Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

OvoControl, solutii anti porumbei, pasari


Cum dauneaza porumbeii atat de mult? Este cu adevarat posibil ca porumbeii sa provoace atat de multe probleme? De fapt, problema nu sunt porumbeii, ci mai degraba ceea ce ei lasa in urma ... resturile, materialul de cuibarit si cel mai rau dintre toate, un amestec de urina si fecale. Un porumbel consuma zilnic aproximativ 30 de grame de materie uscata si 30 ml de apa. Faceti calculele iar rezultatul va iesi ca un stol de doar 100 de porumbei pot depozita anual 4.800 de kilograme de deseuri. Aceasta reprezinta cantitate enorma de fecale care trebuie sa se acumuleze undeva.

Preocuparile clientilor industriali se incadreaza in mod obisnuit in trei categorii,

1. Riscurile de alunecare si cadere
O problema majora pentru instalatiile industriale mari, care pun in mod necesar accentul pe siguranta, sunt riscurile de alunecare si de cadere. Nu numai ca fecalele porumbeilor au ca rezultat suprafete alunecoase, porumbeii din cuiburi pot fi speriati iar atunci cand un muncitor deranjeaza din neatentie porumbeii din zonele lor de cuibarit, acest tip de incident poate duce la o situație de cadere sau "aproape lipsa" a impactului, un scenariu care ar trebui evitat.

2. Mentenanta crescuta
In scenariile industriale, porumbelul si resturile provocate de porumbei, fecale, penele si resturile de mancare si cuibarit trebuie sa fie curatate de cineva. Acest lucru poate fi la fel de usor precum maturatul uzual, dar atunci cand fecalele intra in echipamentele de curatare profesionala si in produse sensibile, acestea pot reprezenta un efort economic major. Mai mult decat atat, combinatia de fecale si urina ale porumbeilor este foarte coroziva si intr-un context de conditii potrivit va coroda chiar si otelul si betonul.

3. Riscuri asupra sanatatii
Unele surse vor descrie riscurile de sanatate provocate de porumbei ca fiind acute. Intrucat acestea sunt omniprezente in viața de zi cu zi, majoritatea oamenilor nu iau aceste lucruri in serios. Cu toate acestea, OMS a publicat recent ghidul "Importanta sanatatii publice a daunatorilor urbani". In acest ghid, autorii identifica 60 de boli diferite asociate cu pasarile daunatoare, cele mai proeminente pasari din mediul urban fiind porumbeii. Pe langă vectorii pentru bacterii (agenti cauzali ai histoplasmozei si criptoococozei), porumbeii sunt asociati cu virusi, endo si ectoparaziti. Riscurile pentru sanatate nu trebuie subestimate.

Pentru majoritatea instalatiilor si plantelor, "bataia de cap" a porumbeilor este exprimata ca o functie a acestor trei preocupari. In funcție de facilitate, o preocupare sau cealalta pot reprezenta mai mult sau mai putin un pericol.

De ce alungarea porumbeilor nu este o solutie

In incercarea de a gasi o solutie umana, multe asezari si furnizori de servicii afectati de porumbei vor recurge la alungarea porumbeilor. O data capturati, porumbeii sunt transportati la kilometri de la locul lor original iar apoi sunt lasati liberi sa zboare din nou. Din pacate, chiar si atunci cand sunt transportati la sute de kilometri, majoritatea vor ignora camionul.

La fel ca multe alte pasari, porumbeii au un instinct remarcabil de ghidare si majoritatea se vor intoarce inapoi exact in locul de unde au fost capturati. Capturarea si mutarea porumbeilor nu are nici un beneficiu intr-un program de reducere a acestora. Din pacate, odata blocati, porumbeii trebuie să fie eutanasiati.

In timp ce capturarea si eutanasierea pasarilor poate da impresia unei reduceri efective, impactul asupra populatiei este trecatoare. Numarul porumbeii creste rapid - de pana la sase ori, anual, cu doar doua oua clocite. Doar cinci perechi de imperechere pot produce pana la 400 de porumbei in timp de numai doi ani.

Prin urmare, daca nu sunt toate prinse, restul pasarilor vor umple rapid golul lasat de capturarea si eutanasierea acestora. Daca toti sunt prinsi, cu exceptia cazului in care exista schimbari fizice pentru a preveni, un alt stol se va muta in habitatul atractiv. De fapt, toate incercarile de "crestere a mortalitatii" prin capturare, impuscare sau otravire sufera de aceeasi limitare.

In cazul instalatiilor mai mari, in cazul in care excluderea fizica este imposibila sau interzisa costurile, reducerea reproducerii prin controlul contraceptiv este mult mai eficienta decat cresterea mortalitatii. Vedeti graficul pentru strategii alternative.

strategii control porumbei

Desi exista multe produse diferite, exista foarte putine strategii de control al porumbeilor. Instrumentul (elementele) selectate sunt cel mai adesea o functie a caracteristicilor locului si a obiectivelor de management.

In cele mai multe cazuri, strategiile pot fi combinate pentru cel mai bun rezultat posibil si solutia pentru un anumit loc. De exemplu, excluderea poate fi combinata cu reducerea atunci cand ambele strategii sunt necesare pentru a rezolva infestatia porumbelului.

Deoarece inmultirea lor este atat de rapida, cresterea mortalitatii nu are un efect de durata sau nu ofera o solutie pe termen lung pentru locul respectiv.

OvoControl se incadreaza in categoria de reducere prin reducerea reproducerii. Aceasta strategie impiedica pasarile sa repopuleze pur si simplu vidul creat din cauza cresterii mortalitatii. Populatia scade in mod natural, desi este aproape eliminata, un mic stol ramane pentru a impiedica alte stoluri sa repopuleze locul respectiv.

Substanta activa din OvoControl, nicarbazin 0,5%, a fost initial dezvoltata de Merck, compania farmaceutica, la mijlocul anilor '50. Compusul este inca utilizat la scara larga (NICARB), la nivel mondial, pentru a controla coccidioza, o boală enterica la pasarile de curte.

Interferenta Nicarbazinului cu eclozarea oualor reprezinta un efect secundar nedorit la puii de gaina. Impreuna cu USDA din Fort Collins, CO, Innolytics a dezvoltat OvoControl ca un nou instrument util pentru a ajuta la gestionarea pasarilor daunatoare.

In plus, urmatoarele randuri furnizeaza detalii suplimentare cu privire la cele mai comune intrebari si preocupari tehnice.

Efectul OvoControl P asupra altor pasari si asupra animalelor salbatice

Valoarea minima de referinta pentru toxicitatea acuta in aproximativ 1000 de ingrediente active aprobate ca pesticide citate de Mineau, et.al (2001) este alfa-cipermetrinul, cu o valoare de 9,654 mg / kg greutate corporala. In comparatie, ingredientul activ din OvoControl, nicarbazin, are o valoare de referinta a toxicitatii acute de> 10 000 mg / kg si daca ar fi inclusa pe lista ar fi la sfarsitul ei. In perspectiva, nicarbazinul are o valoare toxica acuta echivalenta cu zaharul de masa.

Cerinte pentru un efect contraceptiv la pasari. Scopul esential si propus al OvoControl este un efect contraceptiv asupra pasarilor vizate. Este important sa intelegem ca efectul poate fi atins numai daca si numai daca,

 1. momeala este consumata in mod regulat si intr-o cantitate suficient de mare pentru a atinge niveluri sanguine suficiente pentru a realiza contraceptia la anumite specii de pasari si,
 2. momeala este consumata in timpul sezonului de cuibare a speciei in cauza.

In timp ce efectele contraceptive non-tinta sunt posibile, designul sistemului de momeala impreuna cu cerintele de livrare a momelei face ca probabilitatea efectelor non-tinta (alte pasari) sa fie neglijabil. In plus, nu exista toxicitate secundara rezultata din ingredientul activ, nicarbazin, deoarece cele doua componente, DNC si HDP, trebuie sa fie legate pentru a avea efectul contraceptiv (vezi "Toxicitatea secundara a nicarbazinului la pasari"). Efectele non-ținta pot rezulta numai din ingestia directa a OvoControl. Desi poate fi posibil, de exemplu, pentru un pradator cum ar fi un soim să consume OvoControl nedigerat intr-o pasare care a ingerat OvoControl, este foarte putin probabil sa aiba un efect contraceptiv sau toxic. Si atunci cand aceasta cerinta este combinata cu celelalte caracteristici descrise mai jos, orice efect al toxicitatii secundare este extrem de indepartat.

Pentru a rezuma, pe langa consumarea efectiva a momelei, o pasare care nu este tinta trebuie sa înghită momeala intr-o cantitate foarte mare pentru a atinge nivelurile sanguine ale ingredientului activ timp de cel putin cinci zile consecutive. In plus, pasarea care nu este tinta trebuie să consume momeala in timpul propriului sezon de inmultire. Combinatia dintre aceste cerinte si proiectarea momelei face extrem de putin probabil ca efectele non-tinta sa se produca, mai ales ca momeala va fi hranita pe acoperisuri, o locatie in care nu se gasesc in mod obisnuit pasarile non-tinta.

OvoControl P si sistemul de momeala prescris au fost concepute pentru a limita expunerea altor pasari (non-tinta) prin urmatoarele mijloace,

 1. Momeala este relativ mare, potrivita pentru un porumbel, dar nu pentru pasari ciripitoare. Momeala are un continut scazut de ulei care, de obicei, nu este atractiv pentru pasarile ciripitoare care cauta boabe dietetice cu valori energetice mai mari. Pasarile mai mici prefera si boabele si insectele cu calorii si proteine cu valori ​​mai mari, in special in timpul sezonului de reproducere.
 2. Momeala este hranita cu greutate - 5gm / pasare / zi, sau aproximativ 15% din cantitatea zilnica de consum uscat a porumbeilor - in pragul zorilor, in vecinatatea generala a pasarilor care locuiesc (adica, acoperisurile). Experienta arata ca, odata ce porumbeii sunt obisnuiti cu momeala, se consuma in 3 pana la 5 minute, lasand putine ocazii sau timp pentru hranirea pasarilor non-tinta. Vedeți urmatorul link: pentru o ilustratie video
 3. Porumbeii sunt pasari stol si se hranesc ca un grup. Alimentatoarele sunt plasate pe acoperisuri unde riscul de expunere la pasarile non-tinta este deja limitat. In mod tipic, doar alte pasari exotice se gasesc pe acoperisurile urbane, adica in grauri si vrabii de casa tip englez. Activitatea pasarina are loc in primul rand la sau sub nivelul baldachinului.
 4. Raptorii nu vor consuma momeala pe baza de paine si nu exista nici un risc de toxicitate secundara.
 5. OvoControl nu are nici un efect asupra mamiferelor, reptilelor, insectelor sau a altor animale care ar putea consuma o parte din momeala.

Este posibil ca o pasare din grupul non-tinta sau un alt animal sa primeasca o doza din cand in cand, desi observarea periodica de catre aplicator asigura ca OvoControl atinge tinta in loc de populatia non-tinta. Mai mult, o doza nu constituie un efect contraceptiv.

In concluzie, atunci cand este utilizat in conformitate cu indicatiile etichetei, riscul pentru pasarile nevizate si alte animale este minim. Chiar si atunci cand este utilizat in mod necorespunzator, efectul contraceptiv este complet reversibil, iar pasarea revine la reproducerea normala in termen de 5 zile de la eliminarea momelei.

Nicarbazinul nu se acumuleaza, nu este bioacumulabil in animal sau in mediu. Odata ajuns in mediul inconjurator, compusul se leaga de particulele de sol si nu le transloca. Nicarbazinul se descompune in timp si nu se acumuleaza.

Toxicitatea secundara a Nicarbazinei la pasari

Ratiunea privind absenta toxicitatii secundare a nicarbazinei la pasari este dubla:

Concentratiile circulante si tesuturile de DNC la o pasare tratata cu OvoControl sunt mult prea scazute pentru a atinge doza necesara pentru interferenta cu eclozarea oualor la o pasare secundara si
- Biodisponibilitatea DNC, componenta activa in nicarbazin, este extrem de limitata odata absorbita de animalul care consuma momeala OvoControl.

Chimia si Absorbtia OvoControl

Din punct de vedere chimic, nicarbazinul este un complex echimolar de 4,4'-dinitrocarbanilida ("DNC") și 2-hidroxi-4,6-dimetilpirimidina ("HDP"). DNC este componenta biologica activa si, pentru o absorbtie eficienta, trebuie sa fie complexata cu HDP1,2. Datorita naturii sale hidrofobe, DNC fara HDP are o disponibilitate biologica foarte limitata si vor fi eliminate de pasarari.

Dupa digestie si absorbtie de catre pasare, DNC și HDP urmeaza cai separate de excretie. DNC nu este in masura sa se re-complexeze cu HDP si, prin urmare, odata digerat, nu exista niciun efect secundar.

Metabolismul compusului a fost bine caracterizat in studiile de epuizare a reziduurilor cu nicarbazin marcat cu Carbon-14. Ambele componente sunt absorbite prin intestine in sange. HDP se excreta rapid, predominant prin rinichi si urina, in timp ce DNC se excreta prin fecale prin intermediul ficatului. Nu exista reziduuri detectabile ale niciuneia dintre componente in orice tesut dupa 7 zile. DNC se acumuleaza in ou si concentratia DNC a oualor acumulate este de obicei mai mica de 5 ppm.

Mecanism si actiune OvoControl

Mecanismul nicarbazinei necesita ca pasarile sa manance momeala cu o rata suficienta pentru a obtine o concentratie circulanta de sange a DNC care poate fi apoi depusa in galbenusul oului in curs de dezvoltare. Ea necesita 5-7 zile pentru a atinge acest nivel in sange pentru ca concentratiile eficiente sa fie absorbite in galbenus. Oul necesita 14 zile pentru a se dezvolta in pasare, cu accent pe ultimele 5-7 zile cand se gaseste maximul de galbenus, albumina si coaja sunt completate si oul este asezat. Interferenta cu eclozarea oualor poate aparea numai daca pasarea tinta (porumbelul) consuma o doza suficienta de momeala in timpul perioadei de dezvoltare.

In timp ce se aplica momeala de concentratie de 5000 ppm, concentratiile de tesuturi si oua de nicarbazin la pasarile tratate sunt cu mult sub nivelul fara efect ("NOEL") pentru orice efect toxic la orice pasare.

Efectele secundare la OvoControl

Efectul nicarbazinului asupra puilor domestici, a unui surogat de gasca si a unui rapitor, cum ar fi un vultur, este furnizat in scop ilustrativ. Puiul este cea mai sensibila pasare, absorband nicarbazinul la o rata mai mare decat celelalte pasari testate. Acest lucru a fost demonstrat in nivelele sanguine comparative ale DNC la pui, rata mallard si la gasca din Canada cu puiul de doua ori mai sensibil decat celelalte doua specii.

Concentratiile tesuturilor DNC la pui sunt bine stabilite si au fost publicate de OMS / FAO JECFA8 in cadrul evaluarii sigurantei alimentelor umane. Cantitatile prezente intr-un pui de 2 kg dupa 49 de zile la 125 ppm nicarbazin in dieta totala sunt dupa cum urmeaza,

Ficat 14,4 la 21,0ppm
Rinichi de la 2,8 pana la 5,4ppm
Mușchi de la 1,4 pana la 2,2 ppm
Piele / grasime 1,6 pana la 3,0 ppm

Presupunand ca intreg pui sau gasca este consumata de un vultur cu o concentratie medie de 5ppm, un total de 10.000ppm (2000gram x 5ppm) ar fi ingerat. Cantitatea de nicarbazin necesara unei gaste pentru a inhiba eclozarea este de 25 g X 5000 ppm sau 125 000 ppm in fiecare zi.

Presupunand ca un vultur cantareste la fel ca o gasca si mananca un pui sau o gasca de 2 kg, aportul sau ar fi de 10 ori mai mic decat cel necesar pentru a produce un efect toxic. De fapt, pasarea rapitoare ar trebui sa manance 10 gaste pe zi, timp de peste 10 zile (100 gaste), in timpul sezonului sau de reproducere sa aiba vreun efect posibil.

In plus, exemplul presupune ca toate celulele DNC din tesuturi sunt disponibile biologic pentru rapitor, ceea ce nu este cazul. De asemenea, consumul de momeala OvoControl prin continutul de intestine nedigerata a portiei poate fi de asemenea considerat un mijloc de expunere. Cu toate acestea, spre deosebire de un produs toxic, consumul unui porumbel cu momeala nedigerata nu constituie nici o singura doza pentru un rapitor. OvoControl necesita atat o doza adecvata, cat si o durata adecvata pentru a obtine un efect contraceptiv. Prin urmare, un 1500 de grame.

Puiul de soim peregrine necesita 5x doza de porumbel de 300 de grame si ar trebui sa consume 5 porumbei pe zi. Mai mult, doza trebuie administrata zilnic, timp de cel putin 5 zile, pentru a obtine un nivel sanguin contraceptiv. Cu alte cuvinte, soimul ar trebui sa consume OvoControl nedigerat care contine continutul de intestin a 25 de porumbei timp de 5 zile pentru a atinge nivelul sangelui contraceptiv. Acest scenariu este extrem de indepartat de realitate, daca nu chiar imposibil.

Biodisponibilitate OvoControl

Nicarbazinul nu circula in sange sau tesut ca o molecula intacta - numai ca DNC si HDP. Este bine documentat faptul ca biodisponibilitatea DNC fara HDP este foarte limitata. Lipsa biodisponibilitatii DNC din tesuturi si oua este al doilea dintre cele doua motive pentru care toxicitatea secundara a nicarbazinului nu este posibila.
Ratiunea stiintifica demonstreaza ca impactul potential al toxicitatii secundare asupra unei pasari rapitoare sau a oricarui alt animal este extraordinar de scazut, daca nu inexistent, si orice cantitate absorbita ar fi cu mult sub nivelul stabilit fara sa aiba vreun efect.

Absorbtia si toxicitatea la pasari

Nicarbazinul este o sare bimodala compusa din doua molecule - DNC si HDP. DNC este componenta activa si extrem de insolubila in apa sau alti solventi. DNC este complexat cu HDP pentru a facilita absorbtia biologica. DNC ramane in pasare timp de pana la patru zile si se excreta prin ficat in fecale, in timp ce HDP se excreta rapid prin rinichi in urina. Numai DNC este foarte slab absorbit si necesita componenta HDP pentru absorbtie si atingerea unui nivel sanguin contraceptiv.

Parametrul reprezentativ al absorbtiei de momeala de nicarbazin este nivelul de DNC din plasma sanguina. Odata absorbit, nicarbazin are aceeași actiune contraceptiva - depozitarea in ou si interferenta cu eclozarea - la toate pasarile.

Absorbtia de nicarbazin - DNC în sange

Yoder a confirmat ca specii diferite absorb DNC la rate diferite, dar elimina compusul la rate similare. Puiul este cel mai eficient absorbant de nicarbazin urmat de rate, gaste si porumbei.
Pasarile trebuie sa absoarba nicarbazin la o rata adecvata si la intervale regulate pentru a ajunge la un nivel eficient al plasmei sanguine contraceptive. Cu alte cuvinte, o doza unica sau intermitenta nu va afecta eclozarea.
Ingredientul activ trebuie consumat zilnic, in mod constant si in cantitati suficiente pentru a obtine efectul contraceptiv.

Conform studiilor Avery, pasarile mai mici au cea mai ineficienta absorbtie a nicarbazinului, necesitand o concentratie si o doza mai mare de momeala. Pasarile mai mici, inclusiv passerinele, cu timp de tranzit mai scurt al intestinului, necesita o doza si mai mare. Un porumbel necesita o doza de 83 mg / kg corp / zi. Presupunand valori similare pentru porumbei si passerine, o paragrina de 150 g ar necesita 2,5 g de OvoControl G 0,5% pentru a obtine doza recomandata. Efectul, totusi, ar avea loc numai cu expunere zilnica si consecventa in timpul sezonului respectiv de reproducere. Supravegherea de catre operatorii licentiati de control al daunatorilor si observatiile periodice ale locurilor de aplicare ajuta la asigurarea limitarii expunerii pasarilor non-tinta.

Natura netoxica a nicarbazinei a fost studiata si este bine documentata in literatura. Dupa mai mult de 50 de ani de cercetare, singurul efect consecvent este reducerea eclozarii si a productiei de oua la pasări dupa ingestia de nicarbazin. Fenomenul este o functie a dozei si a timpului de ingerare. De asemenea, literatura de specialitate arata ca nicarbazinul nu se bio-acumuleaza si ca reproducerea revine la normal din nou în 7-10 zile odata retrasa

Nicarbazinul este considerat practic netoxic la pasari, dar si la mamifere si alte specii. De exemplu, LD50 la soareci si sobolani este mai mare de 10.000 mg / kg. Punand in perspectiva, nicarbazinul are valori similare de toxicitate acuta precum zaharul de masă. In general, informatiile publicate pentru nicarbazin reflecta un compus extrem de netoxic, fara efecte toxice, atunci cand este administrat la mamifere sau alte animale.

Datele incluse în Comitetul comun de experti al OMS-FAO privind aditivii pentru hrana animalelor (JECFA) au stabilit NOEL pentru sobolani si caini de 2 ani. studii de reproducere a sobolanilor si studii teratologice la valori cuprinse intre 200 mg / kg si 400 mg / kg pentru standardul de siguranta alimentara Codex Alimentarius. Aceste valori se traduc la 1600 ppm la 3200 ppm in dieta, in conformitate cu datele Ott.

DNC, componenta activa a nicarbazinului, circula in sange si interfereaza cu eclozarea atunci cand este depus in oua. Nicarbazinul trebuie administrat si absorbit in cantitate suficienta pentru a atinge un nivel sanguin contraceptiv. Numai DNC este slab absorbit si trebuie sa fie complexat cu HDP pentru a fi disponibil din punct de vedere biologic si eficient.

Singurul efect consecvent pentru nicarbazin este interferenta cu eclozarea oualor si productia la pasari. Potrivit EPA, nicarbazin este clasificat ca fiind "practic netoxic", in traducere, cel mai putin toxic.

Absorbtia, excretie si efectele mediului

Mecanismul si actiunea de baza. Din punct de vedere chimic, nicarbazinul este un complex echimolar de 4,4'-dinitrocarbanilida ("DNC") și 2-hidroxi-4,6-dimetilpirimidina ("HDP"). DNC este componenta biologic activa si absorbtia precoce trebuie complexata cu HDP1,2. Datorita naturii sale hidrofobe, DNC fara HDP are o disponibilitate biologica foarte limitata si treace pur si simplu prin pasari neabsorbite.

Dupa digestie si absorbtie de catre pasare, DNC si HDP urmeaza cai separate de excretie. DNC nu este in masura sa se re-complexeze cu HDP si, prin urmare, odata digerat, nu exista niciun efect secundar. Metabolismul compusului a fost bine caracterizat in studiile de epuizare a reziduurilor cu nicarbazin marcat cu Carbon-14. Ambele componente sunt absorbite prin intestine in sange. HDP se excreta rapid, predominant prin rinichi si urina, in timp ce DNC se excreta prin fecale prin intermediul ficatului. Nu exista reziduuri detectabile ale niciuneia dintre componente in orice tesut dupa 7 zile. DNC se acumuleaza in ou si concentratia acumulata DNC din ou este de obicei mai mica de 5 ppm. DNC poate intra in mediu fie prin pasarea care consuma momeala, ca materie fecala, fie direct ca momeala neconsumata. Ambele cai au acelasi rezultat, deoarece nicarbazinul se va descompune in componentele sale, iar DNC devine ireversibil legat de sol sau material fecal.

Solubilitatea DNC. DNC este foarte insolubil in apa cu o solubilitate maxima de doar 46 ppb (pH7). in experimentele de laborator, DNC, la aceasta concentratie nu are efect biologic nici asupra celor mai sensibile specii de pesti.

Pe baza studiilor privind solul identificate cu Carbon-14, proprietatile absorbante ale moleculei sunt bine documentate. DNC se leaga ireversibil de fecale sau particule de sol si nu transloca.
OvoControl nu este de obicei aplicat pe apa, desi poate patrunde in apa prin scurgere sau prin fecalele pasarilor. In oricare scenariu, compusul intra in apa ca DNC si HDP si nu ca complexul nicarbazin.

Dacă este lasat pe teren, DNC disociat se leaga ireversibil la sol si exists un risc foarte limitat de contaminare a apei. In aplicarea accidentala in apa, momelile OvoControl se vor disocia iar DNC se va lega ireversibil de sediment.

Persistența DNC în mediul înconjurător

Studiile cu nicarbazin marcate cu 14 de carbon au aratat ca timpul de injumatatire al DNC in sol este cuprins intre 18 si 49 de saptamani in solul de sera sau de camp. Gama poate fi atribuita unei varietati de factori de mediu, inclusiv conditiilor meteorologice si caracteristicilor solului. Studiile privind nicarbazinul radiomarcat in terenurile de sol din teren au aratat ca, atunci cand compusul este incorporat in partea superioara de 3 cm de sol, acesta nu curge peste 6 inci (15,24 centimetri) in adancime si se degradeaza lent in timp.

Nicarbazinul a fost folosit in industria pasarilor de peste 50 de ani, iar sute de tone de nicarbazin si DNC din asternutul uzat sunt raspandite pe terenurile agricole in fiecare an ca ameliorator la ingrasaminte. Cu toate acestea, reziduurile DNC nu se gasesc in raurile, lacurile sau iazurile adiacente, care demonstreaza in continuare ca materialul este legat ireversibil de sol si de fecale.

In acelasi mod, speciile nevizate nu sunt afectate de nicarbazin ingerat anterior sau de scurgere, deoarece DNC legat nu este disponibil din punct de vedere biologic.

Soarta nicarbazinului in mediul inconjurator si al DNC este bine documentata. Odata excretat de animal, DNC este legat ireversibil de particulele de sol sau de materiile fecale. Nicarbazinul este un compus benign din punct de vedere ecologic, care are un impact redus sau inexistent asupra mediului.

Eficacitatea OvoControl la controlul porumbeilor

Porumbeii (porumbelul clasic, porumbelul rocilor, hulubii etc), descendenti ai porumbeilor domestici, au fost introdusi in Statele Unite de europeni la inceputul anilor 1600. Porumbeii sunt considerati invazivi, iar trasaturile lor domestice permit pasarilor sa se hraneasca si sa cuibareasca in structuri artificiale create de om prin crearea habitatului asemanator cu locul de unde au fost adusi.

Desi porumbeii sunt prolifici, capabili sa produca pana la sase clocituri, anual, cu doua oua simultan, pasarile au o durata de viata destul de scurta, de doar 2-4 ani. Un stol tipic de porumbei are o rata de mortalitate estimata la 30% anual - sau chiar mai mare in conditii extreme de mediu. De aceea, interferenta eficienta cu reproducerea are un efect profund asupra populatiei acestor pasari. Datorita distributiei omniprezente, concentratiei in zonele urbane si a capacitatii de transportare a maladiilor zoonotice, porumbeii sunt considerati un "daunator al sanatatii publice", in aceeasi categorie precum rozatoarele sau insectele, cum ar fi gandacii. Ca atare, furnizarea de date adecvate pentru a asigura eficacitatea este o cerinta a autoritatilor in domeniu. Spre deosebire de un pesticid adevarat, OvoControl nu are activitate cidala (otravitoare). In schimb, produsul interfereaza cu dezvoltarea oualor si cu eclozarea si, prin urmare, actioneaza ca un contraceptiv. Masurarea eficacitatii OvoControl necesita de fapt doua seturi de date distincte,

 1. Masurarea interferentei cu eclozarea oualor ai,
 2. Masurarea ratei declinului sau a pierderii populatiei de porumbei.

Efectele eclozarii oualor la pasari

Nicarbazin a fost dezvoltat de Merck la mijlocul anilor 1950 ca medicament anticoccidial pentru utilizare la pasari de curte. Mixedinto hrana pentru animale, medicamentul previne coccidioza, o boala enterala adesea fatala la puii tineri. Interferenta cu eclozarea oualor a fost un efect secundar nedorit care ar aparea atunci cand furajele medicamentate au fost alimentate din neatentie la puii crescatorilor. Initial descris de Ott si altii in 1956, fenomenul a fost bine documentat in literatura. Jones si Colab au descris efectele de eclozare a oualor in mai multe detalii in 1990, mentionand inhibarea aproape totala a eclozabilitatii cu concentratii relativ scazute ale ingredientului activ.

Dovezi suplimentare privind efectele nicarbazinului asupra eclozarii oualor la speciile aviare, altele decat puii domestici, au fost furnizate de alte centre de cercetare la inceputul deceniului trecut. Yoder a publicat extensiv pe tema prepelitelor, gastelor, ratelor si a gainilor. Reinoso, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, a efectuat primul studiu de titrare a dozei pentru a determina efectele cantitative ale nicarbazinei asupra eclozarii oualor la rate. Reinoso a raportat ca eclozarea oualor scade la aproape zero, intr-o serie de doze, fara nici o dovada de toxicitate. Datele au furnizat, de asemenea, dovezi fara echivoc pentru reversibilitatea completa a efectului. Mai mult, aceste experimente au oferit baza pentru elucidarea modului de acțiune al nicarbazinului.

Anterior descris ca o interferenta cu dezvoltarea membranei vitelline, Reinoso a concluzionat ca modul de actiune a fost legat de inhibarea receptorilor de sperma ZP3. In cele din urma, Avery, a documentat efectele OvoControl asupra porumbeilor sălbatici la statia experimentala USDA din Gainesville, FL furnizand date adecvate de eficacitate care sa justifice inregistrarea EPA a noului produs.

Datele sunt fara echivoc pentru o gama larga de specii aviare care: a) nicarbazinul este extrem de eficient in interferenta cu eclozarea oualor atunci cand se administreaza zilnic doza corespunzatoare si b) efectele sunt complet reversibile.

Eficacitatea OvoControl P in reducerea populatiilor de porumbei

controlul porumbeilor termen lungUn studiu de teren pe scara larga pentru evaluarea efectelor OvoControl intr-o populatie urbana mare si mobila a porumbeilor are limitari inerente. O gama larga de variabile previne acelasi nivel de cuantificare ca un stilou inchis sau un studiu in custi. Murton si altii au raportat principiile dinamicii populatiei de porumbei in 1972. Ca pasari ce traiesc in stoluri ce isi fac cuib, porumbeii sunt in mod fundamental sedentari si nu se deplaseaza departe de zona lor de cuibarit sau de locasurile preferate. Cu toate acestea, studii la scara larga care evalueaza utilizarea nicarbazinei pentru control si reducere a populatiilor de porumbei salbatici au fost documentate atat in ​​SUA, cat si in Italia.

Initial inregistrat in Italia pentru a controla porumbeii, o formula de nicarbazin numita Ovistop (Acme Drugs, Spl.) A fost utilizata cu succes si extensiv pe piata din 2002. Freedom Co., Spl10, Ranchio di Sarsina, a documentat efectele populatiei nicarbazinei in Rimini, Italia din 2005 pana in 2007. Un total de 10 locuri de momeala amplasate strategic in zona istorica Rimini au fost selectate pe baza unui set de criterii. Programul de control a inceput in martie si s-a incheiat la jumatatea lunii noiembrie, in fiecare an, in 2005 si 2006. Studiul de doi ani - de fapt, doar 14 luni de tratament - a raportat o scadere de 48% a populatiei de porumbei din recensamantul initial.

In octombrie 2007, in colaborare cu Districtul de Imbunatatire a Intretinerii Linda Vista, Orasul San Diego si Lloyd Pest Control, Innolytics a sponsorizat un studiu de dinamica a populatiei pe mai multi ani. Locurile de tratare si de control ilustreaza conditii tipice urbane cu porumbei in medii mai mult decât adecvate cu alimente, apa si locuri de cuibarit.

Incepand cu aproximativ 150 de pasari, atat in ​zonele tratate, cat si in cele de control (netratate), populatia de la locul tratat a fost redusa cu 53% in primul an de aplicare a OvoControl. După 28 de luni de tratament, populatia a scazut cu 88%. Spre deosebire de alte programe de atenuare pe termen scurt, efectele OvoControl sunt durabile, iar noile populatii de porumbei nu se muta in locurile respective pentru a inlocui populatiile eliminate.

Colectarea datelor din studii de teren continua intr-o varietate de locuri, iar datele studiului vor fi raportate in momentul in care devin disponibile.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Dan Popescu
  24/01/2019 at 9:45 pm

  Ma interesează aceasta substanța ovo control p o aveți la vânzare ?

  • PestControl Expert
   15/02/2019 at 5:34 pm

   Nu comercializam aceasta substanta, ea fiind utilizata/efectele ei fiind studiate in alte tari.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături