Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum scapi de peștișorul de argint? Cum identifici și combați?


Înainte de a scăpa de infestarea cu peștișorul de argint, este important să vă asigurați că insectele pe care le vreți exterminate cu orice preț din locuința dumneavoastră sunt peștișori de argint, și nu alte insecte cu care acestea seamănă fizic și comportamental foarte mult, precum unele specii de miriapode sau peștișorul de sobă. Iată câteva elemente distinctive care vă vor ajuta să identificați cu ce fel de specie de insecte vă confruntați:

Peștișorul de argint:
- sunt insecte cu dimensiuni cuprinse între 13-25 mm în lungime, având de obicei culoarea gri cu străluciri metalice;
- preferă mediile călduroase, umede și întunecoase;
- pot fi cel mai des întâlnite în baie, în zona dușurilor sau a chiuvetelor, la subsolul clădirilor sau în spălătoria de rufe.

 Peștișorul de sobă:
- sunt insecte cu dimensiuni cuprinse între 1- 1,5 cm în lungime, având de obicei culoarea maro ;
- preferă mediile călduroase și umede, însă o umezeală uscată;
- pot fi cel mai des întâlnite în baie, în camera centralei sau în zona sobelor, unde predomină temperaturile ridicate și uscate.

Miriapodele:
- sunt insecte cu dimensiuni cuprinse între 1- 2 cm în lungime, având de obicei culoarea galben cu nuanțe de gri ;
- preferă în special mediile umede și răcoroase;
- prezintă mai multe perechi de picioare, de regulă 15, astfel că la o analiză mai atentă veți sti să faceți diferența între peștișorul de argint și miriapode.

cum-scapi-de-pestisorul-de-argint-cum-identifici-si-combati

Semne ale infestării cu peștișorul de argint

Având în vedere că peștișorul de argint este o insectă nocturnă, acest lucru înseamnă că nu prea le veți sesiza prezența în timpul zilei. De asemenea, aceste insecte au și abilitatea de sta ascunse, astfel că e posibil să nu fiți conștienți de infestarea cu aceste insecte până când nu veți vedea accidental o insectă sau până nu depistați urme ale infestării lor. Astfel de indicii ar putea fi:
- excremente ale peștișorului de argint, care arată ca piperul negru, mai ales în zonele preferate de aceștia să se ascundă: în baie, bucătărie, subsol, etc, în special în zonele din casa dumneavoastră cu umezeală;
- găuri mici și pete gălbui pe haine, tapet, cutii de cereale, precum și a altor materiale celulozice sau materiale textile materiale pot fi semne care să indice o infestare cu peștișorul de argint;
- resturi de piele uscată sau solzi, pe care peștișorul de argint le lasă în urma năpârlirilor repetate pe care le parcurg în etapa lor de dezvoltare (între 17 și 66 de năpârliri în timpul vieții, uneori chiar și 30 de năpârliri într-un an). Căutați astfel de semne mai ales acolo unde peștișorul de argint obișnuiește să se ascundă.

După ce ați stabilit că vă confruntați cu o infestare a peștișorului de argint, puteți să folosiți una sau mai multe metode de a scăpa de aceste insecte neplăcute, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează:

Folosiți capcanele impotriva pestisorului de argint

Puteți să capturați peștișorii de argint folosind capcane pe care voi înșivă să le confecționați. Astfel, puteți să creați o capcană pentru aceste insecte doar dintr-un pahar sau borcan de sticlă și o bandă adezivă din hârtie. Înfășurați exteriorul paharului cu banda de hârtie apoi plasați în interiorul recipientului o bucată de pâine pe post de momeală care va atrage peștișorul de argint în interiorul paharului fără ca aceștia să mai aibă posibilitatea să scape întrucât vor aluneca pe pereții din sticlă atunci când vor încerca să iasă afară. Montați această capcană noaptea atunci când insectele ies din ascunzătorile lor ca să caute hrană și plasațile în zonele în care suspectați că se află mai mulți peștișori de argint.

De asemenea, o altă capcană eficientă pentru a captura peștișorii de argint este un ziar rulat pe care să-l udați în prealabil cu apă. Montați această capcană, tot seara în zonele în care ați depistat semne ale prezenței acestor insecte. Întrucât le-ați pus la dispoziția peștișorilor de argint nu numai hrană ci și un mediu confortabil, nu trebuie să fiți surprinși când dimineața veți găsi în interiorul ziarului mai multe insecte. Îndepărtați ziarul infestat sau puteți chiar să-i dați foc pentru a vă asigura că aceste insecte nu au nici o șansă de scăpare și repetați procedeul până când nu veți mai găsi nici o urmă de insecte.

Variantele pot fi nenumărate. Ține de imaginația fiecăruia. Se pot confecționa tot felul de capcane plecând de la obiceiurile culinare ale acestora (hârtie, zahăr, amidon) și folosind o bandă adezivă lipicioasă, miere de albine sau sirop, acestea vor rămâne imobilizate.

Produse recomandate pentru combaterea pestisorului de argint, capcane adezive:

Folosiți insecticide naturale impotriva pestisorului de argint

Există câteva soluții naturale care pot fi folosite împotriva a numeroși dăunători și care funcționează și în cazul peștișorilor de argint. Printre aceste soluții se numără și pământul de diatomee și acidul boric. Ce sunt și cum acționează acestea?

Pământul de diatomee. În urmă cu 30 milioane de ani, cochiliile din siliciu ale algei unicelulare ( diatomee ) au format pe fundul oceanului depozite impresionante de diatomit. Aceste coji fosilizate sunt extrase și apoi măcinate în adevărate cioburi ascuțite de siliciu care sunt folosite cu succes ca un agent deshidratant .
Pământul de diatomee arată ca pudra de talc, iar pentru o insectă este un praf letal care provoacă zgârieturi și absoarbe stratul de ceară de la suprafața insectelor, lăsându-le să moară prin deshidratare. Va produce același efect și atunci când este inhalat de insecte. Important de știut este faptul că acesta nu se descompune în mediu, așa că își produce efectele până ce este spălat sau transformat în sol (având un conținut ridicat de minerale va contribui la îmbunătățirea acestuia). Nu este toxic pentru mamifere însă le va irita mucoasele dacă îl inhalează. Din același motiv se recomandă purtatea de către cei ce îl aplică a unei măști protectoare.

Acidul boric. Acidul boric este un compus natural ce conține bor, oxigen și hidrogen ( formula sa chimică este H3BO3 ). Se găsește sub formă de cristale incolore (arată ca sarea de masă) sau sub formă pulbere albă și se dizolvă în apă. Acidul boric nu ucide insectele ci acționează mai degrabă ca un agent deshidratant, care deshidratează insectele prin provocarea de fisuri mici în exoskeleton determinând uscarea acestora în cele din urmă. " Salinitatea " acidului boric, de asemenea, interferează cu metabolismul electrolitic foarte simplu al insectelor.

Datorită faptului că ambele insecticide se prezintă sub formă de pulbere sunt eficiente doar atunci când insectele intră in contact direct cu praful având o zonă de acțiune limitată, mai mult pentru uz intern. Poate fi folosit în zonele greu accesibile și fără umezeală pentru a nu-și pierde din efect, cum ar fi în crăpăturile și fisurile din pereți sau din fundație, în plinte, etc.

Produse recomandate pentru combaterea pestisorului de argint, insecticide:

cum-scapi-de-pestisorul-de-argint-1024x670

Folosiți arome naturale impotriva pestisorului de argint

Peștișorii de argint detestă anumite mirosuri și vor evita zonele care degajă miros de scorșișoară, cuișoare, rozmarin, camfor, castravete sau cedru. Aroma puternică de scorțișoară și de cuișoare, precum și mirosul puternic de condimente va ține la distanță peștișorul de argint de casa dumneavoastră, astfel va fi suficient să plasați în zonele în care aceștia preferă să se ascundă săculeți cu astfel de arome pentru a preveni o eventuală infestare.

De asemenea, puteți folosi rumeguș de cedru în zonele în care bănuiți că s-ar putea ascunde peștișorii de argint. Întrucât acest rumeguș ar putea să vă facă un pic de mizerie, este indicat să îl folosiți mai ales în exteriorul casei dacă ați identificat acolo o populație de astfel de insecte. Pentru a-și menține efectul de repelent împotriva peștișorului de argint acest rumeguș trebuie aspirat săpămânal și înlocuit cu unul proaspăt.
Un alt miros neplăcut pentru peștișorul de argint este camforul. Acestă aromă se obține din rășina arborelui de camfor dar poate fi obținută și pe cale sintetică fiind găsită în magazinele de specialitate sub formă de rășină de culoare albă.

Rozmarinul este o plantă care ține la distanță peștișorul de argint. Plasați săculeți cu rozmarin proaspăt sau uscat în interiorul casei, în special în zonele preferate de aceste insecte sau puteți să cultivați planta în curtea casei pentru a crea o barieră naturală împotriva peștișorului de argint.
De asemenea, puteți folosi și coji de castravete proaspăt plasate strategic în jurul casei dumneavoastră.

Ce trebuie să știți este faptul că aceste arome reușesc să împiedice aceste insecte să se apropie de casa dumneavoastră dar nu vor reuși să elimine fizic insectele sau ouăle acestora, motiv pentru care dacă vă confruntați deja cu o infestare cu peștișorul de argint va trebui să apelați la soluții chimice.

Folosiți produse chimice impotriva pestisorului de argint

Atunci când nu reușiți să scăpați de peștișorul de argint prin nici una din metodele non-toxice, e bine să apelați la produse chimice cât mai urgent pentru ca infestarea să nu devină din ce în ce mai gravă având în vederea rapiditatea cu care se înmulțesc aceste insecte. Însă atunci când folosiți astfel de produse trebuie să respectați întocmai recomandările producătorului în aplicarea acestora pentru a evita riscurile la care vă puteți expune atât dumneavoastrp cât și animalele de companie.

Apelați la un profesionist impotriva pestisorului de argint

Uneori infestarea cu insecte, inclusiv cu peștișorul de argint poate fi prea gravă ca să o puteți combate pe cont propriu. Dacă vă simțiți depășit de situație, sau pur și simplu aveți fobie de insecte, nu ezitați să apelați la un specialist în domeniu care va ști exact cum să rezolve această problemă pentru dumneavoastră.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături