Comanda din: 19-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #15 | Deratizare Interior


Deratizarea este tratamentul de combatere si preventie a rozatoarelor, respectiv a soarecilor si a sobolanilor. In timpul sezonului rece, volumul tratamentelor de deratizare este mai mare, deoarece acestea nu mai surse de hrana in exterior si vor sa patrunda in interior. In timpul sezonului cald, numarul tratamentelor este mai scazut.

In cazul utilizarii raticidelor, rozatoarele nu mor imediat, ci dupa cateva zile, de aceea, in interior se recomanda folosirea capcanelor “cu captura imediata”, ce au rolul de a prinde soarecii sau sobolanii, astfel incat acestia sa ramana in locuri controlate.

Unele capcane, de exemplu cele adezive, au inclus in adeziv un atractant cu miros special, ce face ca daunatorul sa fie atras de ea, dar pentru rezultate mai bune se recomanda in unele cazuri sa se foloseasca suplimentar si un alt atractant pus pe capcana. 

Acestea se amplaseaza pe traseul soarecilor sau al sobolanilor, astfel incat, rozatoarele sa treaca pe langa si sa se duca la capcana cat mai repede. Capcanele trebuie montate pe langa pereti, pe sub mobilier sau prin zonele mai ferite, astfel incat sa nu fie vizibile. Soarecii si sobolanii, in traseul lor vor merge intotdeauna cu o parte a corpului lipita de un perete din motive de siguranta, astfel e recomandat si ca acestea sa fie montate pe la colturile peretilor sau prin zone mai inguste pe unde rozatoarele pot trece pentru ca se simt in siguranta. 

Numarul de capcane plasate intr-o incapere se stabileste in functie de gradul de infestare, de suprafata incaperii si de zonele prin care pot sa umble sau sa se ascunda soarecii sau sobolanii. 

Nu se recomanda niciodata sa se faca un tratament doar in interior, fiind necesara intotdeauna cautarea sursei si a zonei de unde au aparut rozatoarele. Altfel, daca tratamentul se face doar in interior, acesta tine sub control si vor fi constant in spatiul respectiv probleme cu rozatoarele. De exemplu, daca un soarece intra intr-un apartament sansele ca in subsolul blocului sa fie probleme sunt foarte mari, astfel trebuie intervenit si acolo. Sau, daca intr-un restaurant a intrat un sobolan trebuie verificat locul prin care a intrat, sigilata gaura respectiva si efectuat tratamentul si la exterior, astfel incat sa fie eliminati si sobolanii de la exterior, din zona respectiva, pentru a nu avea probleme, pe viitor.

Capcane cu adeziv, care sunt folii din carton sau tavite din plastic cu adeziv pe ele. Acestea au inclus in adeziv un atractant cu miros special care sa faca rozatoare sa vina la ele si sa se lipeasca pe suprafata lipicioasa. In functie de marimea capcanei si stratul de adeziv acestea pot fi pentru soareci sau pentru sobolani. O capcana de sobolani va putea prinde si un soarece, dar o capcana pentru soareci nu va putea captura si un sobolan deoarece stratul de adeziv este prea subtire si soblanul nu va ramane lipit pe capcana. 

Capcanele cu adeziv sunt de unica folosinta, iar dupa ce au prins un soarece sau un sobolan trebuie aruncate. 

Acestea sunt cele mai utilizate capcane de prestatorii DDD, deoarece montarea lor este foarte rapida, nu necesita armare si verificare constanta. Pretul redus al capcanelor cu adeziv permite plasarea unui numar mai mare de capcane intr-un spatiu, astfel rezultatele sunt mai rapide si mai sigure. 

Acestea nu trebuie plasate in zone cu praf sau umiditate ridicata deoarece in aceste conditii suprafata adeziva se va deteriora si capcana nu va mai fi eficienta. De asemenea nu se recomanda utilizarea capcanelor adezive in zone cu temperaturi foarte scazute deoarece se intareste adezivul, si in zone cu temperaturi foarte ridicate sau direct in razele soarelui deoarece adezivul se va inmuia, deci nu vor mai fi eficiente. Se recomanda utilizarea capcanelor adezive in statiile de carton sau din plastic ondulat, astfel vor fi protejate de factorii mentionati mai sus si vor rezista pe perioade mai lungi de timp. In plus prin utilizarea capcanelor in statiile de intoxicare din carton rezultatele sunt mai bine, existand sanse mult mai mici ca rozatoarele sa scape de pe ele. EX : In cazul plasarii unei capcane cu adeziv pentru sobolani fara a fi pusa in statia de intoxicare, daunatorul poate veni la momeala, se lipeste doar un o laba sau cu doua dupa care se zbate si scapa de pe capcana. In cazul utilizarii capcanei in combinatie cu statia de intoxicare, in momentul in care se agita sobolanul pe capcana se va prinde chiar mai bine pe adeziv, fiind blocat in cutia din carton si neavand unde sa fuga. 

Capcanele mecanice sunt capcanele care omoara pe loc soarecii si sobolanii, rupandu-le gatul in momentul dezarmarii. Se folosesc impreuna cu un atractant special pentru soareci si sobolani sau cu unele alimente cu miros mai puternic care sa atraga rozatoarele la capcana. 

Sunt mai sigure ca si capcanele adezive de pe care rozatoarele mai pot scapa, acestea omorand daunatorii pe loc, dar sunt si mai costisitoare, astfel utilizarea exclusiva a capcanelor mecanice in cazul unui contract nu este foarte rentabila. De asemenea acestea trebuie puse in zone ferite astfel incat sa nu fie dezarmate de alte animale sau alti factori. Daca o capcana este dezarmata intamplator sau chiar de un soarece sau sobolan care a trecut prin zona si nu s-a prins, aceasta nu va mai putea captura daunatorul, deci necesita verificare constanta si plasarea lor in zone mai ascunse. 

Se utilizeaza in general in cazurile in care sunt semnalate probleme intr-un spatiu si capcanele adezive nu fac fata, sau spatiul nu permite utilizarea de capcane adezive datorita umiditatii sau prafului. EX 1: Cand intra un sobolan intr-un apartament sau in bucataria unui restaurant si trebuie prins cat mai repede. EX 2 : In tavanul fals al unei case sau a unui magazin, unde este mizerie si praf. 

Spre deosebire de capcanele adezive, capcanele mecanice sunt reutilizabile, deci dupa capturarea daunatorilor trebuie doar spalate si dezinfectate foarte bine si se pot folosi din nou. 

O capcana mecanica de soareci va prinde doar soareci neavand puterea sa omoare si un sobolan, iar o capcana mecanica de sobolani va prinde doar sobolani deoarece soarecii sunt mult mai usor si nu au putere sa apese clapeta de declansare. 

Capcanele autoblocante sunt capcane in care soarecii sau sobolanii raman blocati, dar fara a-i omora. Sunt capcane mai sigure, fiind sanse foarte mici ca daunatorii sa scape din acestea, dar in acelasi timp sunt si mai costisitoare, deci se folosesc cu precadere in cazul contractelor cu tratamente repetate unde se pot amortiza in timp. Acestea se pot folosi pe perioade mai lungi de timp, fiind nevoie doar de eliberarea capturii din interiorul lor. 

Ca si celelalte tipuri de capcane si acestea se impart pe categorii, pentru soareci sau pentru sobolani. Cele pentru soareci pot captura mai multi daunatori o data fara a fi nevoie sa fie controlate sau rearmate, iar cele de sobolani necesita armare dupa fiecare captura. 

Recomandam utilizarea capcanelor autoblocante pentru soareci in spatiile unde gradul de infestare este destul de mare, fiind foarte eficiente si rentabile datorita capturii multiple (se pot prinde chiar si 10 soareci intr-o capcana). Acestea, de asemenea se pot reutiliza, nefiind de unica folosinta. Capcanele autoblocante de soareci se pot folosi in combinatie cu o placa adeziva care se plaseaza in interiorul ei pentru aruncarea mult mai usoara a capturii. 

Se utilizeaza impreuna cu un atractant special pentru soareci si sobolani sau cu alimente cu miros mai puternic care sa atraga daunatorii la capcana. 

Atractantii pentru soareci si sobolani sunt utilizati impreuna cu toate tipurile de capcane, plasandu-se o cantitate mica pe fiecare capcana astfel incat rozatoarele sa fie atrase si capturate in acestea. In unele cazuri, in functie de zona in care se plaseaza capcanele se poate ca soarecii si sobolanii sa nu fie atrasi de mirosul capcanei adezive, sau de mirosul mancarii puse pe capcane, deoarece au alte surse de hrana, astfel atractantii profesionali maresc sansele de captura. 

Folosirea atractantilor profesionali nu asigura 100 % atragerea rozatoarelor catre capcana, dar sansele de captura sunt mult mai mari in acest caz. 

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături