Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre dezinfectia bazinelor, rezervoare de apa potabila, curatare


Dezinfectia bazinelor de apa potabila consta in trei mari etape principale, prima este folosirea unui aparat de presiune si nu include niciun fel de substante chimice ci doar eliminarea murdariei peretilor bazinului cu ajutorul presiunii. Presiunea apei dezintegreaza practic murdaria depusa pe pereti, urmand apoi sa se faca si dezinfectarea prin alte metode.

Urmatoarea etapa consta in dezinfectarea peretilor bazinelor, acest proces include folosirea unor substante specifice pentru eliminarea bacteriilor, virusurilor si altor microorganisme care ar putea exista pe suprafata peretilor bazinelor.

A treia etapa consta in dezinfectarea apei ce urmeaza a fi introdusa in bazin. Trebuie mentionat faptul ca acest procedeu trebuie sa respecte cerintele nationale si locale pentru siguranta maxima microbiologica si un risc de contaminare minim. Acestea  fiind spuse, alegerea unei metode potrivite pentru deinfectia apei potabile poate varia in functie de tara sau orasul unde are loc dezinfectia bazinului, de provenienta apei si multi alti factori.

Puteti citi cateva din metodele de dezinfectie in randurile urmatoare:
Clororinarea - Este o metoda clasica pentru curatarea si dezinfectarea bazinelor de apa, eficienta clorinarii apei este extrem de dependenta de valoarea pH-ului apei. Excesul clorinarii pentru prevenirea contaminarii bacteriene este de multe ori exagerata deoarece concentratia de clor se epuizeaza rapid.

Dezinfectanti utilizati pentru dezinfectia apei potabile:

Dioxidul de clor - Un mod de dezinfectie prin care, datorita avantajelor, poate inlocui clorul in multe situatii. Dioxidul de clor este mult mai potent decat clorul iar valoarea pH-ului apei este irelevant in folosirea acestuia.

Ozonizarea - Unul dintre cele mai puternice metode de oxidare si dezinfectie ce poate fi utilizat in tratarea apei este ozonul. Unul dintre avantajele importante ale acestuia este faptul ca nu produce derivate si ca acesta se descompune in oxigen.

Dezinfectia cu ultraviolete - Expunerea la lumina cu ultraviolete a apei ce urmeaza sa fie dezinfectata nu este afectata in niciun fel. Lumina cu ultraviolete este un germicid puternic iar dezinfectia cu aceste raze UV nu determina actiunea de sedimentare in reteaua de conducte.

Sterilizarea cu ioni de argint - Ionii de argint sunt adaugati in bazinul cu apa intr-o concentratie de 0.05 pana la 0.1 mg/l. Acesti ioni au un efect germicid (oligodinamic).

Filtrarea sterila - Din cauza costurilor destul de ridicate, acest procedeu de filtrare sterila este limitat la aplicatii medicale si/sau farmaceutice. Este un procedeu ce foloseste membrane de filtrare cu marimea porilor de << 0.5 µm, ce trebuie atent dezinfectate la intervale regulate. Exista de asemenea filtre speciale care se folosesc pentru filtrarea apei pentru uz casnic.

Filtrare Slow Sand - Acest tip de filtrare, foarte eficient, este destul de greoi din punct de vedere al suprafetelor mari de filtrare, din acest motiv acest tip de filtrare in tratarea apei potabile a scazut considerabil. Viteza de filtrare a Slow Sand este de circa 0.1 m/h iar reducerea microbilor este semnificativa.

Filtrare cu microboti - Tehnologie noua pentru dezinfectia bazinelor de apa potabila. Sute de mii de microboti mici, fiecare mai mic decat latimea firului de par uman, ar putea fi utilizati pentru a absorbi si elimina metalele grele toxice din apele uzate industrial.
O echipa internaționala de cercetare din Germania a descoperit ca microbotii-autopropulsati bazati pe oxid de grafen pot curata apa continand 1000 ppb de plumb pană la sub 50 ppb in doar 60 de minute - eliminand 95% din poluanti.Raportarea studiului, phys.org a spus ca microbotii pot fi de asemenea reutilizati de mai multe ori, oferind un mod potential mai eficient si mai economic de a elimina metalele grele decat metodele existente.
Microrobotii in forma de tuburi proiectati de echipa de cercetare au trei straturi functionale. Stratul exterior al oxidului de grafen absorb contaminantii de plumb din apa. Stratul intermediar este realizat din nichel, ceea ce face microbotul feromagnetic, astfel incat miscarea acestuia sa poata fi controlata de un camp magnetic.
Stratul interior de platina da microrobotului capacitatea de a se autopropulsa prin apa, prin ruperea peroxidului de hidrogen din apa si microbulele de oxigen, care sunt scoase din spatele microbotului.
Atunci cand microbotul si-a încheiat sarcina, un camp magnetic poate fi folosit pentru a fi colectat din apa. Acestia sunt apoi tratati intr-o solutie acida pentru a elimina ionii de plumb. Microbotii pot fi refolositi iar plumbul tratat in solutie poate fi, de asemenea, recuperat si refolosit.
In continuare, cercetatorii spera sa reduca costurile de productie in masa si sa dovedeasca ca acestia sunt viabili prin extinderea folosirii lor si pentru alti contaminanti.

Purificarea apei din bazinele de apa potabila

Purificarea apei este procesul de eliminare a substantelor chimice nedorite, a contaminantilor biologici, a solventilor in suspensie si a gazelor din apa. Scopul este de a produce apa potrivita pentru un anumit scop. Majoritatea apei este dezinfectata pentru consumul uman (apa potabila), dar purificarea apei poate fi, de asemenea, proiectata pentru o varietate de alte scopuri, inclusiv indeplinirea cerintelor aplicatiilor medicale, farmacologice, chimice si industriale. Metodele utilizate includ procedee fizice, cum ar fi filtrarea, sedimentarea si distilarea; procese biologice, cum ar fi filtre de nisip lente sau carbon biologic activ; procese chimice cum ar fi flocularea si clorinarea si utilizarea radiatiilor electromagnetice, cum ar fi lumina ultravioleta.

Purificarea apei poate reduce concentratia particulelor sub forma de particule in suspensie, paraziti, bacterii, alge, virusi, ciuperci, precum si reducerea concentratiei unei game de substante dizolvate si sub forma de particule.

Standardele privind calitatea apei potabile sunt in mod obisnuit stabilite de guverne sau de standarde internationale. Aceste standarde includ, de obicei, concentratiile minime si maxime de contaminanti, in functie de destinatia utilizarii apei.

Inspectia vizuala nu poate determina daca apa are o calitate corespunzatoare. Procedurile simple, cum ar fi fierberea sau utilizarea unui filtru de cărbune activ de uz casnic, nu sunt suficiente pentru tratarea tuturor contaminantilor posibili care pot apărea in apa dintr-o sursa necunoscuta. Chiar si apa naturala de primăvara - considerata sigura in toate scopurile practice in secolul al XIX-lea - trebuie testata inainte de a determina ce fel de tratament este necesar, dacă este cazul. Analizele chimice si microbiologice, in timp ce sunt costisitoare, reprezinta singura modalitate de a obtine informatiile necesare pentru a decide cu privire la metoda adecvata de purificare.

Conform unui raport din 2007, 1,1 miliarde de oameni nu au acces la o alimentare a apei potabile imbunatatita, 88% din cele 4 miliarde de cazuri anuale de boala diareica sunt atribuite apei nesigure si sanitatiei si igienei inadecvate, in timp ce 1,8 milioane de persoane mor de boli diareice in fiecare an. Se  estimeaza ca 94% din aceste cazuri de boli diareice pot fi prevenite prin modificari ale mediului, inclusiv accesul la apa potabila sigura. Tehnicile simple pentru tratarea apei la domiciliu, cum ar fi clorinarea, filtrele și dezinfectia solara, si depozitarea in containere sigure ar putea salva un numar imens de vieti in fiecare an. Reducerea numarului de decese din cauza bolilor provocate de apa reprezinta un obiectiv major de sanatate publica in tarile in curs de dezvoltare.

13 Intrebari si Raspunsuri

 • vleju ciprian
  08/05/2016 at 10:26 am

  Cu ce soluții pot curăța un bazin din fibră de plastic care a fost folosit la transportul motorinei? Vreau să folosesc bazinul la un solar. Ce produs mă poate ajuta să-l curăț şi dezinfectez, dar să nu fie dăunător plantelor.

  • PestControl Expert
   11/05/2016 at 5:43 pm

   Daca a fost folosit la transportul motorinei, prima oara este indicat sa se curete reziduurile ramase cu un detergent sau produs asemamanator. Apoi, pentru a fi decontaminat bazinul, se va aplica un dezinfectant cum ar fi Virkon S (http://www.pestcontrol-expert.ro/virkon-s.html), 100 grame dezinfectant diluate in 10 l de apa.

 • florin
  03/04/2018 at 8:48 am

  Cum pot curata un basin din plastic de 1000l in care au fost solutii toxice.multumesc

 • Florin
  11/04/2019 at 3:56 pm

  Cum mentin apa curata din bazin .
  Am un bazin sapata in pamant .
  Circa 10000 litri . Ce trebuie sa pun in apa sau cum se procedeaza

  • PestControl Expert
   16/04/2019 at 5:12 pm

   Se poate utiliza Cloramina T (https://www.pestcontrol-expert.ro/cloramina-t.html) pentru dezinfectarea apei potabile, 3 g/1000 l apa.

 • cornel
  11/08/2019 at 4:44 pm

  ce se pune si cat in fosa/ministatie cu volum de 2,6mc pentru a nu mai mirosi?

  • PestControl Expert
   12/08/2019 at 4:25 pm

   Din pacate, nu avem un astfel de produs in catalogul nostru, pentru acest caz.

 • Dragan Cristina
  30/08/2019 at 9:07 am

  Mi s-a defectat pompa din put si a curs tot uleiul din ea in apa. Cu cu asi putea neutraliza uleiul din apa ? Apa din fantana o folosesc doar la udat.

  • PestControl Expert
   02/09/2019 at 5:56 pm

   Buna ziua, nu avem informatii despre existenta unui astfel de produs.

 • Mădălin
  02/02/2020 at 2:38 pm

  Bună ziua! E vreo metodă prin care pot dezinfecta un bazin de apă potabilă, fără să mai vine nevoie de clătire? De exemplu, dacă am 200 de litri de apă potabilă, pot s-o tratez în vreun fel și apoi să fie bună de consum? Fără să aruncă apa.

  • PestControl Expert
   03/02/2020 at 10:46 am

   Buna ziua, se poate utiliza un dezinfectant precum Cloramina T (https://www.pestcontrol-expert.ro/cloramina-t.html). Se recomanda respectarea specificatiilor de pe eticheta produsului.

 • Lacatus Cristian
  19/11/2020 at 2:03 pm

  Bun avem nevoie de bidoane de apa minime 800litri dar lățime sa fie de 80 ct. Lungime 2 mt înălțime nu conteaza. Doar latine.

  • PestControl Expert
   20/11/2020 at 10:09 am

   Buna ziua, bidoanele nu fac parte din catalogul nostru de produse.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături