Comanda din: 22-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Previne infestarea cu Muste de casa


În număr mare muștele pot fi o adevărată pacoste pentru oameni, creând un disconfort pentru aceștia. Ele pot avea, de asemenea, un impact psihologic negativ, deoarece prezența lor este considerată un semn de condiții neigienice.

Sunt multe metode de a scăpa de enervantele bâzâitoare, însă cele care oferă rezultate și beneficii mai bune pe termen lung sunt cele care țin de salubritate și igienă și se referă la:

Reducerea sau eliminarea ariilor de reproducere a muștelor;

previne infestare cu muste

Locurile preferate de muște pentru depunerea ouălor sunt: materialele organice (de origine animală sau vegetală) aflate în putrefacție sau fermentație. Se înscriu cu succes în această categorie: grămezile de bălegar, resturile alimentare aruncate la gunoi, deșeurile organice acumulate în canalizare și fosele septice.
Iată câteva măsuri ce pot fi luate pentru a evita înmulțirea muștelor:

 • construirea în grajduri de pardoseli din beton cu canalizare, iar bălegarul trebuie curățat zilnic și podelele spălate;
 • bălegarul trebuie adunat într-un singur loc, pentru a reduce zona de depunere a ouălor. Acesta trebuie păstrat la o temperatură care să nu permită dezvoltarea larvelor și acoperit cu folii de plastic. Este de preferat ca stiva de bălegar să aibă o bază de beton, înconjurată de jgheaburi pentru a preveni migrarea larvelor în solul din jurul grămezii. În climatele calde, bălegarul pot fi împrăștiat pe sol și uscat înainte ca ouăle să aibă timp să se dezvolte;
 • prezența muștelor este inevitabilă în latrinele (toaletele) deschise, care nu sunt conectate la o rețea de canalizare, mai ales în zonele rurale. În aceste situații este absolut necesară montarea unui capac peste gaura latrinei sau instalarea unui ventilator. O problemă similară poate apărea și în cazul în care defecarea se face în câmp deschis mai ales în situația în care grupuri mari de oameni, de exemplu refugiați, sunt nevoiți să conviețuiască în tabere temporare. În absența unor facilități adecvate, este indicat ca defecarea să se facă într-un spațiu special amenajat situat la cel puțin 500 metri de cea mai apropiată locuință sau magazin alimentar și la cel puțin 30 m de sursa de apă;
 • gunoiul și resturile menajere, ca mediu de reproducere propice pentru muște, poate fi eliminat prin colectarea corectă, depozitarea, transportul și aruncarea regulată a acestora. În absența unui sistem de colectare și transport organizat, gunoiul poate fi ars sau depozitat într-o groapă special amenajată în acest sens . Cel puțin o dată pe săptămână gunoiul din groapă trebuie să fie acoperite cu un strat proaspăt de pământ pentru a opri reproducerea muștelor. Se pare că muștele se pot înmulți și în containerele (pubelele) de gunoi chiar dacă acestea sunt bine închise, motiv pentru care acestea trebuie să fie golite de cel puțin două ori pe săptămână (în zilele foarte călduroase). De asemenea, trebuie să aveți grijă să nu rămână nici o urmă de reziduri organice pe fundul containerelor după golire, indicat ar fi chiar spălarea lor de fiecare dată. În orașele mari și aglomerate resturile menajere sunt duse la groapa de gunoi, un loc special amenajat în afara localității, la o distanță de câțiva kilometri depărtare de cele mai apropiate locuințe. Gunoiul trebuie compactizat pentru a-i reduce volumul, iar pentru a nu fie adevărate focare de infecție și un mediu pentru reproducerea muștelor, gunoiul trebuie zilnic acoperit cu un strat consistent de pământ (aproximativ 15-30 cm). O soluție foarte bună pentru a elimina și muștele și țînțarii dintr-o singură “lovitură”, este depunerea resturilor menajere in locurile de reproducere a țînțarilor precum cele mlăștinoase și mâloase, care dacă sunt acoperite cu un strat corespunzător de pământ sunt considerate “gropi de gunoi sanitare”. Tot în orașele mari, cu volum mare de gunoi, parte din acesta este incinerat, fiind de asemenea o soluție eficientă;
 • o atenție sporită trebuie acordată și rezidurilor organice care se acumulează în sistemele de canalizare, mai ales cele descoperite, care trebuie curățate în mod frecvent;
 • evitați aruncarea apelor reziduale pe sol, în special a celor provenite din abatoare sau unde se manipulează și vinde carne crudă sau pește; pe cât posibil astfel de locuri trebuie prevăzute cu pardoseli de beton, curățate zilnic, iar apa reziduală să se scurgă în sistemul centralizat de canalizare.

Insecticide cu atractant recomandate pentru combaterea mustelor:

Cateva din variantele de insecticide ce se folosesc in tratamentele impotriva mustelor, disponibile pe piata au atractanti sexual si alimentari in compozitie. Aplicarea acestor tratamente nu se face pe toata suprafata precum in cazul insecticidelor clasice ci sub forma de spoturi. Chiar si asa rezultatele obtinute sunt mult mai bune decat in cazul insectidelor cu spectru larg de actiune, cu efect de contact. Principiul de functionare se bazeaza pe nevoia de consum sau atractia sexuala a mustelor. Pentru aplicarea se foloseste o pensula sau un pulverizator cu duza fina. Pulverizarea se face sub forma de spoturi sau benzi de 5 - 30 cm. Daca pensulati insecticidul, va recomandam sa utilizati o concentratie mai mica de apa, incat sa obtineti o pasta. Remanenta substantei, durata de atractivitate, este mai indelungata in acest caz. Pentru a pastra eficienta ridicata, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Insecticide de contact recomandate pentru combaterea mustelor:

Insecticidele de contact sunt cu spectru larg de actiune. Aplicarea lor la exterior se face impotriva tuturor insectelor zburatoare si taratoare. Atunci cand faceti aplicare impotriva mustelor tineti cont de zonele in care aceasta insecta se aseaza - pereti, bare transversale, tavane, zona geamurilor, etc. Aplicati insecticidul dizolvat in apa in concentratia recomandata de producator prin pulverizare cu duza cat mai fina. Imediat dupa ce musca se va asezat pe suprafata tratatata se vor vedea rezultatele. Pentru a pastra eficienta ridicata a insecticidului, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea mustelor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie de dimensiunea zonei, alegeti pulverizatorul cu dimensiunea rezervorului potrivita. Trebuie sa pregatiti solutia de lucru doar pentru tratamentul din acea zi. Solutia ramasa isi pierde din proprietati. Insecticidele cu atractanti se recomanda a se aplica cu pulverizatoare de dimensiune mai mica, pana in 2 litri, pentru ca suprafetele acoperite sunt reduse. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la exterior:

Capcanele captureaza mustele din apropierea lor datorita atractantului puternic. Insectele intra in capcana si nu mai gasesc iesirea, dupa cateva minute mor inecate. Capcana se utilizeaza doar in exterior din cauza mirosului care devine deplacut dupa mai multe zile in care s-au capturat multe muste. Nu sunt daunatoare copiilor, animalelor de companie sau mediului, fiind ideale pentru utilizarea in jurul casei sau a fermelor de animale. La unele modele de capcane se poate achizitiona separat atractantul astfel incat aceasta devine reutilizabila.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la interior:

Aceste modele de capcana se utilizeaza doar la interior deoarece sunt dotate cu placi adezive. Mustele dar si alte insecte daunatoare sunt atrase de lumina UV generata de lampi iar apoi raman lipite de placa adeziva. Cu cat intensitatea produsa de tuburile actinice este mai mare fata de lumina din zona cu atat rezultatele obtinute sunt mai multumitoare. Suprafata protejata este determinata de puterea lampilor UV. Sunt recomandate pentru industria alimentara in special pentru ca indepartarea insectelor se face intr-un mod controlat. In functie de gradul de infestare si factorii de mediu, umiditate si praf, adezivul trebuie schimbat cu frecventa intre 1 luna si 3 luni.

Reducerea sau eliminarea surselor care atrag muștele din alte zone;

Muștele sunt atrase de mirosul provenind de la locurile în care își depun ouăle și pe care le-am menționat mai sus. În plus, ele mai sunt atrase de o serie de alte mirosuri cum ar fi cel de pește, de carne și oase, de melasa și malțul de la fabricele de bere, de lapte, de fructe dulci parfumate, în special cel de mango. Industriile care utilizează produse atractive pentru muște pot monta instalații speciale pentru eliminarea mirosurilor. 

Prevenirea contactului între muște si microbii care cauzează boli;

previne infestare cu muste

Sursele de germeni și microbi sunt: materiile fecale umane, excrementele de animale, gunoiul, cadavrele, ochii infectați și rănile deschise. Cele mai importante măsuri pentru a elimina sau reduce contactul dintre muște și germeni sunt :

 • instalarea și utilizarea de latrine și toalete corespunzătoare, în care muștele să nu aibă acces și să nu aibă contact direct cu materiile fecale;
 • prevenirea contactului dintre muște si oamenii bolnavi, scutece murdare, răni deschise și ochi infectați ;
 • prevenirea contactului dintre muște și animale moarte și cadavrele aflate în descompunere;

Protecția produselor alimentare, a ustensilelor de bucătărie si evitarea contactului acestora cu muștele;

Alimentele nu trebuie lăsate descoperite, ele trebuie păstrate în ambalaje, cutii de depozitare sau dulapuri, la fel și ustensilele de bucătărie. Iată câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a evita pătrunderea în casă a muștelor:

 • montarea de plase anti-insecte la geamuri;
 • montarea de uși cu sistem auto-închidere sau montarea de șiruri de margele sau benzi din plastic la ușă în sezonul cald când nu vreți să lăsați ușa închisă. De asemenea, ventilatoarele electrice pot crea o bariera de aer la intrările sau coridoarele care trebuie ținute deschise;
 • montarea de benzi de hârtie pentru muște – sunt ieftine și eficiente, întrucât sunt impregnate cu arome dulci care atrag muștele; sunt extrem de lipicioase iar când muștele aterizează pe ele rămân definitiv lipite de acestea. Benzile durează câteva săptămâni dacă nu sunt acoperite în întregime cu praf sau muște prinse;
 • folosiți aparate sau lămpi electrice contra muștelor – acestea sunt prevăzute cu lumină albastră și ultravioletă care atrage muștele iar în contact cu grila de electrocutare acestea sunt omorâte instantaneu; aceste aparate sunt folosite mai ales în locurile publice, din motive de ordin estetic, dar pot fi folosite cu succes și în casa și grădina dumneavoastră;
 • folosiți spray-uri anti-insecte – sunt la îndemâna oricui și ușor de folosit, mai ales la scală mică (în locuințe, magazine, birouri, hoteluri) și sunt eficiente, având un efect rapid dar temporar;
 • atârnați o pungă transparentă de plastic umplută pe jumătate cu apă de tocul ușii – muștele au ochi compuși care le oferă abilitatea de a detecta mișcarea și schimbarea culorilor. Această pungă cu apă reflectă lumina în toate direcțiile, iar muștele evită să stea în preajma acestor obiecte;

Adepții de soluții naturiste, pot încerca următoarele variante în încercarea de a scăpa de muște:

 • folosirea de uleiuri esențiale cu aromă de lavandă, eucalipt, mentă, sau lămâie pot fi amestecate cu apă, iar soluţia formată - pulverizată în încăperi. Mirosul va alunga muştele şi va preveni apariţia lor;
 • cultivați plante aromatice precum busuioc, rozmarin, mentă sau pelin în grădină, sau puneți ghivece cu astfel de plante în casă;
 • puneți pe pervazul ferestrelor plante carnivore, care se hrănesc cu insecte și muște – astfel de plante pot fi nu doar ornamentale ci și eficiente în lupta cu insectele, fiind poate cea mai curată dintre metode însă nu și cea mai eficientă, dar poate fi luată în calcul;
 • pentru a scăpa de muştele din bucătărie, puneți câteva picături de oţet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat va alunga muştele din încăpere;
 • puneți lângă coşul de gunoi câteva felii de castravete pentru a împiedica muştele să depună ouă. Feliile de castravete alungă muştele din încăperi dacă sunt puse într-un bol şi lăsate să-şi facă efectul peste noapte;
 • lăsați un bol cu praf de scorțițoară sau cuișoare pe masă; Muștele detestă mirosul acestora;
 • lăsați un pahar cu vin alb pe masă. Muştele vor fi atrase de mirosul fructat şi se vor îneca în lichid.

Informatii despre cum sa faceti tratamentele de combatere a mustelor gasiti pe pagina "cum scap de muste". Informatii despre muste gasiti pe pagina "informatii muste"

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături