Comanda din: 11-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Cosasi, Lăcuste


Lăcustele sunt răspândite peste tot pe glob, cu excepția regiunilor reci din apropierea polilor, fiind cel mai des întâlnite în zonele tropicale și subtropicale umede.

Există peste 11.000 specii de lăcuste, acestea fiind insecte relativ mari, adulții atingând dimensiuni cuprinse între 1 - 7 cm. Culoarea corpului diferă foarte mult de la o specie la alta si, de regulă prezintă culoarea mediului inconjurator,. ce le ajută să se camufleze în mediul lor, de obicei, o combinație de maro, gri sau verde. În unele specii masculii au culori luminoase pe aripi, lucru ce le servește pentru a atrage femelele dar și pentru a-i avertiza pe prădători că au un gust rău. Marea lor majoritate sunt fitofage, având aparatul bucal adaptat la ruptul si mestecatul vegetatiei ierboase, lăcustele numărându-se printre cele mai lacome insecte din lume.

informatii despre lacuste, cosasiLăcustele sunt foarte mobile și multe sunt capabile să emită și să recepționeze sunete. Lăcustele sunt active, de obicei, în timpul zilei, dar, de asemenea, se pot hrăni și pe timp de noapte. Acestea nu au cuiburi sau teritorii anume, iar unele specii migratoare parcurg distanțe lungi pentru a găsi noi surse de aprovizionare. Cele mai multe specii sunt solitare și se adună numai pentru a se împerechea, în timp ce speciile migratoare se adună în grupuri mari de milioane sau chiar miliarde de exemplare .Lăcustele de sex feminin sunt mai mari decât masculii, care la capătul terminal al abdomenului prezintă un ovipositor ce le ajuta să depună ouăle în subteran.

Reproducerea si dezvoltarea lăcustelor are loc prin metamorfoză incompletă, larvele fiind copii în miniatură ale adulților. Larvele apar primăvara, spre sfârșitul lunii aprilie - începutul lunii mai, apariția lor eșalonându-se pe o perioadă de 20 - 40 zile. Longevitatea adulților variază în funcție specie, de la cîteva luni până la 2-3 ani.

Vă prezentăm câteva lucruri fascinante despre lăcuste pe care e interesant să le știți:

1. Lăcustele și cosașii sunt același lucru.
Ordinul Ortoptera include cosașii, lăcustele si greierii. Deși seamană mult cu greierii, cosașii și lăcustele aparțin unui alt ordine, Caelifera, în timp ce greierii fac parte din ordinul Ensifera. Diferența dintre cosaș și lăcustă ține de lungimea antenelor – la cosași antenele sunt mai lungi iar la lăcuste mai scurte.

2. Lăcustele aud cu “burta”.
Un lucru ciudat este faptul că la lăcuste, organele auditive sunt într-o locație destul de neobișnuită și anume pe abdomen. Pe fiecare parte a primului segment abdominal, ascunse sub aripi, se află membrane care vibrează, ca răspuns la undele sonore. Aceste membrane simple, numite timpane, le permite lăcustelor să audă “melodiile” colegilor săi.

3. Deși lăcuste pot auzi, ele nu pot distinge sunetele înalte foarte bine
Ca și în cazul celorlalte insecte, organele auditive ale lăcustelor sunt structuri simple. Lăcustele pot detecta diferențe în intensitate și ritm, însă nu și sunetele înalte.Cântecul masculului de lăcustă nu este deosebit de melodic, așa cum este cântecul greierului, considerat și trubadurul serilor de vară. Ortopterele impreuna cu cicadele au cele mai spectaculoase emisiuni sonore din intreaga lume a insectelor. Fiecare specie produce un ritm caracteristic care distinge melodia lor de a altor specii și cu ajutorul lor masculii reușesc să-și găsească și să curteze femelele din specia lor.

4. Lăcustele cântă prin stridulații
Sună complicat, nu-i așa? Cert este că masculii de lăcustă un aparat stridulator cu ajutorul cărora cântă. Emisia sunetului se face cu ajutorul acestui aparat special, iar sunetul produs se numeste stridulatie. Organele stridulante se află la baza aripilor sau pe femurele posterioare. Majoritatea lăcustelor stridulează, adică își freacă piciorul din spate de marginea îngroșată a aripilor anterioare. “Cuie” speciale aflate pe picioarele din spate acționează ca un instrument de percuție atunci când vin în contact cu marginea aripii.

5. Când sar lăcustele se catapultează în aer
Dacă ați încercat vreodată să a prindeți o lăcustă, atunci cu siguranță știți cât de departe poate acestea să sari în încercarea ei de scăpa de pericol. Lăcusta poate sări o distanță mai mare de 20 de ori decât lungimea corpului ei. Dacă oamenii ar putea sări la fel ca și lăcustele, ar depăși cu ușurință lungimea unui teren de fotbal sau chiar mai mult. Însă cum reușesc lăcustele să sară așa de departe?Răspunsul se află în modificările pe care le au lăcustele la a treia pereche de picioare, respectiv cea din spate. Femurul si tibia sunt foarte extinse, cu o musculatura robustă și funcționează ca o catapultă în miniatură. Atunci când vrea să sară, lăcusta contractă încet mușchii mari flexori și își îndoaie picioarele din spate din articulația genunchiului. O cuticula specială de la nivelul genunchiului acționează ca un arc. Când lăcusta se pregătește să sară, își relaxează muschii picioarelor, lăsând arcul să-și elibereze energia și să catapulteze corpul în aer.

6. Lăcustele pot zbura
Datorită faptului că lăcustele au astfel de piciore care le ajută să facă sărituri puternice, uneori, oamenii nu-și dau seama că acestea au, de asemenea, aripi! Majoritatea lăcustelor sunt și buni zburători, și se vor folosi de această abilitate ori de câte ori vor să scape de prădători. Capacitatea lor de a sări le dă un impuls puternic atunci când își iau zborul. Lacustele combină saltul cu zborul, putând atinge chiar si viteza de 50 km/oră. Astfel, pot să strabată sute de kilometri.Lăcustele călătoare, purtate de vânturile dominante, pot zbura fără întrerupere 2.000 km, cu o viteza considerabilă, ceea ce le oferă o suprafată de devastare considerabilă. Nicio alta insecta nu este atât de rezistentă.

7. Lăcustele cauzează anual daune de miliarde de dolari în culturile alimentare, la nivel mondial.
O singură lăcustă nu poate face prea mult rău în grădina dumneavoastră, deși mănâncă, zilnic plante aproximativ cât greutatea sa corporală. Însă un roi de milioane de lăcuste, este capabil să întunece cerul (creând o imagine apocaliptică), să desfrunzească complet un peisaj, să lase fermierii fără culturi și oamenii fără alimente. Se estimează că, anual, in America, lăcustele provocă daune de aproximativ 1,5 miliarde de dolari. Ca să vă faceți o idee despre efectul distructiv al lăcustelor, în anul 1954, în Kenya, un roi de lăcuste de deșert a consumat peste 200 de kilometri pătrați de plante sălbatice și culturi agricole, iar în Argentina, 20 de hectare cultivate cu tutun au dispărut într-o jumătate de minut sub acțiunea lacomă a lăcustelor.

8. Lăcustele sunt o sursă importantă de proteine și un deliciu culinar
În multe locuri din lume, lăcustele sunt consumate în diverse moduri: crude sau fierte, uscate la soare, aromate cu mirodenii (ceapă, usturoi, chili) și adăugate în supă sau ca o garnitură pentru diferite mâncăruri. În multe zone din Africa, Asia și America, lăcustele sunt un ingredient nelipsit din dietele locale, fiind considerate extrem de delicioase și sănătoase întrucât sunt o sursă bogată de proteine, minerale și vitamine. Oamenii au mâncat și mănâncă lăcuste de secole. Chiar și Sfântul Ioan Botezătorul a mâncat lăcuste și miere în pustiu !

9. Lăcustele au existat cu mult înaintea dinozaurilor
Strămoșii lăcustelor moderne, așa cum le știm noi azi, au apărut cu mai bine de 200 de milioane de ani în urmă, în timpul perioadei Triasic, atunci când au apărut primele reptile pe Pământ. Fosilele găsite demonstrează faptul că lăcuste primitive au apărut pentru prima dată în timpul perioadei Carbonifer, în urmă cu peste 300 de milioane de ani. Cele mai multe lăcuste vechi sunt păstrate ca fosile, deși nimfe de lăcustă au fost găsite ocazional și în chihlimbar.

10. Lăcustele "scuipă" uneori un lichid maroniu în scop de apărare
Oamenii de stiință cred acest comportament este un mijloc de auto-apărare, și că lichidul îi ajută să respingă prădătorii. Unii oameni spun că lăcustele scuipă "suc de tutun", probabil pentru că acestea au fost asociate, în trecut, cu culturile de tutun.

11. Unele specii de lăcuste se autodevorează și au tendințe canibalice
Printre lăcuste există unele specii care se autodevorează. Insensibile la durere, ele încep prin a-și mânca picioarele din față, apoi partea posterioară a corpului. Lăcusta iși poate „sacrifica” un picior, deoarece acesta se reface.
Pe de altă parte studiile recente făcute de cercetătorii americani, australieni și englezi au arătat că roiurile de milioane de lăcuste se formează datorită tendințelor canibalice ale acestora. Mai bine zis teama de canibalism ale acestor insecte le determină să roiască împreună. Practic, atunci când resursele de hrană se răresc, unele lăcuste devin canibale și încep să-și devoreze suratele, deși toate sunt, din fire, erbivore. Lăcustele speriate se adună în roiuri și pleacă împreună în căutarea hranei.

6 Intrebari si Raspunsuri

 • Andrei
  12/03/2019 at 6:39 pm

  Care sunt pră datoriti Lăcustei?

  • PestControl Expert
   13/03/2019 at 5:55 pm

   Pradatorii lacustelor sunt serpii, broastele, pisicile, sconcsii, porcusorii de guinea, soarecii, paianjenii.
   Una dintre cele mai simple si naturale metode de a lupta cu lacustele sunt pasarile: gainile, ratele, insa si mierla, ciocarlia, cotofana, cioara, soimul, vrabia.
   Mai multe informatii sunt prezentate in articolul de pe blogul nostru https://www.pestcontrol-expert.ro/blog/cum-sa-scapam-de-lacustele-cosasii-din-gradina/.

 • Pop
  27/06/2020 at 6:54 pm

  Ce mananca cosașii

  • PestControl Expert
   29/06/2020 at 4:10 pm

   Buna ziua, sunt specii polifage, ce se hranesc cu diferite parti ale unor plante de cultura.

 • Miriam
  28/06/2020 at 7:52 pm

  Cu ce se hrănesc?

  • PestControl Expert
   29/06/2020 at 4:10 pm

   Buna ziua, sunt specii polifage, ce se hranesc cu diferite parti ale unor plante de cultura.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături