
Liliecii sunt zgomotosi, fapt ce poate fi destul de deranjant. Excrementele acestora provoaca mizerie si ,totodata, pot raspandi diverse boli. Pe langa acest lucru, excrementele produc si un miros neplacut cu sau fara sa ajunga in stadiul de putrefactie pot. In plus, liliecii pot aduce in locuinta acarieni, purici sau capuse, paraziti ce sunt, de asemenenea, purtatori de boli.
Odata ce liliecii zboara in jurul casei tale, ar trebui ca imediat sa incepi sa te ingrijorezi cu preivire la scopul pentru care ei se afla acolo, iar mai apoi sa iei cateva masuri de prevenire a instalarii acestora in locuinta ta.
Capcanele sunt total nefolositoare. Posibilitatea ca liliecii sa intre in acestea este mica si, daca o fac, odata ce le ii eliberezi sunt sanse foarte mari ca ei sa mai cada o data in capcana. Un alt lucru pe care nu ar trebui sa il incerci este fumigatia. Aceasta nu este doar o metoda cruda, in multe zone este chiar ilegala. Te expui singur unor riscuri cum ar fi amenzile sau liliecii care atunci cand mor ar putea sa ramana in ascunzatorile din pereti si sa se descompuna, emanand un miros neplacut.
Cum sa gasesti caile de acces ale liliecilor?
Pentru a tine liliecii departe de casa ta, mai intai va trebui sa descoperi toate intrarile folosite. Acestea se afla de obicei la inaltime, insa daca ai vreo intrare ce duce la subsol,cu siguranta o vor gasi. Chiar daca ai impresia ca o gaura este prea mica pentru ca un liliac sa o poata folosi, ar trebui totusi sa o acoperi, pentru ca lor le ajung si cativa milimetri pentru a se putea strecura prin ea. Asigura-te ca ai fost foarte atent si nu ai omis nicio crapatura sau orice poate servi ca poarta de acces pentru micile vietati. Daca esti nevoit sa actionezi asupra unei crapaturi la nivelul acoperisului, fii atent cum folosesti scara, in special pe timpul noptii cand un liliac te-ar putea lua prin surprindere atunci cand iese in cautarea hranei.
Sigileaza-ti casa!!!
Daca un liliac a gasit o cale de intrare in casa ta, fii sigur ca va intra si iesi ori de cate ori va vrea, va pleca si se va intoarca.. Dupa o vreme locuinta ta va deveni si un adapost pentru lilieci. Daca vrei sa previi infestarea casei tale cu lilieci, ar trebui sa eviti patrunderea lor inauntru. Geamurile si usile ce nu au plase impotriva pasarilor si a insectelor ar trebui mentinute inchise, in special seara sau noaptea,cand liliecii sunt in plina activitate.. Daca ai plasele deteriorate ar trebui reparate cat mai curand posibil. De asemena, daca locuinta ta are cosuri de fum, este recomandat sa le acoperi cu anumite capace care sa nu permita patrunderea liliecilor.
Produse folosite pentru prevenirea infestarii cu lilieci
1. Spuma poliuretanica – este folosita si in izolatii, fiind mult mai utila decat vata(minerala,sticla) sau polistiren; este neagra, astfel ca nu va putea fi observata, in comparatie cu cea alba,care tot timpul tinde sa se faca portocalie; nu este indicat sa se foloseasca pentru gaurile pe care stii ca liliecii le folosesc, deoarece daca aceasta nu este uscata si intarita,orice contact cu ea le-ar putea fi fatal;
2. Plasele – foloseste-le pentru geamuri si usi; liliecii nu vor mai avea nicio sansa sa intre; Cele doua exemple prezentate sunt doar exemple pe care tu ar trebui sa le folosesti. Desigur, poti folosi orice materiale crezi tu ca sunt utile pentru a astupa posibilile cai de acces. Poti folosi lemn, plase de sarma, pistol cu tub de spuma, plase pentru pasari sau bureti de sarma.
Intrebari si Raspunsuri
Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.