Comanda din: 20-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Insecticide cu Extract de Piretru, Piretrina naturalaCare este provenienta piretrului?

Piretrul se gaseste in florile binecunoscute, crizantemele (Chrysanthemum cinerariaefolium). Piretrul se gaseste in concentratii mari in interiorul structurii denumita achena (fruct membranos sau lemnos neconcrescut cu samanta), localizata in interiorul capului florii crizantemei.

Care este diferenta dintre piretru, piretrine si piretroide?
Piretrul este extractul provenit din capul florii crizantemei. Cei 6 esteri denumiti in mod colectiv piretrine se gasesc in extractul de piretru. Piretrinele sunt ingredientele active din piretru ce omoara insectele.
Piretroidele sunt compusi sintetici analogici fabricati pentru a avea o structura chimica similara esterilor. Piretroidele omoara insectele intr-un mod similar, dar nu provin din flori ci sunt produse in mod artificial.

Cum omoara piretrul insectele?

actiunea piretroidelorPiretrul induce un efect toxic insectelor atunci cand penetreaza cuticula acestora si ajunge in sistemul nervos al insectelor. Piretrinele, care compun piretrul, se fixeaza de canalele de sodiu care se produc pe lungimea celulelor nervoase. Canalele de sodiu sunt responsabile de transmiterea semnalului nervos de-a lungul lungimii celulei nervoase, permitand fluxul de ioni de sodiu. Cand piretrinele se fixeaza de canalele de sodiu, functia normala a canalelor este obstructionata, ducand astfel la hiperexcitare in cazul celulelor nervoase si, in consecinta, la o pierdere a functiei celulare. Oprirea sistemului nervos al insectelor si moartea insectelor sunt cel mai adesea consecintele expunerii insectelor la piretrine.

Ce se intampla cu piretrul in mediul inconjurator?
Piretrul nu persista mult timp in mediul inconjurator. Compusii chimici activi din piretru, piretrinele, sunt degradate de temperatura inalta si de radiatiile UV produse de lumina.

Ce fel de insecte se pot tine sub control cu ajutorul produselor bazate pe piretru?

Insecticidele cu piretru au un spectru larg de acoperire. Asta inseamna ca va afecta o varietate foarte mare de insecte, incluzand insectele benefice.

De cat timp sunt insecticidele piretrine utilizate pentru controlul insectelor?
Piretrinele sunt utilizate pentru controlul insectelor de mai bine de 160 de ani.

Se poate piretrul / piretrinele sa se degradeze sau sa devina mai putin potent din cauza stocarii?
Cele mai multe produse sunt ambalate corespunzator si nu lasa radiatiile UV sa penetreze ambalajul si sa ajunga la produs, de asemenea, pe ambalaj este specificata recomandarea de a stoca produsul intr-un mediu rece si uscat. In aceste conditii (specificate pe ambalaj) produsele ar trebui sa isi mentina potenta timp de cativa ani. Daca produsul este expus temperaturilor mari sau luminii cu radiatii UV atunci poate exista o degradare a piretrinelor. Similar cu majoritatea produselor, ar trebui sa cumparati doar ce aveti nevoie, iar pentru cele mai bune rezultate sa folositi produsele in sezonul in care au fost cumparate.

Cat de sigur este piretrul?
Piretrul a fost studiat in mod extensiv pentru efectele asupra oamenilor si a mediului inconjurator. Ca toate insecticidele comercializate in prezent, piretrul este folosit pentru efectul toxic asupra insectelor. De aceea nu este corect sa spunem ca piretrul este "sigur." In acelasi timp, putem spune ca piretrul are un profil toxic foarte bun. Pentru mamifere, dozele de la care ar provoca reactii toxice sunt semnificativ mai mari decat cele la care sunt expusi oamenii in mod normal, in timpul folosirii produselor bazate pe piretru.

Toxicitatea la piretrului crud
Expunerea la piretru, forma bruta de piretrin, cauzeaza efecte nocive asupra sanatatii mamiferelor. Piretru are de asemenea un efect alergenic pe care piretroidele comerciale nu il au. La mamifere, expunerea toxica la piretru poate duce la amorteala a limbii si buzelor, slabire, letargie, tremor muscular, insuficienta respiratorie, varsaturi, diaree, convulsii, paralizie sau chiar deces. Spre deosebire de caini, pisicile nu au o enzima hepatica care să permita glucuronicizarea care sa permita metabolizarea compusilor de piretrin. Expunerea chiar la doze mici poate duce la toxicitate la unele pisici. Expunerea la niveluri ridicate de piretru, la om, poate provoca simptome cum ar fi respiratia astmatica, stranutul, umflarea nazala, cefaleea, greata, pierderea coordonarii, tremor, convulsii, inrosirea fetei si umflaturi. Exista posibilitatea unei deteriorari a sistemului imunitar care duce la o agravare a alergiilor ca urmare a toxicitatii. Sugarii nu sunt capabili sa sparga in mod semnificativ piretrul din cauza usurintei patrunderii pielii, provocand simptome similare cu cele ale adultilor, dar cu un risc crescut de deces.

Toxicitatea cronica cu piretrin la om

Toxicitatea cronica la om apare cel mai rapid prin respiratia in plamani sau mai lent prin absorbtia prin piele. Reactiile alergice pot sa apara dupa expunere, ducand la mancarime si piele iritata, precum si senzatii de usturime. Aceste tipuri de reactii sunt rare deoarece componenta alergenica a piretrinei in piretroidele semi-sintetice a fost eliminata. Metabolitii de piretrine sunt mai putin toxici pentru mamifere decat originarii acestora iar compusii sunt fie metabolizati tn ficat ori in tractul gastro-intestinal, fie excretati prin fecale; nu a fost gasita nicio dovada de depozitare in țesuturi.

Exista insecte imune la Piretrin?
O varietate de insecte prezinta imunitate la piretrin. Printre acele insecte se numara paduchele de cap, musca de casa si viermele armatei. Din pacate, in acelasi timp, unele insecte care sunt benefice pentru oameni nu sunt imune la acest insecticid, inclusiv toate albinele producatoare de miere.

Expunerea albinelor
Piretrinele sunt aplicate pe scara larga ca insecticide nespecifice. Albinele s-au dovedit a fi deosebit de sensibile la piretrin, cu doze letale de 0,02 micrograme. Din cauza acestei sensibilitati si a declinului polenizatorilor, se recomanda ca piretrinele sa fie aplicate pe timp de noapte pentru a evita orele de polenizare tipice, si mai degraba in forma de lichid in loc de praf.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Baciu Vasile
  09/04/2020 at 7:52 pm

  Unde găseșc să procure?

  • PestControl Expert
   10/04/2020 at 10:52 am

   Buna ziua, exemple de insecticide a caror substanta activa este un piretroid de sinteza: Mavrik (https://www.pestcontrol-expert.ro/adama-insecticid-agro-mavrik-2-f-5-ml.html), Cyperguard (https://www.pestcontrol-expert.ro/agriphar-insecticid-agro-cyperguard-25-ec-100-ml.html), Kaiso Sorbie (https://www.pestcontrol-expert.ro/kaiso-sorbie-5-wg-15-g.html), Alfametrin (https://www.pestcontrol-expert.ro/alfametrin-10-ce.html), Fury (https://www.pestcontrol-expert.ro/summit-agro-insecticid-agro-fury-10-ec-100-ml.html), Decis Expert (https://www.botanistii.ro/bayer-decis-expert-100-ec-2-5-ml.html) etc.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături