Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Moliile de alimente - Cum identifici si combati


Semnele evidente ale infestării cu molii de alimente sunt prezența fluturilor în bucătărie sau în cămară, în special, pe timp de noapte, iar pasul următor pe care trebuie să-l faceți este să găsiți sursa de hrană a acestora .  Va trebui să căutați larve de molie, care seamănă cu niște viermi, sau o rețea încâlcită de cocon-uri, în special în cutiile sau pungile cu produse uscate foarte vechi, în special cele aflate în zonele întunecate și neumblate de mult timp. Însă nu trebuie ignorată nici o cutie, pungă, borcan, pachet sau recipient cu produse alimentare, chiar este sigilată. De asemenea, verificați cu atenție rafturile, colțurile și îmbinările de la mobilă.

Odată ce ați găsit sursa de hrană a moliilor, va trebui să urmați alți pași importanți în încercarea de a scăpa de acești dăunători. Tipul de molie nu este neapărat important, deoarece metodele de prevenire și combatere a acestora sunt aceleași.

molia-alimente-larvaIată ce trebuie să faceți imediat ce ați depistat prezența moliilor în bucătăria dumneavoastră:
Dacă dăunătorii sunt prezenți în alimente pe care tocmai le-ați achiziționat le puteți returna pe baza bonului fiscal magazinului de unde le-ați procurat informând despre aceasta managerul respectivului magazin. În cazul în care produsele alimentare contaminate sunt mai vechi este bine să le puneți într-o pungă de plastic, să o legați bine și să o aruncați, de îndată, afară din casă. Dacă nu sunteți siguri care dintre produse au fost contaminate de molii, ar fi bine ca toate acestea să fie aruncate la gunoi, asta dacă vreți ca problema să nu se repete în viitor.

Produse recomandate pentru combaterea moliilor de alimente, capcane adezive:

De asemenea, dacă totuși doriți să salvați conținutul unor astfel de produse trebuie să știți că puteți scăpa de moliile de pe aceste alimente prin expunerea lor la temperaturi scăzute sau ridicate. Dacă vreți să recurgeți la această metodă, e bine să știți că moliile vor fi ucise dar vor rămâne pe produsele alimentare, motiv pentru care e necesar să le cerneți ulterior. Păstrarea alimentelor în congelator pentru patru zile va garanta uciderea moliile de alimente. De asemenea, încălzirea alimentelor la o temperatură de cel puțin 60 grade Celsius va duce la uciderea moliilor de alimente.

molia-alimenteSe impune o curățenie temeinică a locului unde ați depistat semne ale infestării cu molii, și acest lucru presupune următoarele lucruri:

 • eliberați în totalitate spațiul de depozitare infestat, pentru o mai ușoară și eficientă curățare a tuturor zonelor;
 • scoateți rafturile, pentru a le putea curăța pe toate părțile, deoarece uneori ouă de molii ar putea fi depuse chiar pe partea inferioară;
 • aspirați toate crăpăturile, colțurile, marginile și îmbinările pereților, ușilor, rafturilor de la mobilă, apoi spălați cu oțet, folosind un burete sau o lavetă mai aspră, toate aceste spații si mai ales în interiorul balamalelor ușilor și tocul ușii; ambele sunt locuri unde se întâlnesc des larve de molii;
 • spălați cu clor, sau în mașina de spălat vase toate recipientele în care ați avut depozitate produse alimentare;
 • uscați foarte bine toate piesele de mobilier înainte de a le monta la locul lor, precum și cutiile și recipientele de depozitare a produselor alimentare înainte de a le umple cu alimente; acest lucru este esențial în lupta împotriva acestor dăunători, având în vedere că spațiile umede sunt locurile lor preferate și propice pentru dezvoltarea lor.

În momentul în care sunteți siguri că ați îndepărtat complet toate aceste surse de molii de alimente, ca o măsură finală, goliți sacul de la aspirator și spălați temeinic toate recipientele folosite la depozitarea gunoiului.

Vă prezentăm câteva metode cu ajutorul cărora puteți scăpa definitiv de moliile de alimente, grupate în funcție de natura lor:

Metode organice:

 1. Uleiuri și plante aromatizate. Levănţica poate ţine moliile departe, dar nu oferă cea mai plăcută aromă pentru bucătăria dumneavoastră. Moliile nu suportă nici mirosul frunzelor de dafin şi al uleiului de eucalipt. Puteți pune câte o frunză de dafin în fiecare recipient închis sau puteți umezi puţină vată în ulei de eucalipt, pe care să o puneți apoi în colţurile dulapului.
 1. Capcane cu feromoni. Cea mai sigură, metodă naturală de a scăpa de molii de alimente este utilizarea de capcane pe bază de feromoni. Capcanele cu feromoni sunt soluții naturale împotriva moliilor fără otravă sau pesticide. Aceste capcane funcționează ca plăci adezive, super- lipicioase impregnate cu același gen de feromoni eliberați de femelă când este gata să se împerecheze. Masculii de molie vor urmări în mod natural mirosul și vor fi prinși în capcanele lipicioase, fiind astfel împiedicați să ajungă la femela de molie pentru a se împerechea și astfel se rupe ciclul de viață moliei de alimente. Cu cât reușiți să capturați mai mulți masculi de molie, cu atât mai repede veți ține situația sub control.Capcanele cu feromoni sunt eficiente între 4 și 6 săptămâni, astfel că este necesară înlocuirea lor cu regularitate, și mai ales în situația în care observăm că banda lipicioasă este plină de molii moarte.

Cu toate acestea, eficiența acestor capcane este îndoielnică, de vreme ce capturează doar masculii, si, de cele mai multe ori doar o parte din aceștia, în timp ce femelele adulte depun în continuare ouă iar larvele nu sunt afectate, infestarea rămânând încă activă.

Produse recomandate pentru combaterea moliilor de alimente, insecticide:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea moliilor de alimente:

Metode chimice:
Dacă nici după o curățare temeinică nu ați scăpat de moliile de alimente, deși ați luat toate măsurile de prevenție necesare, atunci e timpul să încercați folosirea unui pesticid, dar e bine să apelați la această metodă doar ca ultimă soluție, având în vedere că folosirea lor se va face în bucătărie sau în cămara cu alimente.Folosirea de pesticide nu este pe o idee rea însă poate fi periculoasă dacă nu este aplicată corespunzător. Având în vedere că moliile de alimente se hrănesc cu produsele noastre alimentare, pulverizarea de astfel de substanțe pe acestea sau a zonelor din bucătăria dumneavoastră, pentru a scăpa de molii, ar putea avea efecte secundare foarte negative. Dacă alegeți, ca ultimă soluție, în lupta împotriva acestor dăunători, pesticidele, vă recomandăm angajarea unei companii profesioniste în combaterea dăunătorilor, pentru că aceștia au experiență în utilizarea acestor substanțe nocive.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături