Comanda din: 09-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Dezinsectie impotriva Puricilor cu Solfac EW50


Dezinsectie purici cu Solfac

Puricii sunt o problema comuna, mai ales pentru posesorii de  animale de companie.Acestia insa nu ar trebui tratati ca un subiect tabu, mai ales cand exista solutii simple si rapide pentru eliminarea lor. Puricii isi pot lasa amprenta asupra noastra desul de usor, iar  acea amprenta nu este tocmai cea mai frumoasa. Dupa cum se poate vedea cu usurinta din imaginea alaturata. Pentru a ne feri totusi  de amprentele puricilor, trebuie sa stim cum se poate realiza o dezinsectie in conditii optime.
Muscaturi_de_purici

Sa incepem cu cateva informatii despre purici, informatii bine de stiut:
1. Puricii adulti au nevoie de o gazda pentru a depune oua, aproape orice animal cu sangele cald poate deveni o gazda pentru purici. Sunt foarte des intalniti la caini, pisici si alte mamifere, dar sunt intalniti si in cazul pasarilor.
2. Puricii pot sari distante foarte mari, asta permitandu-le sa isi schimbe gazda destul de des. Un purice poate sari pana la de 200 de ori lungimea corpului sau.
3. Puricii depun oua, iar un singur adult poate depune intre 40 si 50 de oua pe zi. O femela poate depune pana la 2.000 de oua in timpul vietii.
4. Un purice poate supravietui mai mult de 100 de zile fara a se hrani cu sange. ciclul_vietii_la_purici
5. Puricele femela poate consuma pana la de 15 ori propria greutate intr-o zi.
6. Puricii se hranesc in general cu sange, saliva acestora putand dizolva cu usurinta pielea gazdei, astfel avand parte de o masa usoara.
7. Viata puricilor are 4 stadii: ou, larva, pupa si adult. Acestia pot ramane la stadiul de pupa, pana la 8 luni daca acest lucru este necesar. Transformarea este cauzata de factori de mediu, cum ar fi: vibratiile, caldura, dioxidul de carbon, un mediu calduros si umed.

Avand aceste informatii, putem aprecia mai bine de ce este atat de importanta dezinsectia facuta bine. Iar pentru ca dezinsectia sa fie facuta bine, am pregatit ghidul ce urmeaza.

Pentru eliminarea facila a puricilor am ales un insecticid ce a fost testat empiric de compania Bayer. Vorbim despre Solfac EW 50 si despre cum poate fi folosit acesta pentru a face o dezinsectie impotriva puricilor.

Solfac EW 50 a fost testat extensiv de catre Bayer, dar si de catre colaboratorii acestora. Acest produs fiind ideal pentru aplicarile in exterior ("outdoor"), formularea EW (emulsie in dispersie apoasa) fiind pretabila la toate tipurile principale de aplicare(ULV, "ceata rece" si "ceata calda"). Solfac EW 50 fiind un produs biocid ce face parte din grupa principala 3, tipul de produs fiind 18. Acest insecticid lichid are ca substanta activa Cyfluthrin, intr-o concentratie de 5g in 100ml de Solfac.

Pentru aplicare cu ULV ("ultra-low-volume") de mare presiune se face cu dispozitive ce asigura un jet de cel putin 10 - 12 metri. Pentru acest tip de aplicare se vor dilua 25 - 30ml de Solfac EV 50 in 4 - 5 litri de apa. Ideala ar fi folosirea unei duze cu diametrul de 10 - 20 microni. Doza recomandata de lucru fiind de 4-5 litri de solutie de lucru pe hectar. Consumul nominal de insecticid concentrat fiind de 1 litru pe 35-40 de hectare. Concentratia de substanta activa pe hectar fiind de 1.25-1.5 Cyfluthrine.

Cand vine vorba de aplicarea prin "ceata rece" (cold-fogging) vom folosi 40ml de Solfac ce vor fi diluati in 4 - 5 litri de apa. Iar aceast solutie va fi aplicat cu echipamente de mare presiune, acestea trebuie sa aiba lungimea jetului de aproximativ 5m. Duzele folosite vor avea un diametru de 30 - 50 microni. Doza recomandata de lucru fiind de 4 - 5 litri de solutie de lucru pe hectar. Consumul nominal de insecticid fiind de 1 litru pentru 25 de hectare, iar concentratia de substanta activa pe hectar fiind de 2 grame de cyfluthrin.

Pentru "ceata calda" (thermal-fogging) se dilueaza 30 - 40ml de Solfac EW 50 in 3 - 4 litri de diluant organic si se aplica cu "foggere" specifice activitatilor DDD. Doza recomandata fiind de 3,5-5litri substanta de lucru/hectar sau pentru un spatiu inchis de 2000m3. Consumul nominal de insecticid concentrat fiind de 1 litru pentru 30 - 35 hectare, iar concentratia de substanta activa fii de 1,5 - 2g  cyfluthrin/ha.

Diferenta de dozaj dintre ULV si "ceata calda" se datoreaza faptului ca exista riscul de "arderi" ale substantei active in procesul de "fogging", au fost verificate pierderi intre 5% si 25% (in functie de echipamentul folosit).

In cazul aplicarii de "ceata calda", cand vine vorba de alegerea diluantului organic folosit, trebuie avute in minte cateva detalii cum ar fi: tipul "fogger-ului" folosit si temperatura de aprindere ("ignition point") a acestuia.
Aceste detalii sunt importante deoarece in cazul mixurilor clasice, cand insecticidul are o formulare EC si este folosit un diluant organic,  temperatura de aprindere este aceeasi cu cea indicata de diluantul organic (de obicei 100 - 110oC).

In cazul fomularilor EW, diluantul trebuie sa aiba fie un punct de aprindere cu 5% mai jos (aproximativ 95 - 100oC), fie producatorul aparatului sa indice o temperatura de aprindere in jusr de 90 - 95oC.

Pentru produsele EW (emulsie in dispersie apoasa) diluantul organic folosit trebuie sa fie diferit de cel folosit pentru produsele EC, atat din punctul de vedere al temperaturii de aprindere (ardere), cat si din punctul de vedere al consistentei, acesta trebuie sa fie mai subtire (mai miscibil cu apa). Kerosenul poate fi ideal pentru astfel de produse, dar si "petrosinul". Exista si incercari reuiste cu gaz fluid("condensat de sonda"), un solvent organic rezidual ce este obtinut ca produs secundar in procesul de extractie al gazelor naturale.

Din start excludem folosirea motorinei, iar uleiurile minerale/sinteticecu un grad inalt de prelucrare secundara sunt contraindicate. Acestea degaja, prin ardere (datorita aditivilor sintetiti din continut), un surplus de compusi chimici arsi. Acestia fiind daunatori pentru mediul inconjurator, cat si pentru sanatatea aplicatorilor sau a persoanelor aflate in zona de tratament.

Recomandarile W.H.O. (Organizatia Mondiala a Sanatatii) sugereaza folosirea biodiesel-ului in formulari ce merge de la B20 pana la B50 sau choar B100, acolo unde este posibil si echipamentul de aplicare permite asta.
B20 - amestec compus din ulei vegetal din rapita (20%) si diluant organic (80%);
B50 - amestec compus din ulei vegetal din rapita (50%) si diluant organic (50%);
B100 - ulei vegetal 100%.

 Exista avantaje clare cand vine vorba de folosirea biodiesel-ului:
- costurile sunt mult mai reduse (uleiul vegetal nu este accizabil, iar pretul acestuia este in jur de 0.65 -0.7 euro/L);
- consumul este mai mic;
- iar acest tip de aplicare este foarte prietenos cu mediul inconjurator.

Toate detaliile din acest ghid sunt menite sa ajute in activitatea de dezinsectie importiva puricilor si mai ales sa eficientizeze acest proces. Vrem sa ajutam partenerii nostri si mereu sa aducem un plus de valoare prin materialele prezentate.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea puricilor:

Insecticidele concentrate sunt produsele cele mai recomandate pentru combaterea puricilor. Acestea ofera garantia ca orice insecta ce intra in contact cu suprafata tratata moare intr-un timp foarte scurt. Este necesara aplicarea lor pe toate zonele unde puricii ar putea sa fie prezenti sau se ascund. Dupa ce dizolvati insecticidul concentrat in apa conform instructiunilor faceti pulverizarea cu rabdare. Recomandam sa utilizati un pulverizator cu duza fina. In cazul infestarilor masive se recomanda dublarea dozei (concentratiei) de insecticid concentrat in solutiei de lucru.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea puricilor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face cu ajutorul pulverizatoarelor cu duza fina. Este obligatorie aplicarea pe toate suprafetele unde insectele ar putea sa treaca sau sa se ascunda. In functie de rabdarea cu care faceti tratamentul si solutiile pe care le folositi puteti obtine rezultate foarte bune. Ceea ce inseamna ca dupa chiar 2 tratamente puteti sa considerati problema rezolvata. Daca suprafata pe care doriti sa faceti tratamentul nu este foarte mare sau incarcata de obiecte puteti sa folositi si pulverizatoare de 2 litri. Insa daca aceasta depaseste 30 - 35 mp este necesar un pulverizator de minim 4 litri.
Solutia de lucru preparata in pulverizator se recomanda sa se utilizeze in primele 24 ore. Aceasta isi pierde din proprietati cu trecerea timpului.

Insecticide concentrate recomandate pentru imbaierea animalelor:

In caz de infestare a animalelor, insecticidele pentru tratarea suprafetelor nu vor fi aplicat direct pe animal – vor fi folosite produse specifice, sub indrumarea unui doctor veterinar. Imbaierea animalelor de companie impotriva puricilor trebuie sa folositi doar insecticide pentru uz veterinar. Cateva produse pe care le recomandam

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea puricilor:

Dozele insecticide sub forma de aerosol sau fum se utilizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate. Scopul lor este sa scoata din ascunzisuri puricii ce nu au intrat in contact cu solutia facuta din insecticidele pulverizate anterior. Inainte sa le utilizati, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot mobilierul in asa fel incat insecticidul sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise, departe de perete. Fumul / Aerosolul generat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce aceste insecticide isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea puricilor:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui puricii. Atentie la curentii de aer! 

Generatoare ceata rece, ULV, recomandate pentru combaterea puricilor:

In cazul in care infestarea este pe o suprafata mare, hotel, motel, unitati de cazare, iar pretul dozelor de insecticide aerosol ar fi considerabil de mare mare puteti sa optati pentru inlocuirea lor cu un echipament de pulverizarea ULV, generator de ceata rece. Acesta genereaza particole de dimensiunea a 20 - 50 microni obtinand efect similar fumului / aerosolilor. Pulverizarea ULV se realizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate, actiune descrisa in pasul anterior. Scopul lor este sa scoata din ascunzisuri puricilor ce nu au intrat in contact cu solutia aplicata anterior. Inainte sa faceti acest tratament, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot mobilierul in asa fel incat particolele pulverizate sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise, departe de perete. Insecticidul pulverizat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce acest tratament isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Camere termice, metode ecologice, recomandate pentru combaterea puricilor:

Pentru ca larvele si ouale de insecte nu mor la aplicarea insecticidelor, se poate face un tratament termic. Acesta are rezultate garantate de 100% daca insecta matura, ouale sau larvele vor intra in contact cu temperatura ridicata. Recomandam ca atunci cand nu aveti aceste dispozitive / echipamente sa spalati materialele textile la temperatura de peste 50 - 60 grade Celsius.
Indiferent de tratamentele pe care le realizati este bine ca inainte sa utilizati spatiul sa aspirati foarte in detaliu zona in cautarea de insecte moarte, oua si larve. Aruncati sacul din aspirator sau curatati-l foarte bine.

4 Intrebari si Raspunsuri

 • popilian andrei
  15/03/2015 at 4:06 pm

  daca dau cu solfac ew 50 in curte nu poate afecta viata pisicilor si cainilor pe care ii am in curte (patru caini si opt pisici )

 • tunaru ion
  05/10/2015 at 9:26 pm

  cum scap de purici din casa

 • tunaru ion
  05/10/2015 at 9:36 pm

  cu ce solutie dau an casa de purici

  • PestControl Expert
   06/10/2015 at 1:13 pm

   Tratamentul pentru combaterea puricilor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea puricilor. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html). Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături