Comanda din: 20-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Urechelnite


Ce sunt urechelnitele?
earwigUrechelnitele sunt insecte care fac parte din ordinul Dermaptera, fiind raspandite in America, Eurasia, Australia si Noua Zeelanda, cu o mai mare diversitate in zonele tropicale si subtropicale.

Cu 1800 de specii grupate in 12 familii biologice, urechelnitele sunt unul din cele mai mici ordine de insecte. Majoritatea acestora sunt independente, doar 15 dintre ele fiind parazite. Ca raspandire, 25 de specii se gasesc in America de Nord, 45 in Europa (din care 7 in Marea Britanie) si 60 in Australia. In Romania, speciile prezente sunt Apterygida albipennis, Chelidurella acanthopygia, Chelidurella transsilvanica, Labia minor si Forficula auricularia, cea din urma fiind cea mai comuna.

Cum arata urechelnitele?
Urechelnita12Majoritatea urechelnitelor au un corp alungit si o forma relativ turtita, ceea ce le ajuta sa incapa in diverse crapaturi pe care le prefera. Ca marime, ele masoara, in general, intre 7 si 50 de mm, desi unele specii (cum ar fi urechelnita de Saint Helena) pot ajunge pana la 80 de mm lungime.
Urechelnitele prezinta o pereche de clesti (numita cerci) pe abdomen, care sunt folositi pentru a fixa prada in timpul alimentarii sau partenerul in timpul copularii, precum si ca masura de autoaparare, pentru a se proteja de pradatori. La masculi, acestia sunt curbati, pe cand la femele, drepti.

Produse recomandate pentru combaterea urechelnitelor, insecticide:


De asemenea, urechelnite prezinta un set de antene (care pot avea 10 sau mai multe segmente), precum si doua seturi de aripi. Primul set este alcatuit din doua aripi oblice, scurte, care acopera al doilea set de aripi, acestea fiind compuse dintr-o membrana foarte fina care se extinde radical atunci cand urechelnita isi ia zborul. Astfel, majoritatea speciilor de urechelnite sunt capabile de zbor, desi sunt foarte rar vazute facand acest lucru.

Modul de viata al urechelnitelor
266px-Earwig_life_cycle_upwards.svgProcesul de imperechere al urechelnitelor incepe toamna, urmand ca in mijlocul iernii spre inceputul primaverii femela sa goneasca masculul pentru a depune intre 20 si 80 de oua in 2 zile. Acestea au aproximativ 1 mm inaltime si 0.8 mm latime, fiind albe, cu forma ovala, atunci cand sunt depuse si devenind maro, in forma de rinichi, inainte de eclozare. Studiile arata ca urechelnitele sunt printre putinele insecte care arata instincte materne puternice, femela dand multa atentie oualelor, oferind caldura si protectie si curatandu-le constant de ciuperci.

Urechelnitele sunt hemimetabolice, ceea ce inseamna ca evolueaza prin metamorfoze incomplete, dezvoltandu-se, de la ou, la nimfa, la adult, intre cele 4-6 naparliri pe care de fac.
Ouale eclozeaza in 7 zile de la depunere. Nimfele au acelasi aspect ca si parintii, doar ca sunt mai mici, si, mancand coaja oului dupa eclozare si hranindu-se apoi cu mancare regurgitata de catre mama sau chiar cu propriile piei naparlite, continua sa traiasca in cuibul matern pana la a doua naparlire, in iulie. Urechelnitele ajung la stadiul de adult dupa 5-6 naparliri, cand clestii masculilor se curbeaza (cei ai femelelor ramanand drepti), aripile incep sa se dezvolte (cele anterioase sclerotizandu-se pentru a oferi protectie celor posterioare) iar nimfele ajung la culoarea lor naturala, care poate varia intre maro deschis si negru, in functie de specie.
Durata de viata a unei urechelnite este de aproximativ un an de la eclozare. Ele supravietuiesc in habitate relativ reci, la o temperatura optima de 24 de grade, iar inamicii cei mai importanti sunt numeroasele specii de pasari care le vaneaza.

Urechelnitele sunt nocturne, de obicei ascunzandu-se in locuri intunecate, umede si inaccesibile in timpul zilei (cum ar fi crapaturi ale stancilor sau cojile copacilor) si devenind active pe timpul noptii. Majoritatea speciilor sunt necrofage, insa unele sunt omnivore sau pot fi considerate chiar pradatori activi, lucru permis atat de abdomenul flexibil si muscular cat si de clestii care pot fi folositi pentru a fixa prada sau pentru a se apara de inamici.

Urechelnita comuna este una din speciile omnivore, facand parte din grupul mic de insecte care isi vaneaza activ prada. Aceasta se hraneste cu aproape orice, de la materie vegetala la insecte mai mici, inclusiv artropode, plante (frunze si flori) sau fructe, dar poate fi caracterizata si drept necrofaga, intr-o anumita masura, intrucat din dieta ei pot face parte si plante si animale moarte. Insectele vanate de urechelnite includ, in general, specii mici, cum ar fi paduchii de plante, dar si specii mai mari, cum ar fi mustele sau paianjenii; urechelnitele mananca, de asemenea, oua de insecte. Plantele preferate includ trifoi, dalie, salata, conpida, capsuna, floarea soarelui, telina, piersici, prune, struguri, cartofi, trandafiri, fasole, sfecla, iarba, etc.; in unele cazuri, urechelnita poate manca matasea porumbului, astfel distrugandu-l. Desi plantele sunt o sursa mai mare de nutrienti, specia aceasta de urechelnite prefera carnea sau zaharul provenit din plante sau fructe.

Relatia urechelnitelor cu oamenii
Fiind atat de comune, urechelnitele se gasesc in multe din spatiile locuite de oameni. Desi pentru multi sunt inspaimantatoare, atat datorita aspectului agresiv cat si a conotatiilor pe care le aduc, urechelnitele sunt de fapt inofensive oamenilor, ele gasindu-si loc in locuinte doar in cautare de hrana.

Produse recomandate pentru combaterea urechelnitelor, pulverizatoare:


Denumirea de 'urechelnita' provine din superstita ca urechelnitele pot intra in urechea umana si perfora timpanul, pentru ca apoi sa isi depoziteze ouale in creierul persoanei in cauza. Totusi, acest mit este fals. Urechelnitele au tendinta sa se ascunda in locuri intunecate si umede si deci exista posibilitatea ca acestea sa intre ocazional in canalul auditiv uman, insa ele nu cauta prezenta umana in mod special si nu au posibilitatea (sau necesitatea) de a sparge timpanul. Probabilitatea scade cu atat mai mult cu cat luam in calcul faptul ca, datorita acestei preferinte de a cauta locurile intunecate si umede, urechelnitele pot fi gasite mai degraba in pivnite decat in dormitoare. Mai mult, nu exista nicio dovada ca urechelnitele ar transmite boli, atat oamenilor cat si altor animale, si desi clestii lor par periculosi, in special cei curbati ai masculilor, in realitate acestia nu pot cauza decat foarte putine daune oamenilor.

tumblr_l1az36szKw1qbfe8wo1_500In case, urechelnitele pot fi gasite in pereti sau in tavane. De obicei, cand un om interactioneaza cu acestea, reactia lor defensiva consta in caderea libera, continuata cu ascunderea in cea mai apropiata crapatura. In timpul verii, pot fi gasite de asemenea langa zone umede, cum ar fi bai sau chiuvete, precum si in mese de picnic, gunoaie sau tomberoane, verande, ferestre si chiar si plante (precum anghinare).

Urechelnita10Deoarece se hranesc cu o varietate de insecte si plante, urechenitele se considera a fi daunatoare pentru unele culturi (in special specia comuna Foficula auricularia), insa unii sustin ca daunele nu sunt atat de mari, deoarece ele se hranesc in egala masura cu alti daunatori. In unele cazuri, urechelnita comuna este folosita chiar pe post de agent biologic, pentru a controla alte specii de insecte ca, de exemplu, afidele. In general este acceptata ideea ca este nevoie de o populatie foarte mare de urechelnite pentru a face daune semnificative, de obicei acestea survenind in cazul legumelor si fructelor preferate, dintre care multe au o mare importanta economica: varza, telina, conopida, salata verde, cartofii, sfecla, castravetele si merele, piersicile, prunele, perele. Cazuri de pierdere economica datorata urechelnitelor includ pierderi de porumb in Germania si sesizarea, in Franta, ca urechelnitele se hranesc cu piersici si caise, atacand fructe mature si lasand urme de 3-11 mm in diametru.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături