Comanda din: 19-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #14 | Deratizare Exterior


Tratamentul de deratizare se poate imparti pe doua categorii, respectiv pe tratamentul efectuat la exterior si tratamentul efectuat la interior. In cazul utilizarii de raticide (otrava) soarecii sau sobolanii vor muri dupa 3-8 zile, in functie de cantitatea ingerata si de substanta activa a raticidului. Astfel in interior, in domeniu alimentar sau in orice alt spatiu mai sensibil nu se recomanda sa se foloseasca otrava, deoarece rozatoarele pot muri in locuri ascunse, iar lesurile acestora intra in putrefactie si incep sa miroasa (EX: In tavanul fals, in spatele mobilierului, pe sub rafturile de marfa, etc). Astfel tratamentul efectuat in exterior difera de tratamentul efectuat in interior. 

Pe exterior se vor plasa statii de intoxicare cu raticide in ele, de jur-imprejurul spatiului care se doreste a fi tratat, astfel incat sa se formeze o “bariera” care sa tina rozatoarele la distanta. Pe timpul sezonului rece, dar si in timpul sezonului cald in functie de zona spatiului tratat, soarecii si sobolanii cauta sa intre in interior pentru a gasi mancare, dar daca ei vor gasi momeala raticida la exterior, in statiile de intoxicare, atunci vor consuma din aceasta si se vor retrage inapoi in cuibul lor. In felul acesta, daca bariera este bine facuta la exterior cam 90-95 % din daunatori vor ramane pe exterior, deci tratamentul din interior va fi mult mai usor si putin costisitor. 

Statiile de intoxicare sunt cutii din plastic care au scopul de a impiedica animalele nevizate sa manance din otrava, dar sa o si protejeze de conditiile meteo nefavorabile (ploaie, ninsoare, razele soarelui, etc). Acestea sunt fabricate dintr-un plastic rezistent si se inchid cu o cheita speciala, astfel incat sa aiba acces la otrava doar persoanele avizate. In plus, prin folosirea raticidelor in statii de intoxciare aveti un control mult mai bun asupra cantitatii de otrava consumata, astfel va puteti da seama de gradul de infestare pe diferite zone. Ca exemplu, daca dintr-o statie de intoxicare s-a consumat tot raticidul inseamana ca prin zona respectiva se afla cuibul, si acolo trebuie suplimentat cantitatea de raticide, si in unele cazuri si numarul statiilor de intoxicare. Zonele in care nu se consuma raticidele din statiile de intoxicare nu sunt zone de pericol, ceea ce inseamna ca nu umbla rozatoarele pe acolo. Chiar si asa nu trebuie mutate din zonele respective statiile de intoxicare deoarece se “intrerupe bariera”, ci doar se poate reduce cantitatea de otrava plasata in acestea. 

Statiile de intoxicare se plaseaza la distante de aproximativ 10-15 metri intre ele in cazul sobolanilor si cam la 5-10 metri intre ele in cazul sorecilor, in functie de gradul de infestare. Pe langa formarea barierei, statiile de intoxicare se mai pun in dreptul zonelor prin care pot intra rozatoarele in interior, prin zonele prin care au sau isi pot face cuibul, sau in orice loc in care exista probabilitatea sa aiba traseul rozatoarele (EX : pe langa usile sau rampelor de acces la un supermarket, in dreptul unor scurgeri sau aerisiri care comunica cu interiorul, prin zonele in care se observa galerii in pamant, in zona unde se depoziteaza gunoiul etc). 

In functie de tipul rozatoarelor care se combat se pot aleg si statiile de intoxicare. 

Ca si alternativa la statiile de intoxicare din plastic, cu un cost mai redus puteti opta si pentru statii din plastic ondulat sau carton plastificat, care sunt rezistente la umiditate, dar nu protejeaza raticidul si de alte animale, nefiind dintr-un plastic dur.

De asemenea, in unele cazuri se pot folosi si statii de intoxicare din carton, dar acestea nu sunt recomandate pentru tratamentele de exterior deoarece nu sunt rezistente la umiditate si nici nu protejeaza raticidul de alte animale. Se folosesc cu precadere in interior, in spatiile aerisite, mai mari, unde nu exista riscul ca soarecii sau sobolanii sa moara in zone ascunse si sa miroasa dupa asta. Ca exemplu se pot utiliza intr-un subsol de bloc, intr-un depozit non-alimentar, hala industriala, sau chiar si pe exterior dar in zone acoperite si fara animale. Prin utilizarea statiilor din carton in astfel de spatii aveti un control mai bun asupra raticidelor plasate, dar sunt si ferite praf sau mizerie. Acest tip de statie de intoxicare se mai poate utiliza si impreuna cu capcane adezive pentru tratamentele de interior.

Raticidele sau Rodenticidele : sunt o categorie de produse chimice pentru combaterea rozatoarelor (soareci si sobolani). Acestea sunt si pentru soareci si sobolani, actionand asupra tuturor speciilor, nefiind impartite pe categorii in functie de daunator sau specie. 

Raticidele actioneaza prin ingerare, astfel se plaseaza in zonele prin care umbla rozatoarele pentru a manca din ele si pentru a le omora. Raticidele au la baza substante active anticoagulante care actionează prin blocarea mecanismelor de coagulare a sangelui din corpul animalului, provocandu-i acestuia o hemoragie generalizata, astfel incat animalul moare in intervalul de 2 - 8 zile de la ingerarea dozei letale. Timpul de actiune al raticidelor varianza in functie de cantitatea de otrava consumata si de substanta activa. 

Raticidele se prezinta sub diferite forme, respectiv grausor, peleti, pasta, cerat sau cuburi parafinate, de diferite dimensiuni in functie de producator. Acestea sunt produse prin amestecarea substantei active (otrava) cu diferiti atractanti alimentari sau chimici, care sa faca rozatoarele sa le consume. Majoritatea produselor din Romania au la baza 4-5 substante active, toate foarte eficiente si cu efect letal asupra rozatoarelor, deci diferenta dintre produse este data de amesteul de atractantii din raticide, care fac produsul sa fie consumat de soareci sau sobolani. In unele cazuri, in zonele in care sunt prezente alte alimente cu atractivitate mare, cu care sunt obisnuiti sobolanii, se poate sa fie nevoie sa se mai foloseasca si alti atractanti alimentari sau chimici suplimentar pentru a atrage rozatoarele sa consume din otrava. Substantele active de baza, care se gasesc in Raticidele avizate in Romania sunt urmatoarele: Coumatetralyl, Brodifacoum, Bromodiolone, Difenacoum.

Timpul de actionare al raticidelor este mai mare (nu pe loc), deoarece sobolanii sunt destul de inteligenti si precauti, si nu mananca din prima o cantitate foarte mare dintr-un aliment nou, ci o “gusta” si daca dupa o perioada de timp nu patesc nimic revin si mananca mai mult. In plus acestia comunica intre ei, deci daca efectul ar fi imediat ar exista riscul ca rozatoarele sa nu consume cantiatea necesara pentru a le omora sau nu vor manca toti cei din colonie. 

In fiecare statie de intoxicare se plaseaza aproximativ 20-40 grame de raticid impotriva soarecilor si cam 60-150 grame de raticid impotriva sobolanilor. Prima data este recomandat sa se verifice statiile de intoxicare si consumul cam la 15-20 zile, iar in functie de aceasta se poate repeta tratamentul la 1, 3 sau 6 luni, cand se completeaza sau se inlocuieste raticidul. In functie de cantitatea de raticid consumat din statia de intoxicare va dati seama de gradul de infestare din zona respectiva, astfel in unele statii se poate pune chiar o cantitate mai mare de 150 grame sau in altele mai mica. Daca dintr-o zona nu mananca deloc rozatoarele dintr-o statie de intoxicare, aceasta se mai poate muta, dar nu se recomanda scoaterea statiilor de intoxicare total din acea zona. Pe acelasi principiu, in zonele in care consumul de raticide este mai mare puteti suplimenta si numarul statiilor de intoxicare cu raticid. 

Pentru rezultate mai bune, este recomandat ca in fiecare statie de intoxicare sa fie plasate 2 raticide cu formulari diferite (pasta + peleti, pasta + blocuri cerate, blocuri cerat + peleti, etc), astfel sansele ca rozatoarele sa prefere unul din ele sunt mai mari, deci efectul tratamentului este mai rapid. 

Toate Raticidele au in compozitia lor substante chimice care dau un gust amar momelii altor animale decat cele vizate (soareci si sobolani), astfel incat sa previna consumul accidental de catre om sau animalele de companie. Totusi trebuie evitata plasarea raticidelor prin zone in care sunt alte vietuitoare deoarece se poate ca un animal mai flamand sa inghita direct momelile fara sa le mestece sau sa tina cont de gustul amar, astfel pot fi afectate si animalele nevizate.

Este obligatoriu ca in timpul manipularii raticidelor sa purtati manusi de protectie, altfel sobolanii sau soarecii pot sa simta mirosul grasimii de pe maini si nu vor mai manca din raticide.

Formulari raticide 

Raticide sub forma de pasta, care sunt ambalate in plicuri de 10-15 grame pentru o utilizare si dozare mai usoara. Raticidul nu se va scoate din plicul de hartie, soarecii si sobolanii consumand otrava din el. Este formularea ce mai utilizata de pretatorii DDD, avand un raport calitate / pret foarte bun.

Blocuri cerate, folosite cu precadere in zone cu umiditate mai mare, in zonele cu mizerie, si prin locuri in care se mai arunca raticidul fara a fi plasat in statii de intoxicare (EX : in canalizare, printre lemnele depozitate in exterior, in spatii mai inguste, etc).

Raticide sub forma de peleti, care sunt formulate in bucati mai mici, ideale pentru a fi bagate in galeriile soarecilor sau a sobolanilor, sau in zone mai inguste in care nu se pot plasa raticidele sub forma de pasta sau blocuri cerate. Pretul raticidelor formulate sub forma de peleti este in general mai mic decat cel a produselor sub forma de pasta sau blocuri cerate, iar rezultatele lor sunt aceleasi, deci pot fi solutia pentru un tratament de calitate cu costuri reduse. Dezavantalui formularii sub forma de peleti este ca nu se pot plasa pe tijele statiilor de intoxicare precum pasta sau cuburile cerate, deci momeala poate fi scoasa destul de usor din statii. 

Raticidele sub forma de grausor sunt obtinute prin amestecarea graului cu substantele active, deci atractivitatea lor nu este la fel de mare ca si in cazul celorlalte formulari care au in compozitie un amestec de mai multi atractanti. Nu sunt rezistente la umiditate, sunt greu de dozat si nu se pot fixa in statiile de intoxicare, deci nu recomandam aceasta categorie de raticide datorita rezultatelor mai slabe. Este cea mai ieftina formulare a raticidelor dar in acelsi timp nu e foarte eficienta, deci recomandam ca si alternativa raticidele sub forma de peleti avand un efect mult mai bun si de asemenea un pret scazut.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături