Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Gargarite


Gargarita cerealeAspectul gargaritei de cereale: 5, 1 mm lungime; culoare maro spre negru; corpul se prelungeşte în partea din faţă cu o protuberantă asemănătoare unei trompe; la capătul acestei trompe se află aparatul bucal cu maxilele; antenele sunt îndoite şi încep la baza trompei; insectele aparţin, din cauza corpului prelungit cu o trompă, familiei gărgăriţelor (Curculionidae); capul şi platoşa gâtului sunt acoperite de puncte aflate în rizurile de pe învelişul corpului; aripile acoperă întreaga parte posterioară a corpului şi sunt unite între ele; ele sunt străbătute de linii lungi, punctate; gărgăriţele grâului nu pot zbura; larvele ajung la aproximativ 2, 3 mm lungime şi au culoarea albă; capsula capului este maro; ele nu au picioare şi au o constituţie fusiformă, curbată la mijloc; suprafaţa corpului larvelor pare ridată.

Produse recomandate pentru combaterea daunatorilor silozurilor de cereale:

Biologia gargaritei de cereale: Femela roade o gaură în coaja unei seminţe de cereale, în vederea depunerii ouălor. In această gaură ea depune un ou, iar apoi o închide la loc, astupând-o cu secreţii. Fiecare femelă depune între 200 şi 300 de ouă. Evoluţia de la stadiul de ou la cel de pupă are loc în întregime în sămânţa de grâu, care va fi mâncată în totalitate. La o temperatură de 27 ° C, evoluţia de la stadiul de ou la cel de adult durează între 29 şi 34 de zile. Umiditatea grâului trebuie să fie de cel puţin 9 %, altfel nu mai poate avea loc reproducerea. În încăperi încălzite, pot lua naştere 3-4 generaţii pe an. Speranţa de viaţă a gărgăriţelor grâului este de aproximativ 2 ani.

Tipuri de gargarite cereale

Răspândirea gargaritei de cereale: Au apărut în Europa în perioada dinainte de Hristos, fiind aduse din Mesopotamia. Astăzi gărgăriţa grâului este un dăunător al recoltelor răspândit în toată Europa. Specia poate fi găsită în depozite, în grăunţele de secară, grâu, ovăz, orz, orez, ghinde, hrişcă, făinoase, tărâţe şi uruială.

Gargaritele de cereale: Tipic dăunător de provizii. Gărgăriţele şi larvele lor produc pagube produselor depozitate, hrănindu-se cu ele. Larvele golesc grăunţele dinăuntru spre înafară, spre deosebire de gărgăriţele adulte care atacă grăunţele din exterior. Alimentele infestate sunt contaminate cu produse ale năpârlirii şi excremente, şi trebuie înlăturate. Este posibilă o invazie secundară prin ciuperca de mucegai şi acarienii de fructe.

Prevenirea infestarii cu gargaritele cerealelor: cămările şi dulapurile cu provizii precum şi depozitele trebuie verificate în vederea unei posibile invazii. Alimentele, care aparent nu au fost contaminate, trebuie preventiv congelate mai multe zile la temperatura de -18° C sau încălzite pentru o jumătate de oră la 60° C. Alimentele să fie păstrate în recipiente bine închise.

Combaterea gargaritelor de cereale: Alimentele infestate să fie îndepărtate şi încăperile de depozitare să fie curăţate. Crăpăturile şi găurile să fie bine aspirate, iar după curăţarea lor se recomandă uscarea cu feonul cu aer cald. Este posibilă combaterea directă a invaziei cu ajutorul insecticidelor de contact. Cotloanele inaccesibile ar trebui acoperite cu borax sau spuma poliuretanica.

Denumirea gargaritei de cereale: sitophilis granaris, oryzaephilus surinamensis, plodia interpunctella, rhizoperta dominica, tribolium castaneum, sitotroga cerealella, callosobruchus chinensis, drosophilia melanogaster.

28 Intrebari si Raspunsuri

 • Aldea Gabriela
  19/02/2016 at 9:45 am

  daca gargaritele au coborat prin perete din pod in casa ce pot sa fac?

  • PestControl Expert
   22/02/2016 at 2:24 pm

   Pentru combaterea gargaritelor, puteti aplica prin pulverizare un insecticid cum ar fi K-Obiol (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html) sau K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html). Daca gargaritele se afla in podul casei, se poate ca in acel spatiu sa existe si o sursa de hrana pentru ele. Va trebui sa eliminati si sursele de hrana din pod.

 • Lupu Nicolae
  27/08/2016 at 8:53 am

  Buna ziua,
  Am 700 kg de grau infestat cu gărgărițe. Acesta îl folosesc cahrana la păsările de curte. Acesta este hrana pana la viitoarea recolta( peste 6-8 luni). Ce pot sa fac sa îl mențin și sa îl folosesc pana la recolta viitoare.
  Cu stima Nicolae Lupu din Albă Iulia

  • PestControl Expert
   31/08/2016 at 6:37 pm

   Pentru a proteja cerealele pentru perioada mentionata, se poate aplica direct un insecticid cum este K-obiol (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-obiol-ec-25.html), 100 ml diluati in 10l de apa. Pentru greutatea mentionata sunt necesari aproximativ 0,7 litri insecticid.

 • George
  17/09/2017 at 6:14 pm

  Buna ziua ! Am graul infestat cu gargarite !! Il am fepozitat in saci ! 600kg !! Cum pot scapa de ele ? Va rog un rasp !! Multumesc !! George !!

  • PestControl Expert
   24/09/2017 at 2:39 pm

   Pentru a combate daunatorii de depozit ce au infestat graul este indicat sa utilizati un insecticid special cum ar fi K-obiol ( http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html ) 10 ml diluati in 1 l de apa, oferind protectie pentru o perioada de pana la 10 luni. Pentru o eficienta maxima, solutia se aplica direct pe graul depozitat. Cerealele pot fi consumate dupa o perioada de 24-48 de ore de la tratament. De asemenea, se poate utiliza si produsul Reldan ( http://www.pestcontrol-expert.ro/reldan-22-ec.html ) 22 ml se dizolva in 1.5 litri de apa si se pulverizeaza pe cereale. Este necesara o perioada de pauza de 90 de zile.

 • Claudia
  23/04/2018 at 12:31 pm

  Buna ziua! Noi nu avem grau sau cereale si totuși avem aceste gargarite in casa. Le strang mereu dar apar din senin. Daca nu zboara cum apar asa repede si de unde?! Ma dispera cand le vad, mai ales ca am o manie a curatenie. Va rog mult ajutati-ma cu un sfat! Multumesc!

  • PestControl Expert
   11/05/2018 at 1:52 pm

   Mai exact, ce gargarite sunt prezente? Daca aveti posibilitatea, va rugam sa postati cateva imagini cu acestea pe forumul nostru :http://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/gargarita/ pentru a observa mai exact.

 • Adrian
  08/08/2018 at 6:51 pm

  Asta pt prevenire ??? Dar daca grauntele sunt infestate deja ,ce putem face??

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 9:39 am

   Daca cerealele sunt deja infestate, atunci se poate aplica un insecticid precum K-Obiol (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html). Acesta combate daunatorii prezenti, si in plus, cerealele pot fi consumate dupa 24-48 de ore de la aplicare.

 • stanescu silviu
  28/09/2018 at 10:57 am

  ce tratament ar trebui aplicat pasarilor care au mancat grau contaminat de gargarite intrucat observ o stare de apatie si slabire a acestora ?

  • PestControl Expert
   03/10/2018 at 6:35 pm

   Dar gargarita ar afecta consumul de catre pasari, ci doar factorii in procesul de panificatie. Graul a fost tratat inainte de a il oferi pasarilor catre consum?

 • stanescu silviu
  03/10/2018 at 9:15 pm

  folosesc un amestec de cereale compus din aproximativ 10 seminte , pentru porumbei . Nu stiu daca amestecul a fost tratat , nu cred ca a fost tratat .Pana in luna iulie a fiecarui an , amestecul nu este contaminat de gargarite . Dupa aceasta luna , incep sa apara gargaritele , iar puii de porumbel in varsta de 1-3 luni incep sa prezinte o stare de apatie si slabesc . Daca inlocuiesc amestecul , problemele incep sa dispara . Problema este ca majoritatea amestecurilor de cereale sunt afectate de gargarite in perioada iulie - octombrie . Sunt intersat de un produs care sa fie administrat porumbeilor in perioada in care sunt afectati probabil de catre reziduurile/ouale gargaritelor din cereale .

 • Jebelean
  15/01/2019 at 5:12 pm

  Buna ziua,de 6luni au aparut niste gargarite in casa dintr-o punga de arpacas. Le strang mereu dar apar mereu?! Ma dispera cand le vad.Va rog daca puteti sa recomandati un orodus pentru combaterea lor. Multumesc

  • PestControl Expert
   15/02/2019 at 1:25 pm

   Este indicat sa controlati cu atentie toate alimentele si sa le eliminati, daca este cazul, pe cele la care ati sesizat prezenta daunatorilor. Cele neinfestate se sigileaza.
   Pentru combatere, se aplica pe toate suprafetele un insecticid pecum K-Obiol (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html), in doza de 10 ml dizolvati in 1 litru apa. Apoi incinta se inchide pentru 4 ore. Se patrunde, se aeriseste si aspira. Suprafetele sensibile (blaturi, sertare etc) care iau contact direct cu alimentele se sterg cu o laveta umeda.

 • Putregai Sergiu
  07/08/2019 at 5:59 am

  Bună ziua. Spuneți va rog cum putem elimina girgaritele di silosurile de cereale. Avem 8 silosuri a cite 3500tone. Mulțumesc.

  • PestControl Expert
   07/08/2019 at 11:33 am

   Buna ziua, se recomanda aplicarea unui insecticid prin pulverizare directa pe acestea precum K-obiol (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-obiol-ec-25.html), conform instructiunilor din pagina produsului. Insa, pentru a asigura protectia in totalitate a cerealelor, aplicarea trebuie sa se faca inainte de incarcarea acestora in silozuri. De asemenea, K-Obiol se poate aplica si in spatiile goale, unde urmeaza sa depozitati cerealele.

 • Ionel
  11/02/2020 at 10:27 pm

  Cerealele afectate de catre gargarite pot fi utilizate in hrana animaleler ?
  Care sint reactile adverse in urma utilizări acecestora in furajele combinate ?

  • PestControl Expert
   12/02/2020 at 10:07 am

   Buna ziua, va rugam sa ne precizati la ce va referiti mai exact, prin reactii adverse. Ati efectuat vreun tratament asupra cerealelor? Ce produs ati utilizat?

 • IANCU
  17/02/2020 at 5:54 pm

  am depozitat in magazie 1000 KG grau CARE A FACUT gargarita.cu ce pot sa-l tratez?MULTUMESC...

  • PestControl Expert
   18/02/2020 at 11:31 am

   Buna ziua, pentru combaterea daunatorilor specifici produselor agricole depozitate se recomanda aplicarea unui insecticid prin pulverizare directa pe acestea precum K-Obiol (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html), se dilueaza 10 ml/ 1 l apa pentru 1 tona cereale.

 • Jebelean
  12/04/2020 at 8:05 pm

  Cu recunostiinta am recitit postarile. Nu imi amintesc daca am răspuns insa dupa ce am aplicat produsul trimis am scapat de gargarite. Toate bune....stam in casa sa scapam si de Covid!!

 • Iliescu
  12/08/2020 at 6:06 pm

  Daca am stropit cu Kobiol direct pe grau si pe huroaie pot sa le mai dau la pasari si dupa cat timp?
  va multumesc .

  • PestControl Expert
   13/08/2020 at 9:59 am

   In cazul K-Obiol (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html), in prospect se mentioneaza: timpul de pauza nu este necesar, produsele aflate in incintele tratate cu K-Obiol putand fi consumate, bineinteles dupa ce sunt spalate si/sau preparate termic.

 • Ruscanu
  25/09/2020 at 9:40 pm

  Depozitez 1000 kg porumb in gospodarie in hambar din lemn , o cutie din scanduri. Pot face tratament inainte de depozitare si cu ce? cand apare gargarita la cereale am inteles ca este bun Kobiol cu perioada scurta de pauza pana la consum. Am inteles bine? O sa fac o comanda la dvs daca este asa. Multumesc!

  • PestControl Expert
   26/09/2020 at 4:02 pm

   Buna ziua, K-Obiol, se poate aplica atat in spatiile de depozitare goale, cat si direct pe produsele agricole ce sunt sau urmeaza sa fie depozitate. De asemenea, timpul de pauza nu este necesar, produsele aflate in incintele tratate cu K-Obiol EC 25 putand fi consumate, bineinteles dupa ce sunt spalate si/sau preparate termic. Mai multe informatii sunt prezentate si in pagina produsului https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html.

 • Burghelea
  29/12/2020 at 9:25 am

  Buna ziua,mi- a ramas 4 saci de grau tratat ptr insanantat cu detrical mai Este bun ptr pasari sau ptr porci ?

  • PestControl Expert
   04/01/2021 at 10:06 am

   Buna ziua, produsul respectiv nu se regaseste in catalogul nostru, de aceea nu detinem astfel de informatii.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături