Comanda din: 18-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Paianjenii imita furnicile pentru a se ascunde si pentru a vana


paianjenii_imita_furnicileToti paianjenii sunt pradatori, dar in general sunt micuti si au sisteme de aparare rudimentare impotriva animalelor mai mari care ii transforma in prada. Astfel paianjenii au dezvoltat un comportament pradator care ii protejeaza de pradatori, dar le si da sansa pentru a vana. Cea mai eficienta strategie implica imitarea si pacalirea furnicilor.

Insecticide gel recomandate pentru combaterea furnicilor:

Este foarte importanta aplicarea gelului insecticid sub forma de puncte de marimea unui bob de mazare. Aceasta este dimensiunea perfecta pentru orice tip de furnici producand un efect in cascada, raspandindu-se la intreaga colonie. Va rugam sa nu aplicati insecticidul sub forma de benzi. Acesta nu va produce rezultatele asteptate.

Statii de intoxicare care protejeaza si pastreaza insecticidul gel:

Daca aveti copii mici sau animale de companie si doriti sa oferiti mai mult siguranta tratamentului de dezinsectie va recomandam sa aplicati insecticidele sub forma de gel in statiile de intoxicare. Acestea sunt special concepute pentru gandacii de bucatarie, de canalizare sau furnici. La unele modele partea inferioara a statiei de intoxicare este prevazuta cu o banda dubla adeziva care sa va permita amplasarea ei si pe suprafete verticale sau sa fie suspendate.

 

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea furnicilor:

A fost si inca sunt cele mai larg intalnite modalitati de tratare a spatiilor impotriva furnicilor. Insecticidele concentrate se dizolva in apa in dilutii intre 0.5% si 4%, in functie de produs. Va rugam nu mariti dozajul mai mult decat este indicat pe eticheta. Rezultatele nu vor fi mai bune. In caz de infestare masiva se recomanda dublarea dozei. Acest detaliu este scris pe eticheta.
Dezinsectia se face pe toate suprafetele ce se doresc a fi tratate, efectul insecticidului este de contact. Furnica trebuie sa treaca peste zona unde s-a facut pulverizarea ca sa moara. Insistati cand faceti pulverizara in crapaturile unde ar putea sa se ascunda furnicile.
Aceasta dezinsectie trebuie realizata inaintea celei cu insecticide sub forma de gel, aerosol sau insecticide pulbere.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea furnicilor:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de furnici. Atentie la curentii de aer. 

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea furnicilor:

Aceste produse genereaza particole foarte fine de insecticid sub forma de aerosoli sau fum. Vor ocupa tot volumul incaperii si in functie de densitatea din aer vor irita furnicile sau, daca concentratie e suficient de mare, ii vor omora. Pentru un rezultat maxim, volumul incaperii trebuie sa fie redus si compact.
Particolele de insecticid sunt de dimensiune mica si vor irita furnicile ascunsi in zone greu accesibile. Exemplu lambriuri de lemn, crapaturi in perete, sub dusumea, etc. Recomandam utilizarea lor dupa ce se face tratamentul de pulverizare cu pompa de spate. Aerosolii vor genera un efect puternic de "flush out" fortand furnicile sa iasa din ascunzisuri si sa intre in contact cu insectidul pulverizat anterior. Se recomanda utilizarea lor doar aditional tratamentului de dezinsectie prin pulverizare  in combinatie.
Dupa aerosoli, spatiul trebuie sa ramana inchis pentru 2 - 3 ore iar apoi e necesara aerisirea pentru putin 2 - 3 ore. 

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea furnicilor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie gradul de dimensiunea zonei pe care doriti sa o tratati va recomandam sa alegeti pulverizatorul potrivit. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. 

Mai mult de 300 de specii de paianjeni sunt cunoscuti sa imite comportamentul si aspectul furnicilor. Furnicile sunt foarte teritoriale, astfel sunt evitate de majoritatea pradatorilor, in acest fel fiind creatura perfecta pentru imitat. Majoritatea paianjenilor care imita furnicile au un mijloc fals, acoperit cu par ce reflecta, care simuleaza aspectul stralucitor si in trei parti al furnicilor. Au pete colorate in jurul ochilor pentru a face ochii lor sa se asemene cu cei ai furnicilor.

paianjenii de asemenea se comporta precum paianjenii, prin ridicarea picioarelor din fata desupra capului pentru a se asemana cu antenele furnicilor. Si simuleaza stilul de deplasare al furnicilor, in zig zag si aparent fara scop.

Sunt doua motive pentru care paianjenii imita furnicile: pentru a le manca si pentru a evita sa fie mancati de ele.

Imitarea ca o forma de vanatoare:

Primul motiv pentru imitare, este un fenomen rar, dar interesant, si este adaptat de catre paianjeni pentru a isi insela prada. Furnicile sunt o prada periculoasa, au maxilare puternice, intepaturi otravitoare, sisteme de aparare chimice si actioneaza ca o colectivitate, astfel pot lansa atacuri foarte puternice. Paianjenii care imita furnicile pentru vanatoare, ataca victimele atunci cand acestea sunt singure. Dupa ce ucid furnica paianjenii trebuie a se asigure ca furnicile nu-i ataca in timp ce cara furnica la cuib. Paianejenii crab de obicei ataca o furnica singura si o musca, apoi pentru a evita intalnirea cu alte furnici, paianjenul si victima sa cad cu ajutorul unei linii de siguranta facuta din matasea paianjenului. Alte tipuri de paianjeni folosesc trupul furnicii ca un scut, pentru a se apara de eventuale furnici atacatoare. Trucul atunci cand ataca furnicile este ca furnicile sa creada ca paianejnul este alta furnica, o furnica ce cara cadavrul departe de cuib.

Imitarea pentru aparare:

La celalalt capat al imitarii se afla imitarea pentru aparare, o tactica adaptata de paianjeni pentru a-si pacali pradatorii. Acest tip de imitare descurajeaza pradatorii, cel mai bun exemplu este paianjenul saritor, care este vanat de furnici si de catre alti paianjeni saritori mai mari. Atunci cand cercetatorii au pus intr-un terariu o furnica, un paianjen saritor care imita o furnica, un paianjen normal si un paianjen saritor mai mare, paianjenul normal era atacat, sugerand ca acest tip de imitare este o strategie foarte buna de aparare importiva pradatorilor.
paianjen si furnica

Unii paianjeni saritori sunt atacati de catre paianjenii scuipatori, care sunt foarte agresivi, acestia sunt numiti asa pentru ca isi prind prada de la distanta scuipand un lichid care contine venin si matase. In mai putin de o secunda matasea se intareste si veninul isi face efectul. Paianjenul apoi isi musca vicima capurata si apoi o impacheteaza si mai bine cu matase.
Pentru a se proteja de acesti pradatori agresivi, paianjjenii scuipatori apeleaza la ajutorul furnicilor, pentru ca natura sociala si teritoriala a acestor insecte le face foarte putin atractive pentru pradatori. Marimea conteaza, dar cum demonstreaza acest articol conteaza mai mult inteligenta.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături