Comanda din: 15-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum scăpăm de infestarea cu urechelnițe?


Urechelnițele sunt insecte de mici dimensiuni, însă datorită aspectului lor agresiv dat de prezența unei perechi de clești în partea din spate a abdomenului lor și-au creat o reputație de insecte înfricoșătoare. Astfel, mulți oameni se tem de aceste insecte fiind alimentați și de mitul fals potrivit căruia ele intră în urechea omului în timpul somnului și îi sparg timpanul pentru a-și depune ouăle în creierul acestuia. În realitate, urechelnițele își folosesc perechea de clești din dotare în scop defensiv, pentru a se apăra de părdătorii lor sau pentru a se încleșta cu rivalii din aceiași specie.

Urechelnițele trăiesc de obicei în comunități mari, cercetătorii descoperind că un gen de feromon secretat de acestea îi face să stea împreună în număr mare și numai astfel pot fi considerate dăunători putând cauza daune diverselor culturi, multe dintre ele cu valoare economică: varză, țelină, conopidă, salată verde, cartofi, sfeclă, castravete, mere, pere, piersici și prune. Urechelnițele vor consuma atât frunze ale acestor plante dar și fructe provocând daune de ordin estetic, lăsând găuri de aproximativ 3-11 mm în diametru.

cum-scapam-de-infestarea-cu-urechelnite-1-1024x582

Pentru a scăpa de infestarea cu urechelnițe și de a evita daunele provocate de acestea, iată ce măsuri puteți să luați:

Montați capcane impotriva urechelnitelor
Atrageți urechelnițele spre capcane montate în anumite zone din grădina dumneavoastră. Astfel de capcane pot fi dintre cele mai diverse. Vă propunem câteva variante însă ține de imaginația fiecăruia confecționarea de capcane care să corespundă cât mai bine nevoilor estetice din grădina dumneavoastră.

Lăsați în grădină o tulpină de bambus sau chiar un furtun de grădină îmbibate prealabil în apă. Verificați aceste “capcane” zilnic și dacă s-au adunat urechelnițe în interiorul lor scufundați-le într-o găleată cu apă și săpun.

O altă capcană care funcționează destul de bine este montarea de capcane în pământ. Amestecați în părți egale sos de soia cu ulei de măsline și soluția obținută puneți-o întru-un recipient de mici dimensiuni prevăzut cu capac. Găuriți capacul, făcând găuri suficient de mari să intre prin ele o urechelniță. Apoi plasați recipientul într-o gaură în pământ, având grijă ca doar găurile să rămână la nivelul solului. Sosul de soia va atrage urechelnițele iar uliul de măsline din compoziția amestecului le va împiedica să mai iasă la suprafață. Verificați capcana și la nevoie înlocuiți amestecul.

Folosiți o cutie de pantofi pe post de capcană pentru urechelnițe. Găuriți laturile exterioare ale cutiei cât mai aproape de bază. Puneți un strat subțire de fulgi de ovăz sau tărâțe în cutie, acoperiți-o cu capacul apoi plasați-o în apropiere de casă pentru a captura urechelnițele care mișună nestingherite.

Încurajați prezența prădătorilor în curtea sau grădina dumneavoastră
O măsură bună pentru a ține sub control și a reduce populația de urechelnițe de pe proprietatea dumneavoastră este încurajarea de prădători naturali ai urechelnițelor, cum ar broaștele sau păsărilor cât mai aproape de locuința. Acest lucru presupune să vă faceți proprietatea cât mai atrăgătoare pentru acestea, atât din punct de vedere a surselor alimentare dar și a oportunităților de adăpost. Astfel, puteți atrage broaștele permițând creșterea controlată a plantelor sălbatice în curtea. De asemenea, puteți face o cărare din cărămizi, și așezați plante de-o parte și de alta pentru a crea un loc cât mai umbrit pentru acestea.În ceea ce privește păsările le puteți monta alimentatoare cu semințe în copacii de pe proprietatea dumneavoastră sau cât mai aproape de aceasta sau le puteți  monta căsuțe în care să se adăpostească.

Folosiți aspiratorul
Populațiile mari de urechelnițe pot fi îndepărtate cu ajutorul unui aspirator. În cazul în care ați depistat locul în care se ascunde o colonie mare de urechelnițe, cel mai eficient mod de a scăpa de acestea este de a le aspira. Asigurați-vă că înainte să porniți aspiratorul limitați zona, pentru ca acestea să nu se împrăștie peste tot de îndată ce le deranjați adăpostul, pentru că urechelnițele au o abilitate incredibilă de o dispărea. După ce ați aspirat urechelnițele, sacul plin cu urechelnițe trebuie sigilat bine și aruncat imediat cât mai departe de casă. De asemenea, nu ezitați să aspirați și punctele albe, aflate în zona respectivă, deoarece acestea ar putea fi ouă de urechelniță.

Folosiți acid boric Acidul boric este un insecticid natural, care este folosit cu succes împotriva multor tipuri de insecte, inclusiv împotriva urechelnițelor, mai ales că nu este periculos nici pentru om, nici pentru animale. Datorită faptului că acest insecticid se prezintă sub formă de pulbere și este eficient doar atunci când insectele intră in contact direct cu praful boric are o zonă de acțiune limitată, mai mult pentru uz intern. Poate fi folosit în zonele greu accesibile și fără umezeală pentru a nu-și pierde din efect, cum ar fi în crăpăturile și fisurile din pereți sau din fundație, în plinte, etc.

Folosiți produse chimice
Există o mulțime de insecticide și pesticide comercializate în magazinele de specialitate care au efect împotriva urechelnițelor. Ce trebuie să știți însă că insectele ge spray-uri pentru insecte nu sunt chiar eficiente. Vă vor rezolva local problema, dar nu vă vor scăpa de infestarea cu urechelnițe. Dacă în interior am arătat că acidul boric este cel mai indicat să fie folosit, în exterior cel mai indicat să folosiți produse chimice aplicate prin pulverizare la o distanță de minim 3 metri de la fundația casei de jur împrejurul acesteia. Această variantă este mult mai eficientă întrucât permite insecticidului să pătrundă în sol, acolo unde urechelnițele își depun în general ouăle, eliminând astfel nu doar generația matură de urechelnițe, ci și pe cele viitoare.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea urechelnitelor:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea urechelnitelor:

 

Cultivați plante aromatice
O serie de plante aromatice precum busuiocul, cimbrul și menta țin la distanță urechelnițele de casa dumneavoastră. Plantate în grădina dumneavoastră vă vor aduce un dublu avantaj: pe de-o parte veți ține la distanță unii dăunători nu numai urechelnițele, iar pe de altă parte veți adăuga un plus de savoare mâncărilor gătite în bucătărie.

10 Intrebari si Raspunsuri

 • Onica Alexandra
  10/05/2018 at 11:01 am

  de ce harbujii semănați în câmp liber cresc încet?

 • Vasile Frentiu
  23/05/2018 at 12:42 am

  Cimbrul nu alunga urechelnitele. Am plantat rasaduri de cimbru si au fost roase frunzele pana la tulpina, la fel cu lastarii de fasole si de ridichi.

 • Gigica ioan
  20/06/2018 at 12:16 am

  Buna seara le am in balcon stau la parter am dat cu soluții dar pe unde am dat numai vin vin prin alta parte prin rama geamului cum scap de ele

  • PestControl Expert
   29/06/2018 at 10:58 am

   Se poate aplica un insecticid cum ar fi Solfac (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), in doza de 100 ml dizolvati in 6 litri de apa. Insecticidul se aplica pe toate suprafetele unde a fost observata activitatea urechelnitelor.

 • Lucian
  04/06/2019 at 12:35 am

  Va salut. Am doi portocali si mi.au mancat toti lastarii tineri....cum sxap de ele.?ii mananca noaptea..sunt foarte multe.. multumesc.

  • PestControl Expert
   04/07/2019 at 4:11 pm

   Buna ziua, indepartati-le manual pe cele de pe portocali iar, daca acestia sunt in incinta sau in balcon pulverizati pe suprafetele din jurul lor (pe suprafete nu pe acestia) un insecticid precum K-Othrine (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), se dizolva 20 g/10 l apa. Este un insecticid de contact, daunatorii trebuie sa traverseze efectiv zona pe care a fost aplicat pentru a avea efectul dorit.

 • Cristina
  14/10/2020 at 11:36 pm

  Buna ziua! Ce insecticid pot folosi in casa astfel încât sa nu îmi pun in pericol copilul mic și pisicul.

  • PestControl Expert
   15/10/2020 at 3:57 pm

   Buna ziua, in functie de daunatorul vizat, se va alege si un insecticid specific, iar la aplicare se va tine cont de specificatiile inscrise pe eticheta. Un aspect important este acela ca, in momentul efectuarii tratamentelor, precum si in urmatoarele ore, persoanele neautorizate si animalele de companie trebuie sa paraseasca spatiul tratat. Dupa aplicare, incinta respectiva se va mentine inchisa o anumita perioada, timp in care solutia aplicata isi va face efectul. Ulterior, dupa reaccesarea incintei, este necesar ca aceasta sa fie aerisita in mod natural (NU prin sistemul de aer conditionat sau aparate de ventilare) pentru a evita pericolul inhalarii particulelor ramase in aer. Dupa tratarea si aerisirea locatiei este necesara curatarea suprafetelor cu care se va intra in contact direct (masa, blaturi de bucatarie, podea etc.). De asemenea, pentru a va putea ajuta cu o recomandare de insecticid, va rugam sa ne precizati cu ce daunator va confruntati mai exact.

 • Cristina
  15/10/2020 at 10:03 pm

  Pentru urechelnite ma interesa, dar nu am posibilitatea sa plec cu copilul și pisicul din casa din păcate

  • PestControl Expert
   16/10/2020 at 6:12 pm

   In acest caz, pentru combaterea acestora, se recomanda aplicarea prin pulverizare, a unui insecticid cu spectru larg de actiune, precum K-Othrine (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), se dizolva 10 g/10 l apa. Insa, este indicat sa tineti cont de precizarile mentionate anterior.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături