Comanda din: 24-09-2020

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

E DESCHIS Și LIVRĂM RAPID

Știm că este o perioadă în care apar schimbări de la o zi la alta.

De aceea dorim să te asigurăm că am luat toate măsurile necesare pentru a putea să

continuĂM preluarea, procesarea și livrarea comenzilor Pentru singuranța tuturor, te rugăm să iei în considerare plata online cu cardul și

să eviți, pe cât posibil, plata cash.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Termonebulizatoare | Ghidul Operatorului Pest Control #4


termonebulizatorul-ddd

Termonebulizatorul este un echipament utilizat in special la tratamentele de dezinsectie, dar si la cele de dezinfectie. Mai este cunoscut si ca fogger sau generator de ceata calda.

Cum functioneaza termonebulizatorul?

Principiul lui de functionare este simplist. Pulverizarea solutiei de lucru se face sub forma de particule foarte fine, printr-un efect termic. Fiind incalzite de aerul generat de motorul pe benzina si fiind foarte usoare, particulele "plutesc" in aer, ocupand intregul volum al incaperii unde este pulverizat (in cazul aplicarii in interior).

Termonebulizatorul formeaza cele mai mici particule de lucru, de ordinul micronilor. Efectul de soc al acestui tip de pulverizare este foarte mare, dar remanenta se pierde de tot.

Particula de solutie se obtine prin injectarea solutiei de lucru in capatul rezonatorului (componenta de baza a aparatului). In interiorul acestuia, prin arderea unui amestec de benzina si aer, se obtine o temperatura de pana la 1000℃. Prin injectarea amestecului de lucru in jetul de aer cald produs de aparat, particula de solutie este sparta si astfel se creeaza ceata calda. Particulele astfel obtinute sunt mai usoare decat aerul, deci plutesc si se ridica. 

Informatii tehnice despre termonebulizator

principiul-de-functionare-termonebulizatoare

Echipamentele de termonebulizare functioneaza cu benzina (fara amestec de ulei) dupa principii de aprindere de la bujie. Un amestec de benzina/aer este aprins in camera de combustie. Urmeaza extinderea pe tubulatura rezonatorului cu o frecventa cuprinsa intre 80 si 110 aprinderi pe secunda (in functie de tipul echipamentului). La capatul rezonatorului, amestecul de solutie ce se doreste a fi pulverizat este injectat o data la 4 - 5 msec in curentul de aer cu viteză mare ce provine de la camera de ardere. Solutia este dispersată în picături fine de aerosoli, distribuite într-o ceață densă, extensivă. Combustibilul și amestecul de ceață sunt transmise printr-o mică presiune pozitivă în rezervoare. Sistemul nu are, cu excepția diafragmelor, componente în mișcare. Prin urmare uzura este zero.

Energia electrica este necesara doar pentru pornirea masinariilor. Nu este necesara aprinderea electrica in timpul operarii. Capacitatea bateriilor este selectata sa se potriveasca consumului de energie a valvei magnetice a dispozitivului de oprire automata sau pentru pornirea electrica ON/OFF a solutiei de lucru pentru echipamentele dotate cu asa ceva.

Cand se foloseste termonebulizatorul?

Termonebulizatorul se foloseste cu precadere in tratamentele de exterior impotriva insectelor zburatoare. In interior se poate utiliza in spatii mai inalte sau cu volum mai mare, unde solutia nu poate fi aplicata in alt mod (silozuri de cereale, fabrici, depozite etc). In interior, dupa tratamentul de termonebulizare, incinta trebuie sa ramana inchisa pe o perioada de 5-6 ore, dupa care trebuie aerisit foarte bine. La exterior, particula pulverizata se ridica, nefiind necesar ca zona tratata sa fie eliberata o perioada lunga de timp. 

Nu se recomanda tratamentul prin termonebulizare impotriva insectelor taratoare. Particula creata se ridica in aer si nu va intra in contact cu daunatorii. Totusi, pentru un efect de soc mai puternic, acest tip de tratament se poate efectua suplimentar tratamentului prin pulverizare. In acest mod insectele sunt iritate si scoase din zonele in care stau ascunse.

Avantajul termonebulizarii este ca solutia de lucru poate ajunge la inaltimi foarte mari si patrunde foarte bine prin toate zonele. De exemplu, in urma pulverizararii la baza arborilor sau a tufelor, particulele se ridica pe sub frunze. Astfel strapung toate vegetatia oferind rezultate maxime, mult mai bune decat in cazul tratamentelor cu ceata rece. De asemenea, costul tratamentelor este redus considerabil, consumul de amestec de lucru fiind foarte mic.

Cu termonebulizatorul se vor aplica doar solutii sub forma de emulsie concentrata (EC). Amestecul de lucru se obtine prin amestecarea insecticidului cu apa sau cu un solvent petrolier. In cazul amestecului cu un solvent petrolier (glicol, kerosen, motorina, ulei de rapita etc.) particula creata este pulverizata sub forma unui “fum dens”, dispersia ei fiind vizibila.    In cazul amestecului cu apa, particula de solutie este mai mare si se ridica mai greu, iar dispersia ei nu este vizibila.

Instructiuni de utilizare a termonebulizatorului (generator de ceata calda)

 • EVO 35

  EVO 35

  Livrare în 1 zile

  6648.77 Lei

  Include TVA

  3 Comentarii
 • TF 35

  TF 35

  Livrare în 30 zile

  7618.38 Lei

  Include TVA

  5 Comentarii
 • TF 34

  TF 34

  Livrare în 24 de ore

  8264.79 Lei

  Include TVA

 • TF34 SP

  TF34 SP

  Livrare în 1 zile

  7295.18 Lei

  Include TVA

Informatii despre cum se face PORNIREA termonebulizatorului:

 1. Aparatul are nevoie de 4 baterii tip R24, care se pun in partea de jos a acestuia. Verificarea ca asezarea a fost facuta cum trebuie se realizeaza prin apasarea butonului de la finalul pompei. Dupa apasare se va auzi un ticait (descarcare electrica in interiorul tevii de evacuare a gazelor). Este recomandata utilizarea unor baterii superioare. Schimbarea lor se face foarte rar deoarece acestea se consuma doar la pornirea echipamentului.acumulatori-termonebulizatorul
 2. Se pune benzina in rezervorul termonebulizatorului (aproximativ 80%).rezervor-termonebulizator-palnie
 3. Robinetul de substanta va ramane inchis (pe OFF, pozitie perpendiculara pe rezervor).reglare-debit-rezervor
 4. Se deschide busonul de pe rezervor la maxim (butonul rosu).buson-rezervor-termonebulizatorul
 5. La prima pornire este necesara o pompare mai energica pentru ca aparatul sa se alimenteze cu benzina (de 20-30 ori). La urmatoarele porniri vor fi suficiente 2-4 pompari. Atentie!!! Daca aparatul nu produce un ticait la primele pompari, verificati daca bateriile au fost puse corect.pornire-termonebulizator
 6. Dupa pornire se mai pompeaza de 1-2 ori pana ce aparatul va merge constant (rotund).
 7. Se reduce debitul de benzina din butonul rosu de pe carburator cu 1/4 - 1/5 ture pana aparatul se echilibreaza.debit-robinet-termonebulizator
 8. Se porneste robinetul solutiei, iar in aproximativ 5 secunde incepe pulverizarea solutiei de lucru.

Informatii despre cum se face OPRIREA termonebulizatorului:

 1. Se va opri intai alimentarea cu solutie de lucru – se trece robinetul pe OFF prin rotirea perpendiculara pe rezervor.
 2. Dupa ce aparatul nu mai pulverizeaza solutie, se va intrerupe si alimentarea cu benzina apasand butonul rosu de pe carburator. Se va invarti apoi si acest buton in pozitia de OFF.

 ATENTIE!                                                                                                                        

 • Se recomanda atentie sporita! In cazul in care se opreste alimentarea cu benzina inainte de cea cu solutie, iar solutia de lucru este pe baza de produs petrolier, aceasta va lua foc pe teava. 
 • Aparatul nu se poate alimenta cu benzina sau cu solutie de lucru in timp ce functioneaza. Acesta trebuie mai intai oprit.
 • Pentru tratamente mai indelungate este obligatorie o pauza necesara racirii de 5 minute o data la 40 – 50 minute.

Termonebulizatoare autopurtate

Sunt aparate care se monteaza pe masina si se utilizeaza pentru suprafetele mai mari. De exemplu, pot fi folosite pentru tratamentele de dezinsectie in spatiile urbane.

 • TF 160 HD

  TF 160 HD

  Livrare în 40 zile

  52405.22 Lei

  Include TVA

 • TF 95 HD

  TF 95 HD

  Livrare în 40 zile

  28164.92 Lei

  Include TVA

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături