Comanda din: 12-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Previne infestarea cu Plosnite de Pat


Plosnitele, dusmanul sanatatii tale in perioada vacantei. Sfaturi utile pentru a te feri de ele. Daca dormi in alta parte decat acasa, pazeste-te!. Specialistii vorbesc de o adevarata invazie a plosnitelor, hotelurile si motelurile numarandu-se printre locurile preferate de aceste insecte.

Cititi mai multe informatii despre plosnite pe pagina "informatii plosnite"

Un studiu realizat anul trecut pe mii de firme specializate in combaterea daunatorilor arata ca raspandirea "plosnitelor de pat" ("bedbug" in engleza) este in crestere in intreaga lume, rezultatele specialistilor indicand ca ne-am putea afla in pragul unei pandemii globale. In SUA, de exemplu, insectele au infestat deja locuinte, apartamente, hoteluri, magazine, birouri, camine studentesti, spitale, librarii, mijloace de transport in comun si alte locuri in care oamenii locuiesc si se aduna impreuna. In Europa, mai ales britanicii au de suferit din cauza neplacutelor insecte.

Unde se gasesc si ce efecte au asupra organismului. Plosnitele sunt vietati nocturne care traiesc in saltele, lemnaria patului, perne si nu numai si se hranesc cu sange uman. Desi nu transmit boli oamenilor, ele pot provoca mancarimi usturatoare sau reactii alergice, stres emotional si psihic. De asemenea, potrivit unui studiu canandian din 2011, plosnitele pot transporta germeni de la o persoana la alta, inclusiv germeni rezistente la antibiotice, stafilococul auriu.

In afara de saltele si lemnaria patului, mai pot fi gasite in spatele sipcilor, intrerupatoarelor electrice, ramelor de tablou, tapetului sau in crapaturile din mobila. Iata cum te poti feri de plosnite atunci cand esti in vacanta, potrivit Health:Plosnite

1. Lasati bagajele in baie. Pana cand verificati cu atentie camera de hotel, puteti lasa bagajele in baie. "Este cel mai putin probabil sa gasiti plosnite in baie", spune Missy Henriksen, reprezentant al Asociatiei Nationale de Management a daunatorilor, organizatie non-profit dedicata protectiei sanatatii publice. Plosnitelor nu le plac locurile cu gresie, iar in baie nu au prea multe locuri unde sa sa ascunda. Acestea prefera locurile in care oamenii se pot odihni

2. Inspectati patul. Scoateti lenjeria de pat si verificati in jurul patului, sub saltea si in spatele tabliei patului. Uita-te dupa pete de sange sau mici puncte negre care arata ca mucegai sau piper, spune dr. Christine Johnson. Plosnitele sunt de marimea si forma unei seminte de mar si le puteti gasi ascunse in colturi sau in cusaturile de asternut. Daca observati orice semn suspect, alertati imediat personalul hotelului.

3. Verificati camera. Largiti cautarile in zona din imediata apropiere a patului: in spatele ramelor pentru fotografii, sub ceasul de telefon si de alarma, si chiar in carti, spune Johnson.Studiile au aratat ca cele mai multe plosnite se gasesc pe o distanta de pana la 15 de metri de un pat, dar unele pot fi chiar si mai departe. Verificati in perne si cusaturile canapelelor sau ale scaunelor moi, si in dulap, inainte de a va aseza hainele.

4. Pastrati bagajele la distanta de pamant. Daca veti lasa valizele pe podea, sau chiar pe un pat, riscati sa aduceti acasa un suvenir neplacut. "Plosnitele pot calatori dintr-o camera in alta. Chiar daca initial nu le-ati descoperit, ar putea fi in camera de alaturi si cu siguranta vor veni, in cautare de mancare ", spune Missy Henriksen. Pe durata calatoriei, pastrati bagajele pe un dulap.
Pentru protectie suplimentara, pastrati valiza acoperita in plastic in timpul calatoriei, spune Henriksen. Aceasta masura de precautie poate proteja lucrurile nu numai in camera de hotel, dar, de asemenea, in locurile tranzitate - plosnitele se pot ascunde si in avioane, trenuri, si taxiuri.

5. Invatati-va copiii sa se protejeze de plosnite. Spune-i copilului tau de ce esti inspectezi camera de hotel si ce anume cauti. De asemenea, urmele de praf alb ar putea fi un pesticid utilizat in astfel de cauze. Daca descoperiti asa ceva, este foarte posibil, ca cei de la hotel sa aiba o problema cu plosnitele. Mai ales copiii mici trebuie feriti de contactul cu insecticide si daca descoperiti urme de substante chimice solicitati o alta camera.

6. Mutati-va la cel putin doua etaje distanta. Orice urma suspecta de plosnita ar trebui sa fie suficienta pentru a justifica o noua camera. Alegeti una care sa fie la minim doua etaje de camera initiala.

7. Intrebati despre planurile de prevenire si combatere a plosnitelor. Inainte de check-in, intrebati-i pe cei de la hotelul de practicile pe care le-au pus in aplicare pentru combaterea plosnitelor ce pat. "Majoritatea celor din industria hoteliera au planuri de actiune pentru o astfel de problema, pentru a se proteja atat pe ei cat si pe oaspeti", spune Henriksen.

8. Informeaza-te de pe Internet. Cu un pic de cercetare pe Internet, este usor sa afli daca au fost raportate plosnite la vreun hotel. Atentie insa la informatiile false. Este usor sa postezi comentarii rautacioase. "Ar putea fi un angajat nemultumit sau cineva de la concurenta", a adaugat Henriksen.

9. Masuri urgente la intoarcerea din vacanta. Cand va intoarceti acasa spalati toate hainele, chiar si pe cele pe care nu le-ati purtat. Indicat este sa le fierbeti, pentru ca plosnitele nu supravietuiesc la temperaturi de peste 60 de grade Celsius. Si curatatoria chimica poate rezolva o eventual problema. De asemenea, inspectati toate colturile din valiza.

10. Uita-te dupa urme de muscaturi de plosnita. Acestea sunt un semn ca ati adus plosnite acasa. Plosnitele musca de multe ori intr-un model in forma de linie, in trei, ceea ce specialistii in deratizare numesc: "muscatura de mic dejun, pranz si cina". Mancarimi sau muscaturile nu sunt insa suficiente pentru a confirma o infestare. Daca aveti aceste simptome, mergeti la un medic specialist.

11. Apelati la o firma de domeniu, D.D.D. (Dezinsectie, Deratizare, Dezinfectie). Daca banuiti ca ati adus plosnite acasa dintr-o vacanta recenta, apelati un serviciu profesionist in domeniul dezinsectiei. Odata ce banuielile va sunt confirmate, specialistii pot folosi diverse metode de distrugere a plosnitelor: caldura, inghet, aspirarea , diferite produse cu continut insecticid si metode de aplicare.

Cititi mai multe informatii despre cum sa faceti tratamentele de combatere a plosnitelor pe pagina "cum scap de plosnite"

Capcane adezive recomandate pentru monitorizarea plosnitelor de pat:

Capcanele adezive se folosesc dupa ce faceti tratamentul de combatere a plosnitelor, pentru a masura rezultatele acestuia. Sau daca sunteti persoana responsabila intr-un hotel, motel sau orice unitate de cazare puteti sa le folositi pentru a afla intr-un stadiu timpuriu daca exista infestare in locatia dumnevoastra. Capcanele adezive nu combat plosnitele de pat si nu previn infestarea cu aceaste insecte daunatoare.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat:

Insecticidele concentrate sunt produsele cele mai recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat. Acestea ofera garantia ca orice insecta ce intra in contact cu suprafata tratata moare intr-un timp foarte scurt. Este necesara aplicarea lor pe toate zonele unde plosnitele ar putea sa fie prezente sau se ascund. Dupa ce dizolvati insecticidul concentrat in apa conform instructiunilor faceti pulverizarea cu rabdare. Recomandam sa utilizati un pulverizator cu duza fina. In cazul infestarilor masive se recomanda dublarea dozei (concentratiei) de insecticid concentrat in solutiei de lucru.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face cu ajutorul pulverizatoarelor cu duza fina. Este obligatorie aplicarea pe toate suprafetele unde insectele ar putea sa treaca sau sa se ascunda. In functie de rabdarea cu care faceti tratamentul si solutiile pe care le folositi puteti obtine rezultate foarte bune. Ceea ce inseamna ca dupa chiar 2 tratamente puteti sa considerati problema rezolvata. Daca suprafata pe care doriti sa faceti tratamentul nu este foarte mare sau incarcata de obiecte puteti sa folositi si pulverizatoare de 2 litri. Insa daca aceasta depaseste 30 - 35 mp este necesar un pulverizator de minim 4 litri.
Solutia de lucru preparata in pulverizator se recomanda sa se utilizeze in primele 24 ore. Aceasta isi pierde din proprietati cu trecerea timpului.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat:

Dozele insecticide sub forma de aerosol sau fum se utilizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate. Scopul lor este sa scoata din ascunzisuri plosnitele ce nu au intrat in contact cu solutia facuta din insecticidele pulverizate anterior. Inainte sa le utilizati, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot mobilierul in asa fel incat insecticidul sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise, departe de perete. Fumul / Aerosolul generat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce aceste insecticide isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de plosnite. Atentie la curentii de aer! 

Generatoare ceata rece, ULV, recomandate pentru combaterea plosnitelor de pat:

In cazul in care infestarea este pe o suprafata mare, hotel, motel, unitati de cazare, iar pretul dozelor de insecticide aerosol ar fi considerabil de mare mare puteti sa optati pentru inlocuirea lor cu un echipament de pulverizarea ULV, generator de ceata rece. Acesta genereaza particole de dimensiunea a 20 - 50 microni obtinand efect similar fumului / aerosolilor. Pulverizarea ULV se realizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate, actiune descrisa in pasul anterior. Scopul lor este sa scoata din ascunzisuri plosnitele ce nu au intrat in contact cu solutia aplicata anterior. Inainte sa faceti acest tratament, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot mobilierul in asa fel incat particolele pulverizate sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise, departe de perete. Insecticidul pulverizat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce acest tratament isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Camere termice, metode ecologice, recomandate pentru combaterea plosnitelor:

Pentru ca larvele si ouale de insecte nu mor la aplicarea insecticidelor, se poate face un tratament termic. Acesta are rezultate garantate de 100% daca insecta matura, ouale sau larvele vor intra in contact cu temperatura ridicata. Recomandam ca atunci cand nu aveti aceste dispozitive / echipamente sa spalati materialele textile la temperatura de peste 50 - 60 grade Celsius.
Indiferent de tratamentele pe care le realizati este bine ca inainte sa utilizati spatiul sa aspirati foarte in detaliu zona in cautarea de insecte moarte, oua si larve. Aruncati sacul din aspirator sau curatati-l foarte bine.6 Intrebari si Raspunsuri

 • Tanase
  29/07/2018 at 11:51 am

  Va rog sa imi recomandati tratamente pentru combaterea plosnitei urat mirositoare la cultura de zmeură dar sa o si pot recolta zi de zi am stropit cu reldan si nu a avut nici un efect

  • PestControl Expert
   13/08/2018 at 10:30 am

   Avand in vedere ca o recoltati zilnic, nu prea exista un insecticid pentru combaterea plosnitei care sa poate fi aplicat, cu un timp atat de scurt de pauza.

 • Mary
  05/07/2019 at 10:05 pm

  Bună seara,
  Suspectez că camera în care am stat la hotel avea ploșnițe de pat. Am stat 2 nopți acolo, iar în ultima dimineață m-am trezit cu mușcături pe ambele mâini (doar eu, prietenul meu nu are urme vizibile). Am inspectat salteaua și într-un colț am găsit ceea ce ar părea a fi ploșnițe și urme de ploșniță. Am alertat imediat personalul care nu a știut să ne dea o explicație concretă, spunând că nu s-au confruntat cu așa ceva până acum și că au dezinsecțiile la zi.
  Întrebarea mea este cum aș putea preveni o eventuală infestare acasă. Dacă chiar aveau probleme cu ploșnițele, nu aș vrea să aduc și acasă această problemă.
  Voi spăla toate hainele la temperatură mare, recomandată de dvs și voi verifica și aspira valizele. Aș mai putea face și altceva preventiv?
  De asemenea, există șanse să fi luat 100% aceste insecte cu mine acasă?
  Mulțumesc anticipat!

  • PestControl Expert
   09/07/2019 at 5:53 pm

   Buna ziua, daca veti spala toate hainele la temperaturi ridicate si veti aspira si valizele, in mod normal nu trebuie sa fie o problema, eventual, sa nu mai fie si o alta sursa de infestare in alta parte, dupa ce veti efectua aceste operatiuni. Totusi, acasa puteti amplasa si o capcana de monitorizare precum BDS sldr96 (https://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-plosnite-catchmaster-bds-sldr96.html) dupa putin timp, pentru a observa daca cumva sunt prezente.

 • Elena
  10/10/2019 at 11:11 am

  Bună ziua .Ajutoooor cu ce scap de plosnite??Am 3 copii m-au îngrozit de o săptămână. Am înțeles de la cineva in vârstă ca este bine sa ung toată lemnaria cu motorină sau gaz Un sfat vă rog.

  • PestControl Expert
   11/10/2019 at 9:31 am

   Buna ziua, nu este recomandat sa aplicati gaz sau motorina. Tratamentul pentru combaterea plosnitelor de pat este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori. Este indicat sa aplicati un tratament prin pulverizare cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina i135 PermFum Midi (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături