Comanda din: 17-08-2018

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Gargarite


Gargarita cerealeAspectul gargaritei de cereale: 5, 1 mm lungime; culoare maro spre negru; corpul se prelungeşte în partea din faţă cu o protuberantă asemănătoare unei trompe; la capătul acestei trompe se află aparatul bucal cu maxilele; antenele sunt îndoite şi încep la baza trompei; insectele aparţin, din cauza corpului prelungit cu o trompă, familiei gărgăriţelor (Curculionidae); capul şi platoşa gâtului sunt acoperite de puncte aflate în rizurile de pe învelişul corpului; aripile acoperă întreaga parte posterioară a corpului şi sunt unite între ele; ele sunt străbătute de linii lungi, punctate; gărgăriţele grâului nu pot zbura; larvele ajung la aproximativ 2, 3 mm lungime şi au culoarea albă; capsula capului este maro; ele nu au picioare şi au o constituţie fusiformă, curbată la mijloc; suprafaţa corpului larvelor pare ridată.

Produse recomandate pentru combaterea daunatorilor silozurilor de cereale:

Biologia gargaritei de cereale: Femela roade o gaură în coaja unei seminţe de cereale, în vederea depunerii ouălor. In această gaură ea depune un ou, iar apoi o închide la loc, astupând-o cu secreţii. Fiecare femelă depune între 200 şi 300 de ouă. Evoluţia de la stadiul de ou la cel de pupă are loc în întregime în sămânţa de grâu, care va fi mâncată în totalitate. La o temperatură de 27 ° C, evoluţia de la stadiul de ou la cel de adult durează între 29 şi 34 de zile. Umiditatea grâului trebuie să fie de cel puţin 9 %, altfel nu mai poate avea loc reproducerea. În încăperi încălzite, pot lua naştere 3-4 generaţii pe an. Speranţa de viaţă a gărgăriţelor grâului este de aproximativ 2 ani.

Tipuri de gargarite cereale

Răspândirea gargaritei de cereale: Au apărut în Europa în perioada dinainte de Hristos, fiind aduse din Mesopotamia. Astăzi gărgăriţa grâului este un dăunător al recoltelor răspândit în toată Europa. Specia poate fi găsită în depozite, în grăunţele de secară, grâu, ovăz, orz, orez, ghinde, hrişcă, făinoase, tărâţe şi uruială.

Gargaritele de cereale: Tipic dăunător de provizii. Gărgăriţele şi larvele lor produc pagube produselor depozitate, hrănindu-se cu ele. Larvele golesc grăunţele dinăuntru spre înafară, spre deosebire de gărgăriţele adulte care atacă grăunţele din exterior. Alimentele infestate sunt contaminate cu produse ale năpârlirii şi excremente, şi trebuie înlăturate. Este posibilă o invazie secundară prin ciuperca de mucegai şi acarienii de fructe.

Prevenirea infestarii cu gargaritele cerealelor: cămările şi dulapurile cu provizii precum şi depozitele trebuie verificate în vederea unei posibile invazii. Alimentele, care aparent nu au fost contaminate, trebuie preventiv congelate mai multe zile la temperatura de -18° C sau încălzite pentru o jumătate de oră la 60° C. Alimentele să fie păstrate în recipiente bine închise.

Combaterea gargaritelor de cereale: Alimentele infestate să fie îndepărtate şi încăperile de depozitare să fie curăţate. Crăpăturile şi găurile să fie bine aspirate, iar după curăţarea lor se recomandă uscarea cu feonul cu aer cald. Este posibilă combaterea directă a invaziei cu ajutorul insecticidelor de contact. Cotloanele inaccesibile ar trebui acoperite cu borax sau spuma poliuretanica.

Denumirea gargaritei de cereale: sitophilis granaris, oryzaephilus surinamensis, plodia interpunctella, rhizoperta dominica, tribolium castaneum, sitotroga cerealella, callosobruchus chinensis, drosophilia melanogaster.

8 Intrebari si Raspunsuri

 • Aldea Gabriela
  19/02/2016 at 9:45 am

  daca gargaritele au coborat prin perete din pod in casa ce pot sa fac?

  • PestControl Expert
   22/02/2016 at 2:24 pm

   Pentru combaterea gargaritelor, puteti aplica prin pulverizare un insecticid cum ar fi K-Obiol (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html) sau K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html). Daca gargaritele se afla in podul casei, se poate ca in acel spatiu sa existe si o sursa de hrana pentru ele. Va trebui sa eliminati si sursele de hrana din pod.

 • Lupu Nicolae
  27/08/2016 at 8:53 am

  Buna ziua,
  Am 700 kg de grau infestat cu gărgărițe. Acesta îl folosesc cahrana la păsările de curte. Acesta este hrana pana la viitoarea recolta( peste 6-8 luni). Ce pot sa fac sa îl mențin și sa îl folosesc pana la recolta viitoare.
  Cu stima Nicolae Lupu din Albă Iulia

  • PestControl Expert
   31/08/2016 at 6:37 pm

   Pentru a proteja cerealele pentru perioada mentionata, se poate aplica direct un insecticid cum este K-obiol (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-obiol-ec-25.html), 100 ml diluati in 10l de apa. Pentru greutatea mentionata sunt necesari aproximativ 0,7 litri insecticid.

 • George
  17/09/2017 at 6:14 pm

  Buna ziua ! Am graul infestat cu gargarite !! Il am fepozitat in saci ! 600kg !! Cum pot scapa de ele ? Va rog un rasp !! Multumesc !! George !!

  • PestControl Expert
   24/09/2017 at 2:39 pm

   Pentru a combate daunatorii de depozit ce au infestat graul este indicat sa utilizati un insecticid special cum ar fi K-obiol ( http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html ) 10 ml diluati in 1 l de apa, oferind protectie pentru o perioada de pana la 10 luni. Pentru o eficienta maxima, solutia se aplica direct pe graul depozitat. Cerealele pot fi consumate dupa o perioada de 24-48 de ore de la tratament. De asemenea, se poate utiliza si produsul Reldan ( http://www.pestcontrol-expert.ro/reldan-22-ec.html ) 22 ml se dizolva in 1.5 litri de apa si se pulverizeaza pe cereale. Este necesara o perioada de pauza de 90 de zile.

 • Claudia
  23/04/2018 at 12:31 pm

  Buna ziua! Noi nu avem grau sau cereale si totuși avem aceste gargarite in casa. Le strang mereu dar apar din senin. Daca nu zboara cum apar asa repede si de unde?! Ma dispera cand le vad, mai ales ca am o manie a curatenie. Va rog mult ajutati-ma cu un sfat! Multumesc!

  • PestControl Expert
   11/05/2018 at 1:52 pm

   Mai exact, ce gargarite sunt prezente? Daca aveti posibilitatea, va rugam sa postati cateva imagini cu acestea pe forumul nostru :http://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/gargarita/ pentru a observa mai exact.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google+

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google+ cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Google+ Review

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 700 și 1300 RON
 • Pentru cumpărături între 1300 și 2000 RON
 • Pentru cumpărături peste 2000 RON


În cazul în care comanda dumneavoastră depășește 700 RON, folosiți următorul cupon in momentul finalizarii comenzii:
PCE-DISC
 • *La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • *Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD
 • *Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături