Comanda din: 19-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #5 | Insecticide - Tipuri si Formulari


Insecticidele sunt compusi chimici utilizati pentru combaterea insectelor. Acestea se diferenteaza intre ele in functie de substanta activa si de concentratia acesteia, de formulare si de metoda de aplicare.
In general insecticidele au un spectru larg de actiune, avand efect asupra mai multor insecte taratoare si zburatoare, dar in functie de substantele active si formulari, unele pot avea rezultate mai bune impotriva unui anume daunator sau cu un anumit tip de aplicare. Astfel, substanta de lucru se va alege intotdeauna in functie de daunatorul pe care doriti sa il combateti, zona unde veti efectua  tratamentul, precum si aparatura cu care veti aplicati produsul.
Legat de tipul formularii, insecticidul se poate alege in functie de zona in care se aplica, dar si de aparatura folosita pentru aplicare, astfel aveti mai jos variantele de formulari existente si recomandarile de aplicare in functie de spatiu.

Formularea EC (Emulsie concentrata)

Substanta activa este formulata intr-un mix de solventi petrolieri. Substanta activa se dizolva natural in solvent, fiind complet transparent, in amestec cu apa devine alb-laptos; dupa aplicare substanta activa este fie absorbita in suprafata, fie se evapora odata cu solventul.

Aceasta formulare are un efect de soc foarte puternic datorita solventului petrolier si a mirosului foarte puternic, dar remanenta produsului este destul de mica. In momentul tratamentului insectele sunt iritate si ies astfel din ascunzisuri, deci intra in contact mai repede cu insecticidul aplicat, efectul fiind mai rapid. Se recomanda pentru tratamentele in spatiile mai putin sensibile, in care se poate aerisi mai bine incinta dupa aplicare, iar mirosul nu va deranja. De asemenea aceasta formulare se recomanda sa se aplice in spatiile unde este mizerie, umiditate, caldura mare sau zona se poate spala destul de repede dupa aplicare, deoarece in aceste zone este nevoie de un tratament de soc, remanenta produselor fiind diminuata in aceste conditii. Se utilizeaza, de asemenea, in tratamentele de exterior datorita efectului puternic de soc, unde remanenta nu se poate lua in calcul.

Se recomanda sa se utilizeze in orice zona in care gradul de infestare este foarte mare si trebuie sa se vada efectele tratamentelor intr-un timp cat mai scurt, deci insecticidele sub forma de Emulsie Concentrata sunt printre cele mai utilizate produse folosite de prestatorii de servicii DDD.

Formularea sub forma de Emulsie Concentrata poate fi utilizata cu orice tip de aparatura, neavand restrictii.
Este obligatorie utilizarea echipamentelor de protectie in momentul aplicarii. 

Formularea EW (Emulsie in Dispersie Apoasa)

Substanta activa este formulata intr-un mix de solventi polimerizati, dar diluata in dispersie apoasa pentru o siguranta maxima. Dispersia apoasa (o combinatie de emulsificatori si surfactanti cu apa) are rolul de a evita dizolvarea emulsiei polimerice, pâna la amestecul sau cu apa, inaintea aplicarii. Efectul de soc este destul de puternic, mai mic, totusi, in comparatie cu emulsiile concentrate, insa cu o remanenta mai mare. 

Se utilizeaza mai mult pentru tratamentele de exterior datorita solventului pe baza de apa, care este mai prietenos cu mediul, dar si in interior in zone in care este nevoie de un efect de soc mai puternic si nu se poate aplica un insecticid cu un miros la fel de iritant ca si la emulsiile concentrate. 

Aceasta formulare se poate aplica cu pulverizatorul, cu atomizorul sau cu Generatorul ULV, nefiind recomandata pentru aplicarea prin termonebulizare.  Este obligatorie utilizarea echipamentelor de protectie in momentul aplicarii. 

 

Formularea SC (Suspensie Concentrata)

Substanta activa, se prezinta sub forma de cristale si este formulata intr-un mix de polimeri, diluat in dispersie apoasa ce asigura o suspensie continua si un amestec usor cu apa. Suspensia concentrata (o combinatie de emulsificatori si surfactanti cu apa) are rolul de a evita dizolvarea emulsiei polimerice, iar formularea de cristale a substantei active, precum si invelisul polimerizat al acestor cristale dau o remanenta prelungita si o eficacitate de lunga durata.

Aceasta formulare are remanenta mare si nu miroase, insa efectul de soc este destul de slab. Astfel insecticidele sub forma de Suspensie Concentrata se utilizeaza in spatii mai sensibile unde nu se poate aplica un insecticid cu miros puternic si unde este nevoie de un tratament de durata. Deoarece remanenta este direct legata de curatenia din spatiul tratat, insecticidele sub forma de Suspensie Concentrata trebuie aplicate in spatii curate, unde zona nu se spala imediat dupa tratament.

Se utlizeaza in spitale, clinici, scoli si gradinite, sedii de birouri, apartamente etc. Nu se recomanda utilizarea insecticidelor sub forma de suspensie concentrata pentru tratamentele de exterior, deoarece efectul de soc este destul de slab, iar remanenta oricum se pierde la umiditate, la temperaturi ridicate sau foarte scazute. 

Insecticidele sub forma de Suspensie Concentrata se pot utiliza doar cu pompa de joasa presiune, nefiind utilizabile cu atomizorul, generatorul ULV sau termonebulizatorul. 

Chiar daca nu au miros, este obligatorie utilizarea echipamentelor de protectie in momentul aplicarii. 

Formularea WG (Granule Disersabile in Apa  sau Granule Concentrate) 

Substanta activa, sub forma de cristale, este formulata intr-un mix de polimeri solizi. Substanta activa se combina cu agenti de udare si inerti care prin amestec cu apa, se dizolva pentru aplicare pe suport. Dupa aplicare substanta activa nu este imediat absorbita in suprafata, evaporandu-se mai greu.

Este o formulare asemnatoare cu Suspensia Concentrata ca si caracteristici si calitati, deci utilizarea celor doua formulari sunt similare. Nu miroase si nu lasa urme, are o remanenta mare (chiar mai mare decat SC-urile), dar efect de soc destul de slab. Insecticidele sub forma de Granule au in general o concentratie mare de substanta activa, dar nu au solveti in compozitie care sa actioneze impreuna cu substanta activa, deci se bazeaza exclusiv pe aceasta concentratie ridicata. 

Se recomanda mai mult pentru tratamentele de interior in spatii sensibile, unde nu se poate utiliza un insecticid cu miros, dar spre deosebire de Suspensiile Concentrate se poate utiliza si in spatii mai putin curate, cu rezultate bune datorita concentratiei mare de substanta activa. Nu se recomanda utlizarea lor pentru tratamentele de exterior, pe zonele deschise. Se poate utiliza pe o terasa sau un foisor acoperit unde nu este spalata solutia de ploaie sau umiditate. 

Se recomanda aplicarea cu pulverizatorul de joasa presiune sau cu atomizorul. Nu se poate utiliza cu ULV-ul sau cu termonebulizatorul.
Chiar daca nu au miros, este obligatorie utilizarea echipamentelor de protectie in momentul aplicarii.

Formularea WP (Pulbere umectabila in apa sau pulbere concentrata)

Substanta activa este formulata intr-un mix de absorbanti si inerti. Formulare veche, dar de incredere: substanta activa se amesteca cu agenti de udare si inerti care prin amestec cu apa, se dizolva si pot fi aplicati pe suport; dupa aplicare, substanta activa nu este absorbita in suprafata, si se evapora mai greu.

Este o formulare cu un miros usor neplacut, dar nederanjant, cu efect de soc direct legat de cantitatea de substanta activa, si o perioada de remanenta medie. Este sigura la aplicare, deci se recomanda de asemenea in tratamentele de interior, in spatii mai sensibile. Nu au in compozitie solventi care sa ajute la efectul substantei active, din acest motiv de cele mai multe ori au o concentratie mare de substanta activa. 

Aceasta formulare poate fi folosita in cazul unui tratament de soc, intr-un spatiu in care nu se poate aplica un insecticid cu miros, dar si in cazul unui tratament cu remanenta. Se poate utiliza in orice spatiu fara restrictie, chiar daca in spatiul tratat nu este curat.
Se recomanda in special pentru tratamentele de interior, si mai putin pentru cele de exterior. 

Insecticidele sub forma de Pulbere umectabila in apa se pot aplica prin pulverizare, cu atomizorul sau cu generatorul ULV, nefiind recomandate pentru aplicare prin termonebulizare. 

Este obligatorie utilizarea echipamentelor de protectie in momentul aplicarii. 

 

Formularea CS (insecticide microcapsulate)

Prin microcapsulare, substantele in stare solida, lichida sau gazoasa de mici dimensiuni sunt inconjurate complet de invelisuri individuale polimerice, astfel incat substantele incorporate sa fie eliberate intr-un anumit ritm si in anumite conditii.

Microcapsularea permite eliberarea controlata a substantelor active, asigurand o functionare prelungita, deoarece substantele active din microcapsule, in contact cu aerul se dezintegreaza si sunt raspandite uniform pe suprafata aplicata.

Sunt insecticidele cu cea mai mare remanenta, de pana la 6 luni, fara miros foarte puternic, cu o siguranta ridicata pentru prestator. Efectul de soc este stric legat de substantele active si cantitatile acestora din compozitia insecticidului. Poate fi varianta ideala pentru un tratament si de soc si cu remanenta foarte mare. Pentru o remanenta indelungata si un efect mai bun se recomanda sa fie utilizata in spatiile mai curate, unde nu urmeaza sa se spele si sa nu fie umiditate. 

Avantajele formularii cu microcapsule: agentii activi sunt eliberati treptat si uniform din microcapsule, prin urmare efectul produsului dureaza pana la 6 luni. Este o formula stabila, deoarece microcapsulele sunt distribuite uniform in intregul volum. Microcapsulele se lipesc de corpul insectei, care sunt duse apoi in cuib, distrugand intreaga populatie.

Se poate utiliza prin pulverizare, cu atomizorul, dar in acest caz remanenta produsului scade. Nu se pot aplica prin termonebulizare sau cu generatorul ULV. Este obligatorie utilizarea echipamentelor de protectie in momentul aplicarii. 

Formularea RB (Momeli gata pregatite)

Insecticide formualate intr-un amestec de substanta activa, cu atractanti alimentari si feromoni sexuali, ce actioneaza prin atragerea daunatorilor la consumul acestora. Substanta activa este cu precadere sistemica, de ingestie, nu de contact si se bazeaza foarte mult pe caracteristici biologice ale insectelor daunatoare (efect “domino”, securizare surse de hrana etc.).

Sunt insecticide care actioneaza in general asupra unui singur tip de daunator (gandaci, furnici, muste etc.) datorita atractantilor si feromonilor din compozitie, care difera de la un daunator la altul. Sunt insecticide care nu au niciun miros si nici nu sunt iritante, fiind posibila aplicarea lor chiar si cand spatiul nu este eliberat. Se pot aplica in orice zona, chiar si in cele pe care sunt prezente alimentele, cu conditia ca acestea sa nu intre in contact direct cu substanta. 

Remanenta acestei formulari este foarte mare, de pana la 3-4 luni in conditiile in care nu este sters de pe suprafata, dar efectul este intarziat, rezultate vizibile apar abia dupa 3-5 zile.  

Sunt insecticide ce se aplica doar in interior, prin zonele in care au cuibul insectele ce trebuie combatute sau in cele unde gradul de infestare este mai mare. Sunt solutia moderna a insecticidelor de contact, cu rezultate foarte bune in orice conditii.
Se aplica direct in forma in care sunt. 

NU necesita utilizarea echipamentelor de protectie, ci doar a unei perechi de manusi antichimice.


Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături