează numai câteva zile. Ţânţarii adulţi eclozează la suprafaţa apei şi încep imediat să zboare. În condiţii favorabile, specia tinde către înmulţire în masă, populaţia lor cuprinzând un număr deosebit de mare de indivizi.

Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, capcane:

Răspândire: ţânţarii sunt răspândiţi în toată lumea.

Dăunător: Intră în categoria agenţilor supărători şi a dăunătorilor pentru igienă. Ţânţarii nu provoacă pagube alimentelor sau materialelor, dar devin foarte supărători datorită zgomotului pe care îl fac în timpul zborului. Femelele se hrănesc cu sânge odată la 2 -3 zile, înţepăturile având efecte neplăcute. Urmările înţepăturii depind de intensitatea reacţiei alergice a fiecărei persoane. În general apar imediat eriteme şi urticariie. In decursul a încă 24 de ore apar pustiile roşii, care se vindecă în câteva zile. În general, în Europa nu reprezintă o problemă transmiterea de către ţânţari a agenţilor patogeni (de boli), precum viruşi, bacterii, protiste etc. În zonele tropicale, însă, specia acţionează şi ca transmiţător al unor agenţi patogeni, cum ar fi viermi, (filariae) şi arboviruşi.

Alte specii: în Europa există alte patru clase de ţânţari, ce cuprind în total 44 de specii de ţânţari: Aedes sp., Culiseta sp., Anopheles sp. şi Mansonia sp.

Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, fly-killere:

Ţânţarii din familia Anopheles sunt cunoscuţi drept purtători ai microbilor de malarie (plasmodii). Datorită încălzirii globale a climei, este de aşteptat ca aceştia să se răspândească tot mai mult spre nord.

Tantarii, aceste insecte care sunt considerate o mare problema la nivel global, traind din suptul sangelui oricarei vietati care misca in jurul lor, inclusiv oamenii. Sunt multe lucruri interesante pe care poate nu le stiti despre tantari si voi incerca sa le prezint in acest articol.Tantar

1.Tantarii sunt cele mai periculoase animale de pe Pamant deoarece sunt asociati cu cele mai multe cazuri de decese la om. Ei pot transporta tot felul de boli cum ar fi malaria, febra galbena etc.

2.Numai femelele inteapa, masculii se hranesc cu nectar de flori. Scopul pentru care femelele se hranesc cu sange este pentru a face rost de proteine pentru a depune ouale. Atunci cand nu sunt in perioada de reproducere si femelele sunt bucuroase sa manance doar nectar

3.Unii tantari nu inteapa oamenii si prefera sa intepe alte animale sau pasari, diferite specii de tantari cu diferite diete alimentare.

4.Tantarii zboara cu o viteza intre 1.5 si 2.5 km/ora ceea ce poate pare mult, dar defapt daca ar fi o cursa intre toate insectele zburatoare tantarii cu siguranta s-ar clasa undeva in ultimele pozitii

5.Aripile tantarului au intre 300 si 600 de batai pe secunda ceea ce explica bazaitul pe care il face tantarul chiar inainte sa te intepe.

6.Atunci cand se imperecheaza tantarii isi sincronizeza bataile aripilor ceea ce nu este usor la sutele de batai pe secunda pe care le are, si bazaitul pe care il fac suna ca si cand ar zbura un singur tantar.

7.Tantarii isi cauta un loc propice de locuit si la peste 100 de km de locul unde s-au nascut. Tantarii se nasc in medii cu umiditate foarte ridicata cum ar fi rauri, mlastini, lacuri etc, insa pentru a cauta o zona propice cu surse de abundente de nectar si sange, sunt dispusi sa calatoreasca peste 100 de km.

8.Toti tantarii au nevoie de apa pentru a se inmultii. E nevoie doar de cativa stropi de apa pentru ca tantarii sa-si poata depune ouale. Din aceasta cauza este indicat sa incerci sa minimizezi pe cat posibil cantitatea de apa din jurul casei tale cum ar fi scurgeri care picura, aer conditionat, sau orice loc unde se poate strange apa mai multe zile

9.Un tantar traieste intre 5 si 6 luni. Cu toate ca tendinta este sa traiasca mai putin, mai ales atunci cand reusesc sa intre in locuintele noastre, in conditii optime tantarul poate trai pana la jumatate de an.

10.Tantarii pot detecta dioxidul de carbon de la 25 de metrii distanta.Dioxidul de carbon pe care oamenii sau animalele il produc este elementul cheie pe care tantarii il cauta atunci cand sunt infometati. Dupa urmele de dioxid de carbon din aer tantarii isi detecteaza victimele zburand peste tot pe unde este o cantitate seminificativa.

Produse recomandate pentru combaterea tantarilor, pulverizatoare:

1 Intrebari si Raspunsuri

 • comaneci
  19/02/2014 at 10:03 am

  este foarte interesant

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături