Comanda din: 19-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #13 | Dezinsectie Muste


Mustele sunt insecte zburatoare ce apar in perioada sezonului cald, atat in interior cat si la exterior. Acestea creeaza disconfort oamenilor, dar si animalelor. Fiind foarte raspandite in tara noastra, sunt principalii daunatori impotriva carora se efectueaza tratamente de dezinsectie de catre prestatorii de DDD. 

Mustele se inmultesc foarte repede, prin depunerea oualelor care, ulterior, se transforma in larve, in zonele cu gunoi, compost, alimente in putrefactie, cu dejectii de animale etc. Astfel, pentru prevenirea lor este recomandat ca gunoiul sau toate sursele in care isi pot depune ouale sa fie izolate si igienizate. 

Musca creeaza disconfort oamenilor prin faptul ca se aseaza şi se deplaseaza pe diverse parti ale corpului, zburand haotic prin camera. Prin depunerea oualelor şi din cauza etapei de hranire a larvelor, pot contamina mancarea. De asemenea, pot reprezenta vectori de transmitere a bolilor, astfel, pe langa faptul ca sunt deranjante, devin periculoase in momentul in care se aseaza pe alimente. 

De aceea, de la primele aparitii ale mustelor si dupa aceasta pe toata perioada sezonului cald se recomanda sa se faca tratamente de dezinsectie, cu repetari la aproximativ 3 - 4 saptamani, sau mai des, in functie de caz.  

Impotriva mustelor se pot efectua tratamente cu insecticide de contact sau cu atractant, se pot monta electroinsecticide sau se pot utiliza capcane cu atractant. Tratamentul aplicat este similar cu cel impotriva tantarilor (deoarece au un comportament asemanator), astfel, de multe ori, pentru acesti doi daunatori tratamentele se fac la pachet. 

Tratamentul cu insecticide de contact se efectueaza cu precadere la exterior, pe zone neacoperite, avand doar un efect de soc, avand ca scop eliminarea unui procent cat mai mare de muste din zonele tratate.

Solutiile se pot aplica cu orice tip de aparatura, dar pentru un efect mai bun este recomandat sa se aplice cu atomizorul sau termonebulizatorul, deoarece, distanta de pulverizare este mai mare in felul acesta si solutia patrunde mai bine prin toata vegetatia, avand astfel un randament mai bun.

Insecticidele se aplica pe toata vegetatia, pe peretii din jurul spatiului tratat si pe toate obiectele pe care mustele se pot aseza.

In zonele acoperite se pot utiliza insecticide cu atractant, ce se aplica in concentratii mai mari, zonal, din loc in loc. Acestea au rolul de a atrage mustele, astfel, rezultatele sunt mult mai bune si mai rapide, nefiind nevoie ca musca sa se aseze intamplator pe zona pe care s-a dat cu insecticid, pentru a fi combatuta.

In interior se recomanda utilizarea insecticidelor cu atractant, deoarece au o remanenta mai mare si un efect mult mai rapid decat insecticidele de contact. Mustele zboara haotic, si se aseaza pe alimente sau pe zone cat mai apropiate de hrana lor, astfel, daca se aplica un insecticid de contact pe perete, poate sa treaca destul de mult timp pana sa se aseze pe zona respectiva pentru a lua contact cu insecticidul.

Din acest motiv insecticidele cu atractant au un randament mult mai bun, mustele ducandu-se spre zona pe care s-a aplicat solutia in momentul in care zboara prin spatiul respectiv. Nu se aplica insecticidele in partea de jos a incintei sau pe podea, deoarece mustele nu stau in zona respectiva, preferand sa zboare mai la inaltime, de la 1 - 1.5 metri in sus.

 

Suplimentar, in interior, se poate face un tratament prin nebulizare sau termonebulizare, creeandu-se ceata in tot volumul incaperii pentru a elimina toate mustele care sunt in incinta, in momentul respectiv. Acest tratament este unul doar de soc, mustele ce vor intra dupa, vor fi eliminate de insecticidul cu atractant aplicat ulterior. Acesta reprezinta tratamentul de remanenta. 

Si in cazul mustelor, ca in cazul oricarui daunator, trebuie eliminata si sursa. Astfel, este indicat sa se identifice locul de unde apar mustele si sa se ia masuri specifice pentru a nu mai permite dezvoltarea acestora. In aceste zone se pot folosi si larvicide care stopeaza dezvoltarea larvelor, astfel, se reduce considerabil gradul de infestare. De asemenea, daca acestea sunt prezente in interior, se recomanda sa se efectueze tratamente si la exterior, pentru a combate si mustele care ar putea sa intre in spatiul respectiv, dupa aplicarea acestora. 

Mustele sunt insecte zburatoare care pot parcurge distante destul de mari pentru a gasi hrana, de aceea, nu se poate discuta de un tratament de combatere cu efect de 100%. Pentru un tratament cat mai eficient si cu un efect de durata trebuie luate cateva masuri de protectie: la geamuri trebuie puse plase impotriva insectelor, usile sa nu stea deschise, toate alimentele alterate aruncate, gunoiul sa fie dus constant si pus intr-o zona izolata etc. 

De asemenea, pentru tinerea sub control a acestora, atat in interior, cat si la exterior, se pot folosi electroinsecticide. Ca si in cazul tantarilor, se vor folosi aparatele cu placi adezive in interior si cu grila electrica la exterior, in zonele acoperite. Principiul de utilizare este acelasi ca si in cazul tratamentelor impotriva tantarilor, punandu-se electroinsecticidele cat mai aproape de zonele prin care pot intra muste in interior, sau cat mai aproape de zona prin care zboara. 

Pentru exterior, in zone acoperite, dar nu numai, se pot folosi si capcane cu atractant. Acestea sunt cutii din plastic sau benzi adezive cu un miros special care atrag mustele pentru a le captura. Nu se recomanda utilizarea lor si in interior deoarece atractantul are un miros destul de puternic si neplacut. Acestea se pot folosi in jurul unei terase sau a unui foisor, intr-un grajd sau in locurile unde stau animalele, prin vegetatie, intr-un depozit, sau in orice alte zone in care mirosul atractantului si aspectul capcanei nu deranjeaza. Capcanele sunt utilizate pentru tinerea sub control a mustelor, dar si pentru a le impiedica sa ajunga intr-o anumita zona, unde nu sunt dorite. 

Produse recomandate pentru tratamentele impotriva mustelor: 

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături