Comanda din: 19-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #8 | Dezinsectie tantari


Tratamentele impotriva tantarilor sunt in general tratamente de exterior, dar in unele cazuri se pot efectua si in interior. Tantarii apar la inceputul sezonului cald, iar la sfarsitul acestuia dispar, deci lucrarile impotriva acestora se efectueaza doar pe o perioada de 5-6 luni. Nu se poate vorbi de un tratament care sa ii elimine in proportie de 100 %, dar prin tratamente constante se reduce considerabil numarul, astfel incat sa nu creeze un disconfort foarte mare. 

In interior trebuie aplicate solutii de contact, cu remanenta cat mai mare, prin pulverizare pe toata suprafata peretilor, pe tavan sau pe orice alte obiecte pe care se pot aseza tantarii. Fiind insecticide de contact acestia vor fi eliminati doar in momentul in care se aseaza pe zona in care s-a aplicat insecticidul, deci pentru rezultate cat mai bune este nevoie ca solutia sa se aplice pe o suprafata cat mai mare. 

Pentru un efect de durata, cu o remanenta cat mai mare se recomanda ca aplicarea insecticidelor sa se faca prin pulverizare, cu pulverizatorul sau cu atomizorul, in cazul suprafetelor mai mari. Suplimentar, pentru un efect de soc si pentru a elimina toti tantarii care sunt pe moment in spatiul respectiv, se poate face tratamentul si cu Generatorul ULV sau cu Termonebulizatorul, creandu-se ceata in toata incaperea.
Pentru aplicarea prin pulverizare se recomanda urmatoarele insecticide: 


Pentru aplicare cu ULV-ul:  

 

La exterior este foarte important sa efectuati tratamente constant cu un insecticid de contact, pe vegetatie, pe peretii din jurul suprafetei tratate si pe toate zonele pe care se pot aseza tantarii, cu repetari la aproximativ 3-4 saptamani, pe toata perioada sezonului cald. Este recomandat ca zona tratata sa fie extinsa, nu trebuie aplicat tratamentul doar pe suprafata pe care se doreste a fi protejata, pentru a elimina astfel si tantarii care sunt in imprejurimile spatiului in care efectuati tratamentul. 

Tratamentele impotriva tantarilor pe exterior sunt tratamente de soc, au ca scop eliminarea unui procent cat mai mare de tantari in momentul aplicarii si in primele 24-48 ore. Substantele aplicate in exterior isi pierd calitatile din cauza umiditatii (ploaie, roua), temperaturilor ridicate, sau orice alte conditii meteo nefavorabile, din acest motiv, este indicat ca tratamentul sa fie facut pe o suprafata cat mai mare astfel incat sa combateti majoritatea tantarilor din zona respectiva, nu trebuie sa va bazati pe un tratament de remanenta. Tratamentele se repeta la aproximativ 3-4 saptamani, pentru ca acesta este in medie perioada in care, tantarii vin din zonele adiacente si repopuleaza spatiul. 

In cazul suprafetelor mai mici, tratamentul impotriva tantarilor se poate efectua cu pulverizatorul sau generatorul ULV electric.
In cazul suprafetelor mari, se poate efectua cu atomizorul sau termonebulizatorul. In situatia in care, vegetatia este abundenta si are o inaltime mai mare este indicat ca tratamentul sa se faca prin termonebulizare, deoarece va patrunde mai bine ceata prin vegeratie si se va ridica ajungand astfel pana in varful copacilor.

Dupa tratament, este recomandat sa nu fie conditii de precipitatii cel putin 2-3 zile, in caz contrar, insecticidul aplicat poate fi spalat total de ploaie, astfel, este recomandat sa urmariti prognoza meteo inainte de efectuarea tratamentelor la exterior.
Se recomanda insecticide cu efect de soc mai puternic precum Emulsiile Concentrate (EC).  

De asemenea, impotriva tantarilor, in interior sau la exterior, in zonele acoperite, se pot utiliza electroinsectide sau FlyKillere.
Electroinsecticidele sunt aparate ce folosesc razele ultraviolete pentru a atrage insectele. Pot avea banda adeziva pentru capturare sau un sistem ce le elimina prin electrocutare. 

Electroinsecticidele cu placa adeziva captureaza insectele zburatoare pe placa adeziva, pe care o au in componenta. In momentul in care placa adeziva este plina de insecte sau este prafuita trebuie schimbata cu una noua. Acest tip de electroinsecticide este recomandat pentru interior, in industria alimentara, deoarece nu exista riscul ca insectele sa cada din aparat, si nu fac zgomot in momentul in care sunt prinse ca si in cazul capcanelor cu grila electrica.

Electroinsecticidele cu grila electrica atrag insectele zburatoare prin lumina UV si le curenteaza in momentul in care intra in contact cu grila electrificata, pe care o au integrata in aparat. Sunt recomandate mai mult pentru exterior, in zone acoperite (intr-o terasa, un foisor etc.) deoarece, exista riscul ca insectele sa cada din aparat. In plus, in momentul capturii se produce un zgomot destul de neplacut. Sunt indicate in zonele cu praf sau umiditate mai mare, unde placa adeziva si-ar pierde din calitati.

Cu ajutorul electroinsecticidelor se pot tine sub control tantarii din interior, dar nu inlocuiesc un tratament chimic. Se pot amplasa suplimentar tratamentelor efectuate lunar, pentru reducerea gradului de infestare intre tratamente. Acest tip de capcana este eficienta doar in zonele mai intunecate, unde puterea de atractie a neoanelor UV este mai mare decat lumina din incapere, astfel, este recomandat ca electroinsecticidele sa fie lasate pornite si peste noapte, pentru rezultate mai bune.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături