Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Serpi, Reptile


SerpiȘarpele (Serpentes) este un subordin din clasa reptilelor fără picioare. Câteva specii de șerpi sunt veninoase și toți șerpii sunt carnivori.

Șerpii, cunoscuți și sub numele de ofidieni, sunt reptile cu solzi a căror principală caracteristică este mobilitatea unică a oaselor faciale, forma lungă a corpului și lipsa membrelor. Capul, trunchiul și coada sunt acoperite de solzi duri. Partea caracteristică a scheletului unui șarpe este craniul: articulațiile maxilarelor au un ligament extrem de elastic, ceea ce le conferă o mobilitate extraordinară. Astfel se explică de ce șarpele își poate mișca gura în toate direcțiile și o poate deschide extrem de larg, reușind să înghită o pradă mult mai mare decât propriul său cap. Dinții îl ajută să muște și să fixeze prada, dar nu pot mesteca, prin urmare șarpele trebuie să își înghită prada întreagă. Șerpii urcă și coboară printre crengi, se cațără, înoată și se scufundă cu o agilitate extraordinară, tocmai datorită excepționalei mobilități a coastelor și vertebrelor. Serpii au aspecte foarte diferite și s-au adaptat astfel încât trăiesc în aproape orice nișă ecologică, excepție făcând doar regiunile polare. Majoritatea celor aproximativ 3 000 de specii de șerpi sunt neveninoase și își folosesc colții îndreptați către înapoi pentru a apuca și fixa prada. . Deși mici la număr, șerpii veninoși sunt și ei răspândiți în întreaga lume, cu precădere în regiunile tropicale, și sunt echipați cu colți special adaptați, pe care îi folosesc pentru a injecta veninul în pradă.

Produse recomandate pentru combaterea reptitelor si serpilor, capcane si repelenti:


Anatomia - Au schelet; Corpul conține numeroase vertebre, fiecare dintre ele atașată de o pereche de coaste care, într-un fel, substituie membrele, deoarece se termină cu o formațiune musculară conectată de partea ventrală, pe care șarpele se deplasează. Corpul lung și zvelt al unui ofidian nu conține niciodată mai puțin de 100 vertebre, ajungând uneori să conțintă chiar peste 500.
Se deplasează cu ajutorul mușchilor. Deplasarea lor generală este cea in zig-zag. Cu ajutorul mușchilor și vertebrelor, ei aproape plutesc deasupra nisipului deșertului.

Reproducerea - Înmulțirea serpilor constă în depunerea ouălelor în găuri în nisip, pentru protejarea și încălzirea lor. Majoritatea serpilor depun oua, dar unii nasc pui vii. Spre deosebire de oualele pasarilor, cele de sarpe au invelisul flexibil, pielos. Puii de sarpe au un fel de dinte ascutit pe bot, cu ajutorul caruia ies din ou.

Șerpii se găsesc în absolut orice tip de mediu, de la cele mai uscate și mai aride deșerturi până la cele mai umede păduri tropicale. Sunt în special răspândite în regiunile tropicale și subtropicale din Africa, Asia, Australia și cele două Americi, pentru că aici temperaturile sunt mai ridicate și există o mare diversitate de specii cu care se pot hrăni. Multe specii de șerpi trăiesc in arbori, dar altele preferă să trăiască pe sol, în mlaștini sau în câmp deschis. Există șerpi marini care își petrec aproape toată viața în largul oceanului. Cum reptilele au nevoie de căldura mediului, aria de răspândire a acestora este limitată de temperatură și ele sunt din ce în ce mai puțin răspândite pe măsură ce ne apropiem de poli. Chiar și în zonele cu ierni grele și perioade îndelungate de frig, există însă multe specii de reptile, care rezistă datorită capacității de hibernare. Spre deosebire de multe alte animale terestre, care produc căldura vitală a corpului din energia pe care și-o iau din alimente, reptilele nu își pot genera propria căldură corporală. Ele sunt animale care se bazează pe căldura mediului înconjurător pentru a-și menține temperatura corpului la parametri constanți. Multe specii își petrec intervale lungi de timp făcând băi de soare, adesea aplatizându-și corpul, pentru a putea crește suprafața care este încălzită de soare. Ca urmare, reptilele își pot menține metabolismul la un nivel mult mai scăzut.
Modul de viață terestru la cea mai mare parte a șerpilor și acvatică la șarpele de apă.

Dieta - Se hrănește cu broaște, șoareci, șopârle, insecte și cu alti serpi. Înghite și animale mai voluminoase decât corpul sau datorită ligamentului elastic, care leagă cele două jumătăți ale mandibulei și a osului pătrat. În repaus acesta are poziție orizontală. Când șarpele se hrănește, osul are poziție verticală, mărind cavitatea bucală. Dinții curbați spre interior rețin prada. Alunecarea hranei prin faringe și esofag se datorează elasticității acestor organe, secreței de salivă și lipsei sternului.
Văzul - Ochii au ploapele unite, privirea fixă și nu clipesc. Văzul este dezvoltat.
Auzul - Urechile nu au pavilioane.
Mirosul și gustul - Mirosul este foarte bine dezvoltat. Limba este lungă, bifurcată și servește la miros.

În România, Șerpi rari de dimensiuni mari
În comuna constănțeană Cuza-Vodă, în iunie 2011, a fost semnalat un șarpe, care potrivit declarațiilor martorilor, avea cca 5 m lungime și capul de mărimea unei broaște țestoase medii. Un specialist a declarat că este posibil să fie un șarpe boa constrictor, adăugând că în urmă cu sute de ani a existat o astfel de specie în Dobrogea. Se credea că această specie a dispărut, a mai spus specialistul. Exemplare de mărime similară au fost semnalate periodic și în Munții Măcinului. Cercetătorii spun că ar mai exista doar cca 10 exemplare în țara noastră.

37 Intrebari si Raspunsuri

 • maria
  06/10/2015 at 2:43 pm

  Prin ce se inmultesc serpii??

  • PestControl Expert
   07/10/2015 at 8:40 am

   Marea majoritate a serpilor se inmultesc prin oua, pe care le depun intr-o ascunzatoare calda.

 • razvan
  24/03/2016 at 5:15 pm

  este frumos

 • Lucian
  25/05/2016 at 9:37 pm

  mediu de viata ?adica unde traiesc repede
  multumesc!

  • PestControl Expert
   27/05/2016 at 12:02 pm

   Serpii traiesc in aproximativ orice mediu, campie, podisuri, munti etc. Traiesc chiar si in captivitate.

 • Ion
  24/07/2016 at 9:28 pm

  Am o casa la tara ..inca in constructie din lemn .rigips ...am gasit in tro camera un sarpe nedru cam mare ...cum pot sa vad la sigur daca nare si colegi cuib si sa scap de ei ..sotia nu mai calca pe acolo..

  • PestControl Expert
   26/07/2016 at 5:45 pm

   Daca inca este prezent la interior, atunci poate fi capturat cu capcane adezive cum ar fi CatchMaster 24 GRB (http://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-24grb-adeziv-sobolani.html). La exterior, pentru a ii indeparta, se pot aplica repelenti cum este Kalif (http://www.pestcontrol-expert.ro/kollant-repelent-serpi.html). Pentru a proteja o zona in interiorul careia este posibil sa existe reptile, este nevoie mai intai să se aplice o cantitate mica de repelent de reptile pe toata suprafata. După 48 de ore, timpul necesar pentru a permite reptilelor sa se indepărteze de zona care trebuie protejata, se aplica de-a lungul perimetrului un alt produs pe o bandă lata de circa 15-20 cm.

 • Dana
  10/09/2016 at 10:58 pm

  Am prins in casa la interval de cateva zile,2 serpi.Cred ca erau naparci,gri pe spate si maro pe burta de cca.25 cm.Locuim la tara intr-o casa de lemn noua izolata cu rigips pe interior,cu plase la geamuri.Nu inteleg pe unde au intrat,e posibil sa fie in casa cuib de serpi?Cum scapam de ei?Copiii nu mai dorm in camerele lor de frica.Multumesc!

  • PestControl Expert
   13/09/2016 at 4:51 pm

   Naparcile se misca mai greu decat serpii, aceasta este principala diferenta. In plus, isi lasa coada in urma in cazul capturarii. Pui au de obicei o culoare metalica. Acestea sunt inofensive in marea majoritate a timpului. La interior, pentru a descoperi daca mai sunt altele prezente, se pot monta capcane adezive cum ar fi Catchmaster 24 GRB (http://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-24grb-adeziv-sobolani.html). La exterior, se poate aplica un repelent pentru reptile Kalif (http://www.pestcontrol-expert.ro/kollant-repelent-serpi.html).

 • jaquelin
  18/12/2016 at 8:48 am

  care sun speciile de serpi, care nasc pui vii?de ce?sunt mamiferi?

  • PestControl Expert
   19/12/2016 at 10:16 am

   Intr-adevar, exista specii de serpi care nasc pui vii, dar acestia rezulta tot din oua. Ouale sunt purtate in corpul femelei, timp de aproximativ 90 de zile, iar eclozarea are loc in corpul femelei, astfel va naste pui vii. Acest tip de sistem reproductiv se numeste ovovivipar. Din aceasta specie fac parte toti serpii boa, toate viperele, serpii panglica, anaconda, serpii cu clopotei etc.

 • Carmen
  04/03/2017 at 2:11 pm

  Defapt șerpii sunt OMNIVORI. Aceștia se hrănesc si cu fructe; alte lucruri înafara de carne(animale) Va rog sa corectati greșeala din articol pentru ca ați putea deruta cititorii. In orice caz, va multumesc pentru restul informatiilor!

 • Irina
  20/05/2017 at 1:48 pm

  Ce dimensiuni au ouale de sarpe de casa si cam cate oua depun?

 • nutu
  09/09/2017 at 7:38 pm

  in vara acestui an, la coasa in livada, am dat peste un sarpe maro deschis cu niste dungi mai inchise, prin iarba. stie cineva cum ii zice ?

  • PestControl Expert
   11/09/2017 at 12:16 pm

   Ne puteti sa mai multe detalii. Ce lungime avea sarpele? Ce marimea aveau dumgile? Dungile erau de culoarea neagra sau maro inchis?

 • Toma Paul
  12/09/2017 at 10:12 am

  Buna ziua,

  Am fost recent in Delta Dunarii, si am "adus" cu noi fara sa stim in serpisor de mic de apa (casa) cum ii ziceau acolo . Din cate am citit nu sunt veninosi . Problema este ca juniorul este indragostit de el , si vrea sa il tina . Este intr-un teran cu centimetru de apa ca adancime , are o piatra sub care si pe care doarme. E ok . Dar nu stiu exact ce at manca . Am incercat cu muste moarte si larve de braoste testoase daq nu vrea. Are cineva o recomandare ?

  Multumesc.

  • PestControl Expert
   12/09/2017 at 11:53 am

   Daca este vorba de sarpele de casa ( Natrix natrix ). Acesta este o specie carnivora. In mediul sau natural se hraneste cu broaste, soparle mici, rozatoare, pesti, tritoni iar uneori chiar cu pasari sa mici dimensiuni sau ouale acestora.

 • marian
  08/10/2017 at 1:22 pm

  Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In pivnita am gasit un sarpe de casa .Avea aproximativ un metru.Din reflex la-m omorit.Intrebarea mea ar fi serpi astia traiesc singuri sau in grup????.Daca am gasit unul mai ar putea fi sau umbla singur????

  • PestControl Expert
   09/10/2017 at 5:07 pm

   Sarpele de casa este o specie destul de independenta, si nu traiesc in grupuri. Acesta a fost gasit in pivnita pentru ca cel mai probabil urmeaza perioada de hibernare.

 • Eugenia
  28/10/2017 at 8:34 am

  Buna ziua,am o casa la tara cu pivnite umede si reci.In vara am vazut in curte doi pui de sarpe.Vecinul meu are melte animale ,mult griu si porumb.Si la el a gasit si omorit citiva.Intrebarea mea este:este pisibil ca acesti serpi sa stea la casa noastra unde nu au cu ce se hrani sau la vecinul unde sint soareci si sobolani de la porci??

  • PestControl Expert
   30/10/2017 at 2:15 pm

   Serpii hiberneaza in sezonul rece, si foarte rar se gasesc cuiburile acestora. Da, exista sanse sa se afle si pe terenul dumneavoastra. Insa de obicei acestia sunt benefici pentru gospodarie: se hranesc cu rozatoare, broaste etc. Serpii de la noi din tara nu sunt veninosi, iar atat timp cat nu sunt deranjati, nu afecteaza oamenii.

 • stela
  19/05/2018 at 1:09 am

  Am gasit in casa doi serpi
  . .. aveau doua pete galbene pe cap nu sint veninosi.nu inteleg cum au intrat

 • Constantin
  06/11/2018 at 6:55 pm

  Am găsit o piele de șarpe uscată sub lemne credeți că este vreun cuib acolo

  • PestControl Expert
   27/11/2018 at 9:41 am

   Poate fi ramasa si din timpul sezonului cald, ori de cand au fost depozitate lemnele. Ati verificat cu atentie zona respectiva? Au fost descoperite oua?

 • surugiu mihail
  07/05/2019 at 9:55 am

  Cu ce metode pot alunga serpii din curte?

  • PestControl Expert
   09/05/2019 at 5:58 pm

   Puteti opta pentru un repelent precum Ghilotina (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-repelent-reptile-1-kg.html)

 • Andreea ludmila
  28/05/2019 at 12:08 am

  Cat timp traiesc serpii?

 • Georgiana
  03/06/2019 at 11:39 pm

  Buna seara , am un sarpe in temelia casei iese doar putin intra iar e cam mare a iesit cam 1 m si cva nu era tot iesit a intrat iar cum al putem scoate de acolo cum al putem prinde un sfat va rog

  • PestControl Expert
   03/07/2019 at 7:05 pm

   Buna ziua, produsele pentru capturarea serpilor, disponibile in catalogul nostru de produse sunt Catchmaster 24 GRB (https://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-24grb-adeziv-sobolani.html) si Catchmaster 24 XL (https://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-capcana-24xl-jumbo-adeziv-sobolani-set-2-buc.html).

 • Roksana
  10/06/2019 at 7:00 pm

  Avem o casa de vacantain Turcia la mare si am vazut un sarpe in curte lung de 2 m si subtire.Este veninos? Ptr copii e periculos? Am inconjurat casa cu o solutie ptr serpi!

  • PestControl Expert
   26/06/2019 at 6:05 pm

   Din pacate, nu va putem preciza exact daca acesta este veninos sau nu. I-ati mai observat prezenta dupa aplicarea solutiei?

 • Aura
  09/06/2020 at 12:23 pm

  Cat traieste sarpele de casa?

  • PestControl Expert
   09/06/2020 at 6:51 pm

   Informatiile pe care le detinem sunt prezentate in articolul de mai sus.

 • Tibi
  15/06/2020 at 10:11 am

  Am găsit pe acumulatori de la masina de teren un șarpe gri cu burta galbenă. 1.3 m dar s-a tras in interior sub machete.. Probabil din pădure. L-am prins după 4 zile. Pot folosi in interior un repulent? Pt ca folosesc masina la off road și nu vreau sa mai am surprize. Ce sarpe ar putea fi? Ie periculos?

  • PestControl Expert
   16/06/2020 at 12:50 pm

   Ca si repelent, pentru a proteja perimetrul in care se afla masina, se recomanda Ghilotina Repelent Reptile (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-repelent-reptile-1-kg.html), aplicat conform specificatiilor din descrierea produsului. Din pacate, nu detinem informatii daca acesta este veninos sau nu.

 • Olimpia Dumitras
  01/07/2020 at 7:07 pm

  Buna ziua. Dorim sa plantam gard viu din planta Laur englezesc. Ce putem face pentru a ne asigura ca nu își fac serpii cuib in gardul viu. Am auzit ca exista aceasta posibilitate. Mulțumesc!

  • PestControl Expert
   02/07/2020 at 10:07 am

   Buna ziua, se poate avea in vedere aplicarea unui repelent precum Ghilotina (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-repelent-reptile-1-kg.html), conform specificatiilor din descrierea acestuia.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături