Comanda din: 18-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Pământ de diatomee / diatomit


Pământ de Diatomee - Descoperirea
În 1836 sau 1837, țăranul și vagonetarul de mărfuri Peter Kasten a descoperit pământul de diatomee (germană: Kieselgur) atunci când săpa o fântână pe pantele nordice ale dealului Haußelberg, în Heath Lüneburg din nordul Germaniei. Inițial s-a crezut că a fost găsit calcar, care ar putea fi folosit ca îngrășământ.

Ce este diatomitul?

Diatomit alb, roca diatomitUn specimen de diatomit alb, cu textura cărămizii din Nevada. Specimenul este de circa 2 centimetri.

Diatomitul este o rocă sedimentară fărâmicioasă de culoare deschisă, care este compusă în principal din resturile scheletice silicioase ale diatomeelor. Este o stâncă foarte poroasă, cu o dimensiune fină a particulelor și o greutate specifică scăzută. Aceste proprietăți o fac folositoare ca mediu de filtrare, absorbant și ca agent de umplere ușor pentru cauciuc, vopsea și materiale plastice. Atunci când diatomitul este zdrobit într-o pulbere, se numește de obicei "pământ diatomee" sau D.E. (diatomaceous earth) / P.E (pămând de diatomee).

Ce sunt diatomeele?

diatomit la microscop

Diatomeele sunt alge microscopice, cu o singură celulă care trăiesc în ape marine sau dulci. Ele produc părți dure din dioxid de siliciu. Imagine NASA.

Diatomeele fac parte dintr-un grup mare, divers de alge care se deplasează liber în apele oceanelor și lacurilor. Câteva tipuri de diatomee trăiesc pe fundul acestor corpuri de apă și în soluri. Cele mai multe diatomee sunt microscopice, dar câteva specii au o lungime de până la doi milimetri. Ca grup, diatomeele sunt unice, deoarece sunt organisme cu o singură celulă care produc un perete celular exterior compus din siliciu, numit frustul. Aceste frustule sunt foarte subțiri și au o structură delicată.

Aproape toate diatomeele sunt fotosintetice și trăiesc în apă la mai puțin de zece metri adâncime, unde lumina soarelui poate pătrunde. Diatomeele sunt prolifice și sunt responsabile pentru producerea a aproape jumătate din masa organică din oceanele lumii. Abundența și mărimea lor le plasează la baza lanțului alimentar marin.

Ce este Diatom Ooze?

specii diatomiAtunci când diatomeele mor, fructele lor din siliciu se scufundă. În unele zone frustulele nu sunt încorporate în sedimentul de fund, deoarece se dizolvă în timp ce se scufundă sau se dizolvă pe suprafața sedimentelor. Dacă sedimentul este compus din fructe de diatom de peste 30% în greutate, acesta ar fi denumit "diatom ooze" sau "siliciu ooze". Acestea sunt sedimentele care sunt litificate în stâncă, cunoscut sub numele de diatomit.

Această imagine ilustrează frustulele ale 50 de specii de diatomee diferite. Aceste organisme sunt de dimensiuni microscopice, iar multe dintre fructele lor sunt o rețea de mici pori și deschideri. Această caracteristică este ceea ce face ca diatomeele să fie un mediu perfect pentru filtrarea particulelor mici din lichide în stațiile de tratare a apei, în fabricile de bere, procesarea produselor alimentare, fabricile chimice și alte facilități. Structura lor delicată este, de asemenea, un motiv pentru care acestea sunt foarte solubile. Imagine: Studiul geologic al Statelor Unite.

Informații interesante despre Pământul de Diatomee

Acidul de nitroglicerină este mai stabil dacă este absorbit în diatomit. Acest lucru facilitează transportul ușor și sigur al nitroglicerinei când este amestecat cu diatomit. Alfred Nobel a descoperit acest lucru în 1866, iar în 1867 a primit un brevet pentru amestecul de diatomit și nitroglicerină pe care l-a numit dinamită.
În lumea științifică, acest diatom silicos este utilizat pentru a îndepărta ADN-ul dintr-un cromozom în prezența unor agenți cum ar fi clorhidratul de guanidină, tiocianatul de guanidiniu și iodura de sodiu.

Pământul de Diatomee la Controlul dăunătorilor - Dezinsecție

Diatomitul este utilizat ca insecticid, datorită proprietăților sale abrazive și fizico-sorbție. Pudra fină absoarbe lipidele din stratul exterior ceros al exoscheletelor insectelor, determinându-le să se deshidrateze. Artropodele mor ca urmare a deficienței presiunii apei, pe baza legii de difuzie a lui Fick. Acest lucru, de asemenea, funcționează împotriva gasteropodelor și este de obicei utilizat în grădinărit pentru a combate melcii. Cu toate acestea, deoarece melcii locuiesc în medii umede, eficacitatea este foarte scăzută. Este uneori amestecat cu un adaos împreună cu alți aditivi pentru a crește eficiența. Nu s-a dovedit că forma diatomeei conținute într-un depozit afectează funcționalitatea acestora în ceea ce privește absorbția lichidelor; totuși, anumite aplicații, cum ar fi cele pentru melci și moluște, funcționează cel mai bine când se utilizează o diatomă specială. De exemplu, în cazul melcilor și moluștelor, diatomeele mari, spinoase funcționează cel mai bine pentru a deforma epiteliul moluștei. Învelișul Diatomeelor va funcționa într-o oarecare măsură la marea majoritate a animalelor care suferă exfoliere în vărsarea cuticulelor, cum ar fi artropodele sau nematodele. Poate avea un efect asupra lophotrochozoanelor, cum ar fi moluștele sau anelidele.

Diatomitul pentru uz medical a fost studiat pentru eficacitatea sa ca agent de deparazitare la bovine; în ambele studii grupurile tratate cu pământ de diatomee nu au fost mai bune decât grupurile de control. Este folosit în mod obișnuit în locul acidului boric și poate fi folosit pentru a ajuta la controlul și, eventual, la eliminarea insectelor de pat, a acarienilor din praf de casă, a gândacilor, a furnicilor și a infestărilor cu purici. Acest material are aplicații largi pentru controlul insectelor în depozitarea cerealelor.

Pentru a fi eficient ca insecticid, pământul de diatomee trebuie să fie necalcinat (adică nu trebuie tratat termic înainte de aplicare) și să aibă o dimensiune medie a particulelor sub aproximativ 12 μm (adică, destinat produselor alimentare).

Deși pesticidele care conțin pământ de diatomee sunt considerate a fi relativ sigure, acestea nu sunt scutite de reglementări în Statele Unite ale Americii în temeiul Legii federale privind insecticidul, fungicidul și rodenticidul și trebuie înregistrate la Agenția pentru Protecția Mediului.

Pământul de Diatomee la exterminarea ploșnițelor de pat

Deși pământul de diatomee este utilizat pentru exterminarea multor dăunători, insistăm asupra ploșnițelor de pat.

Ploșnițele trăiesc în locuri calde și adesea își fac cuibul în pat, haine, covoare și mobilier. Sunteți sursa lor constantă de hrană, de aceea ploșnițele se bucură de aceste locații. Pentru a le verifica, uitați-vă sub saltele și mobilier și în zonele înconjurătoare pentru a găsi materia fecală neagră și urme de sânge.

Răspundeți ploșnițelor cu un pesticid natural

Pământul de diatomee este o pulbere eficientă în pat. Este, de asemenea, ieftin și fără substanțe chimice dăunătoare. Este ușor de aplicat în jurul casei dumneavoastră și în condiții de siguranță pentru a se aplica în apropierea alimentelor, animalelor de companie și copiilor.

Pământul de diatomee (PE) ucide ploșnițele patului prin absorbția stratului protector uleios care acoperă exoscheletele lor. Fără această acoperire protectoare, ploșnițele de pat se vor deshidrata și vor muri în câteva ore.

Cum tratez împotriva ploșnițelor de pat cu Pământul de Diatomee?

Tratamentul eficient al ploșnițelor de pat se reduce la șase pași simpli:

 • Curățați casa folosind abur sub presiune
 • Spălați toate țesăturile
 • Aspirați toată casa
 • Aplicați Pământ de diatomee
 • Curățați din nou
 • Repetați în funcție de necesitate

Înainte de a incepe, sigilați-vă casa prin blocarea oricărui loc pe unde ar putea pătrunde acești mici monștri, cum ar fi crăpăturile sau fisurile. Șansele de re-infestare sunt mult mai mici dacă faceți acest lucru la început. Verificați mobila veche, aspirați sub covoare, verificați ce se află sub linoleu, verificați aparatele electrocasnice. Dacă aveți pereții placați cu lambriu sau rigips, verificați și aceste structuri.

Pasul 1: Curățați casa cu abur sub presiune
Ploșnița de pat nu poate supraviețui la temperaturi de peste 55 de grade pentru mai mult de câteva ore. Curățați cu aburi lenjeria și mobilierul cu un generator de abur sub presiune pentru a crește temperatura.

Pasul 2: Spălați toate țesăturile
Puneți toate țesăturile la spălare la temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute. Uscați la căldură și păstrați toate țesăturile spălate în pungi sau recipiente de plastic închise. De asemenea, ploșnițele mor la temperaturi sub -18 grade.

Pasul 3: Aspirați-vă întreaga casă
Aspirați covoarele cu atenție. Dacă este posibil, utilizați, de asemenea, un dispozitiv de curățare a covoarelor pentru a elimina orice ploșniță de pat de pe mochetă, covor sau saltea.
Demontați mobila cât mai mult posibil și aspirați fiecare suprafață, acordând o atenție deosebită cusăturilor și cadrelor mobilierului dvs. Ajungeți în locurile strâmte cu atașamentul furtunului aspiratorului. După aspirare, puteți reasambla mobila. Luați în considerare utilizarea unei de saltea pentru patul dumneavoastră.

Pasul 4: Aplicați Pământul de Diatomee
Pământul de diatomee funcționează ca instrument de prevenire și tratament. Aplicați PE urmând acești pași:

aplicarea pamantului de diatomee

Găsiți zone din jurul casei unde bănuiți că ploșnițele se ascund sau se pot întoarce.

Utilizați un aplicator pentru a aplica pământ de diatomee de-a lungul turnării, în sertare, în orice fisură sau crăpătură, în spatele aparatelor, de-a lungul ferestrelor și a clanțelor ușilor.
Îndepărtați toate prizele și întrerupătoarele electrice și folosiți un aplicator pentru a pulveriza PE în spatele comutatoarelor electrice și a orificiilor de ieșire.

Acoperiți mobilierul și saltelele cu un strat subțire de Pământ de Diatomee și aplicați-l cu mâinile în mobilier, saltele și covoare.

Pasul 5: Curățați din nou
Vă recomandăm să lăsați pământul de diatomee aplicat cât mai mult timp posibil. Deși este departe de o declarație la modă, menținerea unei barieri constante împotriva plășnițelor de pat va ajuta să vă asigurați victoria împotriva acestora. Chiar dacă Pământul de Diatomee poate ucide o ploșniță în câteva ore, ar putea dura mult timp pentru ca toate ploșnițele de pat să fie expuse, iar pământul de diatomee afectează doar ploșnițele adulte, așa că trebuie să lăsați aplicat suficient de mult timp pentru ca ouăle ploșnițelor de pat să se dezvolte.
După câteva săptămâni, puteți șterge și îl puteți aspira. Un cuvânt de avertizare aici: pământul de diatomee este foarte greu pentru aspiratoarele tradiționale filtrate. Cu excepția cazului în care curățați doar o secțiune mică, vă recomandăm să folosiți un aspirator industrial pentru a evita arderea motorului aspiratorului.

Pasul 6: Repetați în funcție de necesitate
Dacă ploșnițele persistă, nu vă pierdeți speranța. Repetați curățarea cu abur, aspirați, spălați și aplicați pământ de diatomee până când problema dispare.

Urmați acești pași în fiecare parte a casei dvs. Repetarea acestor pași este necesară pentru a rupe ciclul de infestare. Dacă veți continua să utilizați pământ de diatomee în casa dvs., va ajuta la prevenirea viitoarelor infestări.

Pentru a urgenta procesul de exterminare al ploșnițelor de pat, vă recomandăm camera termică Heat Pro 2.

Pământul de Diatomee in Grădinărit si Agricultură

Pământul de diatomee este folosit ca mediu de creștere în grădinile hidroponice. Este inert, reține apa și are o porozitate care permite solului să respire. Pentru a preveni semințele și boabele să nu se lipească și să rămână uscate, acestea sunt impregnate cu pământ de diatomee.
Pământul natural de diatomee de apă dulce este utilizat în agricultură pentru depozitarea boabelor ca agent anticoroziv, precum și pentru un insecticid . Acesta este aprobat ca aditiv pentru hrana animalelor pentru a preveni coagularea.
Unii cred că poate fi folosit ca antihelmintic natural (vermifug), deși studiile nu au demonstrat că este eficient. Unii fermieri îl adaugă la hrana pentru animale și la păsările de curte pentru a preveni lipirea hranei pentru animale și pentru a le proteja de anumite insecte, atunci când sunt prăfuite ușor. "Pământul de diatomee pentru uz alimentar" este disponibil pe scară largă în magazinele de alimente cu hrană pentru animale.

Diatomitul de apă dulce poate fi folosit ca mediu de creștere în grădinile hidroponice.
Este, de asemenea, folosit ca mediu de cultivare pentru plantele crescute în ghivece, în special ca sol de bonsai. Amatorii de bonsai o folosesc ca aditiv de sol, sau un arbore de bonsai în pământ de diatomee 100%. În grădinile de legume se folosește uneori ca și agent de condiționare a solului, deoarece, ca și perlitul, vermiculitul și argila expandată, reține apa și substanțele nutritive, în timp ce se scurge rapid și liber, permițând o circulație ridicată a oxigenului în mediul de cultură.

Cum funcționează pământul de diatomee?

Pământul de diatomee nu este otrăvitor; nu trebuie să fie mâncat pentru a fi eficient. Pământul de diatomee determină ca insectele să se usuce și să moară prin absorbția uleiurilor și grăsimilor din cuticula exoscheletului insectelor. Muchiile sale ascuțite sunt abrazive și accelerează procesul. Acesta rămâne eficient atâta timp cât este păstrat uscat și neperturbat.

Utilizările Pământului de Diatomee - mai puțin convenționale

Cele patru utilizări principale ale diatomeelor în Statele Unite, în 2013, au fost mediile de filtrare (56%), aditivul de ciment (15%), umpluturile (14%), absorbanții (13%) și alții (2%). Proprietățile diatomeelor care o fac utilă în aceste aplicații sunt enumerate mai jos.

 • Dimensiuni reduse ale particulelor
 • Porozitate ridicată
 • Suprafață mare
 • Compoziție silicoasă relativ inertă
 • Greutate specifică scăzută

Pământul de Diatomee - Aditiv pentru ciment
Diatomitul este adesea utilizat ca aditiv în fabricarea cimentului. Diatomitul de înaltă calitate conține peste 80% siliciu și se adaugă la procesul de fabricare a cimentului pentru a crește conținutul de siliciu al produsului. Diatomitul direct din mină este zdrobit și amestecat cu calcarul, șisturile sau alte materiale folosite pentru fabricarea cimentului.

Pământul de Diatomee - Absorbant
Dacă pământul de diatomee uscat este așezat pe o scurgere de lichid, acesta poate absorbi și menține o cantitate de lichid echivalentă cu greutatea proprie. Această absorbție facilitează izolarea, curățarea și îndepărtarea. Acțiunea capilară a lichidelor în pământ de diatomee este mărită de mărimea mică a particulei, de suprafața ridicată și de porozitatea ridicată a acesteia.
Aceleași proprietăți fac ca pământul de diatomee să poată absorbi uleiurile de piele atunci când este folosit în cosmetice și măștile faciale. Pământul de diatomee este un ingredient absorbant al unor așternuturi de pisici. Este, de asemenea, folosit ca un tratament pentru sol pentru a absorbi și a menține apa.

Pământul de Diatomee - Ușor abraziv
Pământul de diatomee este folosit ca un abraziv ușor în unele paste de dinți, produse faciale și pentru lustruirea metalică. Particulele sale de siliciu sunt mici, fărmițabile, au o suprafață mare și o formă unghiulară. Acestea sunt proprietăți care îl ajută să funcționeze bine ca pe un abraziv ușor.

Mască facială
Calitățile absorbante ale pământului de diatomee, de asemenea, funcționează bine în măștile faciale, în special pentru că scapă de excesul de uleiuri. De asemenea, funcționează ca un exfoliant. Se amestecă 2-3 linguri de pământ de diatomee cu puțină apă și se adaugă câteva picături de ulei esențial preferat până când obțineți o pastă groasă. Alternativ, puteți amesteca pământul cu miere, apă de trandafir sau lapte.

Dar aveți grijă să nu o folosiți prea des - nu doriți să vă uscați prea mult fața! De asemenea, ar trebui să evitați spălarea intensă - poate fi abrazivă.

Deodorizant pentru pantofi
Pantofii miros urât? Nici o problemă! Aruncați niște pământ de diatomee și lăsați mirosul să dispară.

Praf de curățare
Pământul de dimensiuni mari funcționează foarte bine ca o pudră de spălat pentru acele pete dure de pe ghivece și tigăi.

Sănătate
Deși trebuie făcute mai multe studii privind beneficiile în privința promovării sănătății ale pământului de diatomee, pământul a fost asociat cu un colesterolul mai scăzut iar părul și unghiile mai sănătoase. Acesta conține minerale cum ar fi siliciu, calciu, magneziu sodiu și fier, care au toate beneficii pentru organism.

Unii oameni sugerează să luați o lingură sau două de pământ de diatomee pe zi, care pot fi amestecate cu alimente sau apă. Studiile au arătat ca ingerarea nu are efecte negative asupra sănătății oamenilor, dar ca și în cazul oricărui supliment, dacă încercați, faceți-o cu moderație (și căutați pâmânt de diatomee pentru uz alimentar, nu clasa industrială!). Alte studii au arătat că pământul de diatomee crește nivelul estrogenului, așa că bărbații cu un nivel scăzut de testosteron trebuie să fie și mai precauți.

Pământul de diatomee ar putea fi de asemenea utilizat pentru pasta de dinți de casă (deși unele branduri de pastă de dinți îl folosesc deja ca ingredient). Dacă aveți gingii sensibile, vă sfătuim să fiți atenți - pământul de diatomee poate fi abraziv.

Detoxifierea cu Pământul de Diatomee
Pământul de diatomee (PE) oferă o metodă alternativă de detoxifiere a corpului, una ieftină, simplă și eficientă. Nu necesită alimente sănătoase sau înfometare și mulți oameni l-au folosit cu mare succes. Caracteristica naturală absorbantă și abrazivă a pământului de diatomee îl face un adjuvant intern de curățare ideal. Pe măsură ce trece prin sistemul dvs., acesta absoarbe toxinele dăunătoare și face acest lucru fără a fi nevoie să vă schimbați dieta sau stilul de viață.

Indicator în experimentele nutriției animalelor
Pământul de diatomee uscat natural, necalcinat, este utilizat în mod frecvent în cercetarea privind nutriția animalelor ca sursă de cenușă insolubilă în acid (AIA), care este utilizată ca indicator indigestibil. Prin măsurarea conținutului AIA în raport cu substanțele nutritive din dietele de testare și fecalele sau digesta prelevate din ileonul terminal (ultima treime din intestinul subțire), procentul de nutrient digerat poate fi calculat folosind următoarea ecuație:

Unde:
N este digestibilitatea nutrienților (%)
Nf este cantitatea de nutrienți din fecale (%)
NF este cantitatea de nutrienți din furaj (%)
Af este cantitatea de AIA din fecale (%)
AF este cantitatea de AIA din aliment (%)
Pământul natural de diatomee de apă dulce este preferat de mulți cercetători în ceea ce privește oxidul cromat, care a fost folosit pe scară largă în același scop, acesta din urmă fiind un cancerigen cunoscut și, prin urmare, un pericol potențial pentru personalul de cercetare.

Pământul de Diatomee - Construcții
Pământul de diatomee utilizat în procesul de fabricare a berii poate fi adăugat la masa ceramică pentru producerea cărămizilor roșii cu porozitate deschisă mai mare.

Pământul de Diatomee - Termic
Proprietățile sale termice îi permit să fie utilizat ca material de barieră în unele seifuri rezistente la foc. Este de asemenea utilizat în izolația cu pulbere evacuată pentru utilizare criogenică. Pământul de diatomee este introdus în spațiul vid pentru a ajuta la eficiența izolației prin vidare. A fost utilizat în aparatele de gătit clasice AGA ca o barieră termică împotriva căldurii.

Pământul de Diatomee - Suport pentru catalizatori
Pământul de diatomee se folosește uneori, de asemenea, ca suport pentru catalizatori, în general servind pentru a maximiza suprafața și potența unui catalizator. De exemplu, nichelul poate fi susținut pe material - combinația se numește Ni-Kieselguhr - pentru a-și îmbunătăți activitatea ca catalizator de hidrogenare.

Pământ de diatomee - Soiuri specifice

 • Tripolitul este soiul găsit în Tripoli, Libia.
 • Blanul argilos este varietatea descoperită în valea Lower Bann din Irlanda de Nord.
 • Moler (Mo-clay) este soiul de pământ de diatomee găsit în nord-vestul Danemarcei, în special pe insulele Fur și Mors.
 • Pământul de diatomee de tip alimentar din ape dulci este tipul utilizat în agricultura din Statele Unite și Europa pentru depozitarea boabelor, ca supliment alimentar și ca insecticid. Este un produs necalcinat, are o dimensiune foarte fină a particulelor și este foarte scăzut în siliciu de cristal (<2%).
 • Pământul provenit din apă sărată utilizat în apa de la piscină / bere / filtru de vin nu este adecvat consumului uman și nu este eficient ca insecticid. De obicei, este calcinat înainte de a fi vândut pentru a elimina impuritățile și conținutul volatil nedorit, fiind compus din particule mai mari decât versiunea de apă dulce și are un conținut ridicat de siliciu de cristal (> 60%).

Diatomitul din apă dulce vs. apă sărată
Diatomitul se formează atât în mediul marin cât și în apele dulci. Aceste origini sunt un aspect important atunci când o sursă de diatomit este luată în considerare pentru utilizare. Orice utilizare care va fi asociată cu contactul uman, animale sau plante ar trebui să provină din depozitele de apă dulce. Diatomitul din sursele de apă sărată poate conține săruri care pot produce efecte neplăcute sau chiar toxice.

Mediu de filtrare ale Diatomeelor și Pământului de Diatomee

pamant de diatomee, pudra diatomee

Dimensiunea redusă a particulelor de pământ de diatomee și structura deschisă a fructelor îi permit să funcționeze eficient ca un filtru de particule. Porii din interior și între frustul sunt suficient de mici pentru a capta bacterii, particule de argilă și alte solide în suspensie. Se folosește la stațiile de tratare a apei potabile, la piscine, în fabricile de bere sau la producerea vinului, în fabricile chimice și la fabricarea sucurilor și a siropurilor. Aceste fluide sunt forțate printr-un strat de pământ de diatomee umed și particulele suspendate sunt prinse deoarece nu se pot încadra în pori.

Când piatra cunoscută sub numele de "diatomit" este zdrobită într-o pulbere fină, materialul este cunoscut sub numele de "pământ de diatomee". Acesta este materialul utilizat de industrie în mediile de filtrare, materiale de umplutură, abrazive, absorbante și alte produse.

Intrebari si raspunsuri despre Pământul de Diatomee

Care sunt câteva din produsele care conțin pământ de diatomee?

S-ar putea să nu fi auzit niciodată de pământ de diatomee, dar sunt șanse mari să fi consumat sau folosit o mulțime de produse care conținut acest praf natural.

Produsele ce conțin pământ de diatomee există cel mai frecvent în formă de praf. Alte formulări includ prafuri, pulberi și lichide sub presiune. În prezent, există peste 150 de produse înregistrate pentru utilizare în interiorul și în exteriorul clădirilor, fermelor, grădinilor și cuștilor pentru animalele de companie. Unele produse pot fi aplicate direct pe câini și pisici. Produsele din pământ de diatomee sunt înregistrate pentru utilizare împotriva ploșnițelor de pat, gândacilor, greierilor, puricilor, căpușelor, păianjenilor și multor altor dăunători.

Există mii de produse non-pesticide care conțin pământ de diatomee. Acestea includ produse pentru îngrijirea pielii, paste de dinți, alimente, băuturi, medicamente, cauciucuri, vopsele și filtre de apă. Administrația pentru Alimentație și Medicamente menționează pământul de diatomee ca "general recunoscut ca fiind sigur". Produsele din pământ de diatomee "de calitate alimentară" sunt purificate. Acestea pot fi folosite ca materii anticorozive în furaje sau ca limpezitoare pentru vin și bere.

Cum aș putea să fiu expus la pământul de diatomee?
Oamenii pot fi expuși la pământ de diatomee dacă respiră praful, îl mănâncă, îl aplică pe piele sau în ochi. De exemplu, când aplicați praful sau când intrați într-o zonă tratată înainte ca praful să se fi depus. Expuneri pot apărea, de asemenea, dacă produsele sunt accesibile copiilor sau animalelor de companie. Expunerea poate fi limitată prin citirea și urmarea indicațiilor etichetelor.

Care sunt unele semne și simptome dintr-o scurtă expunere la pământ de diatomee?
Dacă este inspirat, pământul de diatomee poate irita nasul și căile nazale. Dacă o cantitate extrem de mare este inhalată, oamenii pot să tușească și să aibă dificultăți de respirație. Pe piele, poate provoca iritații și uscăciune. Pământul de diatomee poate irita ochii, datorită naturii sale abrazive. Orice praf, inclusiv siliciul, poate irita ochii.

Inhalarea pământului de diatomee

Ce se întâmplă cu pământul de diatomee când intră în corp?
Când se ingerează pământ de diatomee, foarte puțin este absorbit în organism. Ce rămâne este rapid excretat. Cantități mici de siliciu sunt în mod normal prezente în toate țesuturile corpului și este normal să se găsească dioxid de siliciu în urină. Într-un studiu, oamenii au mâncat câteva grame de pământ de diatomee. Cantitatea de dioxid de siliciu din urină a rămas neschimbată.

După inhalarea pământului de diatomee amorf, acesta este eliminat rapid din țesutul pulmonar. Cu toate acestea, pământul de diatomee cristalin este mult mai mic și se poate acumula în țesutul pulmonar și în ganglionii limfatici. În produsele pesticide pot fi găsite niveluri foarte scăzute ale pământului de diatomee cristaline.

Este probabil ca pământul de diatomee să contribuie la dezvoltarea cancerului?
Când șoarecii au fost forțați să respire pământ de diatomee timp de o oră în fiecare zi timp de un an, a existat o creștere a cancerelor pulmonare. Atunci când șobolanii au fost hrăniți cu siliciu la o doză mare timp de doi ani, nu a existat o creștere a dezvoltării cancerului.

Cele mai multe feluri de pământ de diatomee sunt fabricate din dioxid de siliciu amorf. Cu toate acestea, poate conține niveluri foarte scăzute de dioxid de siliciu cristalin. Pământul de diatomee amorf nu a fost asociat cu nici un tip de cancer la oameni.

A studiat cineva efectele non-cancerigene din cauza expunerii pe termen lung la pământ de diatomee?
Într-un studiu cu iepuri, cercetătorii nu au descoperit efecte asupra sănătății după ce au aplicat pământ de diatomee pe pielea iepurilor de cinci ori pe săptămână timp de trei săptămâni. Într-un studiu cu șobolani, cercetătorii au hrănit șobolanii cu doze mari de pământ de diatomee timp de șase luni. Nu au descoperit efecte de reproducere sau de dezvoltare. Într-un alt studiu cu șobolani, singurul efect a fost creșterea rapidă în greutate. Acest studiu a implicat 90 de zile de hrănire a șobolanilor cu o dietă realizată din 5% pământ de diatomee.

Atunci când cobaiii au fost forțați să respire aerul care conține pământ de diatomee timp de 2 ani, în plămâni a fost găsit puțin mai mult țesut conjunctiv. Atunci când cercetătorii au verificat înainte de termenul de 2 ani, nu au fost găsite efecte adverse.

O cantitate foarte mică de pământ de diatomee cristalin poate fi găsită în produsele pesticide. Inhalarea pe termen lung a formei cristaline este asociată cu silicoză, bronșită cronică și alte probleme respiratorii. Cea mai mare parte a pământului de diatomee este amorfă, nu cristalină. Forma amorfă este asociată numai cu inflamația pulmonară ușoară, reversibilă.

Sunt copiii mai sensibili la pământ de diatomee față de adulți?
Copiii pot fi deosebit de sensibili la pesticide, comparativ cu adulții. Cu toate acestea, în prezent nu există date care să concluzioneze o sensibilitate crescută a copiilor în mod specific la pământul de diatomee.

Ce se întâmplă cu pământul de diatomee în mediul înconjurător?

Siliconul este o componentă majoră a pământului de diatomee. Este al doilea element cel mai abundent în soluri. Este o componentă obișnuită a rocilor, a nisipurilor și a argilelor. Este, de asemenea, abundent în plante și joacă un rol în creșterea și dezvoltarea lor. Datorită compoziției sale chimice, pământul de diatomee nu este degradat de microbi sau de lumina soarelui. De asemenea, nu emite vapori sau se dizolvă bine în apă.

Oceanul conține cantități mari de pământ de diatomee. Multe organisme marine îl folosesc pentru a-și construi scheletul.

Poate pământul de diatomee să afecteze păsările, peștii sau alte animale sălbatice?
Pământul de diatomee este practic netoxic pentru pești și nevertebrate acvatice. Este întâlnit frecvent în păsări și alte animale sălbatice, și nu se știe că sunt dăunătoare. Cu toate acestea, nu au fost găsite evaluări de toxicitate pentru mediul sălbatic. Agențiile au declarat că este puțin probabil ca pământul de diatomee să afecteze în mod dăunător păsările, peștii sau alte animale sălbatice.

Pământul de diatomee este fabricat din dioxid de siliciu. Când găinile au fost hrănite cu o dietă care conținea mai puțin dioxid de siliciu decât în mod normal, formarea osoasă a fost afectată. Acest lucru sugerează că dioxidul de siliciu joacă un rol important în formarea osoasă.

17 Intrebari si Raspunsuri

 • Ciocan Daniel
  02/06/2018 at 9:32 pm

  Cum se poate achiziționa?

 • Gabriel Bîzoi
  02/08/2018 at 12:35 am

  Super articolul,m ar interesa acest produs neapărat.
  Locuiesc în București aș putea sa vin să l ridic personal produsul dacă l aveți.Vă mulțumesc

  • PestControl Expert
   13/08/2018 at 10:32 am

   Articolul este doar de prezentare, nu avem in stoc acest produs. Mai exact, pentru ce anume doriti sa utilizati produsul? Poate va putem indica o alternativa la fel de eficienta.

 • Vasile manole
  19/08/2018 at 11:47 am

  Buna ziua! M ar interesa si pe mine cel mai bun tratament pentru plosnițe si gândaci! Si ce sfaturi puteti sa mi dati ...care sunt pasii . Etc? Diatomee aveti? E bun si Pt gândaci?multumesc

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 10:57 am

   Tratamentul pentru combaterea plosnitelor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 5 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi Ghilotina i135 PermFum Midi (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita plosnitele, le va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • Vasile manole
  27/08/2018 at 9:06 pm

  As mai avea o intrebare.. dacă spăl la 60 de grade e ok? Ca mai am un progam de 90 de grade... si durează mult.. Multumesc

  • PestControl Expert
   17/09/2018 at 10:49 am

   Da, este in regula daca se spala tesaturile la temperatura de 60 de grade.

 • Ioana
  02/04/2019 at 1:16 am

  Bună cum se poate achiziționa? Avem centipede si un bebe de 7 luni. Iar eu am o fobie înfiorătoare de centipede. Acum de exemplu as prefera sa dorm in masina decat in propria casa deoarece ne am întâlnit cu una IMENSA in dormitor. Am nevoie de ceva pesticide car mai "naturale" caci avem bebeluș si cățel.

  • PestControl Expert
   04/04/2019 at 5:41 pm

   Din pacate, nu comercializam pamant de diatomee. Ne puteti preciza ce suprafata aveti si daca gradul de infestare este mare, pentru a va putea face recomandarile potrivite? Multumim

 • Andrei
  10/06/2019 at 3:38 pm

  Buna. As avea si eu nevoie pentru o casa cu 4 pisici care a fost infestata cu purici. De unde pot face rost ? Eu sunt in timisoara

  • PestControl Expert
   12/06/2019 at 3:19 pm

   Buna ziua, nu comercializam pamant de diatomee. Trebuie sa stiti ca, tratamentul pentru combaterea puricilor la interior este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilier, tesaturi, saltele, mochete etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi Ghilotina i135 PermFum Midi (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.
   Ati mentionat ca aveti si pisici, in momentul aplicarii tratamentului precum si in urmatoarele 4-6 ore, animalele de companie nu trebuie sa se afle in spatiul tratat (si desigur nici alte persoane).

 • Vali
  22/07/2019 at 7:19 am

  Buna ziua.Cum pot scapa de plosnitele de pat ?Ce produs e cel mai eficient si mai rapid,vad multe produse la care comentariile nu sunt pozitive ☹️.Nu stiu ce as putea alege sa scap de acest stres

  • PestControl Expert
   22/07/2019 at 4:42 pm

   Buna ziua, pentru combaterea eficienta a plosnitelor de pat, trebuie sa respectati intocmai pasii. In primul rand, tratamentul trebuie repetat de 2-3 ori. Un prim tratament il puteti face aplicand un insecticid prin pulverizare precum Cytrol (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 g/5 l apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestea s-ar putea ascunde (mobilierul patului, tesaturi, saltele, mochete, noptiere, plinta parchetului etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator cum ar fi Ghilotina i135 PermFum Midi (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.

 • Jalba
  25/08/2019 at 12:39 pm

  Ce produs este recomandat pentru combaterea puricilor la pisici si catei ?

  • PestControl Expert
   26/08/2019 at 3:19 pm

   Pentru combaterea puricilor prezenti pe pisici si caini se recomanda Neostomosan (https://www.pestcontrol-expert.ro/neostomosan-fiole.html), aplicat comform instructiunilor din pagina acestuia.

 • Aderian
  09/12/2020 at 2:54 pm

  Am vazut acest articol si am citit la un moment dat pamantul de diatome este foarte ieftin mam uitat pe internet si se gaseste cantitati miti si foarte scump .intrebarea e daca cinneva citeste unde se poate gasi in cantitati mai mari si ieftin vreu sa il intrebuintez in domeniul constructilor va multumesc si astept un raspuns

  • PestControl Expert
   09/12/2020 at 5:00 pm

   Buna ziua, nu detinem momentan, astfel de informatii.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături