Comanda din: 22-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Purici - Cum identifici si combati


puricPrevenirea infestarii cu purici: Gaurile si spatiile inguste, ce pot servi drept locuri de clocire, trebuie astupate. Locul de odihnă al animalelor de casă trebuie curatat regulat, mai ales dacă animalele au voie sa iasa afara. Cuiburile vechi de pasari din apropierea ferestrelor trebuie indepartate si curatate frecvent.

La Asociatiile de Proprietari sau in casele cu subsoluri prin care se plimba pisici exista o grija in plus. Daca s-a facut deratizarea iar rozatoarele au murit in subsol este neaparat obligatorie curatarea si igienizarea suprafetei. Eventualii lesuri de soareci, sobolani (poate accidental pisici sau caini), materialele textile trebuie neaparat eliminate, deoarece aceastea functionează ca factori de raspandire a acestor insecte daunatoare. Lesurile sunt gazda perfecta pentru o colonie de purici.

Combaterea puricilor cu insecticide in locuinte:

Daca n-ati reusit sa preveniti infestarea cu purici va propunem cateva moduri de a scapa de ei. Dar, inainte de a face tratamentul de dezinsectie impotriva puricilor este OBLIGORIU sa se curate zona - orice material textil, cadavru de animal, gunoi trebuie aruncat si eventual pulverizat cu insecticid. Eliminati astfel creearea de noi focare in zona de gunoi. Neefectuarea acestui tratament duce la obtinerea unor rezultate nefavorabile si infestarea din nou cu aceasta insecta. Motivul este foarte simplu, puricii isi depun ouale si se ascund in aceste materiale.

In lupta impotriva puricilor Pestcontrol Expert vine in ajutorul dumneavoastra cu mai multe produse. Unul foarte popular folosit de medicii veterinari pentru deparazitarea animalelor este Neostomosan

Un alt produs extrem de eficient este in combaterea puricilor este insecticidul Solfac EW 50, produs de Bayer. Pentru tratarea incintelor se va utiliza o dilutie de lucru de 40 - 60 ml de insecticid in 5 litri, substanta ce va fi aplicata pe toate suprafetele. De asemenea se recomanda tratarea imprejurimilor, mai ales daca aveti animale de companie. Incercati sa vedeti locurile in care se relaxeaza animalele de companie (cosuletul in care doarme, covoarele pe care se tolaneste, tufisurile sub care se relaxeaza etc.) si executati un tratament riguros si in acele zone.

Daca faceti tratament in locuinta hainele si alte materiale textile precum perdelele, asternuturile trebuie puse in saci inainte de tratament, apoi fierte (spalate) la temperaturi ridicate de 50 - 60 grade. La uscat sa le puneti in alta parte unde sa nu s-au observat urme de purici. Dupa ce aerisiti camera / camerele unde ati facut tratamentul aspirati toate suprafetele (insistand foarte mult la imbinari), paturile, covoarele si toate materialele textile care nu au putut si spalate.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea puricilor:

Insecticidele concentrate sunt produsele cele mai recomandate pentru combaterea puricilor. Acestea ofera garantia ca orice insecta ce intra in contact cu suprafata tratata moare intr-un timp foarte scurt. Este necesara aplicarea lor pe toate zonele unde puricii ar putea sa fie prezenti sau se ascund. Dupa ce dizolvati insecticidul concentrat in apa conform instructiunilor faceti pulverizarea cu rabdare. Recomandam sa utilizati un pulverizator cu duza fina. In cazul infestarilor masive se recomanda dublarea dozei (concentratiei) de insecticid concentrat in solutiei de lucru.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea puricilor:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face cu ajutorul pulverizatoarelor cu duza fina. Este obligatorie aplicarea pe toate suprafetele unde insectele ar putea sa treaca sau sa se ascunda. In functie de rabdarea cu care faceti tratamentul si solutiile pe care le folositi puteti obtine rezultate foarte bune. Ceea ce inseamna ca dupa chiar 2 tratamente puteti sa considerati problema rezolvata. Daca suprafata pe care doriti sa faceti tratamentul nu este foarte mare sau incarcata de obiecte puteti sa folositi si pulverizatoare de 2 litri. Insa daca aceasta depaseste 30 - 35 mp este necesar un pulverizator de minim 4 litri.
Solutia de lucru preparata in pulverizator se recomanda sa se utilizeze in primele 24 ore. Aceasta isi pierde din proprietati cu trecerea timpului.

Insecticide concentrate recomandate pentru imbaierea animalelor:

In caz de infestare a animalelor, insecticidele pentru tratarea suprafetelor nu vor fi aplicat direct pe animal – vor fi folosite produse specifice, sub indrumarea unui doctor veterinar. Imbaierea animalelor de companie impotriva puricilor trebuie sa folositi doar insecticide pentru uz veterinar. Cateva produse pe care le recomandam

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea puricilor:

Dozele insecticide sub forma de aerosol sau fum se utilizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate. Scopul lor este sa scoata din ascunzisuri puricii ce nu au intrat in contact cu solutia facuta din insecticidele pulverizate anterior. Inainte sa le utilizati, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot mobilierul in asa fel incat insecticidul sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise, departe de perete. Fumul / Aerosolul generat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce aceste insecticide isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea puricilor:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui puricii. Atentie la curentii de aer! 

Generatoare ceata rece, ULV, recomandate pentru combaterea puricilor:

In cazul in care infestarea este pe o suprafata mare, hotel, motel, unitati de cazare, iar pretul dozelor de insecticide aerosol ar fi considerabil de mare mare puteti sa optati pentru inlocuirea lor cu un echipament de pulverizarea ULV, generator de ceata rece. Acesta genereaza particole de dimensiunea a 20 - 50 microni obtinand efect similar fumului / aerosolilor. Pulverizarea ULV se realizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate, actiune descrisa in pasul anterior. Scopul lor este sa scoata din ascunzisuri puricilor ce nu au intrat in contact cu solutia aplicata anterior. Inainte sa faceti acest tratament, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot mobilierul in asa fel incat particolele pulverizate sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise, departe de perete. Insecticidul pulverizat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce acest tratament isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Camere termice, metode ecologice, recomandate pentru combaterea puricilor:

Pentru ca larvele si ouale de insecte nu mor la aplicarea insecticidelor, se poate face un tratament termic. Acesta are rezultate garantate de 100% daca insecta matura, ouale sau larvele vor intra in contact cu temperatura ridicata. Recomandam ca atunci cand nu aveti aceste dispozitive / echipamente sa spalati materialele textile la temperatura de peste 50 - 60 grade Celsius.
Indiferent de tratamentele pe care le realizati este bine ca inainte sa utilizati spatiul sa aspirati foarte in detaliu zona in cautarea de insecte moarte, oua si larve. Aruncati sacul din aspirator sau curatati-l foarte bine.

Timp de 1 saptamana tineti sub analiza rezultatele si luati in seama orice semn ca marcheaza existenta puricilor. Se va repeta tratamentul prin pulverizare inca o data pe toate suprafetele cu insecticid si va fi urmat din nou de un tratament cu aspiratorul si de fierbere. Aruncati punga aspiratorului dupa fiecare tratament. Toate insectele care erau in stadiul de ou la primul tratament si au eclozat au murit acum. Aspiratul este pentru ouale de insecta pe care insecticidul nu le omoara si ajuta la reducerea gradului de infestare.

Tratamentele vor fi repetate dupa 7 zile de la prima aplicare pentru a fi siguri ca nu scapa nici un puric. Se va trata toata suprafata infestata iar apoi, asternuturile, hainele, covoarele si alte materiale textile vor fi spalate.

Daca aveti animale de companie ce au fost afectate de acesti paraziti puteti sa puneti in apa de imbaiere intr-o concentratie de 1:200 Neostomosan pentru a scapa definitiv de purici. Pentru mai multe informatii cititi eticheta si instructiunile produsului.

Se recomanda aplicarea tratamentelor cu atomizoare, pulverizatoare puternice in asa fel incat particolele de insecticid aruncat sa ajunga si in ascunzisurile insectelor.

In cazul oamenilor sunt suficiente masurile normale de igiena. Intepaturile de pe piele pot fi tratate cu antihistaminice.

Combaterea puricilor cu insecticide la exterior:

Pentru tratamentele de dezinsectie la exterior impotriva puricilor trebuie analizate cateva aspecte: sursa infestarii, locul unde ar putea sa se ascunda si unde isi depuna ouale si de dezvolta. Daca a fost depistata cauza infestarii aceasta trebuie inlaturata - daca spre exemplu un animal este purtator acesta trebuie imbaiat cu solutii speciale veterinare precum Neostomosan.

Eliberati spatiul ce se doreste a fi tratat, nu lasati animalele in timpul tratamentului si nici imediat dupa.

FOARTE IMPORTANT - Se curata (de preferat arunca) orice materiale unde ar putea sa se ascunda puricii sau sa depuna oua, fie ca e vorba de curte sau adaposturi de animale. Se pulverizeaza insecticidul pe toata suprafata pana la inaltime de 1 metru. Dupa terminarea pulverizarii se ventileaza bine incaperile sau se lasa in repaus zona cel putin 30 - 60 minute in functie de puterea curentiilor de aer INAINTE DE A ADUCE ANIMALELE INAPOI IN ADAPOSTURI.

In paralel cu tratamentul spatiilor este OBLIGATORIE imbaierea animalelor. Daca acest al doilea tip de tratament nu se realizeaza eficienta dezinsectiei nu va fi multumitoare. Puricii vor "sari" de pe gazde pe spatiu si se vor inmulti inapoi indiferent de cate dezinsectii veti face.

Combaterea puricilor la animalele de companie:

Nici unul din cele 3 produse nu se pot aplica direct pe animale! Pentru imbaiarea lor trebuie sa achizitionati solutii speciale, veterinare precum  Neostomosan.

Aflati mai multe informatii despre purici vizitand pagina "informatii purici" sau cum sa preveniti infestarea cu purici vizitand pagina "previne infestarea cu purici".

90 Intrebari si Raspunsuri

 • elena-nadia
  24/07/2012 at 6:08 pm

  imi place ,ne ajuta f mult.aveam nevoie de idei s sfaturi,caci ne-a zapacit niste pureci si nu mai scapam de ei. de aceea citesc cu atentie comentariile si sfaturile. multumesc s mai asteptam sugestiile d-voastra. numai bn .

  • mia
   11/06/2014 at 1:12 pm

   1.ULEI DE NEEM .
   Miroase cam urat dar puricilor nu le place
   2. ULEI DE CEDRU
   3. NU folositi parfumuri, balsam de rufe si tot ce e parfumat.
   4. FOLOSITI MULT OTET !!! Exista bidoane de cate 5 litri. Puneti in apa de clatit rufele din abubdebta, puneti in apa si in detergentul pentru gandaci si insecte cu care spalati pe jos. Mediul acid nu lasa sa se dezvolte ouale.
   5. ARDEIUL IUTE ROSU. La 1 kg ardei rosu 1 l de spirt. Lasati la macerat 72 ore.Strecurati bine si pulverizati.
   6.Presarati bicardonat de sodiu amestecat cu sare peste covoare si suprafete. Dupa 24 ore aspirati, si spalati.
   7. A TE NT I E la aspiratorul cu care aspirati. Daca aveti aspirator cu sac de panzza e bine sa renuntati lael. Ori folositi saaci hartie si aruncati imediat cum ati aspirat ori achizitionati un aspirator cu recipient carese spala usor dupa fiecare folosire inclusiv filtrul din burete.
   Oricum este greu.
   8. alcoolul mentolat VA CALMEAZA MUSCATURILE DEPURICI si ii tinedeparte

   • Gabriel
    09/07/2014 at 12:06 am

    Mersi Mia, se pare ca este singurul comentariu util, acesta al tau, toate minunatiile alea la preturi incredibile nu fac decat sa te munceasca in zadar si sa te stoarca de bani. Cine o fi mai inventat si puricii astia, fir-ar al naibii sa fie! :))

 • beianu a
  26/07/2012 at 1:57 pm

  buna ziua.in urma unei vizite la o cunostinta de la tara am constatat cu regret in doua randuri prezenta unui purice in casa.ce ma sfatuiti sa fac si ce insecticid recomandati pt a scapa de ei? va multumesc anticipat

 • Nico
  26/07/2012 at 2:45 pm

  buna ziua,
  ma intereseaza cum pot preveni atacul puricilor asupra unui bebe de 2 luni cu care trebuie sa fac o vizita la rude la tara, exista vreun unguent cu care sa il pot da pe micutz??
  multumesc.

 • PestControl-Expert.ro
  26/07/2012 at 5:33 pm

  nico: consideram ca in cazul dumneavoastra singura varianta potrivita este sa fierbeti toate hainele sau materialele textile care intra in contact cu copilul. Suprafata trebuie tratata cu Solfac EW50 sau cu K-othrine WG250 sau K-othrine SC25. pulverizarea trebuie facuta cu rabdare si pe toate suprafetele. Dar, inainte de a face tratamentul de dezinsectie impotriva puricilor este OBLIGORIU sa se curate zona - acolo isi puricii ouale.

  elena-nadia: multumim. vom completa cu informatii acest post.

  beianu a: aceleasi sfaturi ca si in cazul "nico", de mai sus

 • Silviu
  14/11/2012 at 10:06 pm

  Salut , am fost la tara si la bunici mei care au , 4 caini 2 pisici va dati seama catii pureci exista , prima noapte am avut 36 de ciupituri de pureci , am fost terorizat am fost la farmacie am luat 3 soluti de pureci am dat in camera mea , rezultatu le placea la pureci insecticidu , a doua zi iar la farmacie alte 3 soluti , am dat toata casa am schimbat lenjerie tot tot , nimic nici un efect , dupa 3 zile terorizat nam inchis un ochi toate noptile , am preferat sa dorm in Sura cu fan , numi venea sa cred ce bine am dormit ,
  concluzia mea e ca nu exista solutie de pureci , singura solutie era sa dau foc la amndoua case sa scap de pureci alt fel nush .
  sanatate nu mai merg cativa ani . salut

  • mia
   11/06/2014 at 12:37 pm

   Asa este... numai prin arderea obiectelor din casa sauaruncarea lor si zugraveala noua .Deci este groaznic. Nu degeaba se spune ca puricele este calul diavolului.Cel mai periculos dintre insectesauce mama naibii ofi...

 • anca
  17/06/2013 at 5:01 am

  1)..daaa..puricii renunta si mor la frig!!..deci iarna scapati de ei...dar ramin ouale..care sunt f. rezistente..si anul viitor, cind se incalzeste...
  2)..cind am avut si pisici si ciini...era perfect!!!deci: PARAKIL-ul (produs farmaceutic veterinar) functiona perfect!!..Deci: timp de 1 luna..toti puricii care ajungeau in contact cu pisica, mureau..si puricii care ajungeau pe pardoseala sareau pe ciini..si decedau acolo!!..Intreaga zona a casei era protejata!!
  3)cind nu am mai avut ciini..a inceput dezastrul!!!..nasol este ca am doar o garsoniera..peretii sparti..deci nu am spatii de izolare..si deci insecticidele afecteaza animalele si pe mine..dar nu puricii!!!
  _am gresie culoare deschisa. Spalata din 2 in 2 ore cu diverse!!..pai...dupa 2 ore ii vedeai pe gresie!!..Am incercat insecticide pe 1 placa de gresie pe purici!!..dupa ce insecticidul se usca..puricii erau vioi..!!..ba chiar le place curatenia!!!!Daa..dupa curatarea cu clor..chiar cu petrosin..SI :..le place alcohoolul!!..bine..stiu sa si inoate!!..nu e gluma!!!..deci:..am luat 2 pisoi de afara..cel ce avea grije de ei , ii curata periodic prin periere cu tuica..vodca diluata. Am incercat si eu cu vodca diluata. Am lasat lighenasul cu solutie de vodca pe pardoseala. A doua zi era plin de purici!!!...:D
  Pt pat folosesc MUSCULITA!!..insecticid cu aplicare pe pielea ciinilor!!..F bun!!..pulverizez pe pat si acopar cu cuvertura!!..cel putin..cind dorm nu am probleme!!!
  Pt pardoseala..am gasit ceva eficient!!..solutie de spalat perbrize combinat cu apa si Mr. Proper!!..chiar ii vezi cum mor (puricii)...cam in 4-5 sec!!!..Woww!!..dar....in momentul in care pisoii vor incepe sa mearga pe pardoseala ..va trebui sa o cltesc f bine!!..am senzatia, ca pe vremuri, cind foloseam Mr Proper s-a intoxicat unul dintre ei..si l-am pierdut!!
  Si inca ceva:..pisoii dati cu Parakill..OK!!..dar puricii isi alegeau o gazda dintre ei!!..sau unul f tinar...sau unul batrin cu blana lunga!!!..Pe cel ales..l-am tuns!!!..au ales un altul!!..nu am avut curaj sa pun mai mult Parakil ( acesta poate fi utilizat 1 data pe luna)..am folosit sampoane antiparazitare!!..Ehh!!..Letutul ( un Birmanez F Frumos), a decedat...dupa ce a prezentat un fel de paralizie!!!

 • PestControl-Expert.ro
  17/06/2013 at 1:19 pm

  Credem ca nu ati reusit sa scapati de purici pentru ca modul de aplicare a insecticidelor in cazul puricilor se face putin diferit decat la alte insecte. Sfatul nostru ar fi sa bagati toate materiale textile in saci (sau macar haine) si sa le izolati.
  Casa goala sa o tratati cu FOARTE mare rabdare prin pulverizare cu insecticid precum "Neostomoan" sau "Solfac EW50". Fiecare coltisor de material textil trebuie pulverizat. Dupa ce ati terminat cu pulverizatul aspirati cu rabdare tot spatiul.
  Hainele din saci le fierbeti/spalati la 50 - 60 grade si le puneti la uscat in alta parte unde sa nu fie urme de purici.
  Dupa 1 saptamana reveniti cu o a doua dezinsectie - pulverizati inca o data toate suprafetele cu insecticid si aspirati. In felul aceasta insectele care erau in stadiul de ou la primul tratament si au eclozat au murit acum.

  Aspiratul este pentru ouale de insecta pe care insecticidul nu le omoara si ajuta la reducerea gradului de infestare.

  • mia
   11/06/2014 at 12:49 pm

   Neostomoan ??? O porcarie ca dealtfel toate cele vandute prin magazile. Ori sunt diluate si astfel nu au efect...
   Estegreu sa scoti dintr-o casa tot ce e textila...Mai ales la bloc find chiarete imposibil.
   Ar trebui sa existe o solutie care sa-i nimiceasca.
   Am incercat sa-i innect si culmea naibii si din apa invie.Fereasca Dumnezeu ce insecte odioase. Expresia"Mancate-ar puricii" este de fapt un blestem. Ingrozitor...
   Am, cunoscut doi batrani care locuiau la un parter de bloc. Casa lor era plina de puricii astfel incat bolile transmise de aceste odoiase insectei-au doborat. Se spune ca au fost infestati in mod intentionat spre a le putea fi luat apartamentul.Numai ca , se pare ca golanilor nu le-a prea mers.Familia a aflat la timp.ORICUM a fost un calvar pentru batrani si pentru noi cei din jur.

 • macarie anca
  26/06/2013 at 5:16 pm

  ma intereseaza cum pot extermina purici dintr-o hala de productie , suntem terminati , am incercat toate solutiile posibile , ptoblema este ca in aceasta hala functioneaza si un mic depozit de haine sh si nu pot da pe haine cu solutie , dar aici se pare ca inca nu sunt , ce ne sfatuiti , cum sa scapam de ei ? o solutie minune??? menzionez ca este suprafata mare peste 1000 mp + curte. multumim si astept o minune

 • PestControl-Expert.ro
  26/06/2013 at 5:29 pm

  Pentru purici este recomandat sa faceti un tratament pe toata suprafata spatiului insistat foarte bine pe podea, pereti pana la un metru inaltime si pe toate obiectele din incapere care nu se deterioreaza in momentul pulverizarii cu substanta pe ele. Ca si insecticide va recomandam Solfac EW 50 in concentratie de 2 % sau Foval CE in concentratie de 4 %,
  http://www.pestcontrol-expert.ro/insecticide/foval-ce.html
  http://www.pestcontrol-expert.ro/insecticide/solfac-ew-50.html

  Acest tratament trebuie inca o data dupa 7-8 zile de la efectuarea primului tratament.
  In depozitul de haine puteti folosi doze aerosol Solfac Automatic Forte care in momentul activarii lor formeaza o ceata rece care acopera toata suprata depozitului. Particula produsa este foarte fina si nu afecteaza hainele din incapere.
  http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html

  Informatii despre tratamentul impotriva puricilor gasiti pe - http://www.pestcontrol-expert.ro/cum-scapam-de-purici.html

 • mihaela
  04/07/2013 at 2:41 pm

  eu nu am catei sau pisici. SI este foarte greu,ma lupt cu puricii,noapte de noapte ma ciupesc,mai nasol e ca o sa vina bebe curand si imi e teama pt el,ca pe mine ma fac praf. am dat cu solutie,ce-i drept nu am incercat nimic de pe site-ul dvstra,dar sper sa se rezolve. recomandati-mi ceva puternic vaa roooog! as vrea sa dau comanda. Gasesc mereu pete mici de sange pe cearsafuri,si le schimb f des dar tot degeaba. nu stiu de unde tot apar....

 • dya
  05/07/2013 at 11:50 am

  Buna ziua. Am un atelier de tamplarie si mi-i s-a umplut curtea de purici (am si un caine si o pisica) . Cum scap de purici ? Si repede!

 • PestControl-Expert.ro
  05/07/2013 at 12:26 pm

  Pentru a scapa de purici va recomand sa utilizati produsul Solfac EW50, Foval CE sau K-othrine WG250. Primul se dilueaza in concentratie de 1%, al doilea in 2% iar al treilea un plic la 7 litri de apa. Pulverizarea trebuie sa se faca pe toata suprafata pana la inaltime de 1 metru. FOARTE IMPORTANT - se arunca/spala orice materiale unde ar putea sa se ascunda puricii sau sa depuna oua.

  Nici unul din cele 3 produse nu se pot aplica direct pe animale! In acelasi timp trebuie animalele trebuie imbaiate cu solutii speciale, veterinare si eventual folosit ulterior solutii de genul Advantix.

  Ambele proceduri trebuie repetate de 2 - 3 ori.

 • moni
  20/07/2013 at 7:14 pm

  Buna ziua.
  Forum foarte interesant, dar aici se discuta doar de spatii inchise care pot fi izolate si tratate. Problema in cazul meu este ca mama mea are o gospodarie foarte mare si sunt purici peste tot (foarte putini in casa) si nu mai stim ce solutii sa folosim. Ceva foarte eficient pentru spatii deschise exista?
  Astept un raspuns pentru ca situatia devine din ce in ce mai grava. Multumesc anticipat.

 • simona
  13/11/2013 at 7:03 pm

  am avut un motan si mi-a umplut casa de pureci in ciuda faptului ca purta zgarda antipureci si l-am tratat cu adventix,am aplicat in casa pulverizari cu neostomosan de doua ori la interval de o saptamana si tot apar,sunt disperata,ce ma sfatuiti?multumesc anticipat

 • ionut
  13/11/2013 at 7:07 pm

  in primul rand va multumesc ca mi acordati un min din timpul dumneavoastra pt a citi acest mesaj.Stau la tara si si copii sau jucat cu catelul si pisica din curte ,si au colectat vreo cativa pureci acum nu mai scap de ei am incercat mai tot felu de aerosoli daca asa se zice nu stiu:) incepand de la raid la mai scumpe si mai ieftine ,,dar mi a adus cineva din italia un produs ce se cheama confidor 200 sl si are in compozitia sa imidacloprid pur zice ,as dori sa stiu e problema daca il incerc in casa?va multumesc din inima o zi cat mai placuta

 • PestControl-Expert.ro
  13/11/2013 at 7:09 pm

  @ionut: Pentru purici va recomandam Solfac EW50, care este un produs cu un spectru mai larg, care combate si puricii. Confidor este o solutie pentru plante. Este bine daca la pisici si la caini le puneti zgarda sau niste picaturi, Advantix care sa-i protejeze si pe ei.

 • PestControl-Expert.ro
  13/11/2013 at 7:14 pm

  @moni: am completat articolul cu informatii despre "Combaterea puricilor cu insecticide la exterior".

 • simona
  21/11/2013 at 5:53 pm

  Am avut 3 pisici, pe care acum nu le mai am insa mi-au lasat un focar de purici si oua si nu reusesc sa scap de ei. Ce im irecomandati si in ce ordine? Am mai luat de la dvs lipici pt soareci (motiv pt care am si luat pisici) insa o dau dintr-una in alta. astept recomandarea dvs. Multumesc

 • PestControl-Expert.ro
  21/11/2013 at 5:57 pm

  impotriva puricilor va recomandam un tratament de pulverizare cu K-Othrine WG250 si Doze aerosol Solfac Automatic Forte.

 • Alla
  25/02/2014 at 1:45 pm

  Offff! Aceeasi problema am cu puricii. Am pisica, dar culmea e ca n-are un purice pe ea. Doar pe mine ma pisca, sunt singura din familie afectata de ei. La soacra-mea e infestat, la mine e infestat. Si daca merg pe strada aduc cel putin 3 purici acasa :(.... Am problema asta de 2 ani si am obosit efectiv sa-i vanez. Am dat cu Neosomosan, K-Otrhrine si cu tot soiul de insecticide si solutii posibile saptamanal, aspirat zilnic, spalat la temperaturi mari, ce sa mai am procedat ca la carte si nimic. Imi puteti recomanda o combinatie de solutii sau insecticide care sa fie eficienta ca alfel imi vine sa plec de-acasa si sa las totul balta. Nu mai rezist! :(

  • alice linoiu
   02/08/2014 at 11:16 pm

   da cu k 300 si scapati de purici de 2 3 ori pe saptamana

   • 02/08/2014 at 11:38 pm

    Nu recomandam insecticidul K300. Efectul acestuia este soc doar pentru cateva zile. Are o concentratie redusa de substante active.

 • simona
  29/03/2014 at 11:32 am

  am gasit niste remedii ptr a mi scapa pisicuta si casa de pureci, e f ok site ul si sfaturile pe care le dati.
  Acum ne chinuim de o sapt sa scapam pisica de pureci si nu reusim. Am vb cu vet si ne a recomandat prima data pudra, apoi sol spray ,,pet spray'' dar probabil este infestata casa, as dori sa stiu daca solfac ew 50 este toxica ptr pisi cuta, deoarece este o pisica de interior si nu am la cine sa o duc pana cand fac dezinsectia? va multumesc

  • 29/03/2014 at 3:03 pm

   Insecticidul Solfac EW50 NU SE POATE aplica pe animale. Acesta se utilizeaza doar pentru pulverizarea pe suprafate impotriva insectelor daunatoare.

 • Mihaela
  03/04/2014 at 10:19 pm

  Abea am descoperit ca am purici.Singura sursa este de la prietena mea care are un caine.De cand am inceput sa merg mai des la ea si sa stau mai mult in preajma cainelui.am descoperit cateva bube pe abdomen care ma amananca si petele de sange de pe lenjerie ai cateva pe pijamale.Nu stiu ce sa fac ca sa scap de ei.Doar unul l-am omorat eu pe care l-am aruncat in WC si am tras apa.Va rog sa imi spuneti ce sa fac si niste metode naturiste daca se poate.

 • sample text
  05/04/2014 at 4:03 am

  De lene nu mai stati sa cititi ce scrie pe site. Sariti repede cu intrebarile:

  ''Eu am purici in pat!, Eu am purici in casa! Ce sa fac?!!''

  Citeste mai intai ce scrie si documenteazate singur, nu mai fiti toti idioti ca de aia ajungeti cea mai innapoiata natzie din europa ;)

  Unde-i purec e si JEG!

  • mia
   11/06/2014 at 12:55 pm

   Grea este limba romana mai anonimule .Documenteaza-te inainte sa faci niste afirmatii gratuite. Si daca nu crezi chiar iti doresc sa vezi cum este cand apuci sa fi infestat cu aceasta ingrozitoare insecta. Nueste vorba de jeg. Cai licghioaelenumor nici in apa. Depun pungi cu oua, milioane de oua care se hranesc din fecalele adultilor iarin cateva ore depun si ei la randullor oua.Groaznic...

  • miha
   23/06/2014 at 11:26 am

   JEG esti tu...manca-te-ar puricii!!! :))

  • elena
   13/08/2014 at 11:28 am

   mai natarau anonim,jegos e creierul tau,puricii si paduchii nu stau la jegosi ,ci unde este curat,aproape toate pisicile si cainii au purici.Mama ei de lb.romana,invata sa scrii si pe urma fa-ti natia de rusine.

 • Octavian
  25/06/2014 at 12:59 am

  Salutare tuturor.
  Ne-am pricopsit si noi cu un purice(sper sa fie doar unul) .Doar pe fetita a muscat-o pana astazi cand nevasta-mea l-a observat si ucis.Acum stau si ma uit cu lupa la el.Lupa mareste peste 1 cm ( tinand cont de dimensiunile lui de 2 - 3 mm).Problema e ca nu resusesc sa-mi dau seama daca este " femela " sau " mascul ".O fi depus oua,deja ??N-as vrea sa incep lupta cu " Necuratul " inca.Daca cineva stie mai multe despre purici, in special despre diferentele intre sexul lor,..il rugam sa posteze un fir,o informatie.Precizez ca abdomenul i-a fost retezat jumatatea posterioara,cand nevasta mea l-a capturat.Multumiri,...deviza noastra e " fara purici ".

 • ANA
  30/06/2014 at 10:47 pm

  nu este eficienta nici o solutie ,nici un spray ,nimic !! eu am 1 caine ciobanesc german si 2 pisici persane,i-am dat cu toate solutiile ,i-am spalat cu sampon antiparazitar ,am dezinfectat culcusurile,le-am fiert asternuturile,am dat cu otet ,cu clor ,am incercat toate variantele .PURICI TOT AU ,DAR CE MA DERANJEAZA CEL MAI TARE ESTE FAPTUL CA MAI STAU SI PE MINE ,AM PICIOARELE PLINE DE UMFLATURI SI CIUPITURI !!!NU MAI STIU CE SA MAI FAC !!
  SI PISICA A FACUT PUI SI AIA SUNT PLINI DE PURICI !

 • Adi
  21/07/2014 at 10:23 pm

  Naftalina, mai exact naftalina pulbere. Face minuni, cel putin a functionat la mine si inca functioneaza excelent. Atentie, nu in exces. ca este toxica, si nu aia pastile, pulberea este eficienta.

 • maria
  08/08/2014 at 10:30 am

  am citit toate informatiile si multumesc pentru sinceritatea lor.
  si eu am avut un cooker, avea 14 ani
  acum 2 saptamani au venit cei de la deparazitare de la primarie si mi-au solicita sa intre in curte pentru deparazitare; mi-au comunicat ca este gratuita si obligatorie; intrucat noi avem copil mic care se joaca prin curte i-am refuzat comunicandu-le ca mi se pare o depasire a drepturilor mele cetatenesti sa-mi incalce dreptul de proprietate cu obigativitatile lor (mentionez ca in cei 14 ani nu am avut niciodata vreo problema); au spus ca ma vor amenda, mi-au lasat o hartie in acest sens si le-am comunicat ca imi asum, ca prefer sa stiu copilul in siguranta. am plecat 3 zile in concediu. la intoarcere am observat ca buxusul (un tufis de 16 ani, inalt de peste 1,20m pe care-l aveam langa gard ) are toate frunzele mancate. de teama ca s-ar intinde vreo boala a plantelor la celelalte flori l-am taiat; dar la 3 zile a murit cainele (prea devreme spun eu, caci nu era bolnav) si au aparut milioane de purici. eu consider ca aceste lucruri nu sunt straine de angajatii de la deratizare, dar nu pot demonstra.
  acum ne chinuim cu toate aceste lucruri
  asta e tara in care traim; ce pacat ca nu ne putem apara nici in cele mai marunte lucruri si ca noi intre noi asa intelegem sa supravietuim;
  stiu ca noi oamenii am invadat natura, dar ce sa facem ? asta e plata pentru civilizatia (confortul) la care aspiram.
  numai bine tuturora.

 • alexandra
  08/08/2014 at 11:01 am

  e o solutie f. eficienta cea cu ardei iute rosu afumat la gratar in gradini, iar in interior afumat pe un radiator pus in sus cu gratiile

  • cosmin petrovici
   21/08/2014 at 9:02 am

   ma dar ea o solutie iainte mai de mult bunici mei foloseau D.TT.U era un praf urat da nu mai misca nimic de la el

 • cosmin petrovici
  21/08/2014 at 9:04 am

  mai este asa ceva???????
  am cautat prin farmaci dar nu au.

 • ionut(realistul)
  26/09/2014 at 6:43 pm

  CURATENIA si totul e impecabil

 • anamaria
  09/10/2014 at 5:57 pm

  Buna ziua!!
  Ma puteti indruma va rog frumos catre o metoda de a scapa de purici in 2 camere in care locuieste si un copil de 8 luni? Mentionez ca sursa infestarii cu purici este o catelusa care cu toate ca a fost deparazitata prezinta acesti paraziti.Catelusa nu sta in aceste 2 camere pe care vreau sa le deparazitez dar presupun ca am adus puricii pe haine alfel nu imi explic aparitia lor in acest spatiu.As dori sa imi recomandati o substanta cu care sa pot da si care sa nu fie nociva copilului,pentru ca din pacate nu pot sigila camera nemai avand unde sa stam.Va multumesc.

 • bruno
  01/12/2014 at 1:46 am

  Acum 6 ani am avut o problema cu acesti purici nenorociti.Am pisicute si stau la bloc.A fost o adevarata invazie.Efectiv nu mai puteai sta in casa .Am incercat cateva variante clasice:spreiuri din comert,din farmaciietc. si am vazut ca nu se intampla nimic decat ca ma indreptam spre faliment. Dar mi-a venit o idee.Am luat o galeata cu mop,am pus dero manual ca sa faca spuma multa mai concentrat si niste clor [rivex] si dupa ce am aspirat peste tot am dat cu mopul cu multa solutie insistent pana a ramas un strat maricel de solutie cu multa spuma pe parchet.L-am lasat sa se usuce si am repetat cateva zile.Rezultatul a fost formidabil.Ideea a fost ca puricii au murit innecati si nu au mai aparut iar clorul si detergentul au distrus ouale.

 • diana
  31/01/2015 at 5:44 am

  Copilul meu ia de pe strada purici, face o forma f urata de alergie cred, de la piscaturile lor si nu are nici o legatura cu cat de des aspir si spal prin casa. Am folosit cand il duceam la bunici, toate combinatiile mai sus mentionate, dar fara succes. Candva am avut si un catel in casa si nu aveam purici... Am fost si la medic cu copilul, la alergologie-timp si bani aruncati. Avem prin zona caini maidanezi, fara numar. Putem controla situatia cumva?

 • mireluta
  03/02/2015 at 12:07 pm

  Am achizitionat de curand o casa la curte. Avem si 2 caini, unul sta in curte si altul in casa.Am observat ca cel din casa(care iese zilnic afara) agata capuse. Chiar in aceasta dimineata am gasit una pe botic, nu apucase sa se infiga. Purici nu pare sa aiba caci tocmai l-am tuns vineri.
  Ma intereseaza cum pot sa scap de capusele din curte dar sa previn si aparitia puricilor, mai ales ca imediat ce ne-am mutat am gasit si in casa, pe parchet 2 capuse mici.

 • Olivia
  15/06/2015 at 12:49 am

  Sunt foarte alergica la pureci vara este un cosmar ptr mine labradorul este plin de pureci ca si pisoiul in toata casa ii adun pe picioare spune ti va rog cum pot scapa de aceste cosmaruri vreau un insecticid puternic ca sa ma scape definitiv de ei vara aceasta va multumesc

  • PestControl Expert
   17/06/2015 at 6:49 pm

   In acest caz, puteti efectua un tratament cu Neostomosan (http://www.pestcontrol-expert.ro/neostomosan-fiole.html), o fiola de 5 ml diluata intr-un litru de apa. In caz de infestatie cu purici si paduchi, se va trata toata suprafata corporala a animalului cat si zgarda, acesta nefiind toxic pentru animale. Daunatorii cad singuri dupa cateva ore de la tratament. Daca este necesar se poate repeta tratamentul dupa o saptamana.

 • Florin
  22/06/2015 at 1:54 pm

  buna ziua as dori si eu o solutie foarte buna pentru pureci ,mentionez ca stau la tara la curte ,nu am cainii ,pisici ,doar o vaca si cateva gainii , si am casa infestata de pureci am incercar doar soluti din ''obor'' cum sar spune dar cu rezultate proaste dupa 2 zile apareau iar ,si prin ograda am ii prind pe picior ,seara cand dorm e teroare ,daca as lua acest Solfac EW 50 trebuie sa dau in jurul casei la 20 30 de metri de casa pe iarba ?
  de vreo 3 4 ani ma lupt cu acesti diavoli ca altfel nu le pot spune
  inainte era o solutie ''verde de paris '' mi-au povestit bunici mei cu care daca dadeai odata nu mai ramanea un purec si vreu 4, 5 ani nu se mai apropia nici unul de casa si curte ,dar acum nu o gasesc nicaieri
  Astept o recomandare buna !!

  • PestControl Expert
   07/07/2015 at 5:53 pm

   La interior, tratamentul pentru combaterea puricilor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea puricilor. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html). Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala. Cu Solfac EW 50 se poate pulveriza si in exterior.

 • Gabi
  23/06/2015 at 9:12 pm

  solutia solfac ew 50 cat e doza recomandata pentru pureci interior pe paturi si covoarele de pe jos ,As dori un raspuns rapid

  • PestControl Expert
   02/07/2015 at 5:21 pm

   In cazul insecticidului Solfac, mentionam ca se va prepara o solutie de 100 ml insecticid diluati in 6-7 litri de apa.

 • Adrian
  05/07/2015 at 10:29 am

  solutia pentru pureci de casa in locuinta care e mai buna din aceste 2 produse , Insecticid Kwizda Nebelautomat sau insescticidul Solfac EW 50 ,observ ca primul e adaugar acum nou este mai eficient ??

  • PestControl Expert
   07/07/2015 at 6:09 pm

   Amandoua sunt indicate. Pentru inceput se va aplica prin pulverizare Solfac EW 50, pulverizand toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Dupa aceea se va introduce in camera insecticidul aerosol Kwizda, care ii va face sa iasa din ascunzatori, si vor intra in contact cu prima solutie (Solfac). Este necesar sa se efectueze 2-3 astfel de tratamente.

 • stefania
  05/07/2015 at 4:30 pm

  Am un si eu un baietel de 3 ani si neam mutat la tara si de atunci baiatul e foarte piscat de purici am dat cu fel de fel de soluti dar nu am reusit sa scap de purici . Si baiatul e si alergic la intepaturile de puric va rog datimi un sfat cum sa scap de ei

  • PestControl Expert
   14/07/2015 at 3:05 pm

   La interior, tratamentul pentru combaterea puricilor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea puricilor. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html). Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

 • simona
  10/07/2015 at 12:11 pm

  Ăți încercat să plasați cineva castroane albe pe jos în care să puneți apă rece și o pic.de detergent de vase???? Este o capcană f.utilă.veți fi mirați de captură obținută.

 • Corina Bocicor
  18/08/2015 at 8:48 pm

  Am avut un pisoi cu puricei..l am dus la curte dar in apartament au ramas am spalat tot am aspirat ce imi recomandati de 2 sapatamani tot mai sunt si important Unde se gasesc????

  • PestControl Expert
   19/08/2015 at 1:40 pm

   Tratamentul pentru combaterea puricilor este putin mai dificil intrucat trebuie repetat de 2-3 ori, respectand indicatiile, pentru eliminarea acestora. Puteti face un tratament prin pulverizare cu un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html). Cu aceasta solutie stropiti toate zonele unde acestia s-ar putea ascunde. Imediat dupa tratamentul prin pulverizare aplicati un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html) in fiecare camera. Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Prin acest tratament vor fi eliminati toti adultii, iar dupa 7-10 zile larvele vor iesi din oua si se va repeta tratamentul pentru combaterea totala.

 • elly
  30/08/2015 at 5:04 am

  este posibil ca aești purici sa atace numai anumite persoane?Dintre toți membrii familiei numai pe mine sar și ma ataca! Este ceva soluție ca sa ma dau sa nu mai sara pe mine?

  • PestControl Expert
   31/08/2015 at 3:08 pm

   Din pacate, nu cunoastem solutii cu efect repelent pentru purici. Va putem recomanda insecticide cum ar fi K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html) si Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html).

 • alex
  10/09/2015 at 12:25 am

  de 2 zile tot ma trezeam cu ciupituri si eu si sotia si tot cautam paianjeni sau tantari prin casa. pana aseara cand m.am trezit am aprins lumina si am vazut cum sare in pat. am bagat toata lenjeria patului la spalat dar azi cand ne.am intors acasa am decis sa dormim in alta camera( am pulverizat cu o solutie prin toata camera cu pricina) dar ce sa vezi..pe parket sareau ca la maraton !!! nu vreau sa va intreb ce sa folosesc ptr ca imi veti spune solfac e50 care nu costa decat vreo 3 mil si nu vad pe cineva sa zica ca a reusit folosindu.l...e ca si cum as intreba doctorul d familie cu ce firma de medicamente lucreaza si ce comision are ! pe vremuri exista d.t.t.u care linsa orice insecta. singura jmekerie in care am reusit sa scap am aspirat toata casa, am luat mopul, am pus mult detergent ,f multt clor si sare si am inceout in toata casa pana s.a uscat. am repetat si seara si pana acum no more pinch. mai postez oeste 5 zile sa vad daca ouale au fost arse

 • dan
  06/10/2015 at 11:03 pm

  dar cum fac sa nu ii m-ai iau pe mine, ca datorita job-uli intru in multe case si zilnic si mereu "culeg" cel putin unul cu care ajung acasa. Exista vreo solutie gen "autan" si pt pureci?

  • 29/10/2015 at 4:47 pm

   Din pacate o solutie repelenta pentru purici nu exista, iar pentru combaterea lor din locuinta va recomandam K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html) sau Neostomosan (http://www.pestcontrol-expert.ro/neostomosan-fiole.html), fiole. Solutiile se dizolva in apa si se pulverizeaza pe suprafetele infestate, iar dupa 5-7 zile tratamentul se repeta.

 • andrea
  26/07/2016 at 11:11 pm

  Vă rog să mă sfătuiți Cum sa scap de purici lăsați de un arici cu 5pui .După ce si-au mutat cuibul care se afla lângă ușa mea au lăsat in urma o gramada de purici. Menționez ca se afla în aer liber. Mulțumesc mult

  • PestControl Expert
   28/07/2016 at 4:11 pm

   Pentru combaterea puricilor la exterior se pot aplica insecticide cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50.html), Neostomosan (http://www.pestcontrol-expert.ro/neostomosan.html) sau Foval (http://www.pestcontrol-expert.ro/foval-ce.html). Solutia poate fi aplicata si pe vegetatia din jurul locuintei, pentru combaterea tuturor daunatorilor.

 • Elena
  30/07/2016 at 1:07 am

  Ajutor! Ce soluție se poate folosi într-un apartament cu un copil de 8 luni? Nu deținem animal. Nu există varianta să ne mutăm în altă parte nici pentru câteva zile. Menționez că folosesc oțet des, iar rufele le spăl la temperaturi ridicate (cele care îmi permit). Deja sunt câteva săptămâni de când ne confruntăm cu problemă asta.

  • PestControl Expert
   04/08/2016 at 2:41 pm

   In cate camere s-a intampinat situatia? Daca nu aveti animal de companie, ati incercat sa depistati sursa aparitiei?

 • ana
  10/08/2016 at 12:29 pm

  buna ziua. ma confrunt cu purici din 2013. ii luam din parc si eu si copii mei. pe unul dintre copii nu il pisca, iar pe celelalt si pe mine toata noaptea. se cuibaresc in pat si vreau sa va spun ca nu e vorba despre mizerie. oriunde suntem si sunt si ei prezenti la tara, in parc, ii ducem in casa. am dat cu autan pe pielea copilului, iar eu am alergie deja la intepatura si substantele cu care stropesc impotriva lor. care dintre solutii ar fi mai eficienta? este vorba despre grupa sanguina sau de ce doar pe unele persoane le pisca?

  • PestControl Expert
   12/08/2016 at 4:21 pm

   Nu inteapa neaparat doar persoanele cu o anumita grupa sanguina. Totusi este recomandat sa depistati sursa aparitiei. Aveti animal de companie? Locuiti la bloc sau la curte? Ce tratamente ati aplicat pana acum?

 • ana
  10/08/2016 at 1:53 pm

  buna ziua. nu este voba despre mizerie. eu si copii mei suntem ca un magnet pt purici. daca sunt in parc sau la tara este imposibil sa nu-i duc in casa. problema e ca pe mine si un copil ne pisca, iar pe celelalt deloc. pt mine nu exista o explicatie. ambii copii dorm in acelasi pat si au acceasi grupa de sange. am stropit cu tot felul de solutii care au avut efect uneori si a trebuit sa repet procedura. problema este ca nu stiu de ce suntem ca niste magneti pt ei. nu stiu ce solutie e mai putin toxica, deja fac alergie la purici si solutia pt stropit. multumesc.

 • amelia
  20/08/2016 at 11:12 am

  Buna ziua!
  Locuiesc la casa si in urma cu 2 luni o familie de porumbei si-au depus ouale sub aparatul de aer conditionat, foarte apriape de terasa dormitorului! A fost o ocazie de fericire si incantare pt. Fetita mea care urmarea in fiecare zi evolutia puilor dupa eclozarea oualelor! Buuuun! Puii au crescut si parasit cuibul dar din el au inceput sa se imprastie o multime de insecte mici mici care..... Mi-au intrat in sistemul de ventilatie ( am aer conditionat centralizat sunt tava de rigips) si intrat in casa, pat, haine, urechi, par etc. Fetita mea este ciuruita pe picioare! E plina de bubite!!! Am sunat la dezinsectie si au stropit camerele inclusiv pe pereti un metru jumate! Mi s-a patat zugraveala si stricat o parte din mobila...... si nimic! Au reaparut! Tavanul in camere are grinzi de lemn masiv.... ies de acolo! Am dat cu petroxin si tea tree oil si se pare ca s-au mai diminuat.... :( dat tot apar! Mi-au infestat catelusa si pisica! Se scarpina de isi rup catnea de pe ele! Am fost la vet si le-a facut baita cu o solutie dar s-au reinfestat! Merg pe pereti, ies din crapaturi! Am citit despre fumigatii cu diferite uleiuri! Ce uleiuri as putea folosii? Nu mai vreau insecticide pentru ca nu vreau sa-mi omor copilul dar nici prietenii necuvantatori! Ati mai intalnit situatii asemanatoare? Precizez ca nu am exagerat cu nimic! Viata mi s-a schimbat din cauza acestor insecte piscatoare!!! Va multumesc si astept un sfat!!!! O zi buna .... si fara insecte!

  • PestControl Expert
   29/08/2016 at 6:24 pm

   Dar insecticidul folosit de cei de la firma prestatoare a fost aplicat inclusiv in sistemul de ventilatie? Exista posibilitatea ca in acel spatiu sa se afle sursa infestarii.

 • Maria
  25/08/2016 at 6:52 pm

  Frati romani,cea mai EFICIENTA,cea mai RAPIDA metoda de a scapa de purici este solutia de MOSPILAN.Mospilanul este solutia care se face ptr pureci de trandafiri,si alte plante si legume.Si azi ii multumesc din suflet persoanei care mi a dat ideea.dau pe paturi,pe covoare si spre surprinderea mea este eficient si ptr furnici si alte specii daunatoare si incomode ptr casa.Eram disperata si indiferent ce am folosit a fost ptr o zi doua...MOSPILANUL..a fost definitiv.Spor la treaba

 • Cristina
  04/09/2016 at 4:11 pm

  Am o fetita de 3 ani si am opservat de vrio saptamina niste bubite si se scarpina in timpupul somnului.am inceput sai dau claretin si i-am aplicat o mixtura mentolata ptr.ameliorarea mincarimii dar au inceput sa apara mai multe,iar astazi am gasit un purece pe patul unde dormim(am 2 pisici care mai intrain casa) .va rog sa- dati un sfat cu ce sa tratez fetita si sa dezinfectez casa!!

  • PestControl Expert
   05/09/2016 at 5:00 pm

   Pentru ameliorarea ranilor aparute la copil va fi necesar sa apelati la un medic dermatolog. Pentru eliminarea puricilor se poate aplica prin pulverizare un insecticid cum ar fi Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluti in 5-6 l de apa. Solutia de puverizeaza pe toate zonele unde puricii se pot ascunde ( mobilierul patului, saltea, mochete, covoare etc). Apoi se introduce in incinta un insecticid aerosol cum ar fi Kwizda Dobol (http://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-20g.html). Acesta va irita puricii, ii va face sa iasa din ascunzatori, astfel intrand in contact cu solutia initiala aplicata prin pulverizare. Dupa tratament incinta va sta inchisa pentru 4-6 ore. In plus, toate hainele si tesaturile care permit aceasta operatiune vor trebui spalate la temperaturi de peste 60 de grade pentru a ii distruge.

 • mihai prisaca
  03/10/2016 at 8:22 pm

  Provocare ptr.o insecta f.rezistenta!
  Am nevoie de ajutor.Va multumesc!
  Dintro casa veche de paianta nelocuita de multi ani, am adus in casa familiei o insecta care imi da mari probleme.Dupa putin timp sa raspindit in toata casa in special in paturi si covoare,dar si in curte pe plante.
  Interventia mea a inceput cam dupa o luna cu multe produse recomandate de farmacii sau firme specializate (Pestcontrolexpert)(decis,reldan 22EC,K-othrine EC 250,Cypertox,Solfac EW50,Nurelle d50/500, acteilic si altele pt.acarieni).Cantitatile au fost de 2-3 litri pe camera,10-20 litri in exterior,repetand la 6-7 zile.Stropirea am facuto (pod,camere,curte) in acelasi timp.Concentratia fiind cea de pe plic,fiola,sticla de un litru;mai tarziu am dublat concentratia..Ptr. alte insecte efectul a fost f.bun,dar ptr.cele interesate aproape nul,fug de insecticide dar revin dupa cateva ore.
  Cum arata? Nu se vad (le simt pe corp),se deplaseaza rapid in mers sau fac salturi f.mari (nu stiu daca pot zbura !).Prin tesaturi,trec f.repede. Intro „camera de test” stand la o masa, apar in cateva minute (eu,cobaiul sint o atractie imediata), zona preferata sint gleznele unde am poate sute de puncte f.mici mai inchise la culoare,apoi repede urca direct pe corp sau haine pina la cap,unde stau in par(zilnic ma spal,dispar,dar a doua zi pina seara sint la loc.In ac.camera am stropit de cel putin 15 ori!
  Nu sint sigur,dar cu ajutorul unor hartii cu lipici,dintre alte insecte,am selectat una si pare asa:forma alungita, de cativa zecimi de mm,mai multe picioare dar si niste filamente mai lungi, doua antene scurte.(vazute cu un microscop scolar)Par sa aiba miros si simturi f.dezvoltate.
  Cum pot sa scap de ele?Va multumesc!

  M.Prisaca.

  • PestControl Expert
   04/10/2016 at 3:36 pm

   Daca ati precizat ca ati reusit sa le capturati, va rugam sa ne trimiteti cateva imagini cu acestea pe adresa suport@pce.ro .

 • Cristina
  09/04/2017 at 10:15 pm

  Buna ziua! Ma confrunt cu puricii de aproximativ 2 saptamani si gasesc tot mai multi (intr-o singura camera din casa) desi am curatat constant cu otet si detergenti puternici covoarele si podelele. Ma intereseaza un insecticid pentru care garantati ca nu afecteaza sanatatea umana. Am o fetita de 9 luni care umbla mult pe jos si baga in gura tot ce prinde. Nu vreau sa ii risc sanatatea. Ce imi recomandati? Multumesc!

  • PestControl Expert
   12/04/2017 at 5:12 pm

   Daca infestarea masiva, atunci singurul tratament posibil este cel cu insecticide. Chiar daca se folosesc detergenti sau otet, acestia tot vor aparea. O alta varianta ar fi tratarea tuturor tesaturilor la temperaturi de peste 60 de grade, insa puricii pot ramane ascunsi sub parchet ori in alte spatii ascunse.
   Cel mai indicat este sa se aplice un insecticid cum ar fi Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html) impreuna cu fumigatorul Dobol (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html). Dupa aplicare, camera sta inchisa 4-6 ore. Apoi se poate patrunde, se aeriseste, se aspira si se sterg toate suprafetele. Apoi poate fi accesata si de catre copil. Acest tratament se repeta la interval de 10-14 zile.

 • Anda
  16/05/2017 at 5:20 pm

  Ce se poate face si in cazul unui caine batran tinut in curte, care abia se mai poate misca, pt a combate puricii? Cainele a fost dat de curand cu o solutie pe blana si au inceput sa cada puricii pe capete, dar problema este ca fie raman acolo, fie ajung pe haine, atunci cand cainele este hranit, iar apoi in casa. Nu stiu ce solutie s-a folosit pe el, dar sa inteleg ca puricii nu sunt omorati?

  • PestControl Expert
   19/05/2017 at 5:36 pm

   Depinde de solutia folosita. De exemplu, daca animalul este la exterior, poate fi tratat cu o solutie de Neostomosan (http://www.pestcontrol-expert.ro/neostomosan-fiole.html), o fiola de 5 ml dizolvata in 1 litru de apa. Cu solutia respectiva poate fi imbaiat animalul, si se poate pulveriza si in locul unde se afla.

 • DRAGAN CONSTANTIN
  05/06/2017 at 1:09 pm

  Buna ziua. Detin o curte-gradina de cca. 250mp. Aceasta are in componenta gradina de legume, livada, loc de joaca pentru nepoti (2-4 ani) precum si loc de recreere pentru noi si cei 2 catei pechinezi. Mentionez ca nu avem, pureci decat ocazional si asta se intampla numai cand iesim afara din curte noi, nepotii sau cateii. Pana acum am folosit atat ptr. curte cat si ptr. casa sau catei mai multe solutii si anume Neostomosan, Decis si Fastac cu repetare la 7-10 zile. Acum de cateva zile au aparut si paianjenii. Ce solutii imi recomandati ? As vrea sa folosesc numai 1 in loc de cele 3, sa nu fie toxice ptr.nepoti, catei si gradina. De asemeni ce insecticid pot folosi la pasari de curte? Dar ptr. tantari, paianjeni si muste? Va multumesc si astept raspunsul d-voastra

  • PestControl Expert
   08/06/2017 at 5:16 pm

   Pentru combaterea puricilor si unui spectru larg de daunatori la exterior se poate aplica un insecticid cum ar fi Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html). In momentul aplicarii, animalele ori copiii nu trebuie se se afle in spatiul respectiv. La 4-6 ore de la tratament poate fi accesat.
   Pentru solutiile in combaterea daunatorilor pasarilor, va fi necesar sa apelati la o farmacie veterinara.

 • Luk
  06/10/2017 at 5:22 pm

  Ne sfatuiti sa golim casa! Este imposibil .Unde sa locuim.Nici o solutie nu merge altfel?

 • Grad Dumitru
  13/11/2017 at 4:06 pm

  Ași dori să cumpăr un pic de pesticide cum pot să comand .

 • Iulia
  13/07/2018 at 12:12 am

  Buna seara! Familia noastra are problema cu puricii de ceva vreme. Treaba e ca nu avem niciun animal si nu stim de unde apar.Am mai stropit cu tot felul de solutii, au mai disparut dar reapar. Mentionez ca locuim la bloc.

  • PestControl Expert
   08/08/2018 at 11:42 am

   Dar aveti vecini in apropiere cu animal de companie ori a caror igiena lasa de dorit? Locuiti la parter?

 • dax
  27/08/2018 at 11:52 pm

  ...de la administratorul blocului vin.

 • Emma
  17/09/2018 at 11:07 am

  Toate acestea recomandate nu agraveaza sanatatea omului,sunt toxice? Cum ne putem proteja?

  • PestControl Expert
   08/10/2018 at 5:51 pm

   Atat timp cat sunt urmate indicatiile de aplicare ale fiecarui produs, acestea nu sunt daunatoare pentru om.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături