Comanda din: 13-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Porci mistreti, informatii


Porci mistreti, informatiiPorcul mistret, cunoscut si ca porc salbatic Eurasian, sau pur si simplu porc salbatic, este nativ pentru o mare parte din Eurasia cu exceptia Angliei si a Tarilor Nordice, Africa de Nord si Marile Insule Sunda. Interventia umana a raspandit si mai mult distributia acestuia, facand specia printre mamiferele cele mai raspandite din lume, ca forma, precum si cel mai raspandit prin suprafata afectata. Gama larga, numarul mare si adaptabilitate inseamna ca este clasificat cu gradul de cel mai mic pe lista speciilor si astfel a devenit o specie invaziva in parte din gama sa introdusa. Animalul probabil ca isi are originea in Asia de Sud-Est in timpul Pleistocenului timpuriu si a inlaturat alte specii in timp ce se raspandea in intreaga lume veche. In Romania este prezent in paduri, incepand cu Delta si Lunca Dunarii, pana in desisurile Carpatilor. Este colorat negru - cafeniu. Scoate sunete foarte asemanatoare cu cele ale porcilor domestici. Umbla in turmă in padurile si culturile agricole de la marginea acestora si produce stricaciuni majore in special in lanurile de porumb si cartofi. Scroafa poate fata pana la 4-6 purcei, pe care ii hrăneste cu lapte. De obicei este vanat pentru trofeu dar si pentru carne, insa este vanat si pentru a reduce populatia acestora. Porcul mistret poate ataca omul, de aceea o intalnire cu acesta ar trebuie evitata.

Din 1990, sunt recunoscute pana la 16 subspecii, care sunt impartite in patru grupari regionale bazate pe inăltimea craniului si lungimea osului lacrimal. Speciile traiesc in societati matriarhale formate din femei interconectate si tineri (atat masculi cat si femele). Masculii de varste inaintate traiesc de obicei pe cont propriu in afara sezonului de reproducere. Lupul gri este principalul pradator de al porcului mistret in toata varietatea sa, cu exceptia Orientului Indepărtat si a Insulelor Lesser Sunda, unde acesta este inlocuit de tigru dragon si, respectiv, de Komodo. Are o istorie indelungată de asociere cu oamenii, fiind stramosul majoritatii raselor domestice de porci si al unui animal mare de vanatoare timp de milenii.

Porcul mistret este este un mamifer salbatic si omnivor, in general nocturn, dar asta nu inseamna ca nu il putem vedea sau auzi ziua prin padure. Dentitia acestuia este adaptata modului de hranire si este formata din incisivi, canini si masele. Trunchiul sau este puternic, indesat, turtit lateral, mai rotunjit la umeri si mai lat la sale. Ratul lung se termina cu un disc mobil, sustinut de un os cu care poate sapa si pamantul foarte tare.

Porcul mistret este un mamifer artiodactil de circa 1,5 m lungime, 1 m inaltime si aproximativ 200 kg greutate la maturitate, cu capul mare, caninii lungi si taiosi, par aspru, de culoare sura-neagra. Trăiește in paduri si este, cum am spus si mai sus, stramosul porcului domestic. Durata de viata a porcului mistret este de aproximativ 20 de ani, insa, in iernile geroase sau doar foarte friguroase, o parte din purcei mor, din cauza bolilor sau a lipsei hranei. Clima mai aspra justifica oarecum sporul anual mai mic. Porcul mistret are neaparata nevoie de scaldatori formate din mlastini, mocirle, precum si de apa potabila.

Maturitatea sexuala si perioada de imperechere

porcul mistret cu puiPorcul mistret ajunge la maturitate din punct de vedere sexual in al doilea an al vietii sale, dar in cazul in care exista ani cu hrana abundenta, s-au observat cazuri când femelele s-au imperecheat inainte de a implini varsta de un an (prin Decembrie) şi au fatat la vârsta de un an. Perioada de imperechere a porcului mistret este cuprinsa intre 20 octombrie si 10 decembrie, atunci se presupune ca ar fi perioada de varf, insa cateodata se poate prelungi, deoarece acestia sunt capabili de reproducere tot timpul anului. Hrana din belsug poate sa duca la grabirea maturizarii sexuale, iar lipsa hranei poate avea efectul opus.

La porcul mistret perioada de imperechere nu se limiteaza la un timp scurt, precul la cervide, ci de foarte multe ori se intinde pe o perioada mai indelungata.

Durata sarcinii la femela de porc mistret este de 17 saptamani, in martie-aprilie femelele fata de obicei circa 4-6 sau chiar 10 purcei in cazuri mai rare. Numarul purceilor poate fi influentat de temperatura iernii precedente cat si de abundenta si calitatea hranei (ghinda, hir etc.) din toamna imperecherii.
Scroafa de porc mistret isi apara cu inversunare si mare devotament purceii impotriva dusmanilor, de aceea este bine sa fiti precauti daca o intalniti.

Pagube majore provocate de porcii mistreti

In anul 2009, Europa se confrunta cu o crestere exploziva a numarului de porci mistreti, ca rezultat al incalzirii globale si al cultivarii pe scara larga a porumbului si rapitei pentru biocombustibili.

Porcii mistreti au distrus in anul 2017 o mare parte din culturile de porumb si vita de vie de pe raza mai multor localitati din Gorj. Peste 36 de hectare din mai multe comune din Gorj au fost afectate de atacul mistreților. Distrugerile s-au produs la grau si la porumb iar suprafetele afectate au fost de la 35% si chiar 100% in unele cazuri. Productia de vita de vie fiind afectata in proportie de peste 80%. Cele mai grave probleme au fost la Tismana, Stanesti si Runcu. Paguba fiind de 1,47 hectare de vita de vie afectata. Suprafetele, nu atat de mari precum cele de grau sau porumb, insa pagubele au fost si acolo de pana la 95%.

Porci mistreti, informatii 2

La inceputul anului 2018, chiar in centrul Brasovului oamenii au dat nas in nas cu porcii mistreti, acestia, probabil plictisiti de viata anosta din pature, au vrut sa testeze viata in orasul cosmopolit. Jandarmii brasoveni, aflati in serviciul de patrulare la acea data, au intervenit pentru alungarea porcilor mistreti care ajunsesera pe străzile Brasovului. Mistretii au fost goniti spre padure si au fost, de asemenea, instiintate si instituţiile abilitate, pentru a actiona potrivit competentelor. Cu toate acestea, in Romania, in fiecare an oamenii se revolta cand aud la stiri despre partide de vanatoare desi in Romania numarul porcilor mistreti a ajuns la aproape 50.000 de exemplare, in prezent raspandindu-se in majoritatea judetelor din Romania, incepand din delta si pana in golul alpin. Porcul mistret preferă padurile de foioase care asigura ghinda si jirul, acestea fiind hrana lui de baza, precum si o varietate mare de plante agricole, radacini, si binenteles fructe si seminte forestiere, precum si animale mici: rozatoare, insecte, larve etc.

Porcul mistret nu este un animal lenes, el poate parcurge, la nevoie, distante foarte mari, chiar de pana la 20-40 km intr-o singura noapte, fiind atras de foarte multe ori de padurile cu ghinda si jir, unde apoi se stabileste, fara sa se intoarca in locul de unde a plecat. Nu isi pastreaza aproape niciodata trecatorile.

Vanatoarea porcului mistret

Porcul mistret este o specie de vanat mare, fiind un element valoros al faunei din padurile Romaniai, insa, cresterea numarului acestora ne obliga sa luam masuri de controlare a populatiilor, mai ales cand avem deja cazuri unde porcii intra in orase. Dar porcul mistret trebuie vanat intr-un mod rational, in functie de efective şi de sporul anual in concordanta cu legile nationale si locale.

Perioada legala de vanatoare a porcului mistret este intre 1 octombrie si 15 februarie, recoltarea se face prin organizarea de sesiuni de colective de vanatoare, cu goane (folosind gonaci), la panda an zonele culturilor agricole, in locuri de trecere, la ramaturi si asa mai departe.

In cazuri mai deosebite, cand porcii mistreti produc pagube in culturile agricole, se aproba vanarea masculilor si in afara perioadei legale pe baza de autorizatii de impuscare, nominale. Un subiect dezbatut anul trecut de catre autoritati a fost pesta porcina africana, insa nu s-a dat unda verde pentru prelungirea perioadei de vanare a porcilor mistreti

Porcul mistret este un animal foarte rezistent la impuscare, atunci cand impuscarea nu se face de catre un profesionist. Un profesionist, binenteles, ar trebui sa tinteasca capul sau inima, insa chiar si ei pot gresi. Daca este urmarit imediat dupa ce a fost ranit, porcul mistret isi aduna puterile aparent destul de repede si pleaca mai departe. De aceea, este bine ca urmarirea acestuia sa fie inceputa doar dupa 2-3 ore, cand acesta mai pierde din sange iar puterile lui scad. In acest fel, se diminueaza pericolul unui eventual atac din partea porcului mistret.

Pe fondurile de vanatoare de stat sau private, se face hranirea suplimentara numai iarna (intre 1 noiembrie si 31 martie) si doar daca numarul acestora nu este prea mare.

De la porcul mistret putem valorifica carnea, fiind principalul furnizor de carne de vanat in restaurantele de specitate si nu numai, pielea, iar coltii din ambele maxilare constituie trofee.

Porcul mistret radioactiv

Un caz cel putin interesant a avut loc tot in anul 2017, cand autoritatile Sucevene au identificat un porc mistret radioactiv, la 10 kilometri de granita cu Ucraina, contaminat cu izotopii Cesiu 137 si Cesiu 134, despre care reprezentantii autoritatilor presupun ca provin de la dezastrul nuclear de la Cernobil. Porcul mistret radioactiv a fost descoperit la un fondul de vanatoare 17 Botus, gestionat de ocolul silvic Breaza din judetul Suceava. Exemplarul identificat a fost un porc mistret de sex masculin in varsta de trei ani.

1 Intrebari si Raspunsuri

 • Posa-bechenaru ion
  02/01/2019 at 4:53 pm

  Vreau sa cumpăr doi purcei de porc mistreț,,,, am dreptul legal sau cresc pt. consum propriu

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături