Comanda din: 11-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informații despre Melci


Melcul face parte din clasa Gastropoda, încrengătura Mollusca. Clasa Gastropoda este cel mai numeros grup actual de moluște, reprezentând 80% din totalul moluștelor, cu peste 150 000 de specii cunoscute până în prezent, adaptate atât la viața acvatică cât și la cea terestră, fiind răspândiți peste tot pe glob, de la adâncurile oceanelor până la deșerturile aride.

Clasificarea melcilor

Cu toate că numele comun de " melc " este asociat de regulă cu acea specie terestră care prezintă o cochilie spiralată , care este suficient de mare pentru ca animalul să se retragă complet în ea, în realitate sunt mult mai numeroase speciile de melci acvatici, fie de mare, fie de apă dulce. Așadar, deși melcul terestru este mult mai familiar oamenilor , melcii marini constituie majoritatea speciilor de melci și prezintă o mult mai mare diversitate și o biomasă mai mare.

Mai mult decât atât melcul de grădina a evoluat din melcii de mare acum aproximativ 600 de milioane de ani.

Caracteristicile melcilor

Simbolul caracteristic al melcilor este cochilia spiralată în care animalul se poate retrage la nevoie când corpul lor trebuie protejat. Unele specii de gasteropode au cochilia redusă sau absentă (aceste specii se numesc limax), altele prezintă o serie de formațiuni externe care le dau un aspect deosebit. O alta însușire a gasteropodelor este faptul că au cochilia formată dintr-o singură bucată. Pe măsură ce animalul crește, cochilia acestora se mărește, luând adesea forma unei spirale răsucite în jurul unui ax central.

cum arata melciiDimensiunile melcilor sunt variate, de la specii microscopice care încap în ochiul unui ac de croitorie (Angustopila dominikae ), până la specii gigant precum cele din genul Achatina ce se găsesc în pădurile africane și care pot atinge 38 cm în lungime și pot cântări până la 1 kg. Cea mai mare specie de melci de mare este Syrinx aruanus (ce se găsește în apele Australiei) a cărei cochilie pot măsura până la 90 cm în lungime poate cântări pana la 18 kg.

Corpul melcului produce un mucus gros cu ajutorul căruia se poate târî, chiar și pe obiecte aspre sau ascuțite fără a se răni. Melcii se deplasează, de obicei, în mod neregulat , uneori se deplasează în cerc.

Melcii se bazează pe simțul tactil și pentru a-și găsi hrană, deoarece vederea acestora este foarte slabă. Melcii sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că sunt mai active în timpul nopții.Melcii de grădină hibernează în timpul iernii și supraviețuiesc cu ajutorul stocurilor de grăsime acumulate în restul anului.

Majoritatea speciilor de melci sunt ierbivore, cele terestre consumând plante și legume, dar vor mânca, de asemenea și plante aflate în descompunere, ciuperci, licheni și pământ iar speciile acvatice consumă alge. Există și câteva specii terestre și multe specii marine care sunt omnivore sau carnivore. Unele specii de melci marini fiind considerați prădători de top, întrucât își pot anihila prada într-o fracțiune de secundă cu ajutorul veninului mortal pe care îl înjectează în pradă cu radula (limba modificată a melcilor). Veninul melcilor marini este mai puternic decât morfina, dar acționează în alt fel, fiind mortal chiar și pentru oameni.

informatii despre melciMelcii de grădină au până la 14.175 dinți care sunt situați pe limba lor (radula ), ceea ce îi face mari devoratori de plante. În număr mare melcii devin dăunători, fiind o problemă reală pentru grădinari și cultivatori.

Melcii rod cu ajutorul radulei găuri de formă neregulată pe frunze sau alte părţi ale plantei. În cazul unei invazii în masă, plantele devin vulnerabile din punct de vedere fiziologic şi încep să se ofilească. În zonele roase pot apărea infecţii secundare, produse de ciuperci sau bacterii.

Împerecherea melcilor

Melcii sunt hermafrodiți, ceea ce înseamnă că au atât organe de reproducere masculine cât și feminine, cu toate acestea trebuie să se împerecheze cu melci din aceeași specie înainte de depunerea ouălor.
Unii melci se pot comporta deopotrivă ca masculi într-un sezon și ca femele în altul. Alții joacă rolul deopotrivă fiind fertili în mod simultan.
Când melcul este dezvoltat destul, ceea ce poate dura ani de zile, împerecherea are loc primăvara târziu sau la începutul verii.

Uneori are loc și o a doua împerechere. În climatul tropical împerecherea poate avea loc de mai multe ori pe an. În alte climate melcii se pot împerechea în jurul lunii octombrie și a doua oară la diferență de 2 săptămâni. După împerechere, melcii pot reține sperma pentru o perioadă de până la 1 an, dar în mod normal depun ouă în câteva săptămâni.
Melcul se înmulțește prin ouă pe care le depune în pâmânt, în luna august, săpând o groapă cu capul și cu piciorul. Din ouă se dezvoltă melci cu cochilia transparentă.

Melcii în medicină

Cercetatorii de la Spitalul de Copii din Boston și MIT au dezvoltat un adeziv care imita vâscozitatea din mucusul de melc în special al melcilor marini care le permite să se agațe de pietrele și suprafețele oceanice. Adezivul medical este proiectat pentru a fi utilizat în repararea defectelor cardiace și de a lipi de suprafețe netede zimțate unde suturile tradiționale ar putea produce scurgeri. Până în prezent, acest adesiv medical a fost testat numai pe inimile de porc .

Cercetatorii francezi au descoperit că secrețiile digestive ale melcului de grădină sunt eficiente împotriva ulcerului gastric. 10 mg din această pulbere a dus la o scădere cu 42 % a acidității din stomacului uman. Produsul este, de asemenea, eficient împotriva bronșitelor cronice.

Melcii și mai exact mucusul secretat de aceștia este folosit și în cosmetică. Cremele de piele create din secrețiile melcilor Helix aspersa sunt utilizate împotriva ridurilor, cicatricilor, pielii uscate și acneei. Un studiu de cercetare a sugerat că secrețiile produse în condiții de stres de Helix Aspersa ar putea facilita regenerarea țesutului rănit.

Melcii - delicii culinare

În bucătăria franceză, melcii comestibili sunt serviți într-un preparat numit Escargot à la Bourguignonne, acestui deliciu culinar fiindu-i atribuită și o zi națională fiind sărbătorit pe data de 24 mai. Însă melcii nu sunt consumați doar în Franța, ci peste tot în lume, fiind un preparat des întâlnit în bucătăriile din țări precum: Spania, Filipine, Maroc, Nigeria, Algeria, Italia, Portugalia, Grecia, Bulgaria, Belgia, Cipru, Vietnam, Malta, China, SUA etc.

Practica de creștere a melcilor pentru consum alimentar este cunoscut sub numele de helicicultura. În scopul cultivării, melcii sunt păstrați într-un loc întunecat într-o cușcă din paie uscate sau lemn uscat.
De asemenea, melcii sunt o importantă sursă de proteine pentru mulți oameni din comunitățile sărace din multe zone ale globului.

4 Intrebari si Raspunsuri

 • Popa Ioan lucian
  13/07/2019 at 12:36 pm

  Am in curte 12 melci de grădină,care apar dimineţile mai ales după ploaie. Curiozitate, unii melci stau semiingropati în pământ. Când din curiozitate am ridicat unul, sub el era o groapa perfect rotunda plin de margele albe, iar din melc au început să curgă margele. Cum se pot aduce la viaţa aceste ouă, au nevoie de ajutor?

 • Ian Koppanyi
  14/08/2019 at 8:49 am

  Intr-o pestera recent descoperita am constatat prezenta unor MELCI ,FARA COCHILIE,de aprox.8 cm.lungime, de culoare ALBASTRA intensa (albastru marin) ! Stie cineva din ce specie face parte ?

 • Daniel
  27/02/2021 at 6:31 pm

  în ce perioadă apar melcii, știu că apar după ploaie dar nu contează în ce anotimp, clar nu apar iarna :))

  • PestControl Expert
   01/03/2021 at 11:28 am

   Buna ziua, in general, melcii apar incepand din primavara, atunci cand conditiile de mediu sunt favorabile.
   Pentru combaterea melcilor si a limacsilor este indicat sa aplicati produse specifice precum Optimol (https://www.pestcontrol-expert.ro/optimol-moluscocid.html) sau Gel Bio Plantella (https://www.pestcontrol-expert.ro/gel-bio-plantella-1-litru.html). Mai multe informatii despre modul de utilizare regasiti in pagina produselor.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături