Comanda din: 08-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Molii textile - Cum identifici si combati


cum-scapam-molii-textile

De obicei atunci cand vine vara toate hainele de iarna sunt inchise intr-un dulap prin casa si uitate acolo pana prin octombrie, insa moliile cu siguranta nu o sa uite de ele, in special de paltoane si blanuri.
Moliile apar vara in roiuri si este de ajuns ca una sa ajunga la tine in dulap si sa-si depuna oualele si te-ai pricopsit cu o armata de larve pofticioase care iti rod intreaga garderoba.

 

molia-textilePrima varianta de a scapa de molii este utilizarea substantelor chimice. Pentru a ajunge la cea mai bine ascunsa molie e clar ca nu putem utliza insecticidele prin pulverizare cu pompa de joasa presiune (pulverizatorul mecanic de pus in spate, spre exemplu). Atunci trebuie ca tratamentul sa fie aplicat cu ajutorul unui pulverizator ULV (ultra low volume) sau cu ajutorul unui insecticid de genul aerosol - Solfac AF. Acesta se pune in mijlocul incaperii (50mp sau 150mc) si se porneste. Fiind autoblocant nu este necesar ca cineva sa ramana in incapere. Se porneste si se paraseste zona. Este recomandat ca volum de aer sa fie etans pentru o eficienta maxima a dezinsectiei impotriva moliilor. Dupa o pauza de 4-6 ore in care insecticidul isi face efectul trebuie aerisit spatiul inca 1 -2 ore in functie de curentii de aer.

Capcane adezive recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Capcanele adezive cu feromoni se folosesc dupa dupa ce faceti tratamentul de combatere a moliilor de textile sau in locul lui, in functie de gradul de infestare. Sau daca sunteti persoana responsabila intr-un hotel, motel sau orice unitate unde exista multe materiale textile puteti sa le folositi pentru a afla intr-un stadiu timpuriu daca exista infestare in locatia dumnevoastra. Capcanele adezive cu feromoni pot atrage doar masculii si rezultatele ar putea sa dureze un timp mai indelungat. Rezultatele insa sunt foarte bune deoarece ciclul de reproducere este intrerupt. 

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Insecticidele concentrate sunt produsele cele mai recomandate pentru combaterea moliilor textile atunci cand gradul de infestare este ridicat. Acestea ofera garantia ca orice insecta ce intra in contact cu suprafata tratata moare intr-un timp foarte scurt. Este necesara aplicarea lor pe toate zonele unde moliile ar putea sa fie prezente sau se ascund. Dupa ce dizolvati insecticidul concentrat in apa conform instructiunilor faceti pulverizarea cu rabdare. Recomandam sa utilizati un pulverizator cu duza fina. In cazul infestarilor masive se recomanda dublarea dozei (concentratiei) de insecticid concentrat in solutiei de lucru.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Aplicarea insecticidelor concentrate se face cu ajutorul pulverizatoarelor cu duza fina. Este obligatorie aplicarea pe toate suprafetele unde insectele ar putea sa treaca sau sa se ascunda. In functie de rabdarea cu care faceti tratamentul si solutiile pe care le folositi puteti obtine rezultate foarte bune. Ceea ce inseamna ca dupa chiar 2 tratamente puteti sa considerati problema rezolvata. Daca suprafata pe care doriti sa faceti tratamentul nu este foarte mare sau incarcata de obiecte puteti sa folositi si pulverizatoare de 2 litri. Insa daca aceasta depaseste 30 - 35 mp este necesar un pulverizator de minim 4 litri.
Solutia de lucru preparata in pulverizator se recomanda sa se utilizeze in primele 24 ore. Aceasta isi pierde din proprietati cu trecerea timpului.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Dozele insecticide sub forma de aerosol sau fum se utilizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate. Scopul lor este sa ajunga la moliile ascunse care nu au intrat in contact cu solutia pulverizata. Inainte sa le utilizati, inchideti usile de la camere si geamurile si asezati tot materialele textile in asa fel incat insecticidul sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise. Fumul / Aerosolul generat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore. Dupa ce aceste insecticide isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.
Puteti sa folositi doar aceste produse in tratamentul de combatere a moliilor de textile, fara insecticidele concentrate. Calculati insa volumul de acoperit.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Este ideal pentru aplicarea in zonele unde insecticidele lichide nu se pot aplica, spre exemplu orificii sau instalatii electrice. Se aplica pe suprafete uscate, in forma in care se gaseste, nu trebuie dizolvat in apa. Este foarte importanta identificarea si tratarea zonelor cu cel mai mare potential in a gazdui cuiburile moliile textile. Atentie la curentii de aer! 

Generatoare ceata rece, ULV, recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

In cazul in care infestarea este pe o suprafata mare, hotel, motel, unitati de cazare, iar pretul dozelor de insecticide aerosol ar fi considerabil de mare mare puteti sa optati pentru inlocuirea lor cu un echipament de pulverizarea ULV, generator de ceata rece. Acesta genereaza particole de dimensiunea a 20 - 50 microni obtinand efect similar fumului / aerosolilor. Pulverizarea ULV se realizeaza imediat dupa pulverizarea insecticidelor concentrate, actiune descrisa in pasul anterior. Scopul lor este sa ajunga in zonele greu accesibile unde ar putea sa existe moliile de textile. Inainte sa faceti acest tratament, inchideti usile de la camere si geamurile in asa fel incat particolele pulverizate sa le penetreze cat mai bine. Lasati dulapurile si canapele deschise. Insecticidul pulverizat trebuie sa actioneze in incapere pana la 2 ore.
Dupa ce acest tratament isi fac efectul este recomandat sa deschideti geamurile si sa aerisitici pentru cel putin inca 2 ore.

Camere termice, metode ecologice, recomandate pentru combaterea moliilor de textile:

Pentru ca larvele si ouale de insecte nu mor la aplicarea insecticidelor, se poate face un tratament termic. Acesta are rezultate garantate de 100% daca insecta matura, ouale sau larvele vor intra in contact cu temperatura ridicata. Recomandam ca atunci cand nu aveti aceste dispozitive / echipamente sa spalati materialele textile la temperatura de peste 50 - 60 grade Celsius.
Indiferent de tratamentele pe care le realizati este bine ca inainte sa utilizati spatiul sa aspirati foarte in detaliu zona in cautarea de insecte moarte, oua si larve. Aruncati sacul din aspirator sau curatati-l foarte bine.

Pentru ca eficienta tratamentului sa fie maxima toate dulapurile trebuie deschise, hainele cat mai imprastiate si distantele de la "bomba fumigena" si pana la zona tratata sa nu fie prea mari. Principiul de functionare e simplu: aerosolul va ocupa tot volumul de aer si toate crapaturile in acest fel ajungand si la insectele ce se ascund si nu pot fi combatute prin pulverizare.

A doua varianta e cea a capcanelor adezive impotriva moliilor cu atractant pe baza de feromoni. Principiul de functionare se bazeaza pe atractantul folosit. Cand zboara in zona pastilei de atractant, molia va ramane lipita pe banza adeziva. In felul acesta captura este sigura. Suprafata de actiune nu este la fel de mare precum in cazul insecticidului pulverizat aerosol dar este fara pericol. Sunt mai multe sisteme de prevenire a infestarilor cu molii iar capcana adeziva cu atractant este una din ele.

capcana-molii-textile-russel-ipm

 

Varianta bio impotriva moliilor, prevenirea aparitiei moliilor. O metoda traditionala dar nu foarte practica este pastrarea in frigider timp de 3 saptamani a hainelor infectate, asta omorand orice urma de larva, si haina putand fi folosita fara probleme pe urma. Un motiv pentru care ar trebui sa arunci o haina puternic infestata de molii este faptul ca acestea elimina un miros specific puternic care poate fi detectat de o alta molie chiar si de la un kilometru distanta, astfel fiind creeata o situatie ce poate creste in gravitate exponential si dintr-o molie sa apara mult mai multe.
Combatere: hainele atacate de molii trebuie scuturate si aerisite bine. Apoi ele pot fi incalzite cu feonul sau in uscatorul de rufe, eliminand astfel si eventualele oua ramase. Ca masura alternativa, textilele pot fi tinute la rece, la temperaturi de -5° C timp de una sau doua zile, inlaturand astfel ouale si stadiile de larva si pupa. Fluturii rataciti, care sunt observati zburand prin camera, pot fi omorati pur si simplu cu pliciul de muste. In incaperile infestate trebuie folosite in mod suplimentar insecticide sub forma de spray. Este necesar un control regulat, deoarece de multe ori nu sunt eliminate toate stadiile de evolutie ale moliilor. Combaterea pe cale biologica se face cu ajutorul viespii Trichogramma evanescens si s-a dovedit a fi eficienta.

Este indicat la intervale regulate sa se caute panze in dulapurile si incaperile cu alimente. Sa se instaleze plase de muste la ferestre, pentru a impiedica intrarea insectelor. Seara, cand se aeriseste camera, sa nu se aprinda lumina. Dulapurile sa fie tinute inchise.

Prevenirea infestarii cu molii: Sa se verifice in mod regulat dulapurile de haine si depozitele de textile în vederea unei posibile invazii. Materialele textile din depozite să fie pastrate la temperaturi scazute. De asemenea, in dulapuri si depozite este recomandabila utilizarea saculetelor cu lavanda sau camfor. Mai pot fi puse în dulapurile de haine si inele din lemn de cedru. Mirosul acestor substante alunga moliile. Tot ca masura preventiva impotriva moliilor se pot folosi în dulapuri si depozite de textile pliculete ce contin insecticide speciale.

25 Intrebari si Raspunsuri

 • Adela Badescu
  22/05/2013 at 1:53 pm

  Un articol EXCELENT ! aM FOST PLECATA DIN TARA SI LA INTOARCERE NE-AU INVADAT MOLIILE.
  VA ROG SPUNETI-MI UNDE GASESC PRODUSELE RECOMANDATE!
  Cu stima,
  Dr. A.B.

 • Anna
  12/03/2014 at 1:03 am

  De 2 saptamani ma confrunt cu multi fluturi de molie. Am scos hainele pe balcon, dar degeaba, nu stiu unde sunt bagati. Ce pot folosi si cum? Am un bebe mic. Multumesc!

  • 17/03/2014 at 9:54 am

   Puteti sa folositi in camera unde aveti molii capcane cu feromoni (http://www.botanistii.ro/capcana-molii-textile-fermoni-biostop.html) sau casete pentru molii (http://www.botanistii.ro/caseta-contra-moliilor-pentru-dulap-protect.html). Ambele produse se pun in dulap, ele nu miros si nici nu sunt toxice pentru persoanele din jur. Moliile sunt atrase de aceste capcane datorita feromonilor apoi raman lipite.
   Daca gradul de infestare este ridicat va recomandam utilizati o doza aerosol http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html care se pune in mijlocul camerei si ofera un efect de soc foarte puternic. Dupa utilizare lasati spatiul inchis intre 4 si 6 ore si apoi ventilati incaperea, obligatoriu cel 2 ore.

 • Alina
  16/06/2014 at 9:43 pm

  Buna ziua,

  Va rog frumos sa imi recomandati cel mai puternic produs impotriva moliilor de bucatarie. Incerc sa scap de ele de aproximativ 2 ani, insa fara succes.

  Va multumesc.
  Alina

 • Rodica
  18/07/2014 at 10:14 pm

  Buna ziua

  Va rog mult sa ne recomandati un produs impotriva moliilor din camara de alimente.

  Multumesc anticipat.

  Rodica

 • oana
  18/08/2014 at 10:11 pm

  Buna seara.Sotul meu a cumpareat o cantitate destul de mare de porumb(750kg) pentru pasari,dar fiind in saci nu a vazut ca era infestat cu molii.mai este bun ptr pasari,sau se imbolnavesc?Exista si ptr curte un insecticid impotriva moliilor?

  • 19/08/2014 at 8:45 am

   Va recomandam pentru combaterea moliilor dar si a altor daunatori ai cerealelor sa utilizati insecticidul K-obiol EC 25. Acesta este special conceput pentru aceasta utilizare.

   Gasiti informatii despre aplicarea produsului pe pagina aceasta http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/tratamente-silozuri-cereale
   Daca doriti sa cititi mai multe informatii despre produs si pretul acestuia va rog vizitati paginile produselor din articolul prezentat.

 • ALEX
  24/09/2014 at 3:11 pm

  Buna ziua, am o problema cu moliile
  stau la casa de 6 ani si nu am avut molii pana acum... am gasit 3 cuiburi de molii pe care le am exterminat prin aruncarea hainelor/covoarelor aspirat, spalat si dat cu spray raid pt molii(asta este tot ce am gasit in Sinaia) problema mea este ca tot gasesc cate 1-2-3 molii zburand prin casa seara/noaptea, casa este lambrisata(pot intra dupa lambriu), in spatele lambriului este vata de sticla( le deranjeaza sau isi pot fae cuib fara probleme pe vata?), casa are cca 200mp cu 10 camere(inclus holuri buc si baie) ce ma sfatuiti sa cumpar si cum sa procedez MENTIONEZ CA AM SI 2 CAINI

  inca o intrebare menta este buna? asa am citit undeva si am luat menta din curte si am pus in toata casa

 • teodor
  26/09/2015 at 11:02 am

  in urma cu 10 ani de cand stau in apt , am adus molii in haine cred si inca nu am scapat de ele mi-am pus in dulapuri naftalina peste tot si tot mai vad cate una zburand prin apt .. ce ar trebui sa fac sa scap de ele odata?

  • PestControl Expert
   28/09/2015 at 5:02 pm

   Puteti aplica un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html), un tub pentru 100 metri cubi. Mai se pot amplasa capcane cu atractant ca SX-Lure (http://www.pestcontrol-expert.ro/russell-ipm-sx-lure-molii-textile.html).

 • Osman Iugel
  05/02/2018 at 10:26 am

  Buna ziua,
  Cum pot scapa de moliile care au intrat in doua saltele de lana?
  Am spalat lana dar nu am scapat de molii.Probabil sunt foarte multe.Ce mai pot face sa scap de molii,ținînd cont ca este multa lîna?

  • 22/02/2018 at 11:58 am

   Puteti aplica un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html). Mai se pot amplasa capcane cu atractant ca SX-Lure (http://www.pestcontrol-expert.ro/russell-ipm-sx-lure-molii-textile.html).

 • Nicoleta Latis
  30/05/2018 at 9:29 pm

  Cum pot scapa de moliile de nisip ?

  • PestControl Expert
   18/06/2018 at 2:12 pm

   Unde sunt prezente insectele? Ce reprezinta spatiul respectiv?

 • Ținte Marinela
  29/07/2018 at 3:28 am

  Ce mi recomandați pentru molii pe haine? Vă rog ce produse și de unde le pot achiziționa? Mulțumesc.

  • PestControl Expert
   13/08/2018 at 10:27 am

   In articolul de mai sus regasiti si produsele recomandate pentru combaterea moliilor de textile.

 • Corina
  24/10/2018 at 2:29 pm

  Eu am capcane de molii si nu am gasit niciuna, dar hainele sunt tot cu gauri.Ce sa mai fac???Multumesc

  • PestControl Expert
   30/10/2018 at 9:17 am

   Dar ati observat larve pe haine sau moliile zburand in spatiul respectiv?

 • Camelia
  13/02/2019 at 2:09 pm

  De 2 zile gasesc pe tavanul dormitorului viermi de molie.
  Va rog raspuns urgent ce pot face
  Multumesc

  • PestControl Expert
   19/02/2019 at 12:12 pm

   Pentru combaterea moliilor textile, se poate aplica prin pulverizare un insecticid precum Solfac EW 50 (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), 40-60 ml/ 2-5 litri apa, fiind necesara aplicarea pe toate zonele unde moliile ar putea sa fie prezente sau se ascund. In momentul aplicarii tratamentului precum si in urmatoarele 4-6 ore copii si animalele de companie trebuie sa paraseasca zona tratata.
   Ca si varianta de insecticid aerosol, pentru a combate adultii si pentru a ajunge si la cea mai ascunsa molie, puteti opta pentru un insecticid precum Solfac Automatic Forte (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html). Il porniti si apoi, parasiti zona. Este recomandat ca volumul de aer sa fie etans pentru o eficienta maxima a dezinsectiei impotriva moliilor. Dupa o pauza de 4-6 ore in care insecticidul isi face efectul trebuie aerisit spatiul inca 1 -2 ore in functie de curentii de aer.
   Pentru capturarea adultilor, se poate utiliza si o capcana feromonala precum Demothivator (https://www.pestcontrol-expert.ro/russell-ipm-capcana-demothivator-capcana-molii-set-2-buc.html/).

 • Razvan
  31/03/2019 at 4:31 am

  Cum scap de molile de lemn?Cred ca le-am achiziționat după ce am placat o căbănuță din lemn cu lambriu de lemn,țin sa precizez ca lemnul erea nou si a fost tratat dupa montare,doar lambriul nu a fost tratat,ci doar lacuit pe exterior.Multumesc.

  • PestControl Expert
   04/04/2019 at 4:42 pm

   Ne puteti oferi mai multe detalii, va rugam? Ati observat orificii in lemn? Multumim

 • Olariu anca
  11/06/2019 at 8:14 am

  Ca pot face împotriva pyrale. Am molii si in cămara deși totul este închis. Va rog sa-mi răspundeți pe adresa de e mail
  Multumesc

 • Adelina
  12/06/2019 at 7:24 pm

  Buna ziua.
  Ma confrunt si eu cu molii - locuiesc intr-o garsoniera nedecomandata, nu as putea sa va spun daca sunt de textile sau de alimente. Pare totusi ca de haine nu sunt interesate, insa sunt peste tot, nu doar in zona bucatariei.
  Am si doua animale de companie, cainele il pot scoate la plimbare pentru o pulverizare cu Solfac, insa pisica nu poate parasi garsoniera. Ce imi recomandati? Multumesc!

  • PestControl Expert
   02/07/2019 at 6:32 pm

   Daca sunt intr-adevar molii de alimente si nu ati sesizat nimic in neregula cu hainele, puteti opta pentru capcane precum Catchmaster 812b (https://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-molii-catchmaster-812b.html), XLure-RTU https://www.pestcontrol-expert.ro/russell-ipm-x-lure-rtu-capcana-molii-alimente.html) sau SX Lure (https://www.pestcontrol-expert.ro/russell-ipm-capcana-sx-lure-molii-alimente-set-3-bucati.html).

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături