Comanda din: 20-06-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii utile despre Buburuze


Buburuzele, unele dintre cele mai îndrăgite insecte, sunt răspândite peste tot în lume, având un loc aparte în cultura și tradiția oricărui popor.
Au o formă caracteristică, ovalară – partea din spate este în formă de cupolă iar cea inferioară este plată și sunt ușor de recunoscut datorită elitrelor dure și chitinoase care ascund cele două aripi și care prezintă culori îndrăznețe, de obicei, roșu, portocaliu sau galben și diferite marcaje, de regulă puncte negre, dar și linii sau alte forme geometrice. Buburuzele se deplasează cu ajutorul unor picioare scurte, care ies mult în lateral față de corp, dar și cu ajutorul aripilor.

În timpul zborului, aripile gărgărițelor bat de aproximativ 85 de ori pe secundă, adică  5100 de bătăi pe minut. Antene lor sunt scurte, capul gărgăriței este aproape ascuns sub un pronotum mare, iar gura este modificată pentru ca acestea să poată mesteca.

informatii despre buburuzeBuburuzele sunt supuse metamorfozei complete în patru etape: ou, larvă, pupă și adult. În funcție de specie, buburuzele de sex feminin pot depune până la 1.000 de ouă în decurs de câteva luni, din primăvară pînă la începutul verii. Larvele ies din ouă în aproximativ patru zile de la depunere, iar starea de pupă dura între 3 și 15 zile, acest lucru depinzând de specie și de condițiile din mediu înconjurător.

Buburuzele sunt fascinante prin ele însele, însă vă prezentăm câteva lucruri care fac aceste încântătoare insecte și mai interesante chiar și pentru oamenii de știință:
1. Buburuzele sunt de fapt gândaci! Buburuzele aparțin ordinului Coleoptera din care fac parte gândacii.

2. Buburuza mai este cunoscută la noi și sub denumirea de “gărgăriță” sau „mămăruță”. Însă, de peste 500 de ani europenii au denumit buburuza (ladybug sau labybird) “gândacul doamnei” sau “ pasărea doamnei” întrucat zboară asemeni unei păsări în văzduh. Legendele spun că denumirea de “gândacul doamnei” dat buburuzei are legătură cu Fecioara Maria, care ar fi trimis gărgărițele unor țărani care s-au rugat ei pentru a le proteja culturile ce fuseseră atacate de dăunători. În Germania se numește Marienkafer, adică gândacul Mariei. Se mai zice de asemenea că roșul de pe aripile lor reprezintă mantia Fecioarei Maria, iar punctele negre sunt patimile sale.

3. Buburuzele elimină substanțe toxice prin articulațiile de la genunchi, atunci când sunt amenințate. Astfel, atunci când simte un pericol, buburuza secretă un lichid gălbui, urât-mirositor și îngrozitor de rău la gust, care este împrăștiat la exterior prin articulațiile de la genunchi și care îi ține pe atacatori la distanță. Potențialii prădători pot fi descurajați de amestecul neplăcut de alcaloizi, și de imaginea unui gândac aparent bolnăvicios, cauzat de “scuturatul” din genunchi.
Chiar și larvele de buburuză au capacitatea de a elimina alcaloizi în exterior, însă prin abdomen, tot ca un sistem de apărare împotriva prădătorilor.

4. Deși atrăgătoare pentru noi, coloritul buburuzei este respingator pentru prădători. Ca multe alte insecte (fluturele monarh fiind probabil, cel mai cunoscut exemplu) buburuzele folosesc colorarea aposematică pentru a semnala toxicitatea lor potențialilor prădători. Insectele, păsările și alte animale nu uită niciodată prima lor întâlnire cu buburuza. Culorile ei vii le amintesc mereu de neplăcuta întâlnire și învață să evite “hrana”colorată în roșu și negru. Cercetări recente au arătat că, coloritul gărgăriței este un indiciu al nivelului de toxicitate pe care îl poate degaja. Buburuzele mai intens culorate au un nivel mai ridicat de toxine decât cele mai șterse la culoare. De asemnenea, s-a demonstrat că un colorit mai intens, are legătură și cu alimentația buburuzelor. Această corelație sugerează că, atunci când resursele sunt abundente, gărgărița bine hrănită poate investi mai multă energie în producerea substanțelor chimice toxice de apărare și de avertizare prin pigmentare .

5. Pe cât de drăgălașe par, pe atât sunt de feroce. De-a lungul vieții sale (ciclul de viață durează 1 an), o buburuză poate consuma peste 5.000 de afide (păduchi-de-plante). Din acest motiv, grgaritele sunt atât de iubite de grădinari, care le consideră cel mai prolific insecticid natural. O buburuză ajunsă la maturitate poate consuma până la 50 de afide pe zi, iar larva, aflată în creștere, mănâncă câteva sute de paduchi-de-plante zilnic. Majoritatea speciilor de buburuze sunt carnivore însă există și câteva specii de gărgărițe care sunt exclusiv vegetariene, iar din nefericire acestea sunt dăunatoare pentru culturile agricole.

6. Larvele de buburuze seamănă cu niște “mici aligatori”, sunt lunguiete, moi, cu numeroși tepi, ridicaturi pe corp și cu picioarele ieșite în lateral. Dacă nu ați mai văzut niciodată larve de gărgăriță, probabil, că nu ați bănui că aceste creaturi ciudate sunt de fapt buburuze în devenire.

7. Oamenii de stiință cred că buburuzele pot depune atât ouă fertile cât și infertile .De ce ar consuma o gărgăriță energia necesară pentru a produce ouă care nu vor aduce urmași? Ouăle infertile oferă o sursă sigură de hrană pentru tinerele larvele care ies din ouăle fertile. În cazul în care hrana este sărăcăcioasă, primele larve eclozate vor consuma ouăle infertile sau cele întarziate.Când vremurile sunt dificile, o gărgăriță poate depune un număr mai mare de ouă infertile pentru a da copiilor ei o șansă mai bună de supraviețuire.

8. Buburuzle practică canibalismul. Dacă hrana este insuficientă, buburuza va face orice pentru a supraviețui, chiar dacă aceasta înseamnă a se mânca reciproc. O gărgăriță infometată, care a rămas fără sursa principală de hrană, afidele, se va “ospăta” cu ouă, larve tinere sau cu buburuze mai moi pe care le poate mesteca.

 9., Buburuzele hibernează. Pe durata iernii, acestea se retrag sub frunzele uscate, sub scoarța copacilor sau crăpăturile construcțiilor oamenilor, uneori câteva sute de indivizi în acelasi loc. Se consideră ca adulții din anul precendent marchează cu feromoni locurile bune de hibernat, pentru ca urmașii să știe unde să se adăpostească.

10. Punctele de pe spatele unei gărgăriță nu au nimic de-a face cu vârsta ei, acesta fiind doar un mit. În definitiv, toate gărgărițele traiesc doar 1 an. În unele cazuri, însă, se poate determina specia buburuzei, luând act de numărul și poziția acestor marcaje pe aripi. Se cunosc peste 5000 de specii de buburuze. Unele specii nu au pucte deloc . Recordului pentru cele mai multe puncte îl deține specia “subcoccinella 24 – punctata” este gărgăriță care are 24 de puncte, desigur . Buburuzele nu sunt întotdeauna roșii cu pete negre, fiind descoperită o specie de buburuze „chilocorus stigma ” care este neagră cu două puncte roșii.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • Dana
  13/11/2016 at 2:27 am

  Camera copilului meu e plina de buburuze. E singura camera in care vin, desi dormitorul nostru e alaturi si ferestrele dau spre aceeasi curte. Stam la etajul 1. Fiul meu e alergic la insecte. Cum pot scapa de buburuze? am descoperit ca multe se ascund in sina metalica de la perdea.

  • PestControl Expert
   14/11/2016 at 10:29 am

   De obicei, buburuzele nu dauneaza oamenilor, exceptand factorul estetic. De fapt, sunt chiar benefice in natura. Doar ca toamna, sunt atrase de casele colorate, unde cauta adapost pe timp de iarna. Se pot combate prin aplicarea unui insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5 l de apa si pulverizat apoi pe toate suprafetele unde au fost observate. Intrucat stau ascunse de fel, pentru o eficienta crescuta, dupa tratamentul prin pulverizare, se va introduce in incinta un insecticid fumigator ca Dobol Fumigator (http://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-20g.html). Acesta elibereaza un fum fin, care patrunde in toate fisurile, astfel irita daunatorii, acestia iesind din ascunzatori.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături