Comanda din: 15-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Muste de casa


musteAspect: 5-8 mm lungime; partea anterioară a corpului este de culoare neagră, având patru dungi încrucişate pe partea din spate; partea posterioară a corpului este gri pe faţa superioară şi galbenă pe faţa inferioară; corpul este în întregime acoperit de peri; pe cap are doi ochi compuşi (ochi cu faţete) mari şi roşii; muştele de casă au doar o pereche de aripi pentru zbor, cea de a doua servind la stabilizarea zborului.

Biologie: Femelele îşi depun ouăle în gunoi, compost, alimente în putrefacţie (gunoi biodegradabil) şi îngrăşământ amestecat cu paie. După o evoluţie embrionară de aproximativ 15-25 de ore ies din ouă larve, care nu au nici cap, nici picioare. Prin unduirea trupului ele se pot mişca uşor in substratul de hrană, fără a avea nevoie de vreun ajutor. Se hrănesc cu substanţele din materia aflată în putrefacţie. In acest timp ele cresc şi năpârlesc de două ori, înainte de a trece la stadiul de pupă. În stadiile de pupă ele sunt fusiforme. Durata metamorfozei realizată în stadiul de pupă depinde de temperatură şi este de 3-8 zile. La ieşirea din pupă, musca dă la o parte învelişul cu ajutorul unei vezici, ce iese dintr-un buzunar în formă de arc, aflat pe cap. Muştele adulte sunt deja la trei zile de la eclozare gata de reproducere.

Muştele zboară cu mare precizie şi agilitate. Viteza lor de zbor este de 2m/s (7, 2 km/h), -viteză la care bat din aripi de 200 de ori pe secundă.

Răspândire: Muştele pot fi găsite peste tot în lume, cu excepţia deşerturilor, a regiunilor polare şi a celor alpine de la mare altitudine. În habitatele lor pot fi întâlnite mai ales în case, apartamente, grajduri şi locuri de depozitare a gunoaielor.

Insecticide cu atractant recomandate pentru combaterea mustelor:

Cateva din variantele de insecticide ce se folosesc in tratamentele impotriva mustelor, disponibile pe piata au atractanti sexual si alimentari in compozitie. Aplicarea acestor tratamente nu se face pe toata suprafata precum in cazul insecticidelor clasice ci sub forma de spoturi. Chiar si asa rezultatele obtinute sunt mult mai bune decat in cazul insectidelor cu spectru larg de actiune, cu efect de contact. Principiul de functionare se bazeaza pe nevoia de consum sau atractia sexuala a mustelor. Pentru aplicarea se foloseste o pensula sau un pulverizator cu duza fina. Pulverizarea se face sub forma de spoturi sau benzi de 5 - 30 cm. Daca pensulati insecticidul, va recomandam sa utilizati o concentratie mai mica de apa, incat sa obtineti o pasta. Remanenta substantei, durata de atractivitate, este mai indelungata in acest caz. Pentru a pastra eficienta ridicata, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Insecticide de contact recomandate pentru combaterea mustelor:

Insecticidele de contact sunt cu spectru larg de actiune. Aplicarea lor la exterior se face impotriva tuturor insectelor zburatoare si taratoare. Atunci cand faceti aplicare impotriva mustelor tineti cont de zonele in care aceasta insecta se aseaza - pereti, bare transversale, tavane, zona geamurilor, etc. Aplicati insecticidul dizolvat in apa in concentratia recomandata de producator prin pulverizare cu duza cat mai fina. Imediat dupa ce musca se va asezat pe suprafata tratatata se vor vedea rezultatele. Pentru a pastra eficienta ridicata a insecticidului, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea mustelor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie de dimensiunea zonei, alegeti pulverizatorul cu dimensiunea rezervorului potrivita. Trebuie sa pregatiti solutia de lucru doar pentru tratamentul din acea zi. Solutia ramasa isi pierde din proprietati. Insecticidele cu atractanti se recomanda a se aplica cu pulverizatoare de dimensiune mai mica, pana in 2 litri, pentru ca suprafetele acoperite sunt reduse. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la exterior:

Capcanele captureaza mustele din apropierea lor datorita atractantului puternic. Insectele intra in capcana si nu mai gasesc iesirea, dupa cateva minute mor inecate. Capcana se utilizeaza doar in exterior din cauza mirosului care devine deplacut dupa mai multe zile in care s-au capturat multe muste. Nu sunt daunatoare copiilor, animalelor de companie sau mediului, fiind ideale pentru utilizarea in jurul casei sau a fermelor de animale. La unele modele de capcane se poate achizitiona separat atractantul astfel incat aceasta devine reutilizabila.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la interior:

Aceste modele de capcana se utilizeaza doar la interior deoarece sunt dotate cu placi adezive. Mustele dar si alte insecte daunatoare sunt atrase de lumina UV generata de lampi iar apoi raman lipite de placa adeziva. Cu cat intensitatea produsa de tuburile actinice este mai mare fata de lumina din zona cu atat rezultatele obtinute sunt mai multumitoare. Suprafata protejata este determinata de puterea lampilor UV. Sunt recomandate pentru industria alimentara in special pentru ca indepartarea insectelor se face intr-un mod controlat. In functie de gradul de infestare si factorii de mediu, umiditate si praf, adezivul trebuie schimbat cu frecventa intre 1 luna si 3 luni.

Dăunător: Musca este un agent supărător tipic precum şi un dăunător igienic. Muştele deranjează oamenii, aşezându-se şi deplasându-se pe diverse părţi ale corpului lor, zburând haotic prin cameră şi zumzăind. Prin depunerea ouălelor şi din cauza etapei de hrănire a larvelor, ele pot contamina mâncarea. Deoarece sunt purtătoare de boli, ele devin un pericol pentru igienă. Există dovezi că muştele de casă pot transmite bacteria Helicobacter pylori, ce poate cauza ulcer la om. Astfel se presupune că muştele sunt purtătoare şi de alte boli pe lângă aceasta, deşi rolul ei de transmiţător de boli este probabil adesea supraestimat.
Mustele apar in principal vara. Cand ai observat ca au aparut mustele trebuie sa ai grija sa acoperi mancarea deoarece mustele transmit boli pe care le poarta pe picioare, trebuie sa ai grija sa fie in permanenta curatenie in locuri unde se mananca si sa elimini firimiturile, pete de suc sau alte resturi, trebuie sa ai grija sa ambalezi ermetic orice aliment pentru ca musca sa nu poata ajunge la el, si sa ai grija de igiena animalelor de companie deoarece si acestea pot ajuta mult dezvoltarea unui habitat ideal pentru muste.
Musca adulta hiberneaza in timpul iernii si isi depune ouale in pamant sau in excremente de animale. Cu cat temperatura creste la sfarsitul toamnei, larvele vor iesii din oua. Larvele sunt parazite si se transforma in muste adulte, putandu-se reproduce intre 2 si 4 familii pe an.

Mustele se muta pe timpul iernii din natura in locuri mai adapostite cum ar fi case sau hambare unde hiberneaza. Grupuri mici de muste in jurul ferestrelor sau draperiilor pot fi usor eliminate cu un aspirator. In spatii mai mari este de preferat ca si solutie eficienta si la un pret mic combaterea mustelor care hiberneaza prin efectuarea unei dezinsectii la inceputul primaverii cu un insecticid special.
Nu v-ați pus niciodată întrebarea de ce muștele, care nu înțeapă precum țânțarii au o plăcere incredibilă de a zbura pe lângă noi, deranjându-ne nu numai cu bâzâitul lor dar și cu atingerea lor enervantă. Și cu cât mai hotărâți le alungăm, cu atât mai determinate se întorc, un joc parcă nesfârșit, nefiind deranjate nici de brațele noastre agitate, nici de vocea noastră ridicată.

MuscaȘi totuși ce le atrage cu adevărat pe muște? Sau au doar o plăcere imensă de a fi enervante?
Realitatea este că muștele sunt necrofage și aterizează pe noi întrucât se pare că, corpul uman, degajă o căldură și un miros pe care muștele îl asimilează cu hrana. Și de vreme ce musca nu este interesată în a mușca ( neavând echipamentul necesar în dotare ), vrea să sugă sarea, pielea moartă, uleiul și tot ceea ce găsește comestibil pe epiderma umană lăsată expusă.

Comuna muscă de casă (Musca domestica), trăiește în strânsă legătură cu așezările umane, fiind întâlnită peste tot lume (cu excepția zonelor extrem de friguroase –polul nord și zonele montane cu altitudine ridicată), întrucât se hrănește cu orice tip de aliment uman, gunoi, deșeuri, excremente, bălegar animal, sudoare. Musca este foarte periculoasă pentru oameni întrucât poate prelua și transporta diverși agenți patogeni din locurilor murdare pe care le frecventează, pe care ulterior le depune pe alimentele cu care se “hrănește” si pe care mai apoi noi le consumăm. Muștele sunt veritabili transmițători de boli diareice, infecții ale pielii și ochilor, tuberculoză, febra tifoidă, holeră, poliomelită.
Imaginați-vă cel mai dezgustător scenariu: musca care tocmai s-a așezat pe cana voastră de cafea își scutură picioarele minuscule și păroase, pline de microbi și bacterii adunate de pe cadavrele, bălegarul sau fecalele cu care s-a “ospătat” înainte de cafeau ta. Este suficient să atingă mâncarea pe care noi o consumăm preț de o secundă pentru a o contamina cu germeni și virusuri periculoși.

Datorită structurii biologice a gurii lor, alimentele pe care muștele le ingerează trebuie să fie în stare lichidă sau ușor solubile în secrețiile glandelor salivare. Hrana lichidă este ușor absorbită de muște, iar alimentele solide sunt umezite cu saliva, pentru a fi dizolvate înainte de ingerare (practic ele „vomită” pe alimentele solide pentru a le lichefia și a le face comestibile). Apa este o parte esențială a dietei unei muște acestea neputând supraviețui mai mult de 48 de ore fără apă. Muștele au nevoie de hrană de cel puțin două sau trei ori pe o zi.
Muștele sunt active în timpul zilei, iar noaptea, în mod normal se odihnesc, cu toate că s-au adaptat într-o oarecare măsură la lumina artificială. Locurile preferate de odihnă pe timpul nopții sunt tavanele și alte structuri suspendate. Când temperaturile rămân ridicate în timpul nopții, muștele se odihnesc frecvent în aer liber pe garduri, haine cabluri electrice, în iarbă, arbuști și copaci. Aceste locuri de repaus sunt, în general, aproape de locurile de hrană și reproducere și ferite de vânt. Ele sunt de obicei deasupra nivelului solului, dar rareori situate la o înălțime mai mare de cinci metri.
Muștelor le place căldura, astfel ele se simt confortabil la temperaturi cuprinse între 20-40 ° C, însă la temperaturi mai mari de 45 ° C orice activitate a acestora (zbor, hrănire, împerechere, reproducere) încetează. La fel se întâmplă și la temperaturi mai joase de 15° C, când intră într-o stare latentă de “hibernare”, fie în stadiul de adult, fie în cel de pupă.

Cel mai simplu și cel mai ieftin mod de a face zona din jurul casa tale o zonă "fără muște” este de a respecta o serie de reguli de bază, în ceea ce privește igiena:
- dacă aveți câine, pisică sau alte animale de companie, prioritatea numărul unu trebuie să fie curățarea rapidă a litierelor acestora, pentru că excrementele acestora nu constituie doar sursă de hrană dar și un mediu propice dentru depunerea ouălor;
- nu lăsați mâncare afară sau neacoperită pentru prea mult timp;
- mențineți o casă curată și ordonată, acordând o atenție deosebită suprafețelor din bucătărie;
- goliți coșul de gunoi cât mai des;
-nu lăsați materia organică (animală sau vegetală) să putrezească,întrucât aceasta devine moale și umedă, oferind condiții ideale de creșterea a larvelor de muscă.

Știați că:
-  muștele au peste 4.000 de lentile pentru vedere în fiecare ochi;
-  muștele sunt atrase de mișcare mai mult decât de culoare;
- muștele au simțul mirosului foarte dezvoltat - ele simt hrana de la o distanță de peste 650 de metri;
- muștele își caută hrană într-un perimetru destul de limitat – nu mai mult de 3 kilometri;
- un singur gunoi poate fi, în cazul în care nu este golit, teren propice pentru 30.000 de muște;
- în condiții optime de căldură, o muscă poate produce o generație de familie în mai puțin de două săptămâni.

Cititi mai multe informatii despre combaterea mustelor pe pagina "previne infestare cu muste". Cititi mai multe informatii despre cum sa faceti tratamentele de combatere a mustelor pe pagina "cum scap de muste"

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Dan
  13/08/2014 at 4:17 pm

  Ce solutii folositi pentru combaterea mustelor in fabrici de paine?Ce garantie oferiti la aplicatii?

 • Cristina Gheorghe
  24/08/2017 at 9:23 am

  De ce apare un punct mic

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături