Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Soareci - Cum identifici si combati


soareci_banner

Prevenirea aparitiei soarecilor: Ce urasc soarecii cel mai mult este curatenia. De aceea un prim pas este pastrarea cat mai curata a spatiilor de depozitare a mancarii si containerele in care aceasta este depozitata sa fie inchise cat mai etans.

Fara adapost si mancare adecvata soarecii nu pot supravietui, de aceea daca elimini acesti doi factori previi mult mai usor o eventuala invazie de soareci. In interior este bine sa pastrezi cat mai curate zonele de sub aragaze, frigidere, pe suprafete unde exista de obicei mancare cum ar fi mesele.
Nu lasa apa intr-un recipient necontrolat peste noapte, pastreaza mancarea folosita pentru animale cum ar fi caini, pisici sau pasari in recipiente sigilate. In afara locuintei daca folosesti lemne de foc, acestea este bine sa fie depozitate la o distanta cat mai mare de casa si de preferat la o inaltime de 50cm de sol.
Iarba sau gazonul trebuie taiate regulat, pana la o inaltime la care se poate vedea solul. Orice fel de moloz sau echipamente abandonate trebuie relocate deoarece pot face un adapost ideal pentru soareci.

Excremente soareciIdentificarea problemei in cazul infestarii cu soareci:

Un prim pas este gasirea urmelor de fecale pentru identificarea tipului de rozatoare din casa. Soarecii produc bobite mici cu o marime de 0.5 cm si capete ascutite, sobolanii bobite cu o marime de 1.5 cm si o forma mai iregulata. Cele proaspete, adica vechi de o zi sunt negre la culoare si au o textura moale, iar cele mai vechi de 3 zile isi pierd culoarea intensa de negru si devin mai solide. In functie de numarul de excremente se poate aproxima si numarul de soareci.

Gaurile facute de soareci sunt si ele de mai multe tipuri in functie de cine te-a vizitat. Un soarece isi face o gaura de aproximativ 1.5 cm diametru atent finisata pe margini, de obicei in materiale cum ar fi plastic, lemn, cutii de carton, saci, cabluri etc. Un sobolan are o gaura de aproximativ 5 cm diametru cu marginile nefinisate, prezentand aschii sau alte imperfectiuni. Locurile sunt cam aceleasi ca si la soareci, dar pot fi extinse la colturi de perete, podele, mobila de perete etc.

Scapa de soareciO caracteristica importanta a rozatoarelor de casa este ca ele in cautarea de hrana vor folosi mereu acelasi drum pana cand sursa este epuizata. Aflarea acestui drum este foarte importanta pentru amplasarea capcanelor sau a altor solutii. Rozatoarele isi formeaza un drum liniar de-a lungul peretilor, grinzilor, ramuri de copaci, cabluri electrice, tubulaturii. Diferenta dintre soareci si sobolani este ca sobolanii merg la distante mult mai mari pentru a cauta hrana, soarecii fiind mai comozi si cautand doar in apropierea cuibului. Pentru a identifica aceste drumuri cei mai buni indicatori sunt urmele de fecale sau urmele de mizerie care pot aparea de-a lungul peretelui sau a oricarui reper pe care il are sobolanul in drumul sau catre sursa de hrana. Aceasta mizerie apare de exemplu datorita frecarii dintre sobolan si perete.

Deratizarea impotriva soarecilor, interior si exterior:

Daca locuinta sau spatiul este deja vizitat de rozatoare atunci trebuie sa trecem la treaba mai serioasa. Pentru combaterea rozatoarelor este necesara o pregatire si cunoastere buna a spatiului, dar si a modului de realizare a tratamentului. Cel mai important lucru este cunoasterea mediului inconjurator al animalului rozator:
- Unde au fost vazuti soarecii?
- Unde ar putea avea cuibul/ locuiesc?
- Unde sunt locurile lor de hranire?
- Unde este locul lor de apa?
- Unde sunt locurile pe care le foloseste pe post de toaleta?
- Unde se spala?
- Unde sunt traseele pe care alearga?

Dupa aceasta verificare exacta de fapte, trebuie decis asupra numarului de statii de intoxicare. O singura statie nu ajunge de obicei. In toate locurile importante (dupa marimea si gradul de atacare al obiectului) trebuie plasata o statie de intoxicare. Locurile raticidului trebuie sa fie direct pe caile de alegare si in fata gaurilor de soareci, pentru a crea o bariera intre cuiburi si locurile de hrana. La grad ridicat de atac se recomanda micsorarea distantei intre locurile de nada, pana la 5 m. A nu se aplica in loc deschis, e obligatorie folosirea statiilor de intoxicare.

Tratamentele de deratizare la exterior se fac sub forma de "bariera"

si se realizeaza perimetral de jur imprejurul cladiriil/suprafetei. Aceasta se face prin amplasarea statiilor de intoxicare la distanta de 5 - 10 metri Soarecesi incarcarea in interior a raticidului cerat si/sau pasta.
Statiile de intoxicare trebuie monitorizate pentru a observa gradul de infestare - la o saptamana dupa primul tratament, iar dupa aceea in functie de analiza primei vizite, lunar, trimetrial sau semetrial.
Recomandam 2 tipuri de raticid pentru a avea siguranta rezultatelor. Raticidele recomandate Rodex Pasta sub forma de pasta, Racumin Paste prezentata ca pasta solida usor cerata, sub forma de pliculete de 10 grame/bucata si Vertox
Statii de intoxicare recomandate pentru soareci, dar care se pot folosi si la sobolani sunt Alpha sau Ghilotina Catz Pro Box
.

Tratamentele de deratizare la interior:

va recomandam sa le efectuati cu capcanele cu adeziv pe suport de cartonplastic sau lemn.
Alta varianta, dar este valabila doar pentru soareci ar fi capcanele autoblocante - soarecele intra si ramane blocat in interior. Se foloseste pentru atractivitate raticid si/sau momeala alimentara (o varianta ce nu se mai gaseste in zona respectiva.)

Masuri de igiena si protectia muncii: In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie. Mainile si/sau fata trebuie sa fie spalate inaintea pauzelor si la sfarsitul lucrului.

Informatii si observatii foarte importante, bine de stiut despre rozatoare:
- sunt transportatori de microbi;
- tratamentele preventive sunt indicate. Totusi, daca nu se fac este obligatorie interventia foarte rapida in cazul in care se observa un soarece/sobolan chiar si in trecere;
- ating maturitatea sexuala 1,5 - 3 luni si au pe­rioada de gestatie mica (16 - 24 de zile), realizeaza 2 - 8 gestatii pe an; fata câte 4 - 12 pui de fiecare data; traiesc circa 3 - 5 ani.
- o pereche de soareci pot da într-un an circa 800 - 1000 de descendenti.

Cititi mai multe informatii despre soareci pe pagina "informatii soareci" si cum sa preveniti infestarea cu soareci pe pagina "previne infestarea cu soareci".

Capcane mecanice recomandate pentru combaterea soarecilor:

Capcanele mecanice pentru soareci sunt dispozitive rezistente, fabricate din metal si / sau plastic dur. Se pot utiliza in interiorul cladirilor dar si la exterior. Sunt variantele recomandate pentru deratizarea la interior, in defavoarea variantei cu raticide, rodenticide. Avantajul acestor capcane este faptul ca daunatorul se prinde pe loc, eliminand astfel riscul de raspandirii lesurile in locurile nedorite, cum se poate intampla in cazul raticidelor. Se foloseste impreuna cu un atractant sau orice alt aliment cu aroma, miros puternic care sa atraga, ademeneasca sobolanul. Atractantul se pune pe clapeta ce face declansarea capcanei iar cand sobolanul va veni sa manance se produce declansarea. Exista variante de capcane care blocheaza daunatorul in interior si modele care il omoara pe loc. In ambele cazuri soarecii sunt indepartati intr-un mod controlat, mult mai bine decat in cazul folosirii raticidelor. Capcanele mecanice sub forma de clesti, care omoara daunatorul imediat, sunt mai periculoase si se recomanda a se folosi in zone unde nu au acces alte animale, copii sau oameni neinstruiti. Acestea pot cauza accidente daca sunt utilizate fara sa se respecte instructiunile. Daca utilizati capcane mecanice care nu omoara soarecilor va recomandam sa cititi si articolul despre cum sa elibati un sobolan capturat intr-o capcana autoblocanta 

Capcane adezive recomandate pentru combaterea soarecilor:

Capcanele adezive sunt produse pentru combaterea soarecilor ce se folosesc in special la interior cladirilor deoarece trebuie protejate de praf si umiditate. In compozitia adezivului este inclus atractantul. Se recomanda utilizarea capcanelor in statii de intoxicare care sa ajute la pastrarea proprietatilor adezivului dar si copii sau alte animale sa se accidenteze. Sunt ideale pentru utilizarea in zone neperturbate cum ar fi automatele de snack-uri si bauturi, dulapuri, standuri comerciale, mansarde, gospodarie, restaurante, baruri, birouri etc.

Rodenticide, raticide recomandate pentru combaterea soarecilor:

Raticidele, denumite si rodenticide sunt produse formulat sub forma de pasta, blocuri parafinate, peleti sau grau decorticat de diverse culori. Acestea au la baza o compozitie alimentara otravita cu diverse substante active coumatetralyl, bromadiolon, brodifacoum, flocoumafen. In functie de substanta activa din interiorul rodenticidului si concentratia acesteia, este necesara o anumita cantitate pentru a omora un soarece. Pentru mai multe informatii va recomandam sa cititi articolul aceasta. O greseala foarte des intalnita este alegerea produsului in functie de culoare.
Este obligatorie utilizarea rodenticidelor in statii de intoxicare pentru a proteja animalele nevizate si copii de intoxicari accidentale.

Statii de intoxicare recomandate pentru combaterea soarecilor:

Statiile de intoxicare sunt echipamentele in care se pastreaza in sigurata si bune conditii raticidele, rodenticidele, capcanele mecanice si adezive, pentru a oferi rezultate pe termen indelungat. Sunt foarte utile pentru ca protejeaza si  animalele ce nu sunt vizate sa intre in contact cu produsele de combatere a daunatorilor din interior. Sunt prevazute cu mai multe intrari pentru a incuraja rozatoarele, care sunt foarte circumspecte cand vine vorba de incaperi cu o singura intrare. Materialele din care se fabrica sunt: carton, metalic, plastic si lemn. Modelele in care se utilizeaza rodenticide, raticide trebuie sa fie obligatoriu prevazute cu cheie de siguranta.
Unele modele de statii de intoxicare sunt fabricate partial sau total din materiale transparente, pentru a permite monitorizarea mai usoara, fara a fi necesara deschiderea lor.

Odorizante pentru indepartarea mirosului de lesuri de soareci:

Neutralizatoarele de mirosuri neplacute sunt folosite in subsoluri, spatii de depozitare, debarale, camere unde se afla cosuri de gunoi, dulap, in masina sau chiar si atunci cand plecati o lunga perioada de acasa. Daca din cauza unui tratament de deratizare nepotrivit aveti lesuri de sobolani in pereti, mirosul din incaperi va fi extrem de puternic si neplacut. Iar daca accesul dificil nu va permite sa interveniti pentru indepartarea soarecilor morti din pereti, in aceasta situatie se recomanda utilizare acestor produse care vor absorbi mirosurile neplacute precum un burete. Ofera rezultate optime in orice climat unde se afla o umiditate ridicata sau detinatorilor de animale de companie.
Pentru a elimina mirosurile neplacute nu este nevoie ca produsul sa intre in contact cu sursa mirosului, doar plasati-l in camera aproape de sursa iar mirosul neplacut va disparea in 24 de ore.

Repelenti pentru blocarea accesului soarecilor:

Blocarea accesului soarecilor din exteriorul cladirilor se facea foarte greu deoarece daunatorii fac gauri in pereti, rozand si zgariind. Recomandam pentru alungarea soarecilor si etansarea gaurilor deja facute utilizarea pastei MouseStop care le blocheaza accesul. Proprietatile unice ale pastei MouseStop ii permit sa fie folosita pe scara larga in toate industriile, chiar si alimentara: bucatarii, brutarii, centre de distributie, companii de productie si firme cu spatii supuse igienei publice si cerintelor de mediu, deoarece nu este toxica si este inofensiva pentru animale. Are in compozitie amestec de uleiuri vegetale, materiale de umplutura si granule de polistiren. Actioneaza prin etansarea zonelor de acces, fisuri, rosturi sau gauri, blocand accesul soarecilor dar si altor daunatori.

57 Intrebari si Raspunsuri

 • Adrian Halangau
  26/10/2012 at 1:58 pm

  Produse foarte eficiente. Am incercat doua tipuri de capcane adeziv pana acum, cu rezultate foarte bune.
  Unul s-a prins dupa maxim jumatate de ora de cand am pus adezivul si cel de-al doilea la vreo 12 ore.
  Cert e ca am rezolvat probblema rapid si fara bataie de cap.

  • florian muscalu
   02/12/2014 at 8:43 am

   si eu am pus de 10 zile si nu s-a prins am pus si cu strachina si nuca cu slanina si grausor si tot in casa este nu mai stiu ce sa ma fac

   • 04/12/2014 at 8:36 am

    va rog sa ne indicati care este produsul pe care l-ati utilizat. Referitor la atract, alimentele enumerate nu au efectul pe care il asteptati. Recomandam alt tip de atractanti pentru eficientizarea capturii.

    Va rog sa tineti cont ca adezivele pe care le comercializam noi au atractanti foarte puternici in continutul adezivului.

 • Mihai Constantinescu
  29/08/2013 at 1:41 am

  Produsele sunt ok; am folosit prima data o capcana mica pe suport de carton si soarecele a reusit sa scape (adezivul nereusind sa-l retina); a doua incercare am folosit una mai mare pe suport de plastic si cu strat adeziv mai gros si am scapat de intrus rapid si eficient.

 • ELENA
  15/10/2013 at 8:20 pm

  eu am prins multi soareci cu acel gel adeziv am casa mare si curata si tot apar soricei ii prind dar tot vin consider ca au facut cuib pe undeva am avut o perioada in care numai erau dar acum au reaparut am fost nevoita sa plec la parinti din cauza lor ca imi este sila si frica de ei spuneti.mi ce sa fac ca sunt foarte multi

  • PestControl-Expert.ro
   15/10/2013 at 8:33 pm

   Puteti sa amplasati de jur imprejurul casei statii de intoxicare cu raticid precum o bariera impotriva rozatoarelor ce vin din vecinatati. Cei pe care ii aveti acum in casa ii veti prinde cu capcane adezive si mecanice. Nu va recomandam sa folositi otrava in interiorul casei pentru ca nu puteti controla zonele unde mor daunatorii.

   Statii intoxicare: http://www.pestcontrol-expert.ro/igiena-publica/statii-de-intoxicare.html .
   Raticide: http://www.pestcontrol-expert.ro/igiena-publica/raticide-rodenticide.html .
   Capcane soareci: http://www.pestcontrol-expert.ro/igiena-publica/capcane-daunatori/combate-activitatea/soarecilor.html .

   Daca mentineti raticidele proaspete in statiile de la exterior in casa nu ar mai trebui sa mai ajunga.

 • Marin
  21/11/2013 at 5:39 pm

  Va rog sa ma ajutati sa scap de soareci.Mereu pun capcane cu lipici,dar au invatat sa le ocoleasca.

 • Jitaru Radu
  21/11/2013 at 5:41 pm

  Fiți va rog amabili și recomandați-mi cea mai eficienta, rapida și sigura varianta de a scăpa de șoarecii din fabrica - E plin.
  Menționez ca am o fabrica de încălțăminte care se afla în imediata apropiere a câmpului.
  Suprafața totală este de 2.000 mp, iar perimetru este de cca 200 ml.
  De 2 luni decând i-am depistat am montat stații cu mâncare afara și am tot pus în fabrica și birouri pliculețe cu ceva albastru în ele, dar tot mulți sunt.
  Ce ma sfătuiți sa fac?

 • PestControl-Expert.ro
  21/11/2013 at 5:43 pm

  Pentru a scapa de soarecii din interior va recomandam sa folositi capcane mecanice, cu adeziv sau autoblocante care sa ii prinda pe loc, deoarece in cazul folosirii de raticide rozatoarele mor dupa 4-7 zile, deci efectul este destul de intarziat si exista si riscul ca soarecii sa ramana morti prin locuri din care sa nu ii mai puteti scoate.
  Daca gradul de infestare este mare va recomandam capcanele autoblocante TwinCat deoarece acestea pot prinde mai multi soareci deodata si le puteti folosi pe perioade mai lungi de timp. Ca si atractant in capcane puteti sa folositi - STV 163

  Daca acestia apar in interior dupa ce s-au pus statii de intoxicare cu raticid in ele pe exterior inseamna ca raticidul pe care il folositi nu ii atrage la consum sau ca numarul statiilor de intoxicare plasate este prea mic.
  Pe exterior este indicat daca sunteti in apropierea unui camp sa plasati statiile la distante de 5-10 metri intre ele, iar in acestea sa fie in permanenta raticid in ele. Pe timpul sezonului rece statiile se pot verifica la intervale de 2-4 saptamani si se completeaza/inlocuieste otrava din ele in functie de caz.

  Ca si statii va recomandam Alpha Long, RatPack iar ca si raticid, avand actractanti mai puternici si rezultate mai bune
  Racumin Paste sau STORM Pellet

 • alex
  02/12/2013 at 1:36 pm

  Va rog sa prezentati o solutie pentru a scapa de soarecii care circula prin pereti si tavane de rigips unde nu avem acces sa punem capcane. Va multumesc.

 • Cristian
  22/05/2014 at 11:28 pm

  Buna seara, am aceeași problema ca Alex. Locuiesc la casa, in încăperi am tavan fals, sobolani umbla pe rigips. Am pus ceva otrava, o parte au decedat si din cauza mirosului stau mai tot timpul cu geamul deschis. Imi puteți oferi un sfat va rog? Menționez ca nu pot pune stații de intoxicare, pentru ca sunt casa linga casa, singura variata este sa actionez doar eu in podul casei. Multumesc.

 • George
  21/07/2014 at 1:29 am

  luati-va fratilor un caine de vanatoare ;)

 • Liviu
  21/09/2014 at 10:51 am

  Am o casa de lemn. În fiecare toamnă, soarecii cauta sa gaseasca adapost, rozand peretele.
  În schimb toata vara nu am probleme.
  Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
  Multumesc!

 • catalin
  23/11/2014 at 8:56 pm

  va rog sa ma ajutati si pe mine cu soarecii.am o casa de vacanta in care nu ma duc foarte des,am incercat otrava,aparatele acelea cu unde de la tele-shop si degeaba...am gasit multe cuiburi...

 • cosma emilian
  22/12/2014 at 2:43 pm

  buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu soarecii de camp.. am o livada de meri tineri plantata din toamna si au inceput sa roada radacina la pomi... este plin de gauri de-a lor !!! ce pot face? cu ce sa incep?

  • liv
   12/02/2015 at 5:17 am

   Planteaza MENTA care alunga soarecii, sobolanii

 • ionela iancu
  05/02/2015 at 10:13 am

  de vreo cateva luni am fost invadata de soareci . am folosit pest repeller(3) dar nu am avut rezultate . am trei pisici care isi fac treaba , dar fiindca am tavene false cu vata minerala la mijloc iar mansarda este in lemn , vata minerala si rigips s-au infitrat acola si aii aud cum alearga . Mi-au intrat in camere prin gaurile de la tevile de caldura , am astupat acolo dar nu reusesc sa scap de ei . Alearga pe tavan de parca au meci de fotbal . Ajutati-ma . In afara au intrat prin marginea rigipsului dat nu pot folosi nimic pentra ca am 5 caini(si ei vanatori buni)

 • emilia
  06/02/2015 at 12:29 am

  Si eu am aceeasi problema. ii aud noaptea cum umbla pe rigips, intre rigips si vata minerala. cateodata fac asa zgomot ca am impresia ca sunt șobolani. Cred ca s-au inmultit ca ii aud tot mai des si sunt tot mai zgomotosi. Va rog sa ma ajutați, care e cea mai buna solutie sa scap de ei?

 • Alex
  19/02/2015 at 11:49 pm

  cum scap de soareci

 • sergiu
  03/11/2015 at 7:28 am

  Stațiile de intoxicare din jurul casei nu sunt periculoase pentru câini?

  • 03/11/2015 at 2:00 pm

   Statiile de intoxicare (http://www.pestcontrol-expert.ro/igiena-publica/statii-de-intoxicare/material/plastic.html) sunt niste cutii de plastic in care se pune otrava. Aceste statii se recomanda sa fie amplasate in curti, pentru a proteja animalele existente sa nu manance din otrava.
   Fiecare statie este prevazuta cu cheie, iar acestea se controleaza la 2-3 zile, daca dispare otrava se recomanda sa completati. In aceste statii se poate pune otrava sub forma de plicuri, precum Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) si Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-1-kg-statie-intoxicare.html) sau sub forma de peleti Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html), care sunt mai rezistenti la temperaturi scazute sau la umezeala.

 • preda elena
  11/12/2015 at 9:43 pm

  De doua zile am soricei an apartament si nu stiu nici un nr de la deratizari va rog sa ma ajutati!

  • 15/12/2015 at 1:52 pm

   Pentru combaterea soarecilor la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar fi Big Cheese STV 100 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv100-capcana-soareci.html). Aveti posibilitatea de a amplasa si capcane adezive cu atractant cum ar fi CatchMaster 150 MB (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-150mb.html) sau CatchMaster 72 TC (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-72tc.html).
   De asemenea, puteti aplica un adeziv pentru rozatoare care contine si atractant in componenta cu ar fi Ghilotrap t135 (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotrap-t135-adeziv-rozatoare.html). Acesta se pune in strat subtire pe un suport (tavite de plastic, carton, lemn) si se asaza in locurile frecventate in mod obisnuit de rozatoare.

 • Adrian EG
  15/12/2015 at 5:43 pm

  Buna seara, de vreo 2 zile aud in izolatia de la balcon ca ceva o rontaie, banuiesc ca este unul sau mai multe rozatoare. Ce solutii imi recomandati. Preferabil fara desfacerea placilor de izolatie. Cred ca au intrat pe la gaura facuta de tubul aparatului de AC dar nu au reusit sa intre direct si s-au dus prin polistiren vreo 20-30 cm mai sus. Multumesc.

  • 30/12/2015 at 4:32 pm

   Pentru combaterea sobolanilor, la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar Big Cheese STV 195 (http://www.pestcontrol-expert.ro/big-cheese-stv-195.html), care contine si o fiola de atractant inclus. Se mai pot plasa si capcane cu adeziv si atractant cum ar fi Catchmaster 48R (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html) sau Catchmaster
   RB(http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html).
   La exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).

 • Cristina
  09/09/2016 at 5:20 pm

  Buna ziua! M-am mutat într-un apartament in care deja sunt șoareci. Problema este ca nu stiu pe unde intra. Cum pot sa scap de ei si sa previn reintrarea lor in casa?

  • PestControl Expert
   13/09/2016 at 4:21 pm

   In primul rand, vor trebui astupate toate caile de acces si orificiile cu un repelent ca Mouse Stop (http://www.pestcontrol-expert.ro/ipestcontrol-mouse-stop-repelent-rozatoare.html). Pentru combaterea celor din interior se vor monta capcane mecanice cum ar fi CatchMaster Snap Trap 602PE (http://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-snap-trap-602pe.html) sau adezive: CatchMaster 96M (http://www.pestcontrol-expert.ro/catch-master-capcana-soareci-96-m.html).

 • Ana
  13/10/2016 at 10:36 pm

  Buna seara. As vrea sa scap de soarecii dintr-o curte (cu tot ce contine ea). Din pacate hrana e destula pt ei (inclusiv cereale depozitate). Din cate am inteles ar trebui sa montez niste statii de intoxicare cu (optim) 2 raticide diferite, iar in casa as pune ceva capcane adezive (nu sunt in casa, dar mai apar in camara sau in pod). Problema e cu statiile de intoxicare. In curte stau si 2 caini destul de agitati si jucausi (rod orice). Ma tem sa nu pateasca ei ceva. Aveti vreo sugestie? Multumesc.

  • PestControl Expert
   14/10/2016 at 12:19 pm

   Marea majoritate a statiilor de intoxicare, cum ar fi Alpha long (http://www.pestcontrol-expert.ro/statie-de-intoxicare-alpha-long.html), Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) sau RatPack (http://www.pestcontrol-expert.ro/statie-intoxicare-ratpack.html) sunt fabricate dintr-un plastic extrem de rezistent. In plus, au cheita pentru a nu putea fi deschise, si au lacasuri speciale unde se poate aplica raticidul, astfel incat cainii sa nu poata lua contact cu acesta.
   Eventual, pentru o siguranta si mai mare, statiile se pot fixa direct de beton ori pavaj.

 • SANDU
  24/10/2016 at 12:54 pm

  Buna ziua, in ultima luna am avut 5 soricei in casa. stam de 7 ani la curte dar niciodata nu a fost atat de grav. astazi am mai vazut inca un soricel. cum putem elimina aceasta problema atat in casa cat si in curte.ce produse imi recomandati? multumesc

  • PestControl Expert
   24/10/2016 at 4:05 pm

   Intr-adevar, aceasta perioada este una critica, intrucat rozatoarele cauta adapost datorita anotimpului rece, si patrund in locuinte.
   In primul rand, se vor sigila toate spatiile si fisurile care reprezinta accesul soarecilor in locuinta.
   Pentru combaterea acestora, la exterior, se pot aplica statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html).
   La interior, se pot monta capcane adezive cu atractant cum ar fi CatchMaster 96M (http://www.pestcontrol-expert.ro/catch-master-capcana-soareci-96-m.html) sau CatchMaster 72TC (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-72tc.html) ori capcane mecanice cum ar fi CatchMaster Snap Trap (http://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-snap-trap-602pe.html).
   Capcanele se monteaza in locurile frecventate de soareci, iar pentru o eficienta crescuta, ca si atractant se mai pot folosi alimentele preferate de acestia (peste afumat, ciocolata, vanilie, unt de arahide, mezeluri).

 • Sthali Alex
  13/11/2016 at 1:05 am

  Buna,

  La mansarda intre podea si tavanul din camera de sub mine am un soarec sau doi, am cateva gaurele prin care ii pot introduce otrava, ideea este ca am nevoie de o otrava ca ii "mumifica" ? cred ca asa ii spuneau, adica nu putrezeste si nu va mirosi... ca altfel voi fi nevoit sa imi sparg podeaua... aveti vreo astfel de otrava care odata mancata nu ii lasa sa intre in putrefactie?
  Multumesc!

  • PestControl Expert
   14/11/2016 at 10:07 am

   Din pacate nu cunoastem astfel de solutii. Insa soarecii pot fi eliminati destul de usor, pentru ca au nevoie sa se hraneasca. De aceea, se pot monta pe traseele rozatoarelor capcane mecanice ca Snap Trap (http://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-snap-trap-602pe.html) ori adezive cum ar fi CatchMaster 150MB (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-150mb.html). Astfel, soarecii vor fi capturati si eliminati imediat din locuinta.

 • ionut
  17/11/2016 at 2:10 am

  Buna, La mansarda intre podea si tavan am un soarece, am un mic sas pe unde trec doua tevi de alimentare si aici pot introduce PACALEALA. Am incercat si prin gaurile de la spoturi, nu am avut nici o sansa. Pana acum I-am pus lipici din comert (am facut in cerculet in mijloc am pus branza), la spoturi I-am pus apa intr-o sticla de lapte, crezand ca poate vine si o sa cada in ea. Nu stiu ce sa mai incerc ca sa il prind. Cred ca o sa distruga tot prin pod. Solutie am: sa tai rigipsul din tavan si sa il anihilez insa ma gandesc la mizerie si costuri. Ce imi recomandati ca sa extermin intrusul ?

  • PestControl Expert
   17/11/2016 at 3:25 pm

   Trebuie observate in primul rand traseele rozatorului. Acesta iese din spatiul unde se ascunde pentru a se hrani ori pentru a bea apa.
   Pe aceste trasee, se monteaza capcane adezive cum ar fi CatchMaster 72TC (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-72tc.html) sau CatchMaster 96M (http://www.pestcontrol-expert.ro/catch-master-capcana-soareci-96-m.html). Ca atractant se poate aplica unt de arahide, in mijlocul capcanelor.
   Cand se monteaza capcanele, se vor folosi manusi. Daca soarecele simte miros uman, poate deveni circumspect, si nu se mai apropie de capcane.

 • Puri Florin
  04/04/2017 at 11:22 am

  Ceva pentru soareci de camp ?

  • PestControl Expert
   05/04/2017 at 1:26 pm

   Amplasarea raticidului in camp depinde de gradul de infestare.
   Se poate aplica un raticid cum ar fi Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait.html). Un plic are 10 grame, rezulta ca intr-un kilogram se regasesc 100 de plicuri.
   Raticidul se aplica in statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html), la intervale de aproximativ 10 metri intre acestea. In fiecare statie de intoxicare se vor aplica in jur de 4-6 plicuri.

 • gabi
  13/05/2017 at 11:17 am

  Buna ziua,

  Am gasit in curte de cateva ori cate un excrement in forma de sambure de maslina, ascuti la varfuri. Nu stiu sa fi avut vreodata soareci sau sobolani, curtea esteica si curata, o observ zilnic, gazonu, tuns, sub gratarul de caramida sunt cateve lemne depozitate, mai mult de decor, ori de cate ori spal terasa si aleile, incerc sa depistez vreun animal sau activitate susecta. Am gasit o data o broasca in iarba, si ma viziteaza diverse pasari mai mari, cotofene, de exemplu.
  Credeti ca ar putea fi soareci sau sobolani in trecere prin curtea mea? Nu am gasit nici gauri, gardul este de zid inalt de jur imprejur, nu las mancare niciodata...totusi! Am intrat in panica.
  Va rog sa-mi raspundeti pe email, adaugand recomandarile dvs.
  Multumesc/

 • Serban George
  23/06/2017 at 7:53 pm

  Buna ziua, spunti o solutie de a scapa de soricei si sobloani din curte si casa . Situatia sta in felul urmator, in curte am 2 caini care sunt liberi peste tot si nu prea am cum sa le limitez zona. Acum daca pun raticid imi e teama sa nu manance caini otrava! Si inca ceva daca cainele gasete soricelul mort sau otravit si e tentat sa il manace se poate otravi si el! In casa se aud in perete fiind din rigips, aici ma gandesc sa fac o gaura sa introduc un ratcid si sa blochez gaura, dar daca mor in perete cred ca o sa miroasa urat si in casa! Va multumesc si astept un raspuns cu recomandarea dumneavoastra!

  • PestControl Expert
   06/07/2017 at 9:54 am

   Pentru combaterea rozatoarelor la exterior, se pot amplasa statii de intoxicare cum ar fi Ghilotina s30 Catz Pro Box (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-s30-catz-pro-box.html) in care se introduce un raticid sub forma de pasta ca Rodex (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-rodex-pasta-bait-300g.html) sau sub forma de peleti ca Vertox (http://www.pestcontrol-expert.ro/vertox-momeala-peleti-60-g.html). Puteti opta pentru pachet complet: statie intoxicare+ raticid Racumin (http://www.pestcontrol-expert.ro/racumin-paste-g-800-g-statie-intoxicare.html).
   Statiile se monteaza la intervale de 10 metri la in jurul perimetrului care se doreste a fi protejat, iar in caz de infestare masiva se micsoreaza intervalele.
   Statiile de intoxicare sunt fabricate dintr-un plastic dur, rezistent, securizate cu cheie, astfel incat animalele de companie ori copii sa nu poata intra in contact cu raticidul din interiorul acestora.

 • Iulia
  11/09/2017 at 9:42 pm

  Buna seara,m am mutat recent intr'un apartament situat la parter,avem sobolani sunt de marimea palmei ,cum pot scapa de ei?apartamentul este tot placat cu rigips si sunt sigura ca ies de acolo!va rog ajutati'ma cu o solutie ceva eficienta!!multumesc mult!

  • PestControl Expert
   12/09/2017 at 11:47 am

   Pentru combaterea soarecilor la interior, se pot monta capcane adezive cum ar fi CatchMaster 150MB ( http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-150mb.html ) ori CatchMaster 72TC ( http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-72tc.html ).
   Ca si varianta de capcana mecanica, cele mai eficiente sunt Gorilla Mouse Trap ( http://www.pestcontrol-expert.ro/gorilla-mouse-trap-capcana-soareci.html ) sau Victor Powerkill ( ttp://www.pestcontrol-expert.ro/victor-power-kill-m142-capcana-soareci.html ).
   Se poate opta si pentru o capcana autoblocanta ca TwinCat ( http://www.pestcontrol-expert.ro/twin-cat.html ).
   Pentru combaterea sobolanilor, la interior, se pot plasa capcane mecanice cum ar Self Set 106 ( http://www.pestcontrol-expert.ro/self-set-stv106-capcana-sobolani.html ). Se mai pot plasa si capcane cu adeziv si atractant cum ar fi Catchmaster 48R ( http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-48r.html ) sau Catchmaster 60RB ( http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html ).

 • Petre mihai
  30/10/2017 at 10:37 pm

  Buna ziua. Stau la curte si in ultima perioada am probleme cu sobolanii in pod. Am pus ceva otrava si din pacate unul a murit undeva intre podeaua din pod si rigipsul de pe tavan. Cum pot scapa de miros dar mai ales de sobolani. Va puteti deplasa si la domociliu ?

  • PestControl Expert
   06/11/2017 at 5:59 pm

   Pentru eliminarea mirosului se pot poate monta Odor Eliminator (http://www.pestcontrol-expert.ro/odor-eliminator-14-oz-elimina-mirosurile-neplacute.html).
   In pod se monteaza capcane mecanice ca Gorilla (http://www.pestcontrol-expert.ro/futura-gorilla-rat-trap.html) sau adezive cum este Catchmaster 1448B (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-1448b.html). Astfel sobolanii sunt capturati direct si eliminati. Daca se aplica raticide, atunci exista sanse sa nu mai fie gasiti.

 • Angelica
  19/12/2017 at 11:28 pm

  Locuim la casa si de doua saptamani ne-au invadat soriceii. Cu lipici si pasta sau peleti pana acu am prins zece si tot se mai aud prin pod . Vom scapa vreodata de ei ?

  • PestControl Expert
   21/12/2017 at 11:43 am

   Desigur, se pot elimina, insa va fi necesar sa depistati caile de acces ale soarecilor in locuinta si le astupati, cu un repelent ca Mouse Stop (http://www.pestcontrol-expert.ro/ipestcontrol-mouse-stop-repelent-rozatoare.html). Iar la exterior se aplica raticidele.

 • Cornel Miron
  04/02/2018 at 6:42 pm

  Buna. Am soricei de casa. Am folosit capcana adeziv cu atractant si unii s-au prins in lipici. La momentul de fata nu mai intra pe lipici. Am camera video, si am vazut cum pipaie cu mustatile si evita capcana adrziva. Am folosit si capcana mecanica, si am prins doi soricei, dar acum evita si capcana mecanica. Este vorba de interiorul casei. Am identificat gaurile pe unde intrau si le-am astupat, dar din pacate soriceii erau inauntru. Ma puteti ajuta ?

  • PestControl Expert
   06/02/2018 at 10:26 am

   Cel mai probabil nu se mai apropie de capcanele adezive pentru ca alti soricei au fost prinsi, iar acum asociaza capcanele cu pericolul. Schimbati locul capcanelor si atractantul, folositi manusi in timpul respectiv, pentru a nu simti mirosul uman. Daca ati folosit o camera video, se poate observa si traseul soarecilor, ajutand la schimbarea capcanelor.
   Daca au fost asupate gaurile si nu mai pot iesi, se vor folosi capcane adezive ori mecanice pentru a ii elimina in totalitate.

 • Matei
  21/04/2018 at 4:27 am

  Buna ! De aproximativ doi ani avem soricei in rigips si nu stiu cum sa mai procedăm pt a scăpa de ei. Am decupat din rigips ici colo pt a pune grausor si diverse pastile , pt o perioada nu se mai aud ,dupa aproximativ 2-3 luni apar din nou.Va rog ajutati ma pt a scăpa de musafiri.

  • PestControl Expert
   11/05/2018 at 1:41 pm

   Raticidele nu sunt atat de indicate la interior,pentru ca rozatoarele vor muri in locuri ascunse, inaccesibile, si pot deveni o sursa de infectie. Cel mai indicat este sa se monteze capcane autoblocante ca TwinCat (http://www.pestcontrol-expert.ro/twin-cat.html) sau adezive ca Ghilotina Duke (http://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-capcana-t25-5-duke-adeziv-soareci.html).

 • Raluca
  02/08/2018 at 2:07 pm

  Buna ziua.
  Astăzi am depistat un rozator in apartament, vreau sa scap de el si nu stiu cum si cu ce ,imi e greu sa folosesc otravuri pentru ca am un catel si imi e frica pentru el, va rog sa imi recomandati ceva ce pot folosi pt a scapa de rozator dar sa nu imi afecteze catelu.
  Multumesc.

  • PestControl Expert
   16/08/2018 at 2:34 pm

   Raticidele nu se folosesc in interior, pentru ca dupa ingerarea rozatoarele vor fi eliminate in termen de 3-5 zile. Exista posibilitatea ca acestea sa ramana in locuri inaccesibile.
   Pentru combaterea soarecilor la interior, se pot monta capcane adezive cum ar fi CatchMaster 150MB (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-150mb.html) ori CatchMaster 72TC (http://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-72tc.html).

 • razvan
  02/11/2018 at 11:04 pm

  Buna ziua. Am aproximativ aceeasi problema cu cea a lui Ionut. Am la mansarda, in pod soareci. Ii aud seara uneori. Nu am acces in pod pentru ca nu am podit inca si am inchis totul cu rigips. Am iceput sa inchid toate gaurile de la acoperis si sa izolez insa e clar ca nu am scapat de ei. Exista vreo solutie prin care pot monta ceva in exteriorul casei sau la etaj cu ultrasunete incat sa plece. Nu as vrea sa incep sa decupez rigipsul sa fac mizerie sa pot instala capcane si apoi sa imi ajunga si in casa.

  • PestControl Expert
   27/11/2018 at 9:49 am

   In primul rand aparatele cu ultrasunete nu sunt atat de eficiente. In al doilea rand, chiar daca se monteaza, soarecii nu vor pleca, pentru ca au nevoie de adapost in perioada iernii. De aceea, se recomanda montarea de capcane autoblocante cum ar fi CatchMaster 612 Multi-Catch (https://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-capcana-612-multi-catch-soareci.html) ori adezive ca Ghilotina Duke (https://www.pestcontrol-expert.ro/ghilotina-capcana-t25-5-duke-adeziv-soareci.html).

 • Danut
  24/11/2018 at 4:02 am

  Eu am folosit adezivul si am prins zeci de soareci....insa nici un sobolan. Stau la casa, curte mare, am 3 motani si un catel sorecar. Motanii mai prind soareci, dar mai mult de pe camp, catelul mi-a sapat toata curtea si in special pe ub casa, dar nu l-am vazut sa prnda ceva. Problema mea este ca am cu siguranta soareci sau sobolani in peretii casei care sunt tip sandwich ( OSB EXT. si rigips carton int.). Astfel ca am pus capcane cu raticid la exterior si nu s-au atins de ele. Apoi am desfacut prizele dn pereti si am pus capcane cu lipci si momeala (nuca,biscuite, slanina, branza, paine, alune), momeala cu care am prins zeci de soareci in depozitul de scule si materiale, dar in pereti am prins zero. Nimic absolut. Apoi am facut gresala fatala de a baga otrava de soareci (pliculete din alea roz in gaurle de la prize si acum imi miroase in casa din pereti a hoit. este un dezastru total. au murit in pereti si nu reusesc sa scot mirosul. aerisesc casa cat de mult pot, am folosit tot felul de deodoranti de camera si lumanari. Iar pe langa faptul ca inca mai am soarec sau sobolani actvi prin pereti, pentru ca ii aud cum cotrobaie ma am si miros de mortaciune. ce imi recomandati sa scap de miros si ce fel de otrava sa pun pe langa casa astfel incat sa o manance si sa moara pe loc. sa ramana acolo si sa nu mai ajunga in peretii casei sa moara in pereti.

 • GB
  01/01/2019 at 10:27 pm

  Buna ziua,
  Locuiesc intr-o casa compusa din parter si mansarda.
  La inceputul sezonului rece (sept. - oct.), am inceput sa aud zgomote in spatiul dintre plafonul parterului si podeaua mansardei, aproape sigur provenind de la soareci. Dupa un timp, zgomotele au disparut. Acum, de cateva zile au aparut din nou. La fel am patit si anul trecut.
  Problema e ca nu am acces in acea zona – decat daca decupez plafonul parterului sau podeaua mansardei. Nu stiu cum au ajuns rozatoarele acolo, nu am reusit sa identific locul prin care intra in casa.
  In toamna, am chemat niste mesteri care au realizat o lucrare destul de serioasa de etansare a exteriorului casei, in zona de imbinare a soclului casei cu terenul. Ori nu a reusit etansarea, ori soarecii folosesc o alta intrare, pentru ca ii aud din nou, in special noaptea (foarte neplacut).
  Oare urca pe peretele exterior pana sus la imbinarea cu acoperisul (6 metri) si apoi coboara prin termoizolatie in locul unde ii aud ? Ce pot sa manance in acea zona (tavan parter / podea mansarda – vata minerala) ? Sau vin doar la caldura ?
  Rog indrumare pentru a scapa de soareci. Orice sfat este binevenit.
  Multumesc.

  • PestControl Expert
   15/02/2019 at 12:34 pm

   Trebuie sa stiti ca vata minerala folosita pentru izolatia termica poate oferi conditii extraordinar de prielnice pentru un culcus, culcus protejat cu rigips. Soarecii si sobolanii cauta hrana constant, astfel pot intra in locuinta, iar apoi vazand conditiile prielnice pot decide sa-si "faca casa", o casa bine izolata si protejata. Dincolo de rigips isi pot face un culcus linistit, calduros, pufos si mai ales protejat, un loc unde nu sunt deranjati pentru ca prezenta lor este insesizabila (exceptand zgomotele pe care le pot face).
   Fiind vorba de interior, utilizarea capcanelor este solutia recomandata. Puteti opta pentru capcane mecanice precum Catchmaster https://www.pestcontrol-expert.ro/catchmaster-capcana-612-multi-catch-soareci.html, Victor Power Kill https://www.pestcontrol-expert.ro/victor-power-kill-m142-capcana-soareci.html, Gorilla Rat Trap https://www.pestcontrol-expert.ro/futura-gorilla-rat-trap.html sau Self Set https://www.pestcontrol-expert.ro/self-set-stv106-capcana-sobolani.html.
   Ca si capcane adezive se pot utiliza Catchmaster 72 MB https://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-soareci-catchmaster-72mb.html sau Catchmaster 60 RB https://www.pestcontrol-expert.ro/adeziv-sobolani-catchmaster-60rb.html.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături