Comanda din: 20-11-2019

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Ghidul Operatorului Pest Control #1 | Dezinsectia


Dezinsectia este tratamentul de combatere si preventie a insectelor ce provoaca disconfort precum si a celor daunatoare sanatatii omului sau animalelor, respectiv gandaci, purici, capuse, tantari, muste, plosnite, furnici etc. Dezinsectia este cel mai frecvent tratament al unei firme de DDD. Volumul tratamentelor este mai mare in timpul sezonului cald, cand apar si se dezvolta majoritatea insectelor taratoare sau zburatoare. Insa in timpul sezonului rece volumul este mai scazut deoarece o buna parte din daunatori, in special cei de exterior, nu sunt prezenti in aceasta perioada din cauza temperaturilor scazute.

Tratamentul de combatere a insectelor daunatoare sau periculoase omului consta in aplicarea insecticidelor cu diverse aparate, a capcanelor, prin tratamente termice sau prin orice alte proceduri. Intotdeauna in tratamentul de dezinsectie se va cauta distrugerea totala a insectelor din spatiul tratat, dar si gasirea si eliminarea sursei, astfel incat acestea sa nu mai reapara. Tratamentele de dezinsectie nu sunt doar de combatere, ci si de preventie, deci acestea trebuie facute in unele cazuri, chiar daca nu sunt probleme.

Dezinsectia este tratamentul cel mai des efectuat de firmele prestatoare de servicii DDD, deci este tratamentul de baza al unei astfel de companii. Dezinsectia se poate imparti in mai multe categorii, in functie de tipul tratamentelor (chimice sau ecologice), in functie de zona in care se aplica (interior sau exterior) sau in functie de daunatori (gandaci, plosnite, paianjeni, capuse, plosnite, tantari, muste etc). 

Tratamentele chimice se fac prin aplicarea insecticidelor (biocidelor) prin zonele in care se afla insectele, astfel incat acestea sa fie afectate in momentul in care intra in contact direct cu solutia. NU este nevoie sa se dea cu solutia insecticida direct pe daunatori, ci se aplica pe suprafetele traversate de acestia, intrand astfel in contact cu insecticidul.

Remanenta este perioada de timp in care solutia ramane activa si are efect odata ce a fost aplicata pe o suprafata. Este influentata de umiditate, caldura, temperatura si chiar de zona pe care este aplicata solutia. De exemplu, daca se foloseste o solutie cu remanenta de 30 zile intr-o bucatarie de restaurant, in care dupa 2 zile se face o curatenie generala si se spala toate zonele pe care a fost aplicat insecticidul efectul acestuia poate sa dispara in totalitate. 

De asemenea, daca solutia este aplicata pe o zona cu un strat gros de praf, insecticidul se va impregna in stratul de praf, deci efectul acestuia nu va mai fi cel garantat de producator, existand si posibilitatea ca solutia sa nu aiba niciun rezultat. Astfel, tratamentul de dezinsectie este influentat direct de curatenia din spatiul tratat, deci pentru cele mai bune rezultate inainte de aplicarea insecticidelor este recomandat sa se faca si curatenie in zona respectiva. 

Tratamentele ecologice sunt tratamentele efectuate cu capcane adezive, capcane pe baza de feromoni, capcane de captura sau alte tipuri de capcane care nu contin substante chimice in componenta. 

Acestea se fac in general in spatiile mai sensibile unde nu se pot aplica insecticide, cum ar fi o zona de depozitare fructe si legume, un salon de spital in care nu se elibereaza niciodata spatiul, sau o zona certificata ecologic. Cu ajutorul capcanelor se fac tratamente de intretinere sau de monitorizare, fiind mai greu sa se elimine cu acestea toti daunatorii dintr-un spatiu cu un grad mare de infestare. Capcanele captureaza doar insectele adulte.

Se pot utiliza si in combinatie cu tratamentele chimice, pentru evaluarea rezultatelor sau pentru tinerea sub control a unei infestari constante. 

In functie de daunatorul vizat tratamentele difera prin metoda de aplicare, solutiile folosite, perioada de repetare a tratamentului si locul pe care se aplica insecticidele sau capcanele. Acestea sunt direct influentate de stilul de viata si comportamentul insectelor vizate, deci prestatorul de servicii trebuie sa stie inainte de toate cat mai multe informatii legate de daunatorul pe care vrea sa il combata. Insecticidele aplicate sunt insecticide de contact, astfel acestea trebuie folosite doar in zona in care umbla sau au cuibul insectele ce se doresc a fi combatute.

De exemplu, in cazul gandacilor, insecticidele se vor aplica pe la colturile incaperilor de jur imprejurul spatiului, pe la tocul usilor si a geamurilor, in spatele mobilierului, sub mobilier, in zona gunoiului, in spatele electrocasnicelor si in orice zone intunecoase sau mai ascunse pe unde pot umbla gandacii. Nu este nevoie ca insecticidul sa se aplice si in mijlocul incaperii pe podea sau pe tavan deoarece gandacii nu umbla prin zonele respective. 

In cazul puricilor se va aplica solutia pe toata suprafata podelei, pe pereti pana la aproximativ 1 metru inaltime si pe toate materialele textile din incapere, acestea fiind locurile in care puricii se gasesc cel mai frecvent.

De asemenea, in functie de zona in care se face tratamentul trebuie sa se aleaga si solutiile utilizate, aparatura de aplicare si modul de aplicare. In general, in acest caz dezinsectia se poate imparti in tratamente de exterior sau de interior. Pe exterior se vor utiliza aparate cu putere sau presiune mai mare, care pot acoperi o zona mai mare intr-un timp mai scurt, iar in interior se vor utiliza aparate cu presiune mai mica, a caror pulverizare este mai precisa si nu deterioreaza alte obiecte din incapere.

In exterior se recomanda sa se utilizeze cu precadere insecticide de soc (EC) pentru un efect mai rapid, iar in interior insecticide de remanenta (SC,WG)

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 300 și 600 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 600 și 1000 RON
  Cod: PCE3
 • Pentru cumpărături între 1000 și 1500 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE7
 • Pentru cumpărături între 2500 și 3500 RON
  Cod: PCE10
 • Pentru cumpărături între 3500 și 5000 RON
  Cod: PCE12
 • Pentru cumpărături peste 5000 RON
  Cod: PCE15


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături