Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Viespi - Cum identifici si combati


Oricine a fost înțepat de o albină sau viespe știe cât de dureroase pot fi înțepăturile acestor insecte și va face tot posibilul să se ferească de acestea. Iar dacă nu una, ci sute sau mii de astfel de insecte devin o amenințare pentru dumeavoastră sau familie, atunci prezența unui roi de albine sau viespi pe proprietatea voastră constituie un motiv serios de îngrijorare.
Deși pot fi deosebite ușor, la prima impresie pot fi confundate întrucât ambele sunt capabile să administreze înțepături dureroase, iar o identificare corectă este necesară nu numai pentru administrarea corespunzătoare a unui eventual tratament dar și pentru aplicarea măsurilor de prevenție, control și eliminare adecvate fiecărui dăunător în parte.
Înainte de a lua vreo decizie sau de a apela la măsuri de eliminare a acestor insecte din curtea, grădina sau locuința dumneavoastră, e bine să identificați mai întâi cine v-a invadat spațiul pentru a ști cum să rezolvați cât mai bine această problemă. Vă prezentăm câteva lucruri care vă vor fi de ajutor și vă vor ușura alegerea celor mai bune soluții.

ViespiIdentificarea roiulul de viespi
Cuiburile de viespi se pot găsi în foarte multe locuri unde nici nu vă puteți imagina - în găurile din pereți, în interiorul coșurilor de fum nefolosite, în scorburile copacilor, sub și în streașina casei, atârnând de copaci, de tavane, etc. Iar unele specii de viespi își construiesc viesparul in sol sau pe sol.

Metode chimice de înlăturare a roiului/cuibului de viespi
Tratamentele împotriva viespilor sunt printre cele mai dificile. Aplicarea insecticidelor trebuie să se facă direct pe cuib și de aici și marea dificultate. Eliminarea definitivă a viespilor se va face apelând la substanțe chimice concepute special pentru a omorî aceste insecte. Nu folosiți spray-uri pentru alt gen de insecte (gândaci, furnici, muște) pentru că acestea nu sunt sufiecient de puternice ca să provoace moartea viespilor.
Achiziționați produse adecvate de la magazinele specializate, iar acestea se găsesc de regulă în două variante: fie spray–uri cu aerosoli, fie sub formă de pulbere.

Măsuri preventive la tratamentul de combatere a viespiilor
Dacă doriți să îndepărtați personal roiul/cuibul de viespi trebuie mai întâi să vă asigurați că nu sunteți alergic la înțepăturile de viespe, sens în care este indicat să faceți un test de alergie, pentru ca această activitate să nu vă pună sănătatea în pericol. Dacă există un cât de mic risc pentru sănătatea dumneavoastră e bine să apelați la un profesionist care are experiența necesară în astfel de situații.Înainte să începeți distrugerea roiului, având în vedere agresivitatea ce o manifestă aceste insecte atunci când sunt deranjate este bine să vă echipați corespunzător cu un costum special, de genul celui de apicultor.De obicei, viespile înțeapă în zona gleznei și a capului, deci asigurați-vă că aceste zone sunt protejate corespunzător, pentru că indiferent dacă sunteți sau nu alergici, înțepăturile lor pot provoca dureri destul de mari.
De asemenea, va trebui să vă pregătiți ruta de evacuare după aplicarea insecticidului care va declanșa o reacție violentă a viespilor, iar retragerea dumnevoastră din zona contaminată și periculoasă trebuie să se facă cât mai repede și fără obstacole.
Dacă roiul de viespi este situat la o înălțime destul de mare este indicat să nu vă urcați pe scară ca să ajungeți la el deoarece, în situația în care sunteți atacat de mai multe viespi să nu vă speriați și să vă răniți grav căzând de pe scară.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea viespilor:

La combaterea unui cuib de viespi pulverizarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib, in concentratia maxima recomandata. Tratamentul de dezinsectie impotriva viespilor se face dimineata devreme sau seara cand ele sunt in cuib si dorm. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte nervoase!
Va recomandam sa faceti repede aplicare si apoi sa parasiti zona. Daca este necesar reveniti dupa cel putin o ora sa continuati tratamentul.
Atunci cand cuiburile de viespi sunt ascunse si accesul este greu, trebuie sa faceti presiune mare in pulverizator si sa insistati cu un jet puternic in crapaturi. Cantitatea de solutie insecticida care ajunge in cuib trebuie sa fie cat mai mare.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea viespilor:

Dispozivitul perfect pentru pulverizarea solutiei insecticide este generatorul ULV sau atomizorul deoarece acestea au puterea de pulverizare mult mai mare. In cazul in care nu dispuneti de aceste echipamente se pot folosi si pulverizatoare mecanice dar e necesar sa va apropiati mult mai mult de cuib si sa pompati puternic.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Dacă roiul/cuibul e de mari dimensiuni atunci va trebuie să folosiți insecticid sub formă de pulbere pentru că acesta este mult mai efcient decât spray-ul cu aerosoli, întrucât poate pătrunde în “inima” cuibului. În timpul nopții sau dimineața devreme, echipați corespunzător, puneți insecticid pulbere într-un dispozitiv de aplicare special sau intr-un pahar de plastic de unică și aplicați-l din belșug la intrarea în cuib, apoi îndepărtați-vă imediat din acea zonă. Nu blocați și nu acoperiți cuibul pentru a le permite viespilor să intre și să iasă în mod liber. În momentul în care acestea vor trece prin deschiderea de la intrarea în cuib, picioarele și aripile lor se vor umple cu praful insecticid, ducându-l în interiorul cuibului, contaminând astfel și celelalte viespi. În cel mult două zile de la aplicare viespile ar trebui să moară, dar dacă o parte din acestea au reușit să supraviețuiască este necesară încă o repetare a procesului.

Aparatura aplicare insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Aplicatorul de pulbere permite introducerea pulberei insecticide in interiorul cuibului pentru un efect foarte rapid si de impact.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea viespilor:

Daca volumul de aer este etans puteti sa utilizati insecticidele aerosol. Verificati pe ambalajul insecticidului care este volumul incaperii ce poate trata cu o doza. Daca volum este mai mare puteti sa utilizati mai multe doze. Avantajul utilizarii acestui tip de tratapent este ca particolele pot penetra cu usurinta zonele greu accesibile, obtinandu-se astfel un efect rapid si bun la combaterea viespilor. Sa luati in calcul ca viespile nu mor imediat ci in 2 - 5 minute iar pana atunci sunt foarte agresive.
In cazul in care folositi dozele aerosol, zona nu trebuie sa fie etansa timp de 4 - 6 ore pentru ca insecticidul sa nu se piarda si sa patrunda in toate crapaturile. Este obligatorie o aerisire ulterior, temeinica de cel putin o ora, in functie de curentii de aer. Varianta cu doza aerosol ar putea fi luat in calcul conditionata totusi de etanseitatea camerei. Daca exista curenti de aer care ar putea sa permita aerosoliilor sa iasa din incapere, tratamentul nu va avea efect.

Capcane cu atractanti recomandate pentru combaterea viespilor:

Se folosesc pentru capturarea viespilor care sunt in trecere sau daca doriti sa obtineti o combatere punctuala. Nu puteti sa folositi capcanele de viespi pentru a indeparta permanent un cuib de viespi. Pentru a obtine eficienta maxima, se recomanda indepartea oricaror alte surse de hrana din zona ce se doreste a fi tratata cu aceste capcane cu atractanti.

Repelenti recomandati pentru combaterea viespilor:

Pentru a preveni aparitia unui cui de viespi puteti sa tineti cont ca aceasta insecta este teritoriala. Daca exista un alt cuib de viespi acestea nu isi vor mai construit cuibul in apropiere.

Echipamente de protectie recomandate pentru combaterea viespilor:

Deaorece aceste insecte nu mor imediat ce ati facut aplicarea insecticidului este recomandat sa utilizati echipamente de protectie special concepute. 

Spray-uri cu aerosoli impotriva viespilor
Aplicarea spray-ului cu aerosoli se va face începând de la intrarea situată în partea de jos a roiului unde insistați cu un jet puternic timp de aproximativ 10 până la 15 secunde, apoi pulverizați rapid și restul cuibului, după care eliberați imediat zona. Lasați ca pesticidul să acționeze peste noapte iar a doua zi urmăriți cuibul de la distanță. Dacă încă observați activitate în jurul cuibului, repetați procesul încă o dată. După ce activitatea acestora a încetat și viespile sunt moarte, este necesar să doborâți cuibul cu un băț lung, apoi să-l despicați și să-l pulverizați cu spray din abundență.
Indiferent de pesicidul folosit, asigurați-vă că animalele de companie sau copii nu au acces la zona respectivă cel puțin 24 de ore întrucât aceste substanțe sunt extrem de puternice și otrăvitoare. În plus, este important să îndepărtați toate resturile rămase de la cuibul distrus, precum și viespile moarte căzute pe jos deoarece animalele de casă sau cele sălbatice pot fi și ele otrăvite dacă le ingerează și acest lucru le poate cauza moartea.

cum scapam de viespi

Momentul potrivit pentru îndepărtarea roiului/cuibului de viespi

Perioada anului în care vreți să distrugeți roiul sau cuibul de viespi este foarte importantă pentru că de acest lucru depinde în mare parte succesul operațiunii dumneavoastră. Pentru a ști exact când e cel mai bun moment să acționați e bine să știți cum funcționează viața socială a viespilor.
La începutul primăverii, viespea regină ( care a hibernat pe timpul iernii ) va alege un loc pentru cuibul ei și va construi o structură de mici dimensiuni care să poată găzdui prima generație de viespi lucrătoare care vor lucra neîncetat pentru a extinde cuibul și de a o proteja pe regina lor. Colonia de viespi va continua să crească pe tot parcursul verii până la sfârșitul lunii august când ajunge la apogeu numărând până la 2000 de membri.Mai mult decât atât la sfârșitul verii se va naște ultima generație de puieți de viespi formată din viespi de sex masculin și reginele pentru anul viitor, motiv pentru care colonia este foarte protectoare în această perioadă și devine mult mai agresivă decât de obicei față de cei care le amenință cuibul.

În nici un caz distrugerea cuibului nu este recomandată în această perioadă. Cel mai bun moment pentru a distruge un cuib de viespi este la începutul primăverii, atunci când colonia este mai mică și viespile sunt mai putin agresive iar dacă ați reușit să omorâți regina, nu va trebui să vă mai faceți griji cu privire la formarea unui nou cuib în acel an.În cazul în care nu ați găsiț cuibul de viespi până la sfârșitul verii, distrugerea cuibului nu va fi necesară întrucât temperaturile scăzute din timpul iernii va ucide colonia de viespi în mod natural și astfel va trebui doar să-l îndepărtați.

De asemenea, cel mai indicat moment pentru distrugerea cuibului de viespi este pe timp de noapte deoarece viespile sunt cel mai puțin active atunci, vor reacționa mai lent și vor fi mai puțin agresive. Evitați folosirea unei lanterne deoarece lumina degajată de aceasta va atrage viespile spre dumneavoastră. Mai potrivită este folosirea unui felinar cu lumină colorată, de preferat de culoare roșie, portocalie sau galbenă.

Metode naturale de înlăturare a roiului/cuibului de viespi
În cazul în care doriți să evitați folosirea pesticidelor, din diverse motive, vă recomandăm folosirea altor metode destul de eficiente, ce necesită un pic mai multă timp și răbdare din partea dumneavoastră.

Soluție cu apă și lichid de vase/săpun
Amestecați aproximativ o jumătate de cană de lichid de vase/săpun cu un litru de apă fierbinte, până când obțineți o soluție de consistența detergentului. Soluția astfel obținută trebuie aplicată în jet continuu la intrarea în cuib, iar viespile își vor uda aripile, nu vor mai putea să zboare și se vor îneca. Deși această metodă este foarte eficientă ea necesită mai multe repetări pentru că este nevoie ca fiecare viespe să vină în contact direct cu apa pentru ca aceasta să moară.

Aspiratorul, solutie de combatere a viespilor
O altă metodă naturală de a distruge un cuib de viespi este cu ajutorul unui aspirator prevăzut cu un tub suficient de lung pentru a ajunge la cuib. Se umple un sfert din rezervorul aspiratorului cu o soluție de apă și săpun ce asigura moartea viespilor odată ajunse în interiorul aspiratorului. Fixați tubul de aspirare la intrarea în cuib, porniți aspiratorul și lăsați-l să funcționeze atâta timp cât veți vedea activitate în interiorul cuibului. Când ați reușit să aspirați toate viespile, opriți aspiratorul și etanșați capătul tubului aspirator cu o bucată de pânză. După câteva ore, când nu mai observați agitație în rezervorul aspiratorului, goliți conținutul acestuia într-un sac de plastic, legați-l bine și aruncați-l.
Acestă metodă ar putea dura câteva ore și poate fi destul de zgomotoasă, motiv pentru care fi o idee bună să vă avertizați vecinii înainte de a o pune în aplicare .

Fumul, metoda de combatere a viespilor
O altă metodă de a elimina un cuib un viespi este de a folosi fumul. Aprinde-ți un foc direct sub cuibul viespilor. Fumul degajat se va ridica, va pătrunde în cuib, va sufoca viespile și le va forța să părăsească cuibul. Lăsați fumul să se ridice câteva ore până când sunteți sigur că acesta a rămas gol, apoi cu un băț lung dați-l jos, despicați-l și aplicați o soluție de apă cu săpun, în cazul în care mai sunt viespi rămase în viață.Această metodă însă este adecvată numai pentru cuiburile suspendate, fie de crengile copacilor, fie în alte locuri aflate la înălțime.
Nu este potrivită aplicarea acestei metode pentru cuiburile localizate în spații închise sau aproape de casa dumneavoastră, ca nu cumva flăcările să declanșeze accidental un incendiu.

Găleata cu apă, cum sa scapi de viespi inecandu-le
Puteți îneca viespile folosindu-vă de un sac din pânză și de o găleată cu apă. Iată cum să procedați:
Plasați găleată cu apă sub roiul de viespe, introduceți în sacul de pânză (verificat în prealabil să nu aibă găuri sau zone rupte) roiul de viespi, după care legați-l strîns la gură cu o bucată de sfoară și apoi trageți cuibul din zona în care este prins. Introduceți apoi sacul în găleata cu apă și acoperiți-l cu o piatră mare. Lăsați sacul în găleată peste noapte, iar dimineața toate viespile din cuib vor fi înecate.
Această metodă, ca și celelalte de altfel, nu este recomandată persoanelor stângace sau “slabe de inimă” deoarece presupune o apropiere mare și chiar un contact direct cu roiul de viespi. În orice caz este obligatorie folosirea costumului special.

Tratamentele impotriva viespilor sunt printre cele mai dificile. Aplicarea insecticidelor trebuie sa se faca direct pe cuib si de aici si marea dificultate. De cand s-a inceput tratamentul si pana toate viespile sunt moarte dureaza 2 - 3 minute, timp in care insectele nu sunt foarte prietenoase. Pentru inceput totusi sa clasificam tratamentele la exterior fata de cele la interior.

albineDiferențele dintre viespi și albine
Atât albinele cât și viespile sunt extrem de valoroase pentru om și mediu, rolul lor în natură fiind bine determinat și extrem de documetat de către cercetători. Astfel, albinele ajută la polenizarea a cel putin 80% dintre culturile pe care ne bazăm pentru a trăi. în timp ce viespile sunt foarte utile ca animale de pradă pentru multe insecte care infestează culturile, grădinile și plantele ornamentale. Atât viespile cât și albinele sunt membri ai ordinului de insecte Hymenoptera, cu toate acestea ele diferă foarte mult în aparență. În general, albinele sunt mai corpolente, păroase și pufoase, o caracteristică care le ajută să colecteze și să răspândească polenul în timp ce viespile sunt mai subțiri, având o talie îngustă, au picioarele zvelte iar pielea lor este netedă și lucioasă. De asemenea, acestea diferă mult și din punct de vedere al stilului de viață, obiceiurilor, construirii cuibului și al hranei.

Astfel, albinele trăiesc în roiuri formate din câteva mii până la câteva zeci de mii de albine, în timp ce coloniile de viespi sunt mai mici având de la câteva sute la câteva mii de indivizi. La viespi regina construiește un cuib pentru colonia sa, în timp ce albinele lucrătoare construiesc și mențin cuibul pentru matcă și pentru surorile sale. Spre deosebire de majoritatea viespilor care hibernează în timpul iernii și își construiesc unul nou în fiecare primăvară, albinele nu hibernează și supraviețuiesc cu rezervele alimentare acumulate și cu căldura produsă de albinele lucrătoare.Viespile nu pot produce în general miere (sunt unele specii care totuși o fac), însă toate speciile de albine sunt capabile să producă și să depoziteze cantități considerabile de miere în stupii lor.

În ceea ce privește cuiburile, ce viespile își construiesc cuiburi rotunde, cu aspect de hârtie, formate în general din sevă (pulpă) de lemn, în timp ce albinele își construiesc cuiburi geometrice, din celule de ceară (faguri în formă de hexagon). Albinele sunt exclusiv ierbivore, hrănindu-se cu nectarul și polenul plantelor, în timp ce viespile, în cea mai mare parte sunt carnivore, hrănindu-se cu alte insecte și artropode și doar spre sfârșitul verii și toamna, sunt mult mai interesate în colectarea de hrană dulce și alți carbohidrati.
Dacă despre viespi putem afirma că sunt cu adevărat un dăunător, nu același lucru îl putem afirma despre albine, care prin serviciul imens pe care-l fac omenirii prin polenizarea plantelor și prin minunatele produse pe care le crează pentru noi (miere, propolis, ceară, etc) sunt mai degrabă niște insecte pe care trebuie să le protejăm cu toate eforturile noastre. Din acest motiv, albinele sunt protejate prin lege și este de datoria noastră să le asigurăm un cadru natural cât mai sănătos și mai sigur în care să-și desfășoare incredibila și prospera activitate.

Așadar, dacă în cazul albinelor roiurile și stupii acestora nu sunt distruse ci sunt mutate în alte zone, în cazul viespilor este indicat ca aceste roiuri și cuiburi să fie distruse atunci când ați identificat prezența lor pe proprietatea dumneavoastră și mai ales atunci când sunt aproape de locuință, sunteți alergici la înțepăturile lor sau aveți copii mici.

cum scapi de viespi

75 Intrebari si Raspunsuri

 • Ionut Lucian Nitu
  11/10/2012 at 8:56 pm

  Buna ziua,
  Locuiesc in sectorul 3, la aproximativ 300 m de Piata Trapezului, in zona de case, chiar langa blocuri. Am un stup de albine in crapatura dintre zidul casei si garaj (care sunt lipite, insa au o fanta chiar in fata). Sunt foarte multe si as dori sa scap de ele. Mai ales ca acum o saptamana am patit-o, adica a intrat una in arcada mea si mi-a lasat in afara de ac (pe care l-am scos imediat) si o umflatura caraghioasa pe jumatate de fata. Uflatura se duce insa albinele, ba.
  N-as prea vrea sa le omor, pentru ca le respect si cunosc ce importanta au albinele in selectia naturala. Dar nici n-am reusit sa gasesc pe cineva sa mi le ia de acolo.
  Ajutati-ma si spuneti-mi si cat m-ar costa.
  Multumesc si o zi buna,
  Ionut Nitu

 • cornelia Ionescu
  28/07/2013 at 12:09 am

  sa scapi de ele.. doar un apicultor te poate ajuta...
  si poate, ...doar atunci cand roiesc... zilele de vara foarte insorite sunt propice acestui eveniment unic...
  ...
  dar, ca sa nu te mai unfli, daca te ataca vreuna, iti recomand sa cumperi de la o farmacie homeopatica remediul
  apis ch 5 sau ch7....
  si imediat ce ai scos acul, pui 3-5 granule sub limba, distantat cu 30 de minute dupa ce ai mancat..., apoi, 30 minute nu mai consumi decat apa(la nevoie)...si respectand regulile remediilor homeopatice...ai scapat usor. Fara dureri si umflaturi. Remediul merge ptr orice intepatura de insecte.
  Oricum, ele au ajuns la casa ta ... cu o semnificatie anume. Si merita sa le pretuiesti.
  Sa-ti fie de folos!

 • Mrosek Raul
  02/10/2013 at 2:19 am

  salut nu exista o firma anume care se ocupa cu exterminarea viespilor ? deoarece am dat de o situatie ce ma depaseste stupul nu este la vedere si nu pot ajunge la el.a devenit chiar periculos pentr-u membri familiei deoarece imi intra in casa si nu pot sa imi dau seama pe unde

 • Ioana
  26/04/2014 at 12:34 pm

  Pai, mai intai incearca sa distrugi cuibul. Ia un bat si loveste-l. Exista si multe spray-uri.
  Eu stau la casa si s-a facut un cuib mare de viespi intr-o crapatura de sub acoperis. Nu-s foarte agresive dar ma cam tem de viespi. Nu pot nici sa ies pe terasa ca vin la mine :U
  As vrea sa scap de ele, am pus sticle cu sirop dulce poate or sa cada in eke dar capcana asta nu prea a functionat ca multeeeee au supravietuit.
  As incerca sa ard cuibul dar daca imi arde toata casa?!
  E foarte enervant caci vreau sa ies in gradina sa ma joc si ele ma bazaie la cap

  • popescu
   08/09/2014 at 10:43 am

   Buna ziua,
   ati gasit pana la urma metoda sa scapati de viespii? cu aceeasi problema ma confrunt si eu si nu stiu ce sa ma fac,ca si-au facut cuibul sub acoperis intr-un loc foarte greu de ajuns si nu pot ajunge la ele in schimb mi se aude un zgomot in casa(in locul unde ar cam fi cuibul) de ma ia groaza sa ma gandesc ce este acolo si cat de mare e cuibul
   Daca ma puteti ajuta cu un sfat , va multumesc anticipat!

 • nila
  22/08/2014 at 8:23 pm

  e plina lumea de cele mai haioase personaje; am ras cu pofta de comentariile voastre, sa fiti sanatosi!

  • mirela
   06/09/2014 at 3:11 pm

   nu e de glumit cu viespile.....la mine ,in tencuiala casei {e veche adevarat si e de pamant}si-au facut un ditamai cuibul.Am.spart perete la exterior si am dat 2 zile la rand ,dimineata si seara ,cu spray pentru muste,dupa care am bagat mana cu manusa groasa si am scos faguri plini de oua{cantitativ cam 7-8 farfurii mici de tort....erau asezate pe etaje}apoi am curatat bn locul si am bagat caramizi si spuma poliuret.,am fixat o tabla si apoi am tencuit bn pe toata portiunea.
   Dar nu s-a terminat ...nici gand.Au cautat alt loc si au gasit in streasina casei nou construite.

  • pop
   08/09/2014 at 10:37 am

   daca ai avea un cuib de viespii cat China la tine pe casa sau acoperis si care bazaie de zici ca fierbe locul, nu cred ca ai mai rade

 • Cezar
  13/11/2014 at 4:25 pm

  Cuiburile de viespi pot fi distruse cu cu un insecticid pulverizat seara cand s-au adunat toate viespile.Daca vin sporadic prin balcon ,puneti o sticla din plastic cu otet si putina miere de albine ,ele intra dar nu mai pot iesi.

 • prodanpetruta
  02/06/2015 at 12:11 am

  buna seara am si eu o intrebare eu am gasit in camera copilor in tavan un stup de albie am distrus tot tavanu dar nu stiu daca vor veni sa se razbune

 • zina
  20/07/2015 at 10:04 pm

  Am in gradina doi copaci (peri), de aproximativ trei ani nu scap de viespi.Se aduna in acesti doi copaci fara sa aiba cuib, pina distrug copacii , cad frunzele iar fructul se vestejeste, iar dupa ce se termina cu perele se muta la struguri tot ce gasesc de intepat. anul aceta mai rau s-au adunat si niste musti mari , deaja copacii nu mai au Frunze .Am incercat toate metodele dar fara succes deoarece ete in aer liber.Daca cineva cunoate o solutie de stirpire ii multumesc anticipat

 • zina
  22/07/2015 at 4:42 pm

  Buna ziua .
  Cum as putea scapa de viespi si muscoace dintr-un copac(par) care ma chinuie de citiva ani, nu au cuib ,se instaleaza de cum da frunza copacului iar in prezent frunza cade singura iar fructul se vestejeste ,apoi de muta la alte fructe din gradina, struguri ,prune etc.
  Multumesc anticipat.

  • PestControl Expert
   22/07/2015 at 7:01 pm

   Puteti aplica prin pulverizare un insecticid cum ar fi Aqua K-Othrine (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-aqua-ew-20.html). Este necesar doar ca inainte de consum sa spalati cu atentie fructele.

 • Matei turit UE
  11/08/2015 at 4:10 pm

  Aceste mici insecte cauta ori apa la canicula extrema din RO si mancare . Deci daca li se ofera asemenea produse naturale este sansa de a elimina situatia. Am folosit personal acest mijloc de prim ajutor la drumuri de turism facute mereu , am lasat ceva apa de izvor antrun obiect mic si sa apropiat si la consumat fara sa ma atace ,pentru ca este o nevoie si la ele sa se hraneasca natural ,si astfel este legatura dintre O M si mediu ,universal este nevoie sa co;aboram fara sa fim agresivi . Cu bine 11.08.15

 • Răcoare Horatiu
  09/04/2016 at 4:32 pm

  Viespile mor şi de la RAID pentru insecte târâtoare?

  • PestControl Expert
   11/04/2016 at 6:23 pm

   Exista posbilitatea ca produsul mentionat sa nu le afecteze. Va rugam sa ne precizati unde intampinati problema cu viespile, astfel incat sa va indicam un tratament eficient.

 • Martinescu Sanda
  26/07/2016 at 11:15 pm

  Am descoperit in seara asta ca in peretele casei care este din caramida si gros de cel putin jumatate de metru, un roi de viespi care ma cam inspaiminta. Nu se vad dar zumzetul care se aude nu este linistitor deloc, mai ales ca am un nepotel de un an si jumatatesi imi este teama sa nu intre in casa. Ce solutie credeti ca exista pentru eliminarea viespilor ? Multumesc anticipat pentru un eventual raspuns !

  • PestControl Expert
   28/07/2016 at 6:36 pm

   Ati verificat cu exactitate, sunt viespi sau albine? Ati descoperit locul de acces al acestora in perete?

 • Penea Agripina
  05/08/2016 at 6:00 pm

  Buna ziua! Lociuiesc in comuna Berceni, intr-o ila cu etaj si mansarda. De 2 ani, am observat ca in saceagul casei, in multe locuri, s-au instalat viespii.Au aparut si in saceagul garajului.Din cauza lor, copiii si noi ne temem sa mai iesim pe balcoane, dar si prin curte sunt foarte multi.Cum putem scapa de viespi, pentru ca nu se vad cuiburile lor? Multumesc, astept raspuns! Nr.meu de telefon este 0733214882!

 • gilda
  05/08/2016 at 9:51 pm

  Eu am un fagure plin de viespi în bradul de la intrarea în curte. Cum scap de el? Multunesc

  • PestControl Expert
   09/08/2016 at 5:48 pm

   Pentru combaterea viespilor se pot aplica prin pulverizare insecticide cum ar fi Foval (http://www.pestcontrol-expert.ro/foval-ce.html), 400 ml diluati in 10 l de apa, sau K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 5 l de apa. De asemenea, va fi necesar sa purtati un echipament de protectie in momentul aplicarii, cum este salopeta din polipropilena (http://www.pestcontrol-expert.ro/salopeta-din-polipropilena.html).

 • Monica Sander
  01/09/2016 at 3:44 pm

  In vie la un anumit soi,apar anual incepand din luna august viespi,care inteapa boabele de strugure si le distruge.In afara de faptul ca pun plasa(momentan nu ma ajuta prea mult),ce pot sa mai fac? Multumesc.

  • PestControl Expert
   02/09/2016 at 2:37 pm

   Daca vita de vie este pentru consum si nu pentru vin, se pot aplica insecticide care nu au perioada mare de pauza pana la consum, cum ar fi Decis Mega (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-decis-mega-ew50-fiole.html) sau Karate Zeon (http://www.pestcontrol-expert.ro/karate-zeon-50-cs.html).

 • Precup Isadora
  14/09/2016 at 11:16 pm

  Se poate ca un expert in distrugerea cuibului sa vina acasa?

  • PestControl Expert
   16/09/2016 at 11:11 am

   Noi nu ne ocupam cu prestarea de servicii, in schimb va putem oferi solutiile si informatiile pentru efectuarea acestor operatiuni in regim propriu. Mai exact, unde este pozitionat cuibul? Daca aveti posibilitatea, se poate aplica direct pe acesta un insecticid cum ar fi K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g diluat in 5 l de apa. De asemenea, va fi necesar sa purtati un echipament de protectie in momentul aplicarii, cum este salopeta din polipropilena (http://www.pestcontrol-expert.ro/salopeta-din-polipropilena.html).

 • Camelia Marcu
  17/09/2016 at 7:30 am

  Buna. Am si eu un cuib de viespi care nu sunt chiar prietenoase si nici confortabile. Intrebarea mea este,de ce se aduna in fiecare seara pana dimineata in jurul orei 10:00,pe usa de la intrare? (cuibul este intre acoperis si pod,adica cam de unde incepe tavanul casei).Tin sa mentionez ca usa este cu sticla (geam) si sunt oribile cand le vad :(. Este posibil sa vina din cauza luminii? Si cum as putea scapa de ele? Multumesc

  • PestControl Expert
   19/09/2016 at 5:28 pm

   Se poate ca acestea sa stea pe usa deoarece doresc sa ajunga la cuib si nu au aceasta posibilitate. Puteti scoate cuibul din pod? Sau mai sunt alte viespi in acel spatiu?

 • Buruiana Ioan
  23/09/2016 at 3:15 pm

  Buna ziua, am un cuib f.mare de viespi in acoperisul casei . Viespile intra la cuib printr-o lucarna, pe langa un caprior si au inceput sa intre in mansarda. Pana acum am prins cca 1000 viespi cu o capcana dar nu se mai termina. Cuibul este inaccesibil , am tratat cu insecticid lichid fara rezultat. Doresc un insecticid praf pe care sa-l pun la locul de intrare. Ce-mi recomandati? multumesc anticipat.

  • PestControl Expert
   23/09/2016 at 4:42 pm

   In principiu, toate insecticidele se dizolva in apa, daca se aplica nediluat, se poate sa nu isi faca efectul. Dar nu exista posibilitatea de a acoperi locul e acces al viespilor? Cu solutii de tip silicon ori spuma poliuretanica?

 • Andra Enache
  11/07/2017 at 12:07 pm

  Multumesc pentru articol. Mi-a fost foarte utila informatia despre solutia de a omora viespile cu apa fierbinte si detergent de vase. Intrasera mai multe viespii in birou la mine si nu mai reuseau sa iasa afara, iar, la un moment dat, una s-a asezat chiar pe gatul meu (sub ceafa). Din fericire am indepartat-o inainte sa ma intepe, insa imi era teama sa mai stau la birou.
  Am cautat solutii de a scapa de ele si, dupa ce am citit articolul dvs, am luat o sticla cu pulverizator goala, am pus in ea apa fierbinte de la robinet, apoi am adaugat detergent de vase (mult). Am intors usor sticla de cateva ori cu capul in jos ca sa se amestece ingredientele, facand cat mai putina spuma, dupa care am spray-at fiecare viespe (era 5 la acel moment + 1 care deja murise). Exact cum ati spus, nu au mai putut sa zboare. Au devenit neputincioase: 3 au cazut pe pervaz, s-au inecat in solutia de detergent de pe pervaz; iar 2 au cazut de pe pervaz jos si le-am omorat cu talpa papucului.
  (M-am gandit sa scriu, in caz ca mai trece si altcineva prin asta.)
  Ma mai intrebam si .... daca e neaparat nevoie sa fie fierbinte solutia. (Ma gandesc ca mi-a ramas multa solutie si ... as putea sa o folosesc si in zilele urmatoare, in caz ca mai intra alte viespi. Dar ... evident ca se va fi racit...)
  Multumesc. Zile frumoase de vara, fara intepaturi! :)

 • David Harangus
  17/07/2017 at 10:52 pm

  daca viespile intra in casa sau acoperisi printr-o gaura, atunci e destul de usor si foarte eficient cu lipiciul de soareci, eu asa am avut si am pus lipici in gaura si pe exterior, si cum veneau si se atingeau se prindeau, la mine au murit cam 200-300, pana nu a mai ramas niciuna, toate erau adunate acolo, cadeau cate un pumn de viespi de pe crapatura si mai tot puneam, in 24 de ore am scapat

 • Silvia Ioniche
  19/07/2017 at 11:00 pm

  Buna seara, am si eu trei copacei de goji si, dupa ce am reusit sa scap de grauri, acum imi mananca fructele o specie de viespi. Pur si simplu ramane doar carcasa fructului, ele mancand miezul. Si carcasa e plina de intepaturi. Daca nu vedeam o viespe pe fruct nici nu stiam de la ce e. Ce sa fac?

  • PestControl Expert
   21/07/2017 at 1:58 pm

   Se aplica insecticide care nu solicita perioada mare de pauza cum este Karate Zeon (http://www.pestcontrol-expert.ro/karate-zeon-50-cs.html), o fiola de 2 ml dizolvata in 8-10 litri apa.

 • Ioana
  06/08/2017 at 1:05 am

  Buna ziua!
  Am descoperit pe balconul deschis un cuib de viespi instalat intr-o cutie mare din carton, deschisa, unde am depozitat un cort si saci de dormit. Nu stiu unde anume este cuibul in interiorul cutiei si nici intrarea in cuib nu o stiu.
  Ar fi o idee eficace ca, acum, in AUGUST, NOAPTEA, sa pulverizez cat mai multa pulbere inatai in afara cutiei, apoi in interiorul ei si sa o acopar apoi cu folie din plastic lipita cu scotch de podeaua balconului?
  Va multumesc!

  • PestControl Expert
   11/08/2017 at 5:24 pm

   Este de ajuns doar ca noaptea sa aplicati direct pe cuib un insecticid cum ar fi Cytrol Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 grame dizolvate in 5 litri apa, iar apoi sa se sigileze cutia pentru cateva ore.

 • Sunt Lucica . am fost intepata de o viespena , la incheietura degetului mic.
  12/08/2017 at 8:38 pm

  am bagat repede locul intepat sub jet de apa rece. Apoi am dat cu unguent special ptr. intepaturi de insecte. In 2 ore n.am mai avut decit , cind si cind mici intepaturi. Va recomand acest procedeu , din experienta .

 • Carmen
  18/09/2017 at 9:26 pm

  Cum scapi de viespile care au cuib in pamant? Pe un teren pe care urmeaza sa se construiasca o casa, precizez ca sunt case in imediata vecinatate, exista cuiburi in pamant si ca urmare a faptului ca au fost deranjate in timpul sapaturilor pentru fundatie si turnarea fundatiei au devenit agresive si au intepat muncitorii.

  • PestControl Expert
   24/09/2017 at 2:45 pm

   Pentru a combate viespile ce au cuiburi in pamant se pot utiliza insecticide precum K-Othrine WG 250 ( http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html ), un pliculet se dizolva in 5 litri de apa si se pulverizeaza in cuib sau Solfac EW 50 ( http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html ), 100 ml se dizolva in 10 litri de apa si se aplica pe cuibul viespilor.

 • Bodo Iudita
  18/04/2018 at 5:59 am

  Buna ! Pe solul nisipos /lângă locul de grătar/ am observat niște viespi care făceau cuib în pământ. Am curățat locul, am presărat cu cenușă de la foc, Au revenit și prin cenusa au început săparea găurilor in sol. Am udat din belșug, tot au revenit. Ma gândesc sa presar praf de var nestinsnestins și sa ud apoi. Ma puteți sfătui ? Multumesc.

  • PestControl Expert
   11/05/2018 at 12:26 pm

   Chiar daca se aplica var, tot vor reveni. Cel mai indicat este sa distrugeti in totalitate cuibul, dar poate fi periculos. Una din variante este de a aplica un insecticid ca Cytrol Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 grame dizolvate in 10 litri apa. Acesta se aplica direct in orificiu, atunci cand nu exita risc de precipitatii pentru minim 24 de ore.

 • Feldmann Mariana
  19/07/2018 at 9:59 am

  Buna ziua, locuiesc in bloc la etajul trei, langa teava de evacuare a gazelor arse, sub mansonul de plastic, de vreo 2 saptamani, si-au facut cuib albine sau viespi, in partea opusa geamului de la bucatarie, nu avem acces direct la cuib, am dat cu solutie diluata achizitionata din farmacia veterinara, asa cum am putut la acea inaltime, nu s-a intamplat nimic, sunt tot acolo, sfatuiti-ne ce sa mai facem, blocul este izolat termic de anul trecut. Multumesc

  • PestControl Expert
   13/08/2018 at 10:25 am

   In primul rand, incercati sa depistati daca sunt viespi sau albine. Daca sunt albine, puteti apela la un crescator de albine din zona dumneavoastra pentru a ridica stupul.
   Daca sunt viespi, se poate crea un acces astfel incat solutia aplicata sa intre in contact direct cu cuibul?

 • Cucurezeanu Mihaela
  26/07/2018 at 5:33 pm

  Dacă am astupă intrarea și am soliconat tocurile geamurilor,vor murit viespile prinse între toți pe și placă ,asta după ce m am trezit cu un roi de 50 pe terasa închisă,neștiind pe unde au invadat locuința.in fiecare zi omor ,nu așa multe,nu stiu pe unde intra..

 • ANCA TITI
  02/08/2018 at 9:23 am

  Am o cabana din lemn de brad in padure in pod miau aparut niste viespari foarte mari cu ce pot sai omor sunt ff agresivi ieri ma muscat unul am ajuns la spital ma multumesc

  • PestControl Expert
   16/08/2018 at 2:29 pm

   Se poate aplica pe zonele unde se afla viespile cat si pe cuib un insecticid precum Cytrol Forte, 20 grame https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html dizolvate in 5-6 litri apa.

 • Nikitta
  05/08/2018 at 12:05 pm

  Cuibul de viespii s-a instalat in vata minerala ce acopera podul. Este un pod f.f. jos in care nu se poate intra.
  Tavanul camerei este din rigips si grinzi de lemn, peste care s-a pus vata minerala. Din pacate au ramas unele orificii prin acre intra viespiile si zilnic 50-100 de buc ajung in casa !
  Ce solutie imi recomandati in acest caz?
  Multumesc frumos!

  • PestControl Expert
   16/08/2018 at 4:12 pm

   In jurul orificiilor respective se aplica un insecticid precum Cytrol Forte, 20 grame www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html dizolvate in 6 litri apa. Dupa aplicare, ingredientul activ ramane pe suprafata sub forma unei pulberi microscopice active, iar daunatorii intra in contact cu aceasta in momentul in care traverseaza spatiul tratat.

 • Anca
  05/08/2018 at 12:09 pm

  Buna ziua! Am un roi de viespi in burlanul de la hota. Le aud mereu cum zumzăie. Nu știu dacă au și cuib, dar așa cred. Cum pot scapa de ele?

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 9:32 am

   Exista un loc de acces catre cuib, in care se poate aplica o solutie prin pulverizare?

 • Elena
  06/08/2018 at 10:27 am

  Intr-un stup fara albine dar cu niste faguri mai vechi si-au facut cuibul niste viespi foarte mari si agresivi.Sint in apropierea stupilor cu albine dar nu ma mai pot apropia de stupi din cauza lor. Cum as putea sa-i distrug in masa, fara a avea probleme?

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 10:00 am

   Pe stupul infestat se poate aplica un insecticid precum K-Othrine Profi (https://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-insecticid-k-obiol-ec-25-10-ml.html). Aplicarea se va efectua dimineata devreme ori noaptea, atunci cand toate viespile se retrag in cuib.

 • Mitulescu ioana
  10/08/2018 at 12:24 am

  Buna ziua. Avem un cuib de viespi in dreptul apartamentului la et 2 in izolatie. Este o intrare mica si cred ca cuibul este situat intr o parte fata de intrare. Este greu accesibil fiind la distanta de 2m fata de geam. Este in zona de imbinare intre perete si balcon si am gasit si in balcon dar nu știm pe unde au intrat fiind geamul închis. Am 3 copii ft mici si sunt disperată. Nu se poate intra pe intru intervenție cu masini speciale deoarece suntem pe spatele blocului spre o alee cu copaci mulți. Am dat vu sorei de la Bros dar nu au murit decat cateva. Cred ca sunt sute PT ca fac un zgomot puternic. Va rog un sfat. Multumesc

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 10:40 am

   Daca nu se poate accesa cuibul, atunci va fi destul de dificil. Daca aveti posibilitateam va rugam sa postati cateva imagini cu spatiul respectiv pe forumul nostru https://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/viespi/ , pentru a observa mai exact.

 • Mircea
  13/08/2018 at 8:42 pm

  Buna
  Am gasit in pod un cocon de viespii cat o galeata. Puteti sa ma ajutati sa-l elimin/indepartez? Eventual daca puteti face aceasta actiune(Prahova)? Multumesc.

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 11:33 am

   Cuibul este populat de viespi?

 • Dobrin Bogdan
  20/08/2018 at 3:22 am

  Salut , am si eu la o casa de la țară un cuibar mare de viespi mari de padure cred , oricum mult mai mari decât cele obisnuite , l-au facut in podul casei si au intrarea printr-un spatiu sflat in cona acoperisului , deci foarte sus . Se poate ajunge la el doar prin pod , ce metoda ar fi eficienta si cat mai putin riscanta pt cel ce aplica solutia ? Poate ceva cu aerosoli care se lasa sa pulverizeze singura ? Multumesc !

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 11:54 am

   Seara tarziu sau in timpul noptii, cand toate viespile sunt restrase in cuib, se poate aplica direct pe cuib un insecticid ca Cytrol Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 grame dizolvate in 10 litri apa.

 • Florin
  26/08/2018 at 7:14 pm

  Cum se poate scapa de un cuib imens de barzauni!? Exista vreun servici oferit de cineva pentru asa ceva!? Ocolul silvic !? Sau vreo firma privata..

  • PestControl Expert
   27/08/2018 at 10:52 am

   Unde se afla cuibul? Ce reprezinta spatiul respectiv? Se poate accesa cuibul?

 • Florin
  28/08/2018 at 10:45 am

  Cuibul de barzauni se afla intr- o casa de la tara, incaperea nu e in folosinta.

  • PestControl Expert
   17/09/2018 at 10:49 am

   In acest caz, se poate aplica direct pe cuib un insecticid ca Cytrol Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 grame dizolvate in 10 litri apa.

 • Alexandru
  10/10/2018 at 4:50 pm

  Am aplicat Solfac EW 0050 combinat cu 1l apa, dintr-o sticla cu dopul cu multe gaurele facute cu un ac, noaptea, intr-o gaura ,in pamant cu un cuib de viespi.A doua zi viespii sunt OK!.Ce este de facut ?

  • PestControl Expert
   02/11/2018 at 1:44 pm

   Trebuie aplicata solutie din belsug. Daca se afla la adancime mai mare in sol cuibul viespilor, atunci sunt sanse mari ca un 1 litru de solutie sa se fi infiltrat in sol pana sa ajunga la cuib.

 • Cartianu Silvestru
  17/12/2018 at 1:14 pm

  Am un cuib de viespi în pământ într-o zonă în care circul des. Sa format în această vară și n-am avut curaj să mă ating de el. Aș putea scăpa de el acum, în perioada rece ca să nu mai am probleme și la vara viitoare ? Ce metodă mă sfătuiți să aplic, cât mai eficientă, eventual definitivă ?

  • PestControl Expert
   31/12/2018 at 11:52 am

   Daca se poate accesa cuibul, atunci seara ori dimineata devreme se poate aplica un insecticid in galeriile create ca Cytrol Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), un plic de 20 grame dizolvat in 5 litri apa.

 • Silvestru Cartianu
  07/02/2019 at 2:23 pm

  Am un cuib de viespi în pământ. L-am tolerat anul trecut, dar vreau să-l distrug în această iarnă ca să nu-mi facă probleme și anul acesta. Care ar fi cea mai eficientă metodă?

  • PestControl Expert
   15/02/2019 at 4:37 pm

   Se poate aplica prin pulverizare un insecticid precum Cytrol https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html.
   Atenti insa, la combaterea unui cuib de viespi pulverizarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib. Tratamentul impotriva viespilor trebuie realizat dimineata devreme sau seara cand ele sunt in cuib si dorm. Trebuie sa tineti cont ca acestea nu vor muri imediat, iar pana atunci vor fi foarte nervoase. Este recomandat sa faceti repede aplicarea si apoi sa parasiti zona. Eventual, daca este necesar reveniti dupa cel putin o ora sa continuati tratamentul.

 • Ciprian
  18/04/2019 at 10:16 am

  Buna ziua. Am un cuib de viespi in aparatul extern de aer condiționat. E situat sub geamul de la sufragerie, la etajul 1. Din acest motiv nu deschid plasa de la geam prea des. Cum mă sfătuiți să scap de cuib. Va mulțumesc!

  • PestControl Expert
   19/04/2019 at 3:54 pm

   Pentru combaterea activitatii viespilor se recomanda aplicarea Cytrol Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html)-se dizolva 20 g in 10 l apa sau Solfac EW 50 (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50.html) se dilueaza 40 - 60 ml in 2-5 l apa. Totusi, pentru a avea efectul dorit, in cazul ambelor insecticide este indicata pulverizarea pe stup si in zonele pe unde viespile ies in exterior (pentru a lua contact cu substanta pulverizata), de aceea trebuie sa aveti posibilitatea de a efectua acest lucru.
   De asemenea, este recomandata aplicarea dimineata devreme sau noaptea tarziu cand este cel mai probabil sa se afle intr-un numar cat mai mare in stup.

 • Elisa
  13/05/2019 at 12:22 pm

  Locuiesc la bloc etajul 3 si nu stiu de unde tot intra in casa niste viespi tare ciudati care nu bazaie de culoare neagra. Nu am reusit sa gasim cuibul si sunt tare stresata pt ca am un bebe care a descoperit ca poate merge in patru labe unde vrea. Va rog sa imi spuneti cum as putea actiona pt ca deja am incercat sa dau cu pulverizator pe la margini dar tot au aparut.

  • PestControl Expert
   12/06/2019 at 5:38 pm

   Buna ziua, acestea vor continua sa patrunda in locuinta daca nu veti depista cuibul (de aceea nu a avut efect nici ce ati pulverizat). Ceea ce puteti face este sa identificati locul prin care patrund si sa il sigilati, sau daca, de exemplu, este vorba de o fereastra, va fi necesar sa puneti o plasa (in cazul in care nu aveti). O alta varianta ar fi, sa gasiti totusi cuibul si sa aplicati prin pulverizare pe acesta precum si pe zonele pe unde viespile ies in exterior, un insecticid precum Cytrol (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), se dizolva 20 g/10 l apa. Este recomandata aplicarea noaptea tarziu cand este cel mai probabil sa se afle intr-un numar cat mai mare si sunt mai putin active. Aplicarea trebuie sa se realizeze cu mare atentie, intrucat pot deveni agresive.

 • Vali
  25/08/2019 at 10:38 am

  Buna ziua!
  Locuiesc la etajul 4/4 si anul acesta au inceput sa vina multe viespi in partea dreapta a balconului (inchis cu termopan). Imi patrundeau in balcon prin spatiul milimetric dintre geam si acoperis(din tabla). Dupa ce am astupat cu spuma prin interior si exterior, am pulverizat cu divesre insecticide din comert, inclusiv cu apa si sapun lichid, nu mai intra in balcon, dar roiesc in jurul spumei din exterior (nu stiu daca si-au gasit pe acolo vreo zona neastupata, nu pot sa vad). Am descoperit ca intrau in gauri mici din izolatia exterioara, am spray-at si am astupat gaurile, dar tot nu scap de ele. Tot in zona de sus a balconului, la imbinarea intre geam si acoperis roiesc, mai nou am observat ca si pe sub pervazul exterior al balconului sunt foarte multe. Nu stiu de unde au venit, pana acum n-am avut asa ceva, nu inteleg de ce doar la balconul meu si nu stiu cum sa scap de ele. Ce solutie imi recomandati? Nu vad nici un cuib, le vad doar intrand prin spatiul exterior dintre balcon si geam, desi am astupat cu spuma. Venirea lor ar putea avea legatura cu faptul ca in fata blocului am Gradina Botanica?

  • PestControl Expert
   27/08/2019 at 5:44 pm

   Buna ziua, cel mai probabil acestea au cuibul in apropiere. Din pacate, daca nu ati reusit sa il identificati, nu puteti pulveriza un insecticid pe acesta. De aceea ceea ce puteti face, este sa aplicati prin pulverizare un insecticid precum Cytrol (https://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html), 20 g/10 l apa. Insa, acesta actioneaza prin contact, viespile trebuie sa intre in contact cu suprafata pe care a fost pulverizat pentru a avea efectul dorit.

 • Stefan
  09/09/2019 at 1:16 pm

  Buna ziua am un cuib de viespi in peretele casei nu am acces la el doar mici crăpături cum sa scap de ele

  • PestControl Expert
   10/09/2019 at 10:54 am

   Buna ziua, in acest caz, se recomanda aplicarea unui insecticid gata preparat (in crapaturile respective), sub forma de pulbere, Ghilotina i05 PermDust (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-insecticid-i05-perm-dust-100-g.html).
   Tratamentul este indicat sa se efectueze dimineata devreme sau noaptea tarziu.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături