Comanda din: 12-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Insecticide Piretrina


insecticid piretrin

Informatii general Insecticide cu Piretrina:

Insecticidele cu piretrina sunt formate dintr-o pereche de compuși organici naturali derivați, în mod normal de Chrysanthemum cinerariifolium care are activitate insecticidă puternică, acestea sunt neurotoxine care ataca sistemul nervos al tuturor insectelor. Atunci cand cantitatile de piretrine prezente in mediu nu sunt fatale pentru insecte, acestea au efect repelent. Piretrine sunt înlocuite treptat de organofosfați și organochloride ca pesticide de prima alegere. Ele nu sunt persistente, fiind biodegradabile, și se descompun cand sunt expuse la lumina sau oxigen.

Istoric si formula chimica:

Piretrinele apar in cazul semintelor plantelor perene pyrethrum (plante decorative din familia Chrysanthemum, familia crizantemei), care au fost cultivate mult timp pentru a furniza materie prima pentru insecticide.
Cu multa vreme dupa ce au inceput sa fie folosite pentru producerea insecticidelor, in 1924 structura lor chimica a fost determinata de catre Hermann Straudinger si Lavoslav Ruzicka. Piretrin I si Piretin II sunt structural legate de esteri, cu un nucleu de ciclopropan. Piretrina I este un derivat de (+) acid trans-crisantemic. Priretrina II este strans legata de acesta, dar un grup metil este oxitad la o grupare carbiximetil, nucleul rezultat fiind numit acid pretric. Cunoasterea structurilor chimice a pavat calea catre producerea de analogi sintetici, acesti analogi sintetici sunt numiti piretroizi. In ceea ce priveste biosinteza lor, prietrinele sunt clasificate ca terpenoide, fiind ferivate din dimetilalil pirofosfat care este combinat cu enzima de sinteza chrysanthemyl difosfat
Structura chimica

Producția:

Cea mai mare parte de aprovizionare la nivel mondial de piretrin și C. cinerariaefolium vine din Kenya, unde sunt crescute cele mai puternice flori. Florile mai sunt crescute si in Croația (în Dalmația) și Japonia. Floarea a fost cultivata pentru prima dată în Kenya și zonele muntoase din Africa de Est la sfârșitul anilor 1920. Kenya produce azi mai mult ca 70% din productia mondiala de piretru. O cantitate substanțială de flori sunt cultivate de micii agricultori, care depind de ea ca o sursă de venit. Este o sursa majora de venituri pentru Kenya (venituri din export) și aceast domeniu a creat peste 3.500 de locuri de munca. Aproximativ 23.000 tone au fost recoltate în 1975. Ingredientele active sunt extrase cu solvenți organici pentru a da un concentrat cu un conținut de piretrină I și II, cinerin I și II, și jasmolin I și II. Dioxid de carbon supercritic a fost de asemenea utilizat ca un agent de extracție .

Ca un insecticid:

Piretrine sunt folosite în multe varietăți de insecticide, produse pentru fogg-ing(ceata calda), produse pentru animalele de casa, și au fost folosite ca insecticid de peste 100 de ani. În 1800 erau cunoscute sub numele de "pudră persană insecte", "pellitory persan" , și "zacherlin". Ele afectează fluxul de sodiu din celulele nervoase ale insectelor, rezultând trageri repetate și extinse ale nervilor, cauzând moartea insectelelor. Piperonil butoxid (un agent sinergic) este utilizat des în combinație cu piretrină, făcând amestecul mult mai eficient, acesta nu permite organismului insectei sa faca detoxifierea de piretrin. Deși piretrinul este un insecticid puternic, in concentratii scazute poate fi folosit ca un bun repelent pentru insecte. Observații facute în unitățile alimentare demonstrează că muștele nu sunt ucise imediat, dar sunt gasite de cele mai multe ori pe pervazuri sau în apropierea ușilor. Acest lucru sugerează faptul ca, din cauza dozajului scăzut aplicat, insectele incearca sa paraseasca zona înainte de a muri. Piretrinul este biodegradabil, fiind desompus usor la contactul cu lumina soarelui sau cu aerul, astfel este asigurat faptul ca nu se vor acumula insecticide in zona tratata.

Toxicitatea:

In 1972 Departamentul de Agricultură al Statelor Unite a declarat că piretru este "probabil cel mai sigur dintre toate insecticide pentru utilizare în industria alimantara" și că "o formulare de piretru este aprobata pentru utilizare în jurul alimentelor". Toate piretrinele sunt ușor de hidrolizat și usor de distrus de acizii gastrici ai mamiferelor, deci toxicitatea după ingerarea de către animalele de companie este foarte scăzută. Cu toate acestea, piretrinele sunt periculoase pentru pisici și pești. Toxicitatea este de obicei asociată cu aplicarea unei doze mult mai mari de produs decat cea recomandata. Folosirea substantei ar trebui facuta conform indicatiilor de pe eticheta, mai ales atunci cand aceasta este folosita in prezenta oamenilor sau animalelor. Supradozajul și toxicitatea pot duce la o varietate de simptome, în special la animalele de companie: salivare excesiva, letargie, tremor, vărsături, convulsii si in cazuri grave chiar deces. Simptomele de toxicitate la om includ: respirație astmatică, strănut, congestie nazală, dureri de cap, greață, necoordonare , tremor, convulsii, înroșirea feței și umflături, și senzatii de ardere și mâncărime. Cele mai recente informații cu privire la toxicitatea piperonil butoxidului a determinat aceasta poate reprezenta un risc pentru femeile gravide în al treilea trimestru, care sunt expuse la substanta pulverizata in aer. Expunerea conduce la dezvoltarea mentală întârziată la copiii mici. Un studiu din 2011 a constatat o asociere semnificativa intre piperonil butoxid (PBO), un aditiv comun în formulări piretroide, la care au fost expuse femeile aflate in al treilea trimestru de sarcină si intarzierile de dezvoltarea mentala la 36 de luni. Copiii care au fost mai puternic expusi la PBO au avut punctaje cu 3,9 puncte mai mici pe indicele de dezvoltare mintala decat cei cu expuneri mai mici. Cercetatorul principal a declarat, cu privire la PBO, "Această scădere a IQ este similar cu cel observat la expunerea la plumb. Deși poate nu influențează funcția de ansamblu a unei persoane, este educațional semnificativ, copii expusi avand nevoie de ajutor educational timpuriu. "

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Tanase Florian
  25/08/2017 at 2:08 pm

  Vreau sa cumpar solutie de pyrethum

  • PestControl Expert
   28/08/2017 at 1:03 pm

   AquaPy este cel mai indicat insecticid care contine extract de piretru. Mai multe detalii legate de acesta puteti gasi accesand: http://www.pestcontrol-expert.ro/aquapy-ew-30.html .

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături