Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Sobolanul de apa


sobolanul-de-apaSobolanul de apa sau Bizamul este un mamifer rozator mic semiacvatic, raspandit in toate mlastinile, lacurile si paraiele din America de Nord. In 1938, au ajuns in fauna Romaniei, cand au evadat din crescatoriile din Praga si au coborat pe Dunare pana in Crisana si Banat. Acum, este raspandit in toata tara, mai des intalnit in Lunca si Delta Dunarii.

Acesta este cea mai mare specie din subfamilia Arvicolinae, care include alte 142 specii de rozatoare. Bizamul este denumit sobolan intr-un sens general, deoarece este un rozator mijlociu, cu un stil de viata adaptabil si un regim alimentar omnivor. Desi in captivitate, sobolanii de apa au ajuns si la varsta de 10 ani, in salbaticie media de viata este de aproximativ 3 ani. Insa nu sunt "sobolani adevarati", adica membri ai genului Rattus.
Blana bizamului este utilizata in scop comercial, mai ales pentru paltoane. Blana este adeseori vopsita sa semene cu blanuri mai scumpe si sunt vandute sub o varietate de nume. De asemenea, secretiile glandelor bizamului sunt folosite in industria de creare a parfumurilor.
A devenit un daunator serios in Europa, deoarece tunelurile create distrug malurile canalelor si a fundatiilor.

Cum arata un sobolan de apa?

vizuina-sobolan-de-apaAu blana deasa de culoarea maro, si o coada lunga fara par, solzoasa. Pot ajunge la o lungime de pana la 60 de centimetri. Picioarele din spate sunt membranate pentru inot, iar ochii si urechile sunt foarte mici. Traiesc in mlastini, sau alaturi de iazuri, lacuri si rauri. Sunt activi pe tot parcursul zilei, dar sunt deosebit de activi atunci cand vine intunericul. Au calitatea de inotatori excelenti si pot ramane sub apa timp de 15 minute. Folosesc cozile pe post de carma, putand inota inainte si inapoi. Acestia pot mesteca alimentele chiar si sub apa fara probleme.

Bizamul isi construieste adapostul la fel ca si castorul, din plante acvatice sau din radacinile pomilor. Isi mai pot face si vizuini, in marea majoritate a timpului are 2 iesiri: una in imediata apropiere a apei, cealalta pe uscat.

Inmultire:

pui-sobolan-de-apaSezonul de imperechere la sobolanul de apa incepe la sfarsitul iernii si se termina in septembrie. O femela poate naste de pana la 5 ori pe an, in jur de 10 pui la fiecare nastere. Puii se nasc fara blana. Dupa circa doua saptamani, au blana lor si incep sa inoate.
Bizamul traieste in grupuri mari intr-un teritoriu. In cazul in care devine prea aglomerat, femelele pleaca cu puii, deoarece masculii ii pot omori.

Cu ce se hranesc sobolanii de apa?

sobolani-de-apaSe hranesc cu o varietate de alimente vegetale inclusiv papura, nuferi, orez salbatic, trifoi, salcie. Atunci cand isi construiesc vizuinele iar iesirile sunt in apropierea livezilor, pot provoca daune extreme, deoarece rod radacinile pomilor fructiferi pe care le si depoziteaza. De asemenea, dauneaza culturilor de morcov, patrunjel, sfecla, ceapa si cartofi cu care se hranesc. Rareori se hranesc cu raci de apa, broaste, melci si pesti mici, dar tot pot dauna faunei piscicole. Se hranesc cu o cantitate extrema de alimente, consumand o cantitate egala cu o treime din greutatea lor.

Atunci cand un bizam construieste o vizuina, ajuta o multime de alte animale. Vizuinele pot oferi spatiu pentru serpi, broaste testoase, broaste raioase si multe altele. Ratonul este vestit pentru adapostirea in vechile vizuini ale bizamului.

sobolan-de-apaPrincipalii pradatori naturali ai sobolanului de apa sunt nurca, nevastuica, vulpea, bufnita, serpii, pisicile, cainii si oamenii. Bizamul lasa in urma sa niste gramezi mirositoare, formate din teancuri mici de frunze, fire de iarba si fluidele corpului, pentru a-si marca teritoriul.
Cu toate ca bizamii aduc contributii importante la sistemele acvatice naturale, vizuinele lor pot pune in pericol structurile din apropierea apelor. Sunt cazuri cunoscute in care au dus si la distrugerea podurilor. Numarul lor poate creste pana la punctul in care o suprafata  este dezgolita complet de plante acvatice. Dupa ca consuma toate plantele, parasesc zona lasand totul in urma. Acest comportament duce la distrugerea radacinilor pomilor, iar impreunacu actiunea vantului si a valurilor, malurile se erodeaza.

 

Alte metode de prevenire a sobolanilor de apa:

Bizamii prefera sa isi construiasca vizuina pe pante abrupte acoperite cu vegetatie densa. Astfel, pot fi descurajati prin mentinerea pantelor la un raport de 3:1 sau mai putin, si prin controlul cresterii vegetatiei.
Se mai pot monta bariere pe maluri, la aproximativ 50 cm deasupra apei si 100 cm sub apa. Plasa trebuie sa fie din aluminiu sau otel, cu ochiuri mici.

Capcane mecanice recomandate pentru combaterea sobolanilor:

Capcanele mecanice pentru sobolani sunt dispozitive rezistente, fabricate din metal si / sau plastic dur. Se pot utiliza in interiorul cladirilor dar si la exterior. Sunt variantele recomandate pentru deratizarea la interior, in defavoarea variantei cu raticide, rodenticide. Avantajul acestor capcane este faptul ca daunatorul se prinde pe loc, eliminand astfel riscul de raspandirii lesurile in locurile nedorite, cum se poate intampla in cazul raticidelor. Se foloseste impreuna cu un atractant sau orice alt aliment cu aroma, miros puternic care sa atraga, ademeneasca sobolanul. Atractantul se pune pe clapeta ce face declansarea capcanei iar cand sobolanul va veni sa manance se produce declansarea. Exista variante de capcane care blocheaza daunatorul in interior si modele care il omoara pe loc. In ambele cazuri sobolanii sunt indepartati intr-un mod controlat, mult mai bine decat in cazul folosirii raticidelor. Capcanele mecanice sub forma de clesti, care omoara daunatorul imediat, sunt mai periculoase si se recomanda a se folosi in zone unde nu au acces alte animale, copii sau oameni neinstruiti. Acestea pot cauza accidente daca sunt utilizate fara sa se respecte instructiunile. Daca utilizati capcane mecanice care nu omoara sobolanii va recomandam sa cititi si articolul despre cum sa elibati un sobolan capturat intr-o capcana autoblocanta 

Capcane adezive recomandate pentru combaterea sobolanilor:

Capcanele adezive sunt produse pentru combaterea sobolanilor ce se folosesc in special la interior cladirilor deoarece trebuie protejate de praf si umiditate. In compozitia adezivului este inclus atractantul. Se recomanda utilizarea capcanelor in statii de intoxicare care sa ajute la pastrarea proprietatilor adezivului dar si copii sau alte animale sa se accidenteze. Sunt ideale pentru utilizarea in zone neperturbate cum ar fi automatele de snack-uri si bauturi, dulapuri, standuri comerciale, mansarde, gospodarie, restaurante, baruri, birouri etc.

Rodenticide, raticide recomandate pentru combaterea sobolanilor:

Raticidele, denumite si rodenticide sunt produse formulat sub forma de pasta, blocuri parafinate, peleti sau grau decorticat de diverse culori. Acestea au la baza o compozitie alimentara otravita cu diverse substante active coumatetralyl, bromadiolon, brodifacoum, flocoumafen. In functie de substanta activa din interiorul rodenticidului si concentratia acesteia, este necesara o anumita cantitate pentru a omora un sobolan. Pentru mai multe informatii va recomandam sa cititi articolul aceasta. O greseala foarte des intalnita este alegerea produsului in functie de culoare.
Este obligatorie utilizarea rodenticidelor in statii de intoxicare pentru a proteja animalele nevizate si copii de intoxicari accidentale.

Statii de intoxicare recomandate pentru combaterea sobolanilor:

Statiile de intoxicare sunt echipamentele in care se pastreaza in sigurata si bune conditii raticidele, rodenticidele, capcanele mecanice si adezive, pentru a oferi rezultate pe termen indelungat. Sunt foarte utile pentru ca protejeaza si  animalele ce nu sunt vizate sa intre in contact cu produsele de combatere a daunatorilor din interior. Sunt prevazute cu mai multe intrari pentru a incuraja rozatoarele, care sunt foarte circumspecte cand vine vorba de incaperi cu o singura intrare. Materialele din care se fabrica sunt: carton, metalic, plastic si lemn. Modelele in care se utilizeaza rodenticide, raticide trebuie sa fie obligatoriu prevazute cu cheie de siguranta.
Unele modele de statii de intoxicare sunt fabricate partial sau total din materiale transparente, pentru a permite monitorizarea mai usoara, fara a fi necesara deschiderea lor.

Odorizante pentru indepartarea mirosului de lesuri de sobolani:

Neutralizatoarele de mirosuri neplacute sunt folosite in subsoluri, spatii de depozitare, debarale, camere unde se afla cosuri de gunoi, dulap, in masina sau chiar si atunci cand plecati o lunga perioada de acasa. Daca din cauza unui tratament de deratizare nepotrivit aveti lesuri de sobolani in pereti, mirosul din incaperi va fi extrem de puternic si neplacut. Iar daca accesul dificil nu va permite sa interveniti pentru indepartarea sobolanilor morti din pereti, in aceasta situatie se recomanda utilizare acestor produse care vor absorbi mirosurile neplacute precum un burete. Ofera rezultate optime in orice climat unde se afla o umiditate ridicata sau detinatorilor de animale de companie.
Pentru a elimina mirosurile neplacute nu este nevoie ca produsul sa intre in contact cu sursa mirosului, doar plasati-l in camera aproape de sursa iar mirosul neplacut va disparea in 24 de ore.

Repelenti pentru blocarea accesului sobolanilor:

Blocarea accesului sobolanilor din exteriorul cladirilor se facea foarte greu deoarece daunatorii fac gauri in pereti, rozand si zgariind. Recomandam pentru alungarea sobolanilor si etansarea gaurilor deja facute utilizarea pastei MouseStop care le blocheaza accesul. Proprietatile unice ale pastei MouseStop ii permit sa fie folosita pe scara larga in toate industriile, chiar si alimentara: bucatarii, brutarii, centre de distributie, companii de productie si firme cu spatii supuse igienei publice si cerintelor de mediu, deoarece nu este toxica si este inofensiva pentru animale. Are in compozitie amestec de uleiuri vegetale, materiale de umplutura si granule de polistiren. Actioneaza prin etansarea zonelor de acces, fisuri, rosturi sau gauri, blocand accesul sobolanilor dar si altor daunatori.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături