Comanda din: 19-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #6 | Dezinsectie Gandaci


Tratamentul de dezinsectie impotriva gandacilor este cel mai frecvent dintre toate tratamentele de dezinsectie si se efectueaza pe toata perioada anului, indiferent de sezon. Sunt tratamente cu precadere de interior, dar si de exterior, ocazional. Acestia pot aparea in orice spatiu fiind strict legati de curatenia din zona tratata, astfel, pentru o eficienta mai buna a tratamentului si pentru a tine sub control gradul de infestare trebuie sa se mentina si curatenia acesteia. 

Este recomandat sa se intervina de la primele aparitii ale gandacilor, deoarece, daca gradul de infestare devine foarte mare tratamentul va fi mult mai dificil si costisitor, fiind necesare mai multe repetari.
In domeniul alimentar este recomandat ca dezinsectia sa se faca lunar, iar in domeniul non-alimentar se recomanda ca tratamentele sa se repete la aproximativ 3 luni. Gandacii sunt insecte nocturne, deci prezenta lor este vizibila cel mai bine in timpul noptii. In general tratamentele cele mai frecvente sunt impotriva gandacilor de bucatarie sau a gandacilor de canalizare

Gandacii de bucatarie sunt de dimensiuni mai mici si se ascund prin zonele inguste, ferite de lumina, unde sa nu fie vazuti si deranjati. Odata intrati intr-un spatiu, acestia se inmultesc foarte repede, astfel se ajunge la un grad mare de infestare destul de repede.

Gandacii de canalizare sunt de dimensiuni mai mari, se dezvolta si apar in zonele cu umiditate ridicata si intunecate, insa, nu apar in numar la fel de mare precum gandacii de canalizare. 

Impotriva gandacilor se pot face tratamente cu insecticide de contact, cu momeli gata pregatite sau cu capcane. In cazul insecticidelor de contact cele mai bune rezultate se obtin prin pulverizare, deoarece, substanta este direct aplicata pe zona prin care umbla gandacii si ramane cel mai bine pe zona tratata. Suplimentar, se poate face tratamentul si cu ULV-ul pentru un efect de soc mai puternic si efect de flush-out, care sa scoata gandacii din ascunzisuri si sa ii agite pentru a intra mai bine in contact cu insecticidul aplicat prin pulverizare. In cazul suprafetelor mai mari se poate aplica solutia de contact cu atomizorul in loc de pulverizator. 

In cazul gandacilor de canalizare se recomanda sa se gaseasca sursa de unde vin si sa se blocheze calea de acces in interior. Acestia nu isi fac cuibul decat in zone cu umiditate ridicate, cum ar fi canalizarea sau subsolul unui bloc, astfel in multe cazuri se poate interveni doar asupra unei zone, nu si a sursei. De exemplu, intr-o incapere in care este o gura de canalizare pot  sa apara in mod constant gandaci, iar prin simplul tratament de contact nu ii veti omora decat pe cei care ajung in pe spatiul tratat. Chiar daca se aplica un insecticid si in canalizare, nu vor disparea de tot deoarece ei sunt in circuit si din cauza umiditatii insecticidului nu are un efect de durata. Astfel, este recomandat sa se inchida canalizarea cu o sita mai fina prin care acestia sa nu poata trece.

Impotriva gandacilor se recomanda repetarea tratamentului la aproximativ 14-15 zile.

Pentru tratamentele de soc cu insecticide de contact in zonele in care se poate aplica un tratament cu miros si in zonele in care se spala spatiul destul de repede, nefiind foarte curat se recomanda: 


Se pot utiliza in apartamente, saloane de restaurant si bucatarii, depozite, subsoluri de bloc, hale de productie, brutarii etc.
Chiar daca se utilizeaza aceste insecticide in spatii mai sensibile, daca tratamentul se efectueaza seara, iar a doua a zi, dimineata, se aeriseste spatiul, mirosul dispare, deci se pot aplica tratamente cu aceste solutii si in scoli, gradinite, clinici, birouri, sau alte spatii mai sensibile.

In zonele in care este nevoie de un tratament de remanenta si fara miros, intr-un spatiu mai sensibil se recomanda urmatoarele produse: 


Sunt recomandate pentru scoli, gradinite, spatii de birouri, restaurante, spitale si clinici sau orice alte spatii mai curate, unde zonele pe care se aplica solutia nu sunt foarte poroase. 

De asemenea, pentru gandaci se recomanda si utilizarea gelurilor insecticide, care sunt momeli gata de utilizat (RB). Acestea au un efect foarte bun, se aplica usor si au o remanenta mare. Se pot utiliza individual, fara a se mai face un tratament cu un insecticid de contact, sau suplimentar tratamentului de pulverizare si cu ULV-ul.

Se pot utiliza doar gelurile insecticide la tratamentele de intretinere, unde gradul de infestare nu este foarte mare si nu este nevoie de un efect de soc puternic, cum ar fi magazine alimentare, cabinete stomatologice sau clinici medicale, apartamente, sedii de birouri, restaurante, brutarii  etc.

Avantajul gelurilor insecticide este ca nu trebuie eliberat spatiul in momenul aplicarii, astfel in cazul anumitor contracte, se pot face tratamentele de intretinere chiar si in timpul zilei cand in zona tratata se afla si alte persoane.

Se recomanda sa se utilizeze suplimentar tratamentului cu insecticidele de contact acolo unde gandacii sunt in zone ascunse, iar solutia pulverizata nu ajunge la ei. Astfel se va obtine si un tratament de soc si un tratament de remanenta.De exemplu, se pot pune picaturile de gel suplimentar tratamentului de contact intr-o bucatarie de restaurant prin dulapuri, prin spatele electrocasnicelor, prin zonele de depozitare a alimentelor, prin gaurile de la gresie sau faianta etc. 

Tot impotiva gandacilor se mai pot utiliza si capcane cu adeziv, care trebuie plasate prin zonele prin care umbla acestia, astfel incat in momentul in care ajung in aria de atractie a capcanei sa se prinda pe adezivul din componenta acesteia. Capcanele cu adeziv nu vor elimina si cuiburile, ci vor prinde doar gandacii adulti, care umbla prin spatiu, deci nu se poate efectua un tratament de combatere doar cu capcane adezive, ci sunt folosite mai mult pentru mentenanta sau urmarirea gradului de infestare.

Se pot utiliza la tratamentele de intretinere care trebuie facute in baza contractului, deoarece la fel ca si gelul insecticid se pot plasa in spatiul tratat cand sunt si alte persoane in spatiu. 

De asemenea, se mai recomanda utilizarea capcanelor cu adeziv acolo unde sursa de infestare nu este in zona tratata, iar gandacii vin “de la vecini”. Astfel prin plasarea capcanelor intre zona de unde vin si spatiul tratat se vor prinde gandacii inainte sa ajunga inauntru si sa se inmulteasca.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături