Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Plosnita cerealelor, Gandaci urat mirositori


Descrierea plosnitei de cereale/verdeata, gandacul urat mirositor
Adultul are corpul oval, de 11-13 mm lungime, de culoare verde. Capul triunghiular. Antenele constituite din 5 articule, pronotul aproape hexagonal. Scutelul foarte dezvoltat egal in lungime cu abdomenul, cu o carena in partea mediana si cu doua puncte galbui la baza. Oul este sferic si de culoare verzuie la depunere si de culoare inchisa, pe masura ce se dezvolta embrionul. Larva este asemanatoare cu insecta adulta, fiind mai mica si lipsita de aripi sau cu rudimente de aripi, in functie de varsta acesteia.
plosnita

Biologia plosnitelor de cereale
Are o generatie pe an. Ierneaza ca insecta adulta, sub frunzarul padurii, in liziera pomilor din apropierea culturilor, sub ierburi. Primavara la temperaturi de peste 10grade Celsius, insectele isi fac aparitia, la inceput pe gramineele spontane, apoi zboara in culturile de cereale. Numarul maxim de insecte pe culturi se inregistreaza la jumatatea lunii mai. Dupa o perioada de hranire si maturatie sexuala are loc copulatia si depunerea pontei. Larvele apar la 8-10 zile de la depunerea pontei. Pana la maturare se hranesc si naparlesc de 4-5 ori, intreaga lor evolutie durand 30-40 zile, ceea ce corespunde cu ajungerea la maturitate a cerealelor. Adultii din noua generatie apar la sfarsitul lunii iulie, hranirea lor continuand pana in cursul lunii august, cand se retrag pentru iernare.

Produse recomandate pentru combaterea plosnitei urat mirositoare, insecticide:


plosnita

Desi este o insecta specifica marilor culturi agricole (grau), spre finalul sezonului agricol (septembrie - octombrie), din cauza lipsei de hrana, plosnita graului migreaza spre zonele urbane, constituindu-se intr-un factor de disconfort pentru populatie. Inofensiva, in sensul biologic al termenului, pentru om, provoaca o stare de repulsie prin mirosul puternic pe care il raspandeste atunci cand este strivita. De culoare maron sau verde (in cazul exemplarelor tinere) plosnita agricola este un "daunator".

Plante atacate si mod de daunare
Specie oligofaga, dezvoltandu-se in principal pe culturile de grau, dar ataca si alte graminee cultivate si spontane. Adultii inteapa tulpinile tinere, frunzele, rahisul spicelor, florile si boabele. La locul intepaturii se formeaza o mica umflatura numita ,, con salivar” " in jurul careia apare o zona de culoare galbuie. Adesea frunza atacata se ingalbeneste, se rasuceste si se usuca, de la locul intepaturii atarnand ca o sfoara. Uneori spicul ramane in burduf, iar cand apare are aristele ondulate si poate fi partial sau total steril, albit, aspect care se intalneste frecvent la varful spicelor. Boabele atacate sunt sistave, zbarcite sau daca nu sunt deformate, poarta urmele intepaturilor sub forma de puncte negre, inconjurate de o zona decolorata. Calitatea productiei este cu mult diminuata.

Produse recomandate pentru combaterea plosnitei urat mirositoare, pulverizatoare:

8 Intrebari si Raspunsuri

 • Valentina
  30/12/2014 at 6:02 pm

  Tratament adecvat,daca ai fost muscat de plosnita.

 • Paula Duican Trust
  09/08/2016 at 1:14 pm

  Articolul este interesant, vom folosi produsele recomandate.

 • Pruteanu ileana
  25/09/2016 at 11:00 pm

  Cum sa scap de ele din casă scu în perioada ăsta îmi intră în casă

  • PestControl Expert
   26/09/2016 at 3:10 pm

   Solutiile cu efect repelent impotriva acestor daunatori nu sunt atat de eficiente. Cel mai indicat este sa asigurati spatiile de acces in locuinta dumneavoastra (plase la ferestre, usile sa stea inchise etc). Se pot aplica si prin pulverizare insecticide cum ar fi K-Obiol (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html), 10 ml diluati la 1 l de apa, sau K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 5 l de apa.

 • Hutt Alina
  30/09/2016 at 11:05 pm

  Substantele sunt daunatoare pt animalele de casa?
  Multumesc

  • PestControl Expert
   04/10/2016 at 2:52 pm

   In momentul in care se aplica solutiile recomandate in articol, este indicat ca animalul de companie sa nu se afle in acel spatiu. Apoi incita va sta inchisa, pentru o perioada de aproximativ 4 ore. Dupa aceea se aeriseste si poate accesa spatiul si animalul de companie.

 • Mocanu Marilenama
  08/12/2016 at 9:28 pm

  Am dat cu kotrin fiole,dar nimic.Am aruncat un pat cu cuib si am luat altul, dar nu am reusit nimic.Nu dorm noaptea,le prin pe perete si le omor.M,au inteoat,mi,au supt sange,insa pe fiul meu nu l,au supt sange.am slabit fiarte mult,parca m,am stafidit,am devenit foarte sensibila,iar distemul nervos e la pamant.Simt ca mi,u intrat sub piele,cred ca este doar o stare psi,ma scarpin imi fac rani cu scarpinatul,mi se pare ca forma cojii ranilor seamana cu acest oarazit plosnita de par,de casa.Abia in internet am aflat de ele.Initial nu stiam cu ce ma confrunt.Pe gean ne intra cele verzi,primaria nu face nimic.Nu mai ies din casa de rusine sa nu circuke pe mine si sa fiu vazuta de cineva. Puii iti intra in urechi si in nas.Am impresua xa nu voi scapa din acest travaliu.Sumt chiar si miscarea lor,sunt foarte sensibila,din toara casa numai pe mine ma suge de sange.eu nu imi permit sa investesc bani intr,o deratizare specializata,am pensie mica 4milioane in bani vechi.imi este rusine nu am patit asta niciodata.cred ca multi vecini au dar tac.este pandemie am citit acum.In acest caz necazul nostru cu aceste plosnite de pat nu ar trebui sa se transforme in afacerea altora.Daca am avea posibilitati sa folosim aoaratura necesara si produsele de dustrugere paraziti am face si singuri.Fiul meu a lucrat la 3DBucuresti. Primaria ar trebui sa investeasca in deratizari in masa.Degeaba dau eu cu kaotrin daca vecinii nu dau.totul este sub tacere,aceasta situatie noua ,ne tine separati de restul lumii,de comunicare.Chiar si de mancare caci noaotea alergi dupa gandaci si ziua firmi,uar starea de mancarime este un dezastru psi,muschii mei nu mai zjnt folositi,nu ies din casa decat fortuita. pai daca este pandemie statul trebuie sa se implice sa investeasca in starlirea acestor paraziti,altfel ne vor distruge acesti paraziti.ar trebui sa luan produsele de starpire gratis,nu se transforma o pandemie intr,o afacere.Si aceasta este o CRIZA care trebuie starpita oaneni buni.Din observatiile mele despre acesti paraziti pot scrie o carte bine docunentata pe pielea mea.si as pune titlul" Cum sa traiesti printre pararaziti ".Stiu aproape totul despre traiul acestor paraziti care ne distrug chiar si sanatatea.dacs nu se investeste de catre stat in aceasta situatie, ne vor distruge parazitii acestia.inchei cu un help de disperare in distrugerea prin nepasare,a omenirii.

 • Tudor
  05/11/2018 at 6:45 pm

  "Cadoul" acestor ganganii blestemate il datoram Chinezilor (vezi un articol fantastic de detaliat realizat de o echipa de cercetatori). Citind acea publicatie imi dau seama ca nu va mai fi chip sa scapam de imputitele astea any time in my life. Eu nu stiam ce sunt aceste oribilitati pana acum 3 ani cand am fost violent invadat in Bucuresti de creaturile astea blestemate. Sper sa gasiti o solutie se le trimiteti pe lumea ailalta de maniera eficienta si rapida.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături