Comanda din: 12-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Insecticide Piretroide


insecticide piretroide

Odată ce structura de bază a piretrinelor a fost descoperita, au fost facuti analogi sintetici numiti piretroide, acestea au fost dezvoltate și testate. Inițial esterii au fost produși pe baza acelorași acizi carboxilici ciclopropan, cu variații în concentratia de alcool a compușilor. Primul insecticid piretroid sintetic comercial a fost allethrin, produs în 1949, urmat în 1960 de către dimethrin, tetrametrin, resmetrin, prothrin, și proparthrin.

Esterii 3-fenoxibenzil au fost, de asemenea, dovediti a fi activi ca pesticide (Fenotrin, Permetrin). Piretroizii sintetici cu structura similara cu a acestui ester carboxilic ciclopropan (și fara substituție grupă ciano) sunt cunoscuti ca piretroizi de tip I. Studiile facute pe animale cu piretroide de tip I au produs, in general, un sindrom toxic tipic.

Utilizarea de insecticide piretrine și insecticide piretroide a crescut în ultimul deceniu, odata cu utilizarea în scădere de pesticide organofosforice, care sunt mult mai toxice pentru oameni și viața sălbatică decât piretroidele. În 2009, EPA a identificat substanțele chimice piretroide ca având un mecanism comun de toxicitate și a finalizat acum o evaluare a riscurilor cumulative pentru sănătatea umană pentru toate utilizările de piretrinele și piretroide.

Evaluare cumulativă facuta de EPA ia in considerare toate utilizările oficiale de piretrine și insecticide piretroide și include expunerea alimentelor, apei potabile și centrelor rezidențiale, prin expuneri dermice și prin inhalare orală. Agenția consideră că această evaluare cumulativă a riscului este extrem de conservatoare, deoarece se presupune că oamenii vor fi expusi la cele mai înalte niveluri de reziduuri în alimente, apă, și în casele lor tot în aceeași zi. De exemplu, pentru estimarea expunerii rezidențiale, evaluarea presupune nici o disipare de substanțe chimice, toți indivizii au fost expusi în ziua de aplicare. Si expunerile au fost estimate cu un piretroid cu cel mai mare risc înregistrat. Evaluarea presupune, de asemenea, scenariile cu cel mai rau caz posibil. Chiar si folosirea acestor ipoteze foarte conservatoare, care probabil supraestimeaza expunerea la insecticide piretrine și insecticide piretroide, riscurile estimate la adulți și copii nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni.

Studiile pe animale sugereaza ca cele doua tipuri structurale de insecticide piretroide dau naștere în general la modele distincte de efecte toxice sistemice.

Insecticide piretroide de Tipul I produc așa-numitul "Sindromul T (tremur)", caracterizată prin tremur, "tresărire":

 • Allethrin
 • Bioallethrin
 • Bifenthrin
 • Permethrin
 • d-Phenothrin
 • Prallethrin
 • Resmethrin
 • Bioresmethrin
 • Tefluthrin
 • Tetramethrin

Insecticide piretroide de Tipul II (alfa-ciano) produc așa-numita "Sindromul CS (coreoatetoza / salivarea)" cu ataxie, convulsii, hiperactivitate, coreoatetoza și salivație abundentă. Aceste observații sunt în concordanță cu unele diferențe în mecanismele de toxicitate între tip I si tipul II de piretroide (vezi mai jos), dar divizia de reacții de structură chimică nu este exclusivă. Unii compuși produc o combinație a celor două sindromuri, diferite forme stereoizomere pot produce diferite sindromuri (Dorman și Beasley, 1991). Clasificarea în Sindrom "T" și "CS" nu este utilizata din punct de vedere clinic. Toate piretroide au cel puțin patru stereoizomeri, cu orientare diferită a substituenților pe inelul ciclopropan (sau o parte echivalentă a fenilacetatul).

 • Cyfluthrin
 • Cyhalothrin
 • Lambda-cyhalothrin
 • Cypermethrin
 • Alpha-cypermethrin
 • Deltamethrin
 • Fenpropathrin
 • Fenvalerate
 • Esfenvalerate
 • Flucythrinate
 • Flumethrin
 • Tau-fluvalinate

Izomerii au diferite activități biologice. Diferiti izomeri pot avea diferite denumiri comune, ceea ce reflectă importanța lor comercială. În general, numai ciclopropan esterii acidului bromhidric cu R configurația absolută la atomul de ciclopropan C1 și esterii de benzii alfa-ciano-3-fenoxi cu configurația absolută S la C-alfa sunt toxice pentru om sau insecte (R și S se referă la variații în structura tridimensională a moleculei).

În 1989-1990, producția anuală mondială de insecticide piretroide includes aproximativ 1000 tone de fenvaleratul (IPC, 1990c), 600 tone de permetrin (IPC, 1990b), mai multe sute de tone de allethrin și izomerii săi (IPC 1989a,), 340 de tone cipermetrin (IPCS, 1989c), aproximativ 250 de tone de deltametrin (IPC, 1990d), câteva sute tone de tetrametrin (IPC, 1990e), 70-80 tone d-Fenotrin (IPCS, 1990f) și 20-30 tone de resmetrin (IPCS, 1989b). Nu există date de producție cu privire la cihalotrin și lambda-cihalotrin, dar au fost disponibile în 1990 (IPCS, 1990a).

În ciuda istoriei lungi de utilizare a acestora, sunt relativ puține rapoarte de toxicitate pentru piretroid. Mai puțin de zece decese au fost raportate de la ingestie sau la locul de muncă (în principal dermică / prin inhalare) expunerea la fenvalerat și deltametrin.

22 Intrebari si Raspunsuri

 • Marcel Berbecar
  13/04/2016 at 11:36 am

  Este adevarat ca insecticidele piretroide ( Decis, Fastac) sunt fotosensibile si termosensibile,motiv pentru care este indicat ca tratamentele cu aceste substante sa fie aplicate pe inserate.
  Multunesc

  • PestControl Expert
   19/04/2016 at 6:48 pm

   In principiu, toate insecticidele sunt sensibile la lumina, dar nu si la temperatura. De exemplu, sunt anumite insecticide care se aplica sub forma de ceata calda, acestea nefiind sensibile la temperatura.
   Legat de perioada de aplicare a insecticidelor, depinde de daunatori. De exemplu, pentru combaterea tantarilor se efectueaza tratamentele pe inserat. Pentru combaterea moliilor care isi depun ouale pe fructele pomilor fructiferi, cel mai indicat este sa se aplice tratamentul dimineata.
   In cazul insecticidului Calypso 480 SC, intrucat este sistemic, activitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatiile cazute ulterior acestuia.
   Decis Mega este influentat foarte putin de temperaturi in momentul aplicarii, datorita formularii de dispersie apoasa (EW).
   Fastac are formulare EC, adica emulsie concentrata, si contine solventi petrolieri. Solutiile de tip EC sunt de contact, si intr-adevar, acesta poate fi influentat de temperaturile crescute.
   Precizam insa ca dintre cele 3 insecticide mentionate anterior, doar Calypso nu dauneaza albinelor.
   Mai multe detalii legate de eficienta insecticidelor in functie de formulare puteti gasi accesand http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/insecticide_info .

 • Doxan Anica
  04/09/2018 at 11:15 am

  Va rog sa-mi precizati daca Mavrik insecticid este toxic pentru pasarile de curte in cazul tratarii cerealelor din depozit (grau,porumb, floarea-soarelui) impotriva fluturilor si gagaritei, si care este timpul de asteptare pentru consum de acestea.VA MULTUMESC!

  • PestControl Expert
   17/09/2018 at 11:22 am

   In primul rand, Mavrik nu este omologat pentru tratarea cerealelor depozitate. Avand in vedere ca nu a fost testat pentru astfel de tratament, nu se poate specifica un timp de pauza sau daca este sau nu daunator pentru animalele care consuma cerealele. Se aplica insecticide omologate pentru astfel de tratamente, cum este K-Obiol (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html). Timpul de pauza pana cand pot fi consumate este de 24-48 de ore.

 • ioana
  09/04/2019 at 9:30 am

  Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca Solfac EW50 este daunator pt animale de casa. Doresc sa pulverizerz solutia pe iarba in curte dar acolo intra si diverse animale (oi, capre, vaca) care mai pasc iarba si caini, pisici.

  • PestControl Expert
   16/04/2019 at 4:49 pm

   Buna ziua, in primul rand, in momentul aplicarii tratamentului, precum si in urmatoarele cateva ore animalele nu trebuie sa se afle in zona tratata. In ceea ce priveste faptul ca animalele vor consuma iarba pe care s-a aplicat, nu se poate preciza exact daca vor fi afectate, insa este bine pe cat posibil sa incercati sa evitati acest lucru.

 • Lucian ghinea
  21/04/2019 at 8:57 pm

  Insecticidul Lamdex 5 EC cat este de daunator pt albine si ce remanenta toxica are ?
  Multumec f mult pt un raspuns urgenl !

  • PestControl Expert
   22/04/2019 at 5:21 pm

   Acesta contine lambda-cihalotrin, periculos pentru albine.
   Din pacate, in cazul acestuia, producatorul nu mentioneaza cand dureaza efectul remanent al acestuia, el fiind aplicat in functie de cultura, in anumite perioade cand nu prezinta risc pentru albine. Puteti opta pentru insecticide prietenoase cu albinele precum Calypso (https://www.pestcontrol-expert.ro/calypso-480-sc.html) sau Mavrik (https://www.pestcontrol-expert.ro/adama-insecticid-agro-mavrik-2-f-5-ml.html).

 • CIRNU FLORIN
  16/06/2019 at 7:33 am

  Va rog,ce i-mi recomandati pentru tintarii din gradina ? karate zeon este bun ?

  • PestControl Expert
   21/06/2019 at 6:09 pm

   Karate Zeon (https://www.pestcontrol-expert.ro/karate-zeon-50-cs.html) se aplica doar pentru combaterea anumitor daunatori specifici plantelor. Pentru combaterea tantarilor puteti opta pentru un insecticid precum K-Othrine (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html) sau Cytrol (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html).

 • gabriel
  25/06/2019 at 11:52 pm

  Bună ziua. Spuneti-mi, vă rog, ce insecticid îmi puteți recomanda pentru puricele melifer al părului. Vă mulțumesc!

  • PestControl Expert
   26/06/2019 at 9:38 am

   Pentru combaterea puricelui melifer al parului puteti opta pentru un insecticid precum Nurelle D (https://www.pestcontrol-expert.ro/arysta-insecticid-agro-nurelle-d-10-ml.html), Movento (https://www.pestcontrol-expert.ro/movento-100-sc.html), Vertimec (https://www.pestcontrol-expert.ro/vertimec-1-8-ec.html) sau Karate Zeon (https://www.pestcontrol-expert.ro/karate-zeon-50-cs.html).

 • bardeanu
  13/07/2019 at 4:02 pm

  rog daca cipermetrina, respectiv permetrina-clasa piretroizi - din superkiller 25 E C in cazul expunerii prin inhalare la manipulare repetata ( 7 ori in 10 zile ) contra invazie purici- pe scara blocului prezinta un risc de intoxicare ( cu o mica masca) ROG daca apartine insecticidelor organoforice ? S- facut testul de colinesteraza. Multumesc.

  • PestControl Expert
   16/07/2019 at 10:25 am

   Substantele active ce apartin clasei organofosforice sunt prezentate in articolul urmator https://www.pestcontrol-expert.ro/blog/insecticide-organofosforice/. Cipermetrinul face parte din clasa piretroizilor.
   Daca testul de colinesteraza a iesit bine, inseamana ca nu ati fost afectata in vreun fel.

 • bardeanu
  13/07/2019 at 4:04 pm

  rog daca cipermetrina, respectiv permetrina-clasa piretroizi - din superkiller 25 E C in cazul expunerii prin inhalare la manipulare repetata ( 7 ori in 10 zile ) contra invazie purici- pe scara blocului prezinta un risc de intoxicare ( cu o mica masca) ROG daca apartine insecticidelor organofosforice ? S-a facut testul de colinesteraza. Multumesc.

 • bardeanu
  17/07/2019 at 6:27 am

  multumesc pentru raspuns dar am inteles ca ca monitorizarea expunerii -test colinesteraza este pentru insecticidele organofosforice... deci

 • bardeanu
  17/07/2019 at 6:29 am

  multumesc pentru raspuns dar am inteles ca ca monitorizarea expunerii -test colinesteraza= este pentru insecticidele organofosforice... deci pentru pietroizi nu exista alt test ?

  • PestControl Expert
   18/07/2019 at 10:41 am

   Cel mai indicat este sa mergeti la medic, pentru a va face recomandarile potrivite.

 • Anghel
  13/09/2019 at 8:42 am

  Care este timpul de așteptare pentru consumul legumele după ce se aplica MAVRIK?

  • PestControl Expert
   13/09/2019 at 10:36 am

   Timpul de pauza in cazul culturilor de legume omologate este de 7 zile.

 • Manea Marin
  28/05/2020 at 5:54 am

  Buna ziua! Ce insecticid imi recomandati pentru combaterea viermielui de sarma? Multumesc!

  • PestControl Expert
   28/05/2020 at 2:01 pm

   Buna ziua, in functie de cultura, se recomanda aplicarea (odata cu semanatul/plantatul) unui insecticid precum Trika Expert (https://www.pestcontrol-expert.ro/oxon-trika-expert-450-g.html).

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături