Comanda din: 11-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Molii de textile


Informatii moliiAspect: lungimea corpului este de 6-9 mm; anvergura aripilor este de circa 12 -16 mm; aripile anterioare sunt de culoare maro — auriu şi sunt franjurate pe marginea posterioară; aripile posterioare au forma unor lanţete, culoarea gri — galbenă şi prezintă de asemenea franjuri pe marginea posterioară; restul corpului la moliile adulte este de culoare maro — aurie; larvele (omizile), la scurt timp înainte de transformarea în pupă, ajung la o lungime maximă a corpului de 10 mm şi sunt colorate alb până la galben.

Biologie: O femelă depune aproximativ 100 -250 de ouă pe materiale, acestea fiind amplasate la distanţă unul de celalalt, fără a fi lipite. Evoluţia embrionară durează aproximativ două săptămâni, după care larvele eclozează, în condiţii de mediu optime (umiditatea relativă a aerului să fie de 70 %, iar temperatura cu valori cuprinse între 25 şi 30° C) şi dacă există suficiente resurse de hrană, evoluţia larvară până la transformarea în pupă durează aproximativ două luni.

Capcane adezive recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Capcanele adezive cu feromoni se folosesc dupa dupa ce faceti tratamentul de combatere a moliilor de textile sau in locul lui, in functie de gradul de infestare. Sau daca sunteti persoana responsabila intr-un hotel, motel sau orice unitate unde exista multe materiale textile puteti sa le folositi pentru a afla intr-un stadiu timpuriu daca exista infestare in locatia dumnevoastra. Capcanele adezive cu feromoni pot atrage doar masculii si rezultatele ar putea sa dureze un timp mai indelungat. Rezultatele insa sunt foarte bune deoarece ciclul de reproducere este intrerupt. 

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Insecticidele concentrate sunt produsele cele mai recomandate pentru combaterea moliilor textile atunci cand gradul de infestare este ridicat. Acestea ofera garantia ca orice insecta ce intra in contact cu suprafata tratata moare intr-un timp foarte scurt. Este necesara aplicarea lor pe toate zonele unde moliile ar putea sa fie prezente sau se ascund. Dupa ce dizolvati insecticidul concentrat in apa conform instructiunilor faceti pulverizarea cu rabdare. Recomandam sa utilizati un pulverizator cu duza fina. In cazul infestarilor masive se recomanda dublarea dozei (concentratiei) de insecticid concentrat in solutiei de lucru.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face cu ajutorul pulverizatoarelor cu duza fina. Este obligatorie aplicarea pe toate suprafetele unde insectele ar putea sa treaca sau sa se ascunda. In functie de rabdarea cu care faceti tratamentul si solutiile pe care le folositi puteti obtine rezultate foarte bune. Ceea ce inseamna ca dupa chiar 2 tratamente puteti sa considerati problema rezolvata. Daca suprafata pe care doriti sa faceti tratamentul nu este foarte mare sau incarcata de obiecte puteti sa folositi si pulverizatoare de 2 litri. Insa daca aceasta depaseste 30 - 35 mp este necesar un pulverizator de minim 4 litri.
Solutia de lucru preparata in pulverizator se recomanda sa se utilizeze in primele 24 ore. Aceasta isi pierde din proprietati cu trecerea timpului.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Dozele insecticide sub forma de aerosol sau fum se utilizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate. Scopul lor este sa ajunga la moliile ascunse care nu au intrat in contact cu solutia pulverizata. Inainte sa le utilizati, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot materialele textile in asa fel incat insecticidul sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise. Fumul / Aerosolul generat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore. Dupa ce aceste insecticide isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.
Puteti sa folositi doar aceste produse in tratamentul de combatere a moliilor de textile, fara insecticidele concentrate. Calculati insa volumul de acoperit.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile moliile textile. Atentie la curentii de aer! 

Generatoare ceata rece, ULV, recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

In cazul in care infestarea este pe o suprafata mare, hotel, motel, unitati de cazare, iar pretul dozelor de insecticide aerosol ar fi considerabil de mare mare puteti sa optati pentru inlocuirea lor cu un echipament de pulverizarea ULV, generator de ceata rece. Acesta genereaza particole de dimensiunea a 20 - 50 microni obtinand efect similar fumului / aerosolilor. Pulverizarea ULV se realizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate, actiune descrisa in pasul anterior. Scopul lor este sa ajunga in zonele greu accesibile unde ar putea sa existe moliile de textile. Inainte sa faceti acest tratament, inchideti usile de la camere si geamurile in asa fel incat particolele pulverizate sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise. Insecticidul pulverizat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce acest tratament isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Camere termice, metode ecologice, recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Pentru ca larvele si ouale de insecte nu mor la aplicarea insecticidelor, se poate face un tratament termic. Acesta are rezultate garantate de 100% daca insecta matura, ouale sau larvele vor intra in contact cu temperatura ridicata. Recomandam ca atunci cand nu aveti aceste dispozitive / echipamente sa spalati materialele textile la temperatura de peste 50 - 60 grade Celsius.
Indiferent de tratamentele pe care le realizati este bine ca inainte sa utilizati spatiul sa aspirati foarte in detaliu zona in cautarea de insecte moarte, oua si larve. Aruncati sacul din aspirator sau curatati-l foarte bine.

Molia de hainePentru transformarea în pupă omida îşi construieşte un tub lung de pânză, deschis la ambele capete, pe care îl poartă cu sine până la momentul transformării propriu- zise. După metamorfoză eclozează fluturii adulţi, care au nişte mandibule vestigiale ale aparatului bucal, din această cauză ei nemaiputându-se hrăni. Speranţa de viaţă a insectelor adulte este de aproximativ 12 zile până la maximum 18 zile. În medie apar două generaţii de molii pe an. Însa în veri foarte călduroase pot apărea până Ia 4 generaţii. Omizile au mandibulele bine dezvoltate pentru masticat şi rupt, cu care rod diferite textile, ce le servesc drept hrană.

Răspândire: Specia este răspândită în toată lumea. Este întâlnită în casele oamenilor, pe textile de toate tipurile, precum fibre textile de provenienţă animală, ce conţin cheratină, bumbac, iuta, fibre textile ce conţin celuloză, mătase naturală sau artificială precum şi fibre textile pur sintetice.

Dăunător: Tipic dăunător de materiale. Materialele şi textilele infestate sunt găurite de omizile care se hrănesc. Existenţa unei invazii de molii este remarcată în momentul în care se observă fluturi adulţi zburând prin casă.

 

Ce sunt defapt mMoliioliile?! Sunt un fel de fluturi ale caror larve se hranesc cu cheratina care se gaseste in substantele organice din bumbac, lana, blanuri, matase etc. Ouale de molie sunt aproape invizibile si sunt depuse pe haine unde la temperaturi de 25 de grade si cu o umiditate optima in cateva luni apar larvele. Infectarea poate sa se produca in general ori prin aducerea unor haine cares au deja pe ele oua de molie, ori prin vizita unei molii mature.

3 Intrebari si Raspunsuri

 • iony
  29/04/2014 at 3:10 pm

  Cum pot sa imi protejez hainele de moli hainele ce substante sunt!!!!!

 • iony
  29/04/2014 at 3:16 pm

  Cu pot sa imi protejez hainele de moli ? si ce soluti imi recomandati va multumesc !

  • 30/04/2014 at 12:05 am

   va recomandam sa cititi articolul de pe pagina http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/cum-scapam-de-molii unde veti gasi produsele pe care vi le recomandam si informatii de aplicarea lor

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături