Comanda din: 15-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Informatii despre DDT, Diclor-Difenil-Tricloretanul


DDT-insecticid
Diclor-Difenil-Tricloretanul
 denumirea prescurtată DDT este un insecticid care a fost folosit din anii 1940 ca un toxic de contact. Datorită efectului său eficient în combaterea insectelor și toxicității reduse față de mamifere ca și costului relativ redus de producere a fost folosit pe scară largă timp îndelungat. Dezavantajul DDT-ului constă în stabilitatea chimică, remanenței și efectului de cumulare în sol, alimente și corpul uman.

DDT-formula-chimicaIn decursul timpului s-a constat că unele derivate chimice rezultate prin descompunerea lui cauzează tulburări endocrine, s-a presupus că ar avea și un efect cancerigen. Toate aceste efecte secundare nedorite au dus în anii 1970 la interzicerea utilizării DDT-ului în țările industrializate, iar din anul 2004 prin „Convenția de la Stockholm” s-a interzis folosirea lui pe tot globul pentru agricultură, dar este în continuare folosit pentru combaterea insectelor care sunt vectori ai unor boli transmisibile, ca de exemplu malaria sau tifosul exantematic.

Produse recomandate pentru combaterea daunatorilor, alternativa DDT:


Pentru prima oară DDT-ul a fost sintetizat în anul 1874 de chimistul austriac Othmar Zeidler. Efectul său insecticid a fost observat în anul 1939 de elvețianul „Paul Hermann Müller” care primește pentru această descoperire în anul 1948 premiul Nobel în medicină. Firma „J. R. Geigy AG” unde a lucrat Müller scoate pe piață de DDT-ul sub denumirea comercială „Gesarol” și „Neocid”.

In Germania care era preocupată de combaterea gândacului de Colorado, interesul era deosebit de mare pentru noul insecticid, astfel a fost solicitat de la firma producătoare o cantitate de 10.000 tone de Gesarol, cea ce depășea posibiltățile de producție a firmei „J. R. Geigy AG” care va însărcina firma „ Schering AG” de a produce cantitatea necesară de insecticid.

reclama-DDT

sticla-cu-DDT

DDT-cutie-pulbere

Utilizarea DDT-ului in timpul Razboiului Mondial:

La sfârșitul anului 1942 DDT-ul este folosit la combaterea păduchilor la soldați. In anul 1942 Departamentul American pentru Agricultură primește câteva probe de „Gesarol” din Elveția, pentru încercarea efectului insecticid. Pe la mijlocului anului 1944 în SUA s-a produs ca. lunar 900 de tone DDT pentru armata SUA, cantitatea lunară produsă la sfârșitul războiului mondial atingând 1350 de tone. DDT-ul era folosit la combaterea păduchilor în timpul epidemiei de tifus din Neapole (1943-1944) acțiune soldată cu succes. Presa timpului laudă produsul ca „Produsul Miraculos” în acțiunea de combatere a insectelor vectori de boli. O mare parte din producția americană de DDT este folosit în Pacificul de Sud în combaterea malariei, insecticidul fiind pulverizat din avion. De echipamentul unui soldat american care era trimis în Asia de Sud aparținea și o doză de spray care conținea DDT sau piretrină. La sfârșitul războiului soldații, persoanele civile și prinzionierii de război au fost supuși unui proces de tratament cu DDT contra păduchilor.

copil-tratat-cu-DDT

ddt-soldat-pulverizat

femeie-tratata-DDT

Utilizarea DDT-ului in agricultura:

La data de 1 august 1945 „War Production Board” din SUA admite producerea liberă a DDT-ului, produs devenit renumit prin rezultatele obținute în combaterea malariei și tifusului din timpul războiului. FDA „Food and Drug Administration” are unele rezerve cu privire la DDT, fiind deja stabilit procesul de cumulare al insecticidului în lapte și organismul uman, dar pe atunci FDA nu era autorizată de a interzice producerea unui produs suspect, dar se stabilește procentul maxim admis de 7 ppm în alimente. Prețul DDT-ului care era de 1 US-$ / pfund scade ajungând pe la mijlocul anilor 1950 să fie de numai 0,25 US-$. In anii 1960 DDT-ul a fost decenii întregi cel mai folosit insecticid din agricultură, cantitatea utilizată fiind între 0,5 – 35 kg DDT/ha. în regiunile bântuite de malarie această cantitate era de patru ori mai mare.

9 Intrebari si Raspunsuri

 • carmen
  02/01/2015 at 10:26 am

  Noi am scapat de carcalaci cu ddt.Mama are un borcan procurat de mai bine de 25 ani de la cineva care lucra in deratizare.Si acum mai avem un strop si-l pastram cu mare sfintenie caci deja avem o familie neputincioasa pe scara care de vreo doi ani i-a abandonat fiul si sunt certati cu curatenia.Carcalacii umbla si pe exteriorul blocului plus pe scara iar vecinii astia locuiesc sub noi si la 3-4 zile mai gasim cate unul.Desi am dat cu raid si baygon si am si capcane,sunt cam apa de ploaie.Ddt mi-e teama sa folosesc ,ca am copil.Sfatuiti-ma ce altceva sa folosesc mai puternic.Va multumesc!

 • K
  14/06/2019 at 9:09 pm

  Și la noi la fel. De unde pot găsi cel vechi ?

  • PestControl Expert
   18/06/2019 at 6:28 pm

   Va rugam sa ne precizati cu ce daunator va confruntati, ce reprezinta spatiul infestat precum si suprafata acestuia pentru a va putea recomanda o alternativa.

 • Jean val Jean
  20/06/2020 at 5:41 pm

  Buna ziua! Nu mai scap de purici,am peste tot,in curte, casă,cu ce sa mai dau? Mulțumesc!

  • PestControl Expert
   22/06/2020 at 2:40 pm

   Buna ziua, tratamentul pentru combaterea puricilor la interior (in casa) este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid precum K-Othrine WG 250 (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html) un plic de 20 g diluat in 10 l de apa. Cu aceasta solutie pulverizati toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde (mobilier, tesaturi, saltele, mochete etc.). Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid fumigator precum Ghilotina PermFum Midi (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-insecticid-i135-permfum-midi-11-g.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor ecloza si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.
   Dupa aplicarea solutiei, incinta va ramane inchisa pentru o perioada de 4-6 ore. Dupa aceea se patrunde, se aeriseste, se aspira toate camerele si suprafetele, iar sacul aspiratorului ori rezervorul se va curata imediat dupa.
   De asemenea, toate tesaturile si materialele care suporta acest proces, vor trebui spalate la o temperatura de peste 60 grade.
   K-Othrine este indicat si pentru eliminarea puricilor la exterior (curte). Solutia diluata se aplica prin pulverizare pe vegetatie (insa nu se va aplica pe pomii fructiferi sau alte plante de cultura). In momentul aplicarii, precum si in urmatoarele 4-6 ore, copiii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata.

 • Claudiu
  17/07/2020 at 11:33 pm

  De furnicile din interiorul apartamentului cum pot scapa ?

  • PestControl Expert
   20/07/2020 at 8:26 am

   Buna ziua, pentru combaterea furnicilor, este indicata aplicarea unui gel insecticid care are si atractant in compozitie, precum Advion Furnici (https://www.pestcontrol-expert.ro/syngenta-advion-furnici-gel-30g.html). Acesta se aplica sub forma "margele"sau linii mici de gel, insistandu-se acolo unde furnicile se ascund, fara a perturba comportamentul furnicilor de cautare a hranei naturale. Are efect de "moarte in cascada", exterminand intregul cuib (musuroi).

 • Robert
  26/07/2020 at 2:34 am

  Buna seara,cum pot scapa de gandaci din bucatarie?apar de la ghene,am incercat tot felul de solutii dar apar din nou,vreau ceva puternic

  • PestControl Expert
   27/07/2020 at 9:08 am

   Pentru combaterea gandacilor de bucatarie, se recomanda aplicarea unui gel insecticid care are si atractant in compozitie, precum Ghilotina Premise Gel (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-i21-5-premise-gel.html) sau MaxForce IC gel (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-max-force-ic-gel-20-g.html). Acesta se aplica sub forma unor bobite de orez in locurile ascunse (in spatele mobilei, la plinta, in spatele electrocasnicelor, la balamalele usilor etc.). Datorita formularii si naturii gandacilor, gelul este cel mai indicat pentru eliminarea intregului cuib. Atractantul ii va atrage si in 24 ore se vor observa primii daunatori morti. Acestia prin natura speciei se vor hrani cu semenii morti si vor transmite efectul gelului, asa numitul efect ''cascada'', ducand la exterminarea intregului cuib. La interior isi pastreaza remanenta pentru o perioada de pana la 4 luni.
   De asemenea, un pas foarte important in combaterea eficienta a gandacilor de bucatarie il reprezinta identificarea si sigilarea cailor de acces ale acestora in locuinta, deoarece, chiar daca solutiile aplicate sunt eficiente pentru un anumit interval de timp acestia vor continua sa patrunda.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături