Comanda din: 07-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre Gandacii de bucatarie maro, Germani


gandac bucatarie german

Exista aproximativ 4500 specii de gandaci dar in majoritatea cazurilor pe care le stim ne rezumam doar la 5 tipuri. Fiecare  are caracteristicile lui si necesita diferite tipuri de tratamente de dezinsectie.

In acest articol ne vom adresa tipului de gandac German, cel mai des intalnit, acel tip temut si ce ingrijoreaza managerii si responsabilitii de restaurante sau spatii alimentare.

Gandacii Germani insa nu se gasesc doar in industria alimentara, ei sunt si specia cea mai intalnita din case, apartamente si hoteluri. Acest fapt se datoreaza dimensiunii lor mici — adultii au lungimea cuprinsa intre 1 cm pana la 1.5 cm. Din acest motivei pot patrunde in crapaturi mici si cavitati si abilitatile lor sunt de a se inmulti foarte rapid daca conditiile sunt prielnice. O pereche pot produce indirect cel putin 10,000 de urmasi intr-un an de zile.

Aceasta specie sunt de culoare maronie deschisa si adultii au aripi cu ajutorul carora NU pot sa zboare. Se identifica usor datorita celor doua linii inchise la culoare de pe spatele capului. Alte specii sunt mai mari si variaza la culoare de la maroniu deschis pana la inchis si pot fi chiar negri.

Insecticide gel recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Este foarte importanta aplicarea gelului insecticid sub forma de puncte de marimea unui bob de orez. Aceasta este dimensiunea perfecta pentru orice tip de gandac producand un efect in cascada, raspandindu-se de la un gandac la intreaga colonie. Va rugam sa nu aplicati insecticidul sub forma de benzi. Acesta nu va produce rezultatele asteptate.

Statii de intoxicare care protejeaza si pastreaza insecticidul gel:

Daca aveti copii mici sau animale de companie si doriti sa oferiti mai mult siguranta tratamentului de dezinsectie va recomandam sa aplicati insecticidele sub forma de gel in statiile de intoxicare. Acestea sunt special concepute pentru gandacii de bucatarie, de canalizare sau furnici. La unele modele partea inferioara a statiei de intoxicare este prevazuta cu o banda dubla adeziva care sa va permita amplasarea ei si pe suprafete verticale sau sa fie suspendate.

Capcane adezive recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Aceste produse sunt contin insecticide! Sunt, in special, folosite pentru monitorizarea gradului de infestare cu gandaci de bucatarie sau canalizare. Daca acesta nu este ridicat puteti sa le utilizati pentru capturarea gandacilor si pastrarea infestarii sub control. In functie de tipul de capcana, atractantul este inclus in adeziv sau se aplica separat.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

A fost si inca sunt cele mai larg intalnite modalitati de tratare a spatiilor impotriva gandacilor de bucatarie. Insecticidele concentrate se dizolva in apa in dilutii intre 0.5% si 4%, in functie de produs. Va rugam nu mariti dozajul mai mult decat este indicat pe eticheta. Rezultatele nu vor fi mai bune. In caz de infestare masiva se recomanda dublarea dozei. Acest detaliu este scris pe eticheta.
Dezinsectia se face pe toate suprafetele ce se doresc a fi tratate, efectul insecticidului este de contact. Gandacul trebuie sa treaca pe zona unde s-a facut pulverizarea ca sa moara. Insistati cand faceti pulverizara in crapaturile unde ar putea sa se ascunda gandacii de bucatarie.
Aceasta dezinsectie trebuie realizata inaintea celei cu insecticide sub forma de gel, aerosol sau insecticide pulbere si capcana adezive.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile de gandaci de bucatarie. Atentie la curentii de aer. 

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Aceste produse genereaza particole foarte fine de insecticid sub forma de aerosoli sau fum. Vor ocupa tot volumul incaperii si in functie de densitatea din aer vor irita gandacii de bucatarie sau, daca concentratie e suficient de mare, ii vor omora. Pentru un rezultat maxim, volumul incaperii trebuie sa fie redus si compact.
Particolele de insecticid sunt de dimensiune mica si vor irita gandacii de bucatarie ascunsi in zone greu accesibile. Exemplu lambriuri de lemn, crapaturi in perete, sub dusumea, etc. Recomandam utilizarea lor dupa ce se face tratamentul de pulverizare cu pompa de spate. Aerosolii vor genera un efect puternic de "flush out" fortand gandacii sa iasa din ascunzisuri si sa intre in contact cu insectidul pulverizat anterior. Se recomanda utilizarea lor doar aditional tratamentului de dezinsectie prin pulverizare  in combinatie.
Dupa aerosoli, spatiul trebuie sa ramana inchis pentru 2 - 3 ore iar apoi e necesara aerisirea pentru putin 2 - 3 ore. 

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea gandacilor de bucatarie:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face prin dizolvarea lor in apa. In functie gradul de dimensiunea zonei pe care doriti sa o tratati va recomandam sa alegeti pulverizatorul potrivit. Dupa utilizare este obligatorie cladirea cu apa. Pesticidele din solutiile de lucru distrug partile de plastic, cauciuc sau metal ale pulveriatoarelor. 

 

Prefera locurile calde cu umezeala si pot manca absolut orice inclusiv dulciuri, produse fainoase si grasime. Are logica ca acestia sa va infesteze toata bucataria: cuptoare cu microunde, frigidere, cuptoare pe gaz dar pot ajunge si in restul cladirii daca nu se trateaza la timp. Precum toti ceilalti daunatori sunt cei mai activi noaptea. Daca acestia se observa si in timpul zilei ca fiind activi si in cautare de hrana, puteti considera acest aspect ca fiind un grad ridicat de infestare.
Tratamentele impotriva gandacului de bucatarie German se realizeaza in general prin doua tratamente dar sunt firme prestatoare care reusesc sa obtina rezultate eficiente si dintr-un singur tratament complementar.
dezinsectie gandaci bucatariegandaci bucatarie frigiderdezinsectie gandaci bucatarie

6 Intrebari si Raspunsuri

 • prelipceanu
  08/04/2014 at 11:10 pm

  am gandaci de bucatarie si nu stiu cum sa ma scap de ei.Dumneavoastra ma puteti ajuta?

  • 22/04/2014 at 12:09 am

   Va recomandam sa cititi informatiile de pe pagina http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/cum-scapam-de-gandaci . Veti gasi informatii despre produsele pe care vi le recomandam in combaterea gandacilor de bucatarie si sfaturi pentru aplicare.

 • racz csaba
  02/09/2014 at 10:48 am

  in cat timp ies gandaci de bucatari din oua.

  • 03/09/2014 at 7:35 am

   daca vreti sa stiti perioada recomandata dintre tratamentele de dezinsectie, este vorba de 7 - 10 zile. Totusi puteti utilizare produse, cele sub forma de gel care au efect pana la 90 zile. In cazul acesta nu este nevoie decat de un singur tratament - http://www.pestcontrol-expert.ro/max-force-ic-gel.html

  • mucifer
   22/12/2014 at 8:59 am

   Eclozarea incepe la 4-5 zile dupa depunerea capsulei si poate dura pana la 9-10 zile. Daca tratamentul este repetat saptamanal timp de 1 luna sansele de eliminare completa a gandacilor sunt destul de mari :)

 • mucifer
  22/12/2014 at 8:49 am

  10.000 de gandaci intr-un an... Cred ca numarul este ceva mai mare daca luam in considerare ciclul de viata al gandacului german. Presupunand ca sunt conditii apropiate de "ideal" se poate depasi usor 100.000 in 12 luni.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături