Fii atent la semne ale prezentei sobolanilor Incearca sa identifici prezenta sobolanilor cat mai curand posibil. Cauta in bucatarie, unde e cel mai probabil sa gasesti urme ale acestora. Cel mai probabil vei gasi urme ale acestora in spatele frigiderului, o sursa pretioasa de apa pentru sobolani. Verifica si cablurile, care daca vor avea urme de dinti pe ele inseamna ca ai o problema.
Asigura-te ca nu ai gauri in pereti: Chiar inainte de instalarea iernii ar trebui sa te asiguri ca nu ai gauri in peretii casei sau fisuri pe unde ar putea sa intre apa. Asigura-te ca nu ai nici macar gauri mici pentru ca un sobolan adult are nevoie de o gaura de 20 milimetri ca sa intre, iar un pui de o gaura de doar 12 milimetri.
Pastreaza-ti gradina curata: Curata copacii si taie crengile care ajung la burlane si jgheaburi - acestea reprezinta o alta intrare pentru sobolani. Totodata, daca ai lemne depozitate in curte esti in mare pericol sa iti apara musafiri nepoftiti in casa, pentru ca acesta este locul lor preferat.
Nu lasa firmituri pe jos sobolanii au nevoie doar de 10 grame de mancare pe zi, asa ca daca lasi doar cateva firimituri de paine pe jos le asiguri un trai imbelsugat. Fa curat in mod regulat sub cuptor si in spatele aparatelor electrocasnice unde ramn cel mai adesea resturi de mancare. De asemenea, incearca sa cureti si portiunea de sub dulapurile din bucatarie.
Daca locuinta sau spatiul este deja vizitat de rozatoare atunci trebuie sa trecem la treaba mai serioasa:
Pentru combaterea rozatoarelor este necesara o pregatire si cunoastere buna a spatiului dar si a modului de realizare a tratamentului. Cel mai important lucru este cunoasterea mediului inconjurator al animalului rozator:
- Unde au fost vazuti sobolanii?
- Unde ar putea avea cuibul/ locuiesc?
- Unde sunt locurile lor de hranire?
- Unde este locul lor de apa?
- Unde sunt locurile de excremente?
- Unde se spala?
- Unde sunt traseele pe care alearga?
Dupa aceasta verificare exacta de fapte, trebuie decis asupra numarului de statii de intoxicare. O singura statie nu ajunge deobicei. In toate locurile importante (dupa marimea si gradul de atacare al obiectului) trebuie plasata o statie de intoxicare. Locurile raticidului trebuie sa fie direct pe caile de alegare si in fata gaurilor de sobolani, pentru a crea o bariera intre cuiburi si locurile de hrana. La grad ridicat de atac se recomanda micsorarea distantei intre locurile de nada, pana la 5 m. A nu se aplica in loc deschis, e obligatorie folosirea statiilor de intoxicare.
Tratamentele de deratizare la exterior se fac sub forma de "bariera" si se realizeaza perimetral de jur imprejurul cladiriil/suprafetei. Aceasta se face prin amplasarea statiilor de intoxicare la distanta de 5 - 10 metri si incarcarea in interior a raticidului cerat si/sau pasta.
Statiile de intoxicare trebuie monitorizate pentru a observa gradul de infestare - la o saptamana dupa primul tratament iar dupa aceea, in functie de analiza primei vizite, lunar, trimetrial sau semetrial.
Recomandam 2 tipuri de raticid pentru a avea siguranta rezultatelor. Raticidele recomandate Racumin Paste prezentata ca pasta solida usor cerata, sub forma de pliculete de 10 grame/bucata si Rodex.
Statii de intoxicare recomandate pentru sobolanilor dar care se pot folosi si la soareci sunt Alpha sau Ghilotina Catz Pro Box.
Tratamentele de deratizare la interior: va recomandam sa le efectuati cu capcanele cu adeziv pe suport de carton, plastic sau lemn.
Alta varianta dar este valabila doar pentru soareci ar fi capcanele autoblocante - sobolanii intra si ramane blocati in interior. Se foloseste pentru atractivitate raticid si/sau momeala alimentara - o varianta ce nu se mai gaseste in zona respectiva si i-ar putea fi pe plac (peste, carne, branza, paine).
Masuri de igiena si protectia muncii: In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.
Informatii si observatii foarte importante, bine de stiut despre rozatoare:
- sunt transportatori de microbi,
- tratamentele preventive sunt indicate. Totusi, daca nu se fac este obligatorie interventia foarte rapida in cazul in care se observa un soarece/sobolan chiar si in trecere,
- ating maturitatea sexuala 1,5 - 3 luni si au perioada de gestatie mica (16 - 24 de zile), realizeaza 2 - 8 gestatii pe an; fata câte 4 - 12 pui de fiecare data; traiesc circa 3 - 5 ani.
- o pereche de sobolani pot da într-un an circa 800-1000 de descendenti. << click pentru mai multe informatii despre sobolani >>
Capcane mecanice recomandate pentru combaterea sobolanilor:
Capcanele mecanice pentru sobolani sunt dispozitive rezistente, fabricate din metal si / sau plastic dur. Se pot utiliza in interiorul cladirilor dar si la exterior. Sunt variantele recomandate pentru deratizarea la interior, in defavoarea variantei cu raticide, rodenticide. Avantajul acestor capcane este faptul ca daunatorul se prinde pe loc, eliminand astfel riscul de raspandirii lesurile in locurile nedorite, cum se poate intampla in cazul raticidelor. Se foloseste impreuna cu un atractant sau orice alt aliment cu aroma, miros puternic care sa atraga, ademeneasca sobolanul. Atractantul se pune pe clapeta ce face declansarea capcanei iar cand sobolanul va veni sa manance se produce declansarea. Exista variante de capcane care blocheaza daunatorul in interior si modele care il omoara pe loc. In ambele cazuri sobolanii sunt indepartati intr-un mod controlat, mult mai bine decat in cazul folosirii raticidelor. Capcanele mecanice sub forma de clesti, care omoara daunatorul imediat, sunt mai periculoase si se recomanda a se folosi in zone unde nu au acces alte animale, copii sau oameni neinstruiti. Acestea pot cauza accidente daca sunt utilizate fara sa se respecte instructiunile. Daca utilizati capcane mecanice care nu omoara sobolanii va recomandam sa cititi si articolul despre cum sa elibati un sobolan capturat intr-o capcana autoblocanta
Capcane adezive recomandate pentru combaterea sobolanilor:
Capcanele adezive sunt produse pentru combaterea sobolanilor ce se folosesc in special la interior cladirilor deoarece trebuie protejate de praf si umiditate. In compozitia adezivului este inclus atractantul. Se recomanda utilizarea capcanelor in statii de intoxicare care sa ajute la pastrarea proprietatilor adezivului dar si copii sau alte animale sa se accidenteze. Sunt ideale pentru utilizarea in zone neperturbate cum ar fi automatele de snack-uri si bauturi, dulapuri, standuri comerciale, mansarde, gospodarie, restaurante, baruri, birouri etc.
Rodenticide, raticide recomandate pentru combaterea sobolanilor:
Raticidele, denumite si rodenticide sunt produse formulat sub forma de pasta, blocuri parafinate, peleti sau grau decorticat de diverse culori. Acestea au la baza o compozitie alimentara otravita cu diverse substante active coumatetralyl, bromadiolon, brodifacoum, flocoumafen. In functie de substanta activa din interiorul rodenticidului si concentratia acesteia, este necesara o anumita cantitate pentru a omora un sobolan. Pentru mai multe informatii va recomandam sa cititi articolul aceasta. O greseala foarte des intalnita este alegerea produsului in functie de culoare.
Este obligatorie utilizarea rodenticidelor in statii de intoxicare pentru a proteja animalele nevizate si copii de intoxicari accidentale.
Statii de intoxicare recomandate pentru combaterea sobolanilor:
Statiile de intoxicare sunt echipamentele in care se pastreaza in sigurata si bune conditii raticidele, rodenticidele, capcanele mecanice si adezive, pentru a oferi rezultate pe termen indelungat. Sunt foarte utile pentru ca protejeaza si animalele ce nu sunt vizate sa intre in contact cu produsele de combatere a daunatorilor din interior. Sunt prevazute cu mai multe intrari pentru a incuraja rozatoarele, care sunt foarte circumspecte cand vine vorba de incaperi cu o singura intrare. Materialele din care se fabrica sunt: carton, metalic, plastic si lemn. Modelele in care se utilizeaza rodenticide, raticide trebuie sa fie obligatoriu prevazute cu cheie de siguranta.
Unele modele de statii de intoxicare sunt fabricate partial sau total din materiale transparente, pentru a permite monitorizarea mai usoara, fara a fi necesara deschiderea lor.
Odorizante pentru indepartarea mirosului de lesuri de sobolani:
Neutralizatoarele de mirosuri neplacute sunt folosite in subsoluri, spatii de depozitare, debarale, camere unde se afla cosuri de gunoi, dulap, in masina sau chiar si atunci cand plecati o lunga perioada de acasa. Daca din cauza unui tratament de deratizare nepotrivit aveti lesuri de sobolani in pereti, mirosul din incaperi va fi extrem de puternic si neplacut. Iar daca accesul dificil nu va permite sa interveniti pentru indepartarea sobolanilor morti din pereti, in aceasta situatie se recomanda utilizare acestor produse care vor absorbi mirosurile neplacute precum un burete. Ofera rezultate optime in orice climat unde se afla o umiditate ridicata sau detinatorilor de animale de companie.
Pentru a elimina mirosurile neplacute nu este nevoie ca produsul sa intre in contact cu sursa mirosului, doar plasati-l in camera aproape de sursa iar mirosul neplacut va disparea in 24 de ore.
Repelenti pentru blocarea accesului sobolanilor:
Blocarea accesului sobolanilor din exteriorul cladirilor se facea foarte greu deoarece daunatorii fac gauri in pereti, rozand si zgariind. Recomandam pentru alungarea sobolanilor si etansarea gaurilor deja facute utilizarea pastei MouseStop care le blocheaza accesul. Proprietatile unice ale pastei MouseStop ii permit sa fie folosita pe scara larga in toate industriile, chiar si alimentara: bucatarii, brutarii, centre de distributie, companii de productie si firme cu spatii supuse igienei publice si cerintelor de mediu, deoarece nu este toxica si este inofensiva pentru animale. Are in compozitie amestec de uleiuri vegetale, materiale de umplutura si granule de polistiren. Actioneaza prin etansarea zonelor de acces, fisuri, rosturi sau gauri, blocand accesul sobolanilor dar si altor daunatori.
Problema rozatoarelor este foarte grava si total neglijata de catre toate autoritatile,atat centrale cat si locale.Este inadmisibil faptul ca nu se iau nici un fel de masuri pentru combaterea organizata a invaziei acestor daunatori.Consider ca este normal sa se demareze atat masuri de de prevenire cat si de reducere a numarului acesora.
Am probleme cu sobolanii in compartimentul motor al masinii. Am gasit mai multe urme de excremeten. Masina sta in spatele blocului. Ce imi puteti recomanda?
Va recomandam pentru combaterea sobolanilor, dar si soarecilor, sa utilizati raticide cerate, pe care sa le puneti sub capota masinii legate cu sarma de o parte fixa. Raticidele cerate/parafinate, in comparatie cu pasta, au atractivitatea mai indelungata, fiind rezistente la factorii externi – umezeala, praf.
buna ziua ! am nevoie de otrava pt sobolani care stau in jurul blocului ce imi recomandati??
Am sobolani in podul casei, chiar pe coama, care nu au cu se hrani acolo.As dori sa-mi recomandati o firma specializata de deratizare care se deplaseaza in judetul Galati .Multumesc
In cazul in care am catei in curte, se poate folosi pasta cu care se da in jurul casei ?
Buna,stau la parter,am un bebe de 1 an care mwrge dea busilea si sotul e plecat,am o groaza pt sobolani, dar din pacate nu stiu pe unde imi intra in bucatarie,va rog frumos ce imi recomandati. ..nu stiu pe unde vine,aseara am lasat plasa cu pane agatata de usa la masca si am auzit cum tragea si rodea de ea,am chemat un vecin dar cand a auzit pasi sa facut disparut nu stie nimeni unde sa ascuns
Ma intereseaza cum pot scapa de un soarece care s-a instalat in compartimentul motor la masina si mi-a deteriorat unele plastice .
doresc o solutie de combatere a sobolanilor,invazie ridicata,in contextul prezentei cainilor
Pentru combaterea sobolanilor puteti utiliza o capcana mecanica Big Cheese STV 115(http://www.pestcontrol-expert.ro/igiena-publica/capcane-daunatori/big-cheese-stv115-capcana-sobolani.html) sau o capcana adeziva CatchMaster 48R(http://www.pestcontrol-expert.ro/igiena-publica/capcane-daunatori/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) care contine un adeziv foarte puternic si poate prinde mai multi sobolani simultan. De asemenea, in exterior puteti aplica o statie de intoxicare cum ar fi Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/catz-pro-box.html) in care se introduce radicid (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html).
As dori sa intreb, ce solutie recomandati pentru urmatoarea situatie.
Locuiesc intr-un apartament de bloc al carui subsol este infestat de sobolani. Am descoperit unul sau doua puncte de intrare pentru sobolani prin masca de aerisire si cea pentru tevile de apa. Pana acum am lasat pasta si boabe (aprox 50g din fiecare) langa una dintre intrari si au fost consumate in fiecare noapte. Cu toate aceste inca gasesc tocul usii de la bucatarie ros. O capcana adeziva ar fi o solutie mai buna?
Daca sobolanii au ingerat otrava, in functie de cantitatea de otrava consumata dureaza intre 3-7 zile pana vor muri. Otrava nu este indicata la interior, intrucat rozatorul poate muri in zone ascunse ale apartamentului, neavand posibilitatea de a-l gasi in timp util. Cele mai indicate pentru interior sunt capcanele adezive cu atractant cum ar fi Catchmaster 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) sau Catchmaster 60RB (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html). In mijlocul acestora (pentru cresterea eficientei) se poate aplica momeala cu miros puternic ( peste afumat, unt de arahide, vanilie etc).
buna ziua ,schimb raciordul flexibil de la wc la fiecare 2-3 zile tot il roade sobolanii ce recomandati,locuiesc la parter si nu este inundat subsolul ,chiar este foarte curat cred ca vin de pe reteaua de canalizare
Pentru prinderea sobolanului va recomandam sa folositi in casa capcane adezive Catch Master 1448 (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-1448b.html) sau Catch Master 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html). Ca si repelent se poate folosi pentru astuparea gaurii MouseStop (http://www.pestcontrol-expert.ro/pestcontrol-mouse-stop-repelent-rozatoare.html, care se aplica pe langa racord.
Buna ziua,
Am o casa la tara pe care o vizitez doar in week end. De doua saptamani gasesc colturile unei camere cu polistirenul si tencuiala roase.
Langa casa, am ridicat o magazie in locul unei pivnite. Ca sa astupam groapa de la subsol ( a pivnitei) am folosit resturi de caramizi, grinde si marmura. Banuim ca in acea cavitate si-au construit vizuine acesti vizitatori nepoftiti.
Va rugam sa ne transmiteti un sfat avizat.
Pentru combaterea sobolanilor, la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar Big Cheese STV 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html), care contine si o fiola de atractant inclus. Se mai pot plasa si capcane cu adeziv si atractant cum ar fi Catchmaster 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) sau Catchmaster
RB(http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html).
La exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
era mai demult o otrava de sobolani foarte tare din ceva oxid de zinc sau ceva asemanator, stiu ca se folosea la bazele de receptie, se culoare neagra catre cenusiu si se punea un pic in apa prin locul pe unde treceau sobolani, am azit ca este foarte tare, cei care au folosit la sobolani se laudau ca ii adunau cu roaba :) :) :)
Solutiile acestea au fost retrase din cauza toxicitatii foarte mari. Acum pentru combaterea sobolanilor va recomandam sa folositi ortava raticida sub forma de plicuri, precum Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-pasta-bait.html) sau Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste.html) sau sub forma de peleti, precum Vertox Peleti (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html).
In exterior otrava se aplica in statii de intoxicare Alpha long (http://www.pestcontrol-expert.ro/statie-de-intoxicare-alpha-long.html) sau Ghilotina S30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html), pentru a proteja animalele sa nu manace din otrava.
Asi dori o informatie.Locuiesc in Oradea , la casa, am problema cu sobolanii> La cine sa ma adresez ca sa scap de sobolani , de unde pot face rost de otrava sau capcana ? Va multumesc anticipat !
Pentru combaterea sobolanilor, la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar Big Cheese STV 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html), care contine si o fiola de atractant inclus. Se mai pot plasa si capcane cu adeziv si atractant cum ar fi Catchmaster 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) sau Catchmaster
RB(http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html).
La exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
Ptr. subsol bloc , in care mai este si problema scurgerilor de apa din tevi, si sobolani masivi , care este solutia cea mai eficienta?
La subsol se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
De asemenea este indicat pe cat posibil sa astupati toate gaurile pe unde ar putea sa vina din nou, iar gunoiul sa fie depozitat in pubele.
Stau la curte; am scăpat de șobolani. Ce îmi recomandați sa nu mai apara? Aparat cu ultrasunete ar fi bun? Ce tip? Pisica?
In aceasta perioada, fiind sezonul in care apar soarecii si sobolanii va recomandam sa amplasati statii de intoxicare cum ar fi Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html , http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-1-kg-statie-intoxicare.html).
am o invazie de sobolani in casa..eu locuiesc la casa si au intrat sobolanii prin conducta de toaleta..au ros burlanul de toaleta,ce imi recomandati?
Pentru combaterea sobolanilor, la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar Big Cheese STV 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html), care contine si o fiola de atractant inclus. Se mai pot plasa si capcane cu adeziv si atractant cum ar fi Catchmaster 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) sau Catchmaster
RB(http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html).
La exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
locuiesc la tara si iarna trecuta am avut depozitata o mare cantitate de porumb intr-o magazie si m-am umplut de sobolani.Acum mi-au cotlonit peste tot sobolanii pe sub ciment si imi scoate pamant foarte mult in doua anexe alaturate locului unde pastrez porumbul.cred ca sant foarte multi.Ce-mi recomandati ? Eu otrava sub forma de pastile am tot pus dar nu am vazut nici unul mort.Daca e sa pun ceva in apa mi-e teama ca va bea si vreo pisica si se otraveste,apoi mi-e tema ca se vor duce sa bea din apa lasata pentru gaini si o va otravi si pe aceasta.Deci vreau sa protejez gainile si pisicile care vin sa vaneze sobolani.Am carat multe roabe de pamant scos de ei si au scos din nou,o sa_mi darame anexele.MULTUMESC !
La exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
Sobolanii mor intre 5-7 zile din momentul in care mananca din otrava.
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, cum as putea sa scap de niste sobolani care au ajuns (nu stiu cum pt ca n am depistat gaura) intr un pod nelocuibil. Din pacate nu am acces la pod, spatiul este f ingust, este doar gura de aerisire, care e o gaura cam de 12 cm (similara cu cea a unei hote). Repet, nu am acces ca pot pune tot felul de capcane, singura solutie ar fi otrava/prafuri... ceva care sa i omoare. Am cumparat si aparatul pest repeller, dar sincer, fara nicio solutionare a problemei. Abia pot domi noaptea pt ca i aud cum fac galagie in pod si ce m asperie ce l mai tare e ca i aud cum racaie in rigips si imi este teama sa nu intre in casa. Multumesc,
Pentru combaterea sobolanilor, la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar Big Cheese STV 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html), care contine si o fiola de atractant inclus. Se mai pot plasa si capcane cu adeziv si atractant cum ar fi Catchmaster 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) sau Catchmaster RB(http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html).
In interior nu va recomandam sa aplicati otrava, pentru ca sobolani mor intre 5-7 zile din momentul in care mananca din otrava si este posibil sa moara intr-un loc unde sa nu aveti acces sa-i indepartati si o sa miroase foarte urat. Mai multe informatii despre combaterea soarecilor si sobolanilor la interior, in tavan si peretele fals gasiti aici (http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/deratizare-combatere-soareci-sobolani-pereti-tavan-fals/).
Buna ziua ! am o invazie de sobolani , locuiesc la casa si am uu rau in spale casei . Imi vin mereu ! am pus otrava , dar degeaba ! problema este ca acum am si un catel si imi este foarte frica sa mai pun otrava . Ce ma sfatuiti sa fac ?
La exterior, este indicat sa se foloseasca raticide pentru combaterea rozatoarelor. Daca ati aplicat deja, in functie de produs si substanta activa, poate dura pana la cateva zile ca daunatorii sa moara. Insa, raticidul se aplica in dispozitive numite statii de intoxicare, cum ar fi Ghilotina Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) sau Alpha Long (http://www.pestcontrol-expert.ro/statie-de-intoxicare-alpha-long.html). Astfel, alte animale nevizate nu pot lua contact cu raticidul. Ca si raticide eficiente, va putem recomanda cele sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html), sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html).
Buna seara. VA rog Sa ma ajutati si pe mine c u un sfat Un sobolan cenusiu, catarator banuiesc si-a facut cuib la serviciu, sub dulapul de bucatarie. S- a hranit cu nuci, capucino, etc., se urca si pe dulapul de bucatarie la o inaltime
de aprox 80 cm. A aparut de vreo 10 zile SI de 5 zile i- am pus in fiecare seara cateva pliculete de pesticid numit Ratimor in zonele PE care le frecventeaza, in fiecare dimineata nu le mai gaseam. Azi am gas it o mare parte dintre ele sub dulap, unele incepute, altele intacte si sobolanul viu si nevatamat. L- am scos din cotlonul lui si a fugit intr-o alta incapere.
Nu stiu daca am facut bine, nu stiu cum Sa procedez in continuare, cel putin pans acum II stiam cat de cat traseele, dar acum?
In primul rand, depinde de cantitatea de raticid ingerata si de substanta activa a produsului: poate dura intre 3-5 zile pana la eliminare. In al doilea rand, aplicarea de otrava la interior nu este indicata, deoarece sobolanul poate muri in locuri ascunse, inaccesibile, fara posibilitatea de a mai fi indepartat. De aceea, la interior este recomandat sa se aplice capcane adezive cum ar fi CatchMaster 1448B (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-1448b.html) sau cele mecanice ca Big Cheese STV 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html). Ca si momeala se vor folosi alimente cu miros puternic, ca ciocolata, vanilile, produse puternic afumate sau unt de arahide.
Cum fac sa apelez la cineva sa imi dea un sfat la fata locului. Am avut o problema cu sobolanii si in trecut, am rezolvat-o, dar se pare ca au reaparut.
Locuiesc la 30km de Bucuresti, platesc deplasarea dar as vrea un sfat la fata locului de la cineva avizat.
Noi nu ocupam cu prestarea de servicii, insa va putem oferi solutiile si informatiile pentru efectuarea acestor operatiuni in regim propriu. Cat de mare este suprafata? Aveti in jur fabrici, spatii de crestere a animalelor, depozite de cereale etc?
buna,
stau la curte si am fost invadat de sobolani.
am si gaini si caine.
cum scap doar de sobolani?
Pentru combaterea sobolanilor la exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
ce solutii recomandati pentru eliminare si combatere sobolani (mari si mici) la un grajd de caprine? aveti multe produse in oferta si nu ma pot hotari. multumesc
In spatiul mentionat se poate aplica un raticid ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-pasta-bait.html) sau Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait.html). Este recomandat ca raticidul sa se aplice in statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) sau Alpha Long (http://www.pestcontrol-expert.ro/statie-de-intoxicare-alpha-long.html), astfel incat alte animale nevizate sa nu intre in contact cu raticidul.
Am probleme cu un Sobolan ce a incercat sa intre prin tubul de evacuare din WC. Cand l-am prins in act rodea de zor la tubul de plastic, credeam ca nu poate sa intre si prin vasul de WC datorita sifonului. Ce imi recomandati sa scap sau sa-i evit ?
Eliminarea este destul de dificila, iar metodele de prevenire sunt inexistente. Pentru inceput, se poate schimba sistemul de evacuare cu unul din metal. De asemenea, este recomandat sa se efectueze si o deratizare la nivel de bloc. In baie, in cazul in care reuseste sa intre, se pot monta capcane mecanice cum ar fi Prinde-i (http://www.pestcontrol-expert.ro/capcana-autoblocanta-sobolani.html), ori Big Cheese Stv 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html).
CE sa fac,?am o sobolanita,in canalizarea de la baie
Te rog dami un sfat
In primul rand, orice spatiu care poate reprezenta accesul sobolanului in interior se va astupa cu un repelent ca Mouse Stop (http://www.pestcontrol-expert.ro/ipestcontrol-mouse-stop-repelent-rozatoare.html). Daca patrunde in interior, se pot monta capcane autoblocante ca Prinde-i (http://www.pestcontrol-expert.ro/capcana-autoblocanta-sobolani.html), mecanice cum ar fi Gorilla (http://www.pestcontrol-expert.ro/futura-gorilla-rat-trap.html) sau adezive Catchmaster 1448B (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-1448b.html).
Buna ziua,
Avem o ferma de pasari si nu scapam de sobolani,avem contract cu o firma specializata care face lunar deratizare . Monitorizam impreuna situatia dar nu reusim sa reducem numarul lor,firma respectiva este depasita de situatie , a incercat cu tot ce are la dispozitie -material de combatere ,dar nimic/
Multumesc!
In primul rand, trebuie eliminate sau protejate toate sursele alternative de hrana (cereale, nutreturi etc).
Este indicat ca in spatiul infestat sa se monteze la intervale de 5 metri statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html). In statiile de intoxicare se vor introduce raticide cum ar fi Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau Klerat Waxblocks (http://www.pestcontrol-expert.ro/syngenta-klerat-waxblock-10-kg.html). Statiile se monitorizeaza permanent si se completeaza atunci cand se observa consum.
Am șobolani în magazie, sub beton cum să scap.
Vă rog să îmi spuneți cum pot scăpa de şobolanul care îmi roade racordul de la wc. Menționez că stau la casă. Vă mulțumesc!
Metodele de indepartare sunt destul de putine sau chiar inexistente. In closet nu se pot aplica raticide ori capcane, pentru ca isi pierd eficienta.
Se pot astupa orificiile respective cu un repelent special pentru rozatoare ca Mouse Stop (http://www.pestcontrol-expert.ro/ipestcontrol-mouse-stop-repelent-rozatoare.html).
Locuiesc la et. 2 balcon neinchis (logie). Noapte de noapte gasesc in acelasi loc (nu am mancare pe balcon si nici resturi alimentare) excremente si urin de sobolani am pus capcane, lipici adeziv, mancare ortavita, neotravita si nu mananca nimic. Nu stiu ce solutie sa pot gasii. Va multumesc!
Tavanul este din rigips? Ati verificat daca exista gauri in tavan?
Cum să scap de șobolani fără substanțe otrăvitoare, în contextul în care sunt păsări și cîini în apropiere? Aparatele electronice nu m-au ajutat.
Vă mulțumesc.
Una din posibilitati (daca nu se doreste aplicarea de raticide) este montarea capcanelor autoblocante, cum ar fi:
- Havahart 0745 (http://www.pestcontrol-expert.ro/woodstream-havahart-0745-capcana-animale-cu-1-intrare.html) sau
- Prinde-i! (http://www.pestcontrol-expert.ro/capcana-autoblocanta-sobolani.html).
Locuiesc intr-o casa construita din lemn in mare parte. Pereti tip sandwich(rigips interior , vata minerala, osb, polistiren, etc.
Cred ca am soareci sau sobolani in pereti, se aud noaptea zgomote.
eu am scos prizele din perete, cu doze cu tot si am pus capcane cu lpici si momeala alimentara. din pacate nu am prins nimic.
Doresc sa stiu ce otrava sa pun in perete, astfel incat daca mor soarecii respectiv sobolanii in perete sa nu inceapa sa se descompuna si sa miroase urat.
Nu este recomandata combaterea sobolanilor la interior (in pereti) prin aplicarea raticidelor. Puteti utiliza o capcana mecanica Big Cheese STV 115(http://www.pestcontrol-expert.ro/futura-gorilla-rat-trap.html) sau o capcana adeziva CatchMaster 48R(http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) care contine un adeziv foarte puternic si poate prinde mai multi sobolani simultan.
Buna ziua,
Am o livada tanara si soarecii si sobolanii rod radacinile si se usuca pomii. Am gasit in pom ascutit ca in creion in loc de radacini.
Ce-mi recomandati ?
Liviu
In livada se monteaza statii de intoxicare ca Ghilotina Catz Probox (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care de introduce un raticid ca Racumin Paste (https://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste.html). Statiile de protejare au rolul de a proteja raticidul cat si alte animale nevizate.