Comanda din: 15-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Tugon, Prolong insecticide Bayer


tugon insecticid bayerAtat Tugon cat si Prolong au fost insecticide de mare succes in lumea controlului daunatorilor, atat in Europa cat si in Statele Unite ale Americii. Amandoua au fost fabricate de Bayer, cu aceeasi formulare si concentratie de ciflutrin, dar cu o denumire comerciala diferita si intr-un ambalaj diferit, in functie de zona. Amandoua fac parte din categoria de insecticide 3A,

Tugon / Prolong a fost un insecticid folosit pentru controlul gandacilor, paianjenilor, furnicilor, puricilor, mustelor, pestisorilor de argint, plosnitelor, gandacilor de gunoi, a tanțarilor. Asa cum am mentionat si mai sus, insecticidele Tugon / Prolong contineau Ciflutrin, un piretroid sintetic care a fost special conceput pentru a controla gandacii de gunoi din halele de pasari de curte si pentru controlul insectelor din jurul cladirilor agricole.

tugon insecticid bayer2

Gandacii de gunoi, sau gandacii de bucatarie (germani), gandacii de canalizare (orientali), cum sunt cunoscuti mai bine pe meleagurile noastre, sunt un daunator grav in industria avicola, daunand infrastructurii cladirilor pe termen foarte lung. Gandacul de bucatarie poate de asemenea infecta cu boli nocive, cum ar fi boala lui Marek sau Newcastle, iar pasarile pline din cauza consumului de gandaci de gunoi prezinta deficiente in dezvoltare. Se estimeaza ca aproximativ 2 milioane de gandaci de bucatarie se instaleaza intr-o hala de pasari de dimensiuni medii.

Tugon / Prolong erau insecticide destinate utilizarii in spatiile comerciale si industriale, in fabricile de procesare a carnurilor (cu exceptia zonelor care intra direct in contactul cu hrana), cladirile agricole, halele de productie, ferme de animale, unitatile de prelucrare a alimentelor, magazine, birouri, fabrici, depozite, spitale, scoli, baraci, case si nave pentru controlul daunatorilor comuni.

Caracteristicile si beneficiile insecticidelor Tugon / Prolong

Pudra dizolvabila, insecticid foarte eficient
Controlul eficient al daunatorilor
Tugon / Prolong a fost conceput special pentru controlul gandacilor de bucatarie din industria avicola si pentru controlul insectelor din jurul fermelor.
Prietenos - aproximativ 1 plic de Tugon / Prolong la 50 litri de apa pentru o hala de pasari de dimensiuni medii
Toxicitate scazuta atat pentru pasarile de curte cat si pentru mainile utilizatorului

Compusii activi si prepararea insecticidului Tugon / Prolong

Contine Ciflutrin in concentratie de 100g / kg. Dimensiunea disponibila a pachetului de Tugon / Prolong a fost plicuri de 100 g.

Se recomanda folosirea insecticidelor Tugon / Prolong numai pentru tratamentul de suprafata. Se adauga continutul plicului direct in cantitatea necesara de apa în timp ce se agita.

 • Pentru controlul gandacilor, puricilor, mustelor, țanțarilor, ardei si paduchi, amestecati 100g de Tugon cu 25 - 50 litri de apa. Utilizati o rata mai mare de 100g de Tugon / Prolong la 25 litri atunci cand spatiile sunt contaminate cu grasime sau murdarie.
 • Pentru controlul paianjenilor si furnicilor, se amesteca 100g Tugon / Prolong cu 25 de apa. Pulverizati cu strictete in zonele contaminate. Dacă locurile de ascundere nu sunt direct accesibile, creati o bariera prin pulverizare in jur. Este eficient pentru multe saptamani pe suprafete inerte și adapostite. Repetati tratamentul dupa cum este necesar.
 • Pentru controlul gandacilor de gunoi in halele de pasari, se amesteca 100g in 50 litri de apa si se aplica la o viteza de 1 litru pe 10 m2. Tratati atunci cand gunoiul este inlocuit in totalitate. Scoateti toate asternuturile vechi din magazie si pulverizati peretii, tavanele și podelele. Nu inlocuiti asternutul pana cand magazia nu este uscata complet.
 • prolong insecticid bayerPentru controlul plosnitelor se amesteca 100g in 5 litri de apa si se pulverizeaza pe saltele, imbracaminte (spalati inainte de refolosire), pereti, crapaturi si fisuri, placaje si rame de pat.
 • Pentru controlul mustelor in muntii de gunoi, se amesteca 100g Tugon / Prolong cu 400 litri de apa pentru a fi folosit ca knockdown spray. Pulverizati suprafata de pulverizare a muntelui de gunoi si alte suprafete in care zboara mustele. Aplicati 200-300 ml de Tugon / Prolong preparat si pulverizati pe m2.

Atenție: Nu pulverizati Tugon / Prolong in aer. Dupa utilizare, ventilati cu atentie zona tratata

Ce sunt Insecticidele Piretroidele sintetice?

Piretroidele sintetice sintetizeaza derivatii piretrinelor care se gasesc in mod natural, ce sunt extrase din piretru, extractul ulei-rasina din flori uscate de crizanteme. Proprietatile insecticide ale piretrinelor sunt derivate din esterii cetoalcoolici ai acizilor crizanemici și piretroici. Acesti acizi sunt puternic lipofili si penetreaza rapid multe insecte si paralizeaza sistemul lor nervos. Ambele piretrine și piretroidele sintetice sunt vandute ca pesticide comerciale, utilizate pentru combaterea insectelor daunatoare in agricultura, case, comunitati, restaurante, spitale, scoli si ca tratament pentru paduchi de cap. Diferitele formulari ale acestor pesticide sunt adesea combinate cu alte substanțe chimice, cunoscute ca sinergici, pentru a creste potentialul si persistenta in mediul inconjurator.

In timp ce sunt similare din punct de vedere chimic si toxicologic, piretrinele sunt extrem de sensibile la lumina, caldură si umiditate. In lumina directa a soarelui, timp de înjumatatire care poate fi masurat in ore. Cu toate acestea, piretroidele, analogii sintetice ale pesticidelor naturale, au fost dezvoltate pentru a capta activitatea insecticida eficienta a acestui insecticid botanic, cu o stabilitate crescuta in lumina, generand astfel proprietati de rezidenta mai lungi. Ele nu sunt usor absorbite prin piele, dar sunt absorbite prin membrana pulmonara si intestin. Testele unor piretroide pe animalele de laborator evolueaza neurotoxicitatea atunci cand sunt administrate prin injectare sau pe cale orala. Toxicitatea sistemica prin inhalare si absorbtia cutanata este scăzuta. Toxicitatea acuta, calculată prin LD, variaza de la scazut la inalt, in functie de specificul formulei. Toxicitatea scazuta se datoreaza a doi factori: absorbtia limitata a unor piretroizi si biodegradarea rapida prin enzimele hepatice mamale (hidroliza si oxidarea esterului). Insectele, fara aceasta functie hepatica, prezinta o sensibilitate mai mare la substantele chimice.

Piretroidele intervin in conducerea ionica a membranelor nervoase prin prelungirea curentului de sodiu. Aceasta stimuleaza nervii pentru a se evacua in mod repetat, provocand hiper-excitabilitate la animalele otravite. Faptul ca piretoidele sintetice sunt neuropoizone care actioneaza asupra axonilor din sistemele nervoase periferice si centrale prin interacțiunea cu canalele de sodiu la mamifere și / sau insecte. Principalele sisteme de metabolizare includ ruperea legaturii esterice prin actiunea esterazica și oxidarea la diferite parti ale moleculei. Inductia enzimelor microzomale hepatice a fost de asemenea observata.

Semnele si simptomele de otravire de catre piretoide pot lua mai multe forme. Datorita asemanarilor cu piretrul brut, piretroidele pot actiona ca alergeni dermali si respiratori. Expunerea la piretroizi a dus la dermatita de contact si la reactii asemanatoare astmului. Persoanele, in special copiii, cu antecedente de alergii sau astm sunt deosebit de sensibile si a fost recunoscuta o puternica reactivitate incrucisata cu polenul.

Reactiile anafilactice severe (alergice) cu colaps vascular periferic si dificultăti respiratorii sunt rare. Alte simptome de toxicitate acuta cauzate de inhalare includ stranutul, umflarea nazals, cefaleea, greata, inconstienta, tremurul, convulsiile, inrosirea fetei si umflarea fetei si senzatiile de arsura si mancarime. Cele mai severe otraviri au fost raportate la sugari, care nu reusesc sa descompuna eficient piretroidele. La doze orale ingerate pot aparea simptome nervoase care includ excitatia si convulsiile care duc la paralizie, insotite de fibrilatie musculara si diaree. Moartea in aceste cazuri se datoreaza insuficientei respiratorii. Simptomele expunerii acute durează aproximativ 2 zile.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături