Comanda din: 18-07-2018

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Insecticide Piretroide


insecticide piretroide

Odată ce structura de bază a piretrinelor a fost descoperita, au fost facuti analogi sintetici numiti piretroide, acestea au fost dezvoltate și testate. Inițial esterii au fost produși pe baza acelorași acizi carboxilici ciclopropan, cu variații în concentratia de alcool a compușilor. Primul insecticid piretroid sintetic comercial a fost allethrin, produs în 1949, urmat în 1960 de către dimethrin, tetrametrin, resmetrin, prothrin, și proparthrin.

Esterii 3-fenoxibenzil au fost, de asemenea, dovediti a fi activi ca pesticide (Fenotrin, Permetrin). Piretroizii sintetici cu structura similara cu a acestui ester carboxilic ciclopropan (și fara substituție grupă ciano) sunt cunoscuti ca piretroizi de tip I. Studiile facute pe animale cu piretroide de tip I au produs, in general, un sindrom toxic tipic.

Utilizarea de insecticide piretrine și insecticide piretroide a crescut în ultimul deceniu, odata cu utilizarea în scădere de pesticide organofosforice, care sunt mult mai toxice pentru oameni și viața sălbatică decât piretroidele. În 2009, EPA a identificat substanțele chimice piretroide ca având un mecanism comun de toxicitate și a finalizat acum o evaluare a riscurilor cumulative pentru sănătatea umană pentru toate utilizările de piretrinele și piretroide.

Evaluare cumulativă facuta de EPA ia in considerare toate utilizările oficiale de piretrine și insecticide piretroide și include expunerea alimentelor, apei potabile și centrelor rezidențiale, prin expuneri dermice și prin inhalare orală. Agenția consideră că această evaluare cumulativă a riscului este extrem de conservatoare, deoarece se presupune că oamenii vor fi expusi la cele mai înalte niveluri de reziduuri în alimente, apă, și în casele lor tot în aceeași zi. De exemplu, pentru estimarea expunerii rezidențiale, evaluarea presupune nici o disipare de substanțe chimice, toți indivizii au fost expusi în ziua de aplicare. Si expunerile au fost estimate cu un piretroid cu cel mai mare risc înregistrat. Evaluarea presupune, de asemenea, scenariile cu cel mai rau caz posibil. Chiar si folosirea acestor ipoteze foarte conservatoare, care probabil supraestimeaza expunerea la insecticide piretrine și insecticide piretroide, riscurile estimate la adulți și copii nu ar trebui sa ingrijoreze pe nimeni.

Studiile pe animale sugereaza ca cele doua tipuri structurale de insecticide piretroide dau naștere în general la modele distincte de efecte toxice sistemice.

Insecticide piretroide de Tipul I produc așa-numitul "Sindromul T (tremur)", caracterizată prin tremur, "tresărire":

 • Allethrin
 • Bioallethrin
 • Bifenthrin
 • Permethrin
 • d-Phenothrin
 • Prallethrin
 • Resmethrin
 • Bioresmethrin
 • Tefluthrin
 • Tetramethrin

Insecticide piretroide de Tipul II (alfa-ciano) produc așa-numita "Sindromul CS (coreoatetoza / salivarea)" cu ataxie, convulsii, hiperactivitate, coreoatetoza și salivație abundentă. Aceste observații sunt în concordanță cu unele diferențe în mecanismele de toxicitate între tip I si tipul II de piretroide (vezi mai jos), dar divizia de reacții de structură chimică nu este exclusivă. Unii compuși produc o combinație a celor două sindromuri, diferite forme stereoizomere pot produce diferite sindromuri (Dorman și Beasley, 1991). Clasificarea în Sindrom "T" și "CS" nu este utilizata din punct de vedere clinic. Toate piretroide au cel puțin patru stereoizomeri, cu orientare diferită a substituenților pe inelul ciclopropan (sau o parte echivalentă a fenilacetatul).

 • Cyfluthrin
 • Cyhalothrin
 • Lambda-cyhalothrin
 • Cypermethrin
 • Alpha-cypermethrin
 • Deltamethrin
 • Fenpropathrin
 • Fenvalerate
 • Esfenvalerate
 • Flucythrinate
 • Flumethrin
 • Tau-fluvalinate

Izomerii au diferite activități biologice. Diferiti izomeri pot avea diferite denumiri comune, ceea ce reflectă importanța lor comercială. În general, numai ciclopropan esterii acidului bromhidric cu R configurația absolută la atomul de ciclopropan C1 și esterii de benzii alfa-ciano-3-fenoxi cu configurația absolută S la C-alfa sunt toxice pentru om sau insecte (R și S se referă la variații în structura tridimensională a moleculei).

În 1989-1990, producția anuală mondială de insecticide piretroide includes aproximativ 1000 tone de fenvaleratul (IPC, 1990c), 600 tone de permetrin (IPC, 1990b), mai multe sute de tone de allethrin și izomerii săi (IPC 1989a,), 340 de tone cipermetrin (IPCS, 1989c), aproximativ 250 de tone de deltametrin (IPC, 1990d), câteva sute tone de tetrametrin (IPC, 1990e), 70-80 tone d-Fenotrin (IPCS, 1990f) și 20-30 tone de resmetrin (IPCS, 1989b). Nu există date de producție cu privire la cihalotrin și lambda-cihalotrin, dar au fost disponibile în 1990 (IPCS, 1990a).

În ciuda istoriei lungi de utilizare a acestora, sunt relativ puține rapoarte de toxicitate pentru piretroid. Mai puțin de zece decese au fost raportate de la ingestie sau la locul de muncă (în principal dermică / prin inhalare) expunerea la fenvalerat și deltametrin.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Marcel Berbecar
  13/04/2016 at 11:36 am

  Este adevarat ca insecticidele piretroide ( Decis, Fastac) sunt fotosensibile si termosensibile,motiv pentru care este indicat ca tratamentele cu aceste substante sa fie aplicate pe inserate.
  Multunesc

  • PestControl Expert
   19/04/2016 at 6:48 pm

   In principiu, toate insecticidele sunt sensibile la lumina, dar nu si la temperatura. De exemplu, sunt anumite insecticide care se aplica sub forma de ceata calda, acestea nefiind sensibile la temperatura.
   Legat de perioada de aplicare a insecticidelor, depinde de daunatori. De exemplu, pentru combaterea tantarilor se efectueaza tratamentele pe inserat. Pentru combaterea moliilor care isi depun ouale pe fructele pomilor fructiferi, cel mai indicat este sa se aplice tratamentul dimineata.
   In cazul insecticidului Calypso 480 SC, intrucat este sistemic, activitatea sa nu este influentata de temperaturile din momentul efectuarii tratamentului sau de precipitatiile cazute ulterior acestuia.
   Decis Mega este influentat foarte putin de temperaturi in momentul aplicarii, datorita formularii de dispersie apoasa (EW).
   Fastac are formulare EC, adica emulsie concentrata, si contine solventi petrolieri. Solutiile de tip EC sunt de contact, si intr-adevar, acesta poate fi influentat de temperaturile crescute.
   Precizam insa ca dintre cele 3 insecticide mentionate anterior, doar Calypso nu dauneaza albinelor.
   Mai multe detalii legate de eficienta insecticidelor in functie de formulare puteti gasi accesand http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/insecticide_info .

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
 • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
 • Pentru cumpărături peste 2000 RON


În cazul în care comanda dumneavoastră depășește 700 RON, folosiți următorul cupon in momentul finalizarii comenzii:
PCE-DISC
 • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături