Comanda din: 11-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informații despre Limacși


Limax, este un nume comun atribuit tuturor melcilor tereștri cărora le lipsește cochilia sau este redusă. Ca și fratele său melcul, limaxul face parte din clasa Gastropoda, încrengătura Mollusca. Clasa Gastropoda este cel mai numeros grup actual de moluște, reprezentând 80% din totalul moluștelor, cu peste 150 000 de specii cunoscute până în prezent. Mai mult decât atat clasa Gasteropoda este cea de-a doua mare clasă din regnul animal după cea a insectelor.

informatii despre limacsiFamilii diverse de limacși fac parte din mai multe linii evolutive destul de diferite care nu sunt strâns legate între ele, în ciuda unei similitudini superficiale în forma exterioară a corpului. Limacșii sunt adaptați atât la viața terestră cât și la cea acvatică, iar limaxul terestru de astăzi a evoluat din cel marin.

Anatomia Limacsi - din ce e compus:

Organismul limaxului este alcătuit în mare parte din apă, și în lipsa unei cochilii care să îi protejeze de factorii externi, tesuturile lor moi sunt predispuse la deshidratare. Acestea trebuie să genereze un mucus protector pentru a supraviețui. Corpul unui limax este compus din următoarele părți anatomice:

Tentacule limacsi: Ca și alte gasteropode terestre pulmonare, majoritatea limacșii au două perechi de " antene " sau tentacule pe cap. Perechea de sus este folosită de limacși pentru a detecta lumina fiind prevăzute cu ochi la capete, în timp ce cu perechea de jos limacșii detectează mirosurile . Ambele perechi de tentacule sunt retractabile . Atunci când un limax își pierde un tentacul acesta se poate regenera în câteva luni.


cum arata un limacsManta limacsi:
 În partea superioară a corpului, în spatele capului, se află mantaua care se prezintă sub formă de șa , iar în spatele acesteia se află organele genitale si anusul. De asemenea, în partea dreaptă a mantalei este o deschidere respiratorie, care este vizibilă atunci când este deschisă, dar dificil de a fi observată atunci când este închisă . Această deschidere este cunoscută sub numele de "pneumostom".

Coada limacsi: Partea din spatele mantalei se numește " coadă ". Picior Partea de jos a unui limax , care este plată , se numește " picior ". La fel ca aproape toate gasteropodele , limaxul face mișcări în valuri ritmice de contracție musculară pe partea inferioară a piciorului său. Acest organ secretă un strat de mucus care îl ajută pe limax să se deplaseze prin târâre dar care ajută și la prevenirea deteriorării țesuturilor atunci când au de trecut peste obiecte aspre sau ascuțite fără ca astfel să se rănească.

Reminișcențe ale cochiliei: Cele mai multe specii de limax păstrează o rămășiță de cochilie , care este, de obicei internalizată . Acest organ servește în general, la stocarea sărurilor de calciu, care de multe ori au legătură cu glandele digestive. Există însă și specii de limax cărora le lipsește cochilia în totalitate.

Caracteristicile limacilor

Cei mai mulți limacși trăiesc în tunele subterane, iar cei care se hrănesc cu plantele din grădina dumneavoastră sunt doar o mică parte din populația care trăiește de fapt acolo. Cercetătorii au stabilit că doar 5 % din populația de limacși este activă la suprafața solului în același timp, iar cealaltă 95% se află în subteran. Limacșilor le place vremea rece, ploiasă și cu ceață, fiind mai activi primăvara și toamna.

limacsi informatiiMelcii se bazează pe simțul tactil și pentru a-și găsi hrană, deoarece vederea acestora este foarte slabă. Limacșii sunt animale nocturne, ceea ce înseamnă că sunt mai active în timpul nopții.
Dimensiunile limacșilor sunt variabele, măsurând de la 7 mm până la 25 cm în lungime, iar culorile lor poate fi de la galben albicios, gri, maro până la culori închise chiar negru . Corpul lor este de multe ori acoperit cu diverse marcaje.

Limaxul produce două tipuri de mucus: unul are o consistență subțire și apoasă, iar celălaltare o consistență groasă și lipicioasă. Mucusul subțire se întinde din centrul piciorului spre marginile sale, în timp ce mucusul gros se extinde din față spre spate. De asemenea mucusul secretat de picior conține fibre care ajută la prevenirea alunecării limaxului în jos pe suprafețele verticale.
Mucusul pe care limaxul o lasă în urma sa are, pe lângă un rolul în deplasare și alte roluri secundare: atunci când un alt limax trece peste mucusul altui limax are capacitatea de a stabili că este produs de către unul din aceeași specie, ceea ce este util în găsirea unui partener. Alteori, mucusul joacă un rol de protecție împotriva prădătorilor, deoarece poate face limaxul mai greu de ridicat și de prins cu ciocul de către păsări, de exemplu. Mucusul îi ține departe pe prădători și prin faptul că are un gust neplăcut și un miros respingător.
Limaxul este capabil de a-și aplatiza vertical corpul pe care îl poate alungi de până la 20 de ori, atunci când este nevoie pentru a se strecura în spații mici.

Limaxul are aproximativ 27.000 “dinți”, impropriu numiți astfel, care sunt de fapt niște proeminențe ascuțite care sunt situate pe limba lor (radula), ceea ce îi face mari devoratori de plante. Ca o curiozitate, limaxul are mai mulți dinți chiar și decât un rechin și în cazul în care își pierde accidental un dinte, la fel ca și rechinii au capacitatea să îl înlocuiască cu unul nou.

Spre deosebire de melci care hiberneaza în timpul iernii, limacșii sunt activi atunci când temperatura este mai mare de 5 ° C.În condiții prielnice un limax poate trăi până la 6 ani. De regulă femelele trăiesc mai mult ca masculii.

Reproducerea limacsilor

Limacșii sunt hermafrodiți, adică au atât organe de reproducere feminine cât și masculine . Odată ce un limax a localizat un partener, aceștia se înconjoară reciproc și sperma este schimbată prin intermediul organelor genitale. În numai câteva zile, limacșii depun între 20 și 100 de ouă într-o gaură în pământ, pe care ulterior o acoperă . Perioada de incubație depinde în funcție de condițiile existente în mediul înconjurător.Ouăle de limax pot rămâne în stare latentă în sol ani buni de zile și vor ecloza atunci când condițiile sunt prielnice.

Dăunători limacsi

Cele mai multe specii de limax sunt ierbivore , hranindu-se cu un spectru larg de materiale organice, inclusiv frunze de plante vii , licheni , ciuperci , și chiar hoituri. Unii limacși sunt prădători și se hrănesc cu alți limacși sau melci și cu râme.
Întrucât plante limacșii consumă mari cantități de plante aflate în descompunere și ciuperci joacă un rol important în cadrul ecosistemului, ajutând la biodegradare și la reîntoarcerea în sol a nutrienților. Cu toate acestea ei fac parte din categoria dăunătorilor, deoarece în număr mare pot crea adevărate neplăceri grădinarilor și cultivatorilor.

Deși marea majoritate a speciilor de limax sunt inofensive pentru oameni și pentru interesele lor, un număr mic de specii sunt dăunători gravi ai agriculturii și horticulturii. Ei pot distruge frunzele plantelor mai repede decât acestea pot creste, putând cauza moartea chiar și a unor plante destul de mari. De asemenea, se hrănesc cu fructe și legume înainte de recoltare, provocându-le daune de ordin estetic care le atrag după sine pe cele de ordin financiar.

5 Intrebari si Raspunsuri

 • balmus laurentiu
  14/05/2017 at 10:53 am

  Limacsii sunt comestibili? Mucusul lor este la fel ca si a celor cu cochilie? Mucusul lor are efecte terapeutice?
  Cred ca sunt o specie de melci mai evoluata ca si cei cu casa.
  Doresc un raspuns pertinent. C stima , Laurentiu

 • Petcu
  12/08/2017 at 8:45 am

  Am o casa la tara și am constatat că apa spumeaza la robinet. Apa este preluată dintr-un din rezervor, alimentat de la un izvor. La controlul vizual al rezervorului cât și al izvorului, am constatat că doar în rezervor exista pe pereți 2-3 limaxul de culoare verzuie, cam de 8-10 cm. Apa din izvor nu spumeaza și mă gândesc că aceștia ar putea fi cauza! Apa astfel "contaminată", este potabila?!

  • PestControl Expert
   18/08/2017 at 1:09 pm

   De obicei, limacsii (si in numar atat de mic) nu provoaca astfel de fenomene. Ati testat apa din izvor?

 • petre max
  08/08/2018 at 9:32 am

  Cum ii combatem?

  • PestControl Expert
   08/08/2018 at 11:04 am

   Melcii si limacsii pot fi combatuti prin aplicarea unor moluscococide cum ar fi Agrosan (https://www.pestcontrol-expert.ro/agrosan-b-cutie-500-g.html) sau Optimol (https://www.pestcontrol-expert.ro/optimol-moluscocid.html).

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături