Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Dezinsectia | Ghidul Operatorului Pest Control #1


dezinsectie-ddd

Dezinsectia este tratamentul de preventie si combatere a insectelor daunatoare sau ce provoaca disconfort. Cele mai frecvente tratamente de dezinsectie sunt efectuate pentru: gandaci, purici, capuse, tantari, muste, plosnite, furnici etc. Este una dintre activitatiile de baza a unei firme DDD.

Tratamentul de combatere consta in aplicarea insecticidelor cu diverse aparate, a capcanelor, prin tratamente termice sau prin orice alte proceduri. Intotdeauna, in tratamentul de dezinsectie se va cauta distrugerea totala a insectelor din spatiul tratat. Foarte importanta este gasirea si eliminarea sursei, astfel incat insectele sa nu mai reapara. 

Volumul tratamentelor este mai mare in timpul sezonului cald. In aceasta perioada apar si se dezvolta majoritatea insectelor taratoare sau zburatoare. In timpul sezonului rece, insa, numarul tratamentelor este mai redus. O buna parte din daunatori, in special cei de exterior, nu isi fac simtita prezenta din cauza temperaturilor scazute.

Tratamentele de dezinsectie se fac atat pentru combatere, cat si pentru preventie. 

Tipuri de tratamente 

Dezinsectia poate fi de mai multe tipuri: in functie de tratamentul aplicat  (chimic sau ecologic), de zona in care se aplica (interior sau exterior) sau de daunatorii combatuti (gandaci, plosnite, paianjeni, capuse, plosnite, tantari, muste etc). 

1. Tratamente chimice de dezinsectie

Constau in aplicarea insecticidelor (biocidelor) pe zonele in care se afla insectele ce se doresc a fi combatute. Acestea vor fi afectate in momentul in care intra in contact direct cu solutia. Nu este nevoie ca solutia insecticida sa fie aplicata direct pe daunatori, ci se va aplica pe suprafetele traversate de acestia. In acest mod se va largi aria de contact a insectelor cu insecticidul aplicat.

Remanenta tratamentelor

Este perioada de timp in care solutia ramane activa si are efect in zona pe care a fost aplicata. Poate fi influentata de umiditate, temperatura si chiar de suprafata pe care este aplicata solutia. 

De exemplu: se foloseste o solutie cu remanenta de 30 zile intr-o bucatarie de restaurant. Daca dupa 2 zile se face curatenie generala si se spala toate zonele pe care a fost aplicat insecticidul, efectul acestuia poate sa dispara in totalitate. 

Tratamentul de dezinsectie este influentat si de curatenia din spatiul tratat. De exemplu, daca solutia este aplicata pe o zona cu un strat gros de praf, insecticidul se va impregna in stratul de praf. Astfel efectul acestuia nu va mai fi cel garantat de producator, existand chiar posibilitatea ca solutia sa nu aiba niciun rezultat. Asadar, inainte de aplicarea insecticidelor este recomandat sa se faca curatenie in zona ce urmeaza a fi tratata.

2. Tratamentele ecologice de dezinsectie

Constau in aplicarea de capcane adezive, capcane pe baza de feromoni, capcane de captura sau alte tipuri de capcane. Acestea nu contin substante chimice in componenta. Tratamentele ecologice se fac in general in spatiile mai sensibile unde nu se pot aplica insecticide. De exemplu: o zona de depozitare fructe si legume, un salon de spital in care nu se elibereaza niciodata spatiul, o zona certificata ecologic etc.

Cu ajutorul capcanelor se pot face tratamente de intretinere sau de monitorizare, acestea capturand doar insectele adulte. Asadar, nu se poate realiza eliminarea totala doar prin utilizarea acestora. De aceea, pentru un tratament eficient, se recomanda utilizarea capcanelor in combinatie cu tratamentele chimice.

3. Tratamentele termice de dezinsectie

Sunt utilizate in special pentru combaterea plosnitelor. Tratamentul consta in utilizarea camerelor termice. Acestea folosesc un sistem de incalzire, temperatura atinsa fiind de peste 50° C. Se utilizeaza in interior, la o temperatura de cel putin 18°C.


In functie de daunatorii ce se doresc a fi combatuti, tratamentele efectuate difera prin metoda de aplicare, solutiile folosite, intervalul de timp la care se va repeta tratamentul sau locul pe care se vor aplica insecticidele sau capcanele. Asadar, este esential ca prestatorul de servicii sa cunoasca biologia si modul de actiune al acestor insecte pentru a alege tratamentul potrivit situatiei. 

Exemple:

 • In cazul gandacilor, insecticidele se vor aplica in zonele cele mai frecventate de acestia. De exemplu: colturile incaperilor, de jur imprejurul spatiului tratat, la tocul usilor si a geamurilor, in spatele mobilierului, sub mobilier, in zona gunoiului, in spatele electrocasnicelor sau alte zone intunecoase sau mai ascunse. Nu este nevoie ca insecticidul sa se aplice in mijlocul incaperii, pe podea sau pe tavan deoarece gandacii nu umbla prin acele zone.
 • In cazul puricilor se va aplica solutia pe toata suprafata podelei, pe pereti pana la aproximativ 1 metru inaltime si pe toate materialele textile din incapere. Acestea sunt locurile in care puricii se gasesc cel mai frecvent.

In momentul alegerii solutiilor utilizate, aparaturii si implicit a modului de aplicare se va avea in vedere spatiul in care se va efectua tratamentul: exterior sau interior.    

La exterior se vor utiliza aparate cu putere sau presiune mai mare, care pot acoperi o zona mai larga intr-un timp mai scurt. Sunt recomandate cu precadere insecticide de soc (EC - emulsie concentrata) pentru un efect mai rapid. In interior se vor utiliza aparate cu presiune mai mica, a caror pulverizare este precisa. Astfel, nu exista riscul deteriorarii altor obiecte din incapere. Se vor utiliza in principal insecticide de remanenta (SC - suspensie concentrata, WG - granule dispersabile in apa).

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături