Comanda din: 07-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Insecticid Quick Bayt 2EXTRA WG 10, informatii aplicare


O solutie complexa in recomandata in controlul mustelor include folosirea mai multor generatii de substante active, deoarece “rotatia” produselor, dar, mai ales, a substantelor active si a generatiilor diferite carora acestea le apartin, trebuie sa fie considerata unul din elementele cheie ale succesului in combaterea mustelor.
Dincolo de utilizarea produselor insecticide, trebuie considerate o multitudine de alte aspecte, fara de care rezultatele programului pot fi incerte.
Trebuie inteles, in primul rand, mecanismul de actiune al acestor produse insecticide: substanta activa continuta de produs trebuie sa ajunga in organismul mustelor si acest lucru se poate intampla prin contact direct sau prin ingestie.
Prin contact direct se intelege penetrarea chitinei (“pielea” mustelor, intr-o exprimare mai simplista) si ajungerea in sistemul nervos acest lucru se poate realiza daca musca aterizeaza (se odihneste) pe suprafetele pe care a fost aplicat produs insecticid sau daca (mult mai putin probabil) musca este “atinsa” in zbor de aplicarea produsului insecticid. Daca acest lucru nu se intampla (deci, daca produsul nu a fost aplicat corect sau in cantitati suficiente pe suportul pe care musca se aseza – pereti, stalpi de support, tocurile usilor, ferestrelor,etc) nu se obtin rezultate.
Ingestia presupune ajungerea substantei active in organismul mustelor prin intermediul sistemului digestiv si acest fapt este “ajutat” de incorporarea in anumite produse insecticide a unei cantitati de atractanti alimentari fermoni sexuali (“hrana otravita”)  mustelor vor fi atrase sa se aseze pe suprafetele pe care s-a aplicat produsul insecticid si, hranindu-se cu acesta, vor ingera substanta activa fatala.

Totodata, este foarte importanta cantitatea de substanta activa care ajunge in corp, trebuie sa fie suficienta pentru a provoca efectul de “knock-down and kill”, ceea ce presupune adastarea mustei pe suprafata tratata mai mult de cateva secunde. De obicei, in functie de calitatea substantelor active, 20-30 secunde este perioada minima de timp dincolo de care produsele insecticide incep sa-si faca efectul. O musca care zboara rapid, este stresata sau satula (din cauza existentei in locatia tratata a unor surse alternative de hrana) va fi greu de atras si de ucis in timpul perioadei de maxima activitate (ziua) si este de asteptat noaptea, cand se odiheste si isi inceteaza activitatea pentru a se aseza pe suprafetele tratate.
In fine, dar nu in ultimul rand, trebuie inteles ca intr-o locatie in care sunt extrem de multe muste, care se aseaza pe suprafetele tratate, fiecare va “consuma” de pe suport o cantitate de substanta activa care, la un moment dat, se va termina. De aceea este corect de amintit ca durata unui tratament insecticid depinde de nivelul de infestare al suprafetei si poate varia intre cateva zile (in cazul infestarilor foarte mari, de peste 20 indivizi/mp) pana la 6-8 saptamani (in locatiile unde se face, de obicei, tratament de intretinere)
Concluzionand, in succesul unui tratament insecticid de control al mustelor, trebuie atribuita o importanta egala modului de aplicare al produsului, nivelului de infestare cu muste si alegerii produsului insecticid potrivit care nu trebuie sa fie, intotdeauna, acelasi.

Insecticide cu atractant recomandate pentru combaterea mustelor:

Cateva din variantele de insecticide ce se folosesc in tratamentele impotriva mustelor, disponibile pe piata au atractanti sexual si alimentari in compozitie. Aplicarea acestor tratamente nu se face pe toata suprafata precum in cazul insecticidelor clasice ci sub forma de spoturi. Chiar si asa rezultatele obtinute sunt mult mai bune decat in cazul insectidelor cu spectru larg de actiune, cu efect de contact. Principiul de functionare se bazeaza pe nevoia de consum sau atractia sexuala a mustelor. Pentru aplicarea se foloseste o pensula sau un pulverizator cu duza fina. Pulverizarea se face sub forma de spoturi sau benzi de 5 - 30 cm. Daca pensulati insecticidul, va recomandam sa utilizati o concentratie mai mica de apa, incat sa obtineti o pasta. Remanenta substantei, durata de atractivitate, este mai indelungata in acest caz. Pentru a pastra eficienta ridicata, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Insecticide de contact recomandate pentru combaterea mustelor:

Insecticidele de contact sunt cu spectru larg de actiune. Aplicarea lor la exterior se face impotriva tuturor insectelor zburatoare si taratoare. Atunci cand faceti aplicare impotriva mustelor tineti cont de zonele in care aceasta insecta se aseaza - pereti, bare transversale, tavane, zona geamurilor, etc. Aplicati insecticidul dizolvat in apa in concentratia recomandata de producator prin pulverizare cu duza cat mai fina. Imediat dupa ce musca se va asezat pe suprafata tratatata se vor vedea rezultatele. Pentru a pastra eficienta ridicata a insecticidului, evitati aplicarea pe suprafete unde bate soarele direct sau unde este umiditate ridicata - ploua.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea mustelor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie de dimensiunea zonei, alegeti pulverizatorul cu dimensiunea rezervorului potrivita. Trebuie sa pregatiti solutia de lucru doar pentru tratamentul din acea zi. Solutia ramasa isi pierde din proprietati. Insecticidele cu atractanti se recomanda a se aplica cu pulverizatoare de dimensiune mai mica, pana in 2 litri, pentru ca suprafetele acoperite sunt reduse. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la exterior:

Capcanele captureaza mustele din apropierea lor datorita atractantului puternic. Insectele intra in capcana si nu mai gasesc iesirea, dupa cateva minute mor inecate. Capcana se utilizeaza doar in exterior din cauza mirosului care devine deplacut dupa mai multe zile in care s-au capturat multe muste. Nu sunt daunatoare copiilor, animalelor de companie sau mediului, fiind ideale pentru utilizarea in jurul casei sau a fermelor de animale. La unele modele de capcane se poate achizitiona separat atractantul astfel incat aceasta devine reutilizabila.

Capcane recomandate pentru combaterea mustelor la interior:

Aceste modele de capcana se utilizeaza doar la interior deoarece sunt dotate cu placi adezive. Mustele dar si alte insecte daunatoare sunt atrase de lumina UV generata de lampi iar apoi raman lipite de placa adeziva. Cu cat intensitatea produsa de tuburile actinice este mai mare fata de lumina din zona cu atat rezultatele obtinute sunt mai multumitoare. Suprafata protejata este determinata de puterea lampilor UV. Sunt recomandate pentru industria alimentara in special pentru ca indepartarea insectelor se face intr-un mod controlat. In functie de gradul de infestare si factorii de mediu, umiditate si praf, adezivul trebuie schimbat cu frecventa intre 1 luna si 3 luni.

Momentan, pe piata, no.1 pare a fi produsul Bayer® formulat special pentru controlul mustelor - Quick Bayt® 2Extra WG10 (10% imidacloprid + 0.1% cis-9-tricosene). Acesta este un insecticid sistemic imbogatit cu atractanti alimentari si feromoni. Principiul de baza consta in aplicarea produsului pe locurile unde mustele se aseaza in mod frecvent (pe pereti, in dungi transversale de 1m latime, la o inaltime de 0,8-1m de podea, in jurul punctelor de acces: ferestre, usi – daca exista – sau pe elemente de constructie solide din interiorul zonei ce urmeaza a fi tratata: stalpi, barne) -> mustele vor fi atrase sa adasteze si sa se hraneasca pe aceste suprafete, ingerand astfel “otrava” (substanta activa).
Dozajul recomandat este de 250 g Quick Bayt® 2Extra WG10 + 2L apa pentru 100-110 m2 suprafata tratata (ceea ce inseamna ca suprafata protejata va fi de aproximativ 300-350 m2), iar aplicarea se va face cu o pompa de presiune scazuta (1-2 atm.) sau chiar un sprayer de mana, folosind o diuza mare (cu diametrul de 50-100 microni), preferabila cu con compact sau jet compact – direct sau in evantai (vezi mai jos pozele pentru detalii – tipurile 2, 3 sau 4).
aplicarea Quick Bayt 10 WG
Ca alternativa, produsul poate fi aplicat si prin pensulare, amestecand 250 g Quick Bayt® 2Extra WG10 cu 200-250 ml apa (pana amestecul devine usor de intins, ca o pasta). Amestecul astfel obtinut, se va aplica fie in locurile mentionate mai sus, fie pe panouri din material non-absorbant (30x30cm) atarnate in interiorul zonelor de tratat la 5-10 m distanta unul de celalalt.

Quick Bayt® 2Extra WG10 are o remanenta de pana la 8 saptamani, fiind recomandat ca suprafetele tratate sa fie reimprospatate (stropite cu apa) la fiecare 2-3 saptamani, pentru reactivarea produsului.
Trebuie mentionat faptul ca in cazul unei infestari masive (peste 10 muste/m2), remanenta tratamentului scade exponential pentru ca fiecare musca ce adasteaza pe suprafata tratata, ia o mica parte din substanta activa si o inghite, asadar cu cat infestarea este mai mare, cu atat durata tratamentului este mai mica. Aceste detalii trebuie evaluate, intelese si transmise de catre operator clientului, la inceputul tratamentului, pentru a nu crea asteptari false.
Quick Bayt® 2Extra WG10 incepe sa “lucreze” foarte repede, in cateva minute de la aplicare - cand primele muste moarte vor incepea sa apara - insa eficacitatea maxima este atinsa dupa 48-96 ore de la aplicare. Eficacitatea tratamentului poate ajunge la 95% in 2 saptamani de la aplicare, cu conditia ca populatii noi de muste sa nu vina din exterior (reinfestare).
Exista mai multi factori care pot influenta negativ eficacitatea tratamentului de combatere a mustelor (pe langa cel mentionat mai sus - reinfestarea), printre care cel mai important este comportamentul mustelor vs. spatiul tratat. Pentru ca o musca sa se aseze pe suprafata tratata, aceasta trebuie sa fie infometata si/sau obosita si/sau in perioada de reproducere. Daca niciuna dintre aceste conditii nu este indeplinita, eficacitatea tratamentului este foarte posibil sa fie scazuta. De aceea, tratamentele impotriva mustelor trebuiesc facute cu precadere dimineata, cand mustele sunt infometate, sau dupa perioade de ploaie cand mustele revin la viata dupa un timp in care au stat ascunse. Prospetimea produsului, impreuna cu o aplicare corecta, vor influenta in mod semnificativ calitatea rezultatelor.
Este inutila aplicarea produsului in timpul dupa-amiezii sau seara sau cand temperatura este de peste 26-280C.
De asemenea, daca observati ca suprafetele tratate (care trebuiesc monitorizate in mod constant) incep sa caepte o nuanta de gri, inseamna ca praful a acoperit produsul, ceea ce se traduce intr-o scadere semnificativa a atractivitatii. In acest caz este recomandata “spalarea”/reimprospatarea suprafetei cu apa.
Exista situatii in care, din cauza conditiilor climatice (alternante rapide de zile ploioase / perioade uscate sau diferente semnificative de temperatura intre zile, situatii cu care ne confruntam in acest an), mustele isi schimba comportamentul, devenind extrem de nervoase si agitate, fiindu-le frica sa nu fie suprinse de ploaie sau de temperaturile joase, marindu-si astfel ritmul de viata: se hranesc mai repede, mai inconsistent si zboara mai mult pentru a fi pregatite sa se ascunda cat mai repede in cazul aparitiei conditiilor descrise mai sus. Astfel, mustele nu vor adasta suficient pe suprafetele tratate, ingerand o cantitate insuficienta de “otrava”, fapt care duce la o eficacitate scazuta sau doar la un efect de “knock-down” (mustele cad, dar “invie” dupa cateva ore).
In astfel de cazuri, sfatul este sa amestecati Quick Bayt® 2Extra WG10 (care are drept substanta activa un neonicotinoid) cu un insecticid piretroid (K-Othrine® WG 250 este solutia cea mai potrivita), care actioneaza mult mai rapid si mai decisiv. Bineinteles, atractivitatea suprafetei tratate trebuie sa ramana aceeasi, insa K-Othrine® WG 250 va amplifica rapiditatea efectului de “kill”, datorita modului de actiune a substantei active piretroide.
De aceea, recomandam sa scadeti cantitatea de Quick Bayt® 2Extra WG10 cu 20-30% chiar pana la 50% (125-200 g) si sa adaugati in amestec 10 g de K-Othrine® WG 250 (jumatate de plic), aplicarea facandu-se tinand cont de recomandarile de mai sus.

Este foarte recomandat ca, pentru un mai bun control al cresterii populatiilor de muste, sa folositi – doar pe supratele care sunt benefice dezvoltarii larvelor (depozite de gunoi menajer, canalizari, sisteme de drenaj a dejectiilor si a altor materiale organice, toate locurile ascunse, intunecate, cu temperatura ridicata unde exista suficienta materie organica) - un larvicid. Tratamentul impotriva larvelor trebuie facut complet separat de cel cu adulticid, fie prin pulverizare, fie prin imprastierea prafului in locurile mentionate mai sus. Ca larvicid, recomandam Baycidal® WP 25, in doza de 2 g/ m2.

In cele din urma, pentru a mentine o “rotatie” corecta a substantelor active in programul de tratament impotriva mustelor si pentru a preveni ca acestea sa dezvolte rezistenta la produsele folosite, recomandam un tratament general de dezinsectie – de cel putin doua ori pe sezon – folosind Ficam® WP 80, un insecticid carbamic care combate o gama foarte larga de insecte (practic, nu va mai exista nicio insecta vie dupa acest tratament). Tratamentul cu Ficam® WP 80 se va face pe toata suprafata ce se doreste a fi protejata (ca orice activitate normala de dezinsectie) si este INTERZIS contactul produsului cu animalele din ferma. Din acest motiv, tratamentul se va face fie inainte de popularea spatiului, fie va fi facut in exteriorul incintei in care sunt animalele (protectie interioara din exterior). Dozajul recomandat este: 30 g Ficam® WP 80 + 5 L apa pentru 100-125 m2 de suprafata tratata (in acest caz, se vor trata si peretii, tavanul, podeaua).

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături