Comanda din: 09-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de Carii, Gandacii de Lemn - Cum identifici si combati


In primul rand, este necesar să se observe gradul de degradare şi implicarea asupra structurii imobilului, unde este cazul. Daca infestarea nu a afectat rezistenta se poate incepe tratamentul. Atunci cand amploarea infestarii cu carii de lemn şi importanţa acesteia este ridicata, se recomanda prima data să se efectueze reparaţii. In clădiri, in general, aceasta implică inlocuirea structurilor afectate.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea cariilor de lemn:

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea cariilor de lemn:


Un aspect foarte important este sa se analizeze daca infestarea este doar zonala sau nu, si unde este gradul cel mai ridicat. In felul acesta masurile de raspandire si reducere a infestarii se controleaza.
Pentru a mari sansele de reusita tratamentul trebuie aplicat direct pe lemnul infestat. Deasemenea este obligatorie repetarea de cel putin 2 ori a dezinsectiei din considerente biologice.
Pregatirea spatiului, suprafetei ce se doreste a se trata se face indepartand orice materiale ce ar putea impiedica pulverizarea solutiei direct pe lemn. In cazul in care peste lemn este aplicat un strat de tencuiala acesta trebuie dat jos.
Prima dezinsectie se face rezidual (pompa de joasa presiune) pe toata suprafata lemnului infestat. Se insista foarte mult la imbinari, pentru ca insecticidul sa patrunda in toate cavitatile si mai ales in gaurile produse de insecta.

Partea a doua a tratamentului este cea de Flush Out, adica scoaterea insectelor din ascunzisuri. Vom avea nevoie pentru aceasta aplicare de un termonebulizator sau de un echipament ULV. Ambele aparate pulverizeaza particule foarte fine de solutie care patrund in orice crapatura. Fiind totusi particule foarte fine acestea nu sunt suficiente pentru obtinerea rezultatelor maxime. Concentratia solutiei in acest caz se recomanda a fi cel putin dubla fata de cea recomandata de producator.

Prevenirea infestarii cu gandacii de lemn:

Acest lucru poate fi făcut aproape intotdeauna prin asigurarea conţinutului de umiditate de lemn nu este permis să rămană la peste 16% pentru mai mult de un an. Acest lucru este, de obicei, uşor de realizat in cadrul mediului construit prin aplicarea de tehnici standard pentru controlul umezelii şi furnizarea de prin-ventilaţie şi de uscare. in clădirile moderne, ocupate şi incălzite, conţinutul de umiditate de lemn este, in general, cu mult sub 12%, in special cu utilizarea sistemelor de incălzire centralizata. Din experienţa, acest lucru este, de obicei, tot ceea ce este necesar pentru a controla infectia cariilor de lemn, deşi, uneori, poate dura un an sau doi pentru o suprafaţă de infecţie activă.

Produse recomandate pentru combaterea cariilor de lemn, pulverizatoare:


Din fericire, alte tehnici mai eficiente pentru controlul infecţiei active cu gandacii de lemn au fost dezvoltate, in general, de către cei implicaţi in conservarea de artefacte de muzeu. Aceste tratamente sunt bazate pe manipularea de mediu, astfel incat să creeze un mediu care duce la moartea timpurie a oricărei larve de carii de lemn in cadrul materialului. Tehnica cea mai utilă, in general, presupune ridicarea temperaturii materialului infectat la peste 50°C. Acest lucru poate fi uşor de realizat cu mobilier sau obiecte relativ mici, dar devine mult mai dificil, cu structuri mai mari, mai complexe, cum ar fi o clădire. Măsuri speciale trebuie să fie luate pentru a se asigura că materialele vulnerabile nu sunt afectate de modificările excesive de temperatură sau umiditate relativă. Acest lucru poate fi deosebit de problematic in cazul in care obiectele sunt vulnerabile, alte materiale şi finisaje de o natură foarte diferită, cum ar fi vopselele de ulei şi adezivii, care pot avea reacţii diferite de temperatură şi umiditate. Creşterea temperaturii va afecta in mod semnificativ de umiditatea relativă a mediului. Uscarea rezultata poate fi un factor care a contribuit la uciderea larvelor de carii de lemn, dar diferenţiate prin uscare poate provoca, de asemenea, o deteriorare a materialelor vulnerabile. Ca urmare, umiditatea relativă trebuie să fie atent monitorizata şi controlata in timpul procesului de incălzire. Aceste probleme sunt, in general, acum bine inţelese. Exista si firme cu o vasta experienta in tratarea in mod eficient a stucturii si a obiectelor folosind aceste tehnici, insa un tratament termic al unei structuri poate fi relativ costisitor.

Acordurile internaţionale care impiedică sau restricţionează utilizarea bromurii de metil sau de alţi compuşi similari pentru fumigaţie şi de control al infestării cu insecte a dezvoltat cercetarea in utilizarea gazelor inerte pentru privarea de oxigen şi uciderea de insecte. Dioxidul de carbon a fost folosit in acest mod timp de mulţi ani şi, mai recent, se utilizeaza azot. Aceste condiţii pot avea apoi să fie menţinute timp de cel puţin două săptămani pentru a se asigura sufocarea larvelor cariilor de lemn. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că, in condiţii de umiditate a materialelor poate proteja larvele de privarea de oxigen. Aceste tehnici pot fi, prin urmare, cost-eficiente pentru tratarea sau obiecte de mobilier de arta, dar este puţin probabil să fie cost-eficiente pentru tratarea clădirilor.

Este de asemenea posibil de a ucide larvele cariilor de lemn prin congelare. Evident cariile de lemn sunt capabile de a supravieţui la temperaturi sub punctul de ingheţ in natură şi, dacă au suficient timp, larvele sunt capabile să se adapteze la condiţii de frig. In scopul de a le ucide, este, prin urmare, necesar ca obiectele sa fie supuse cat mai repede posibil la temperatura de "Deep Freeze", mai mică de -20°C. Cicluri repetate de congelare şi decongelare sunt, de asemenea, mai multe sanse de a ucide orice larve rămase vii in lemn. Cu toate acestea, ca şi tratamente termice, este important să se ia in considerare efectul de variaţie de temperatură şi de variaţiile constante in condiţii de umiditate relativă pe materiale vulnerabile.

In concluzie, intreţinerea corespunzătoare şi managementul ar trebui să controleze infestarea cu gandacii de lemn şi decăderea in clădiri şi mobilier, in cele mai multe cazuri, fără a recurge la tratamente de specialitate de remediere. Din păcate, o neinţelegere a cauzei şi efectului de carii de lemn infecţie şi decăderea in trecut, şi de utilizarea necorespunzătoare şi comercializarea de tratamente potenţial dăunătoare mediului, a dus la acumularea de reziduuri potenţial periculoase in mediul construit. Aceşti factori au dus la o percepţie că orice dovadă a activităţii cariilor de lemn necesită intervenţii costisitoare şi potenţial distructiv şi a dus la cheltuieli enorme cu privire la tratamentul inutil , uneori, duce la deteriorarea materialelor originale - care ar fi fost cheltuite pe costuri mai eficiente.

72 Intrebari si Raspunsuri

 • Gabriella
  31/12/2013 at 1:32 pm

  Am o casa la tara , aproape 5 ani nu a fost locuita , , este o casa traditionala saseasca, si am descoperit ca podelele mele s-au inmuiat pe alocuri de cariile de lemn ..Ce imi recomandati ? Sub podele , nu e ciment , ci nisip cred ...va multumesc !

  • ionut
   07/06/2014 at 2:10 am

   Va recomandam solfac

 • moldovan
  25/07/2014 at 10:09 am

  Buna,
  In casa de locuit, grinzile de sustinere a podinei din lemn, sunt aparente si sunt infestate cu carii de lemn(4 dintre cele 9 grinzi) ,grinzile au fost finisate cu lazur, deci nu prea absoarbe solutii , ce imi puteti recomanda? detamol fum 1000 , ar rezolva problema?

  Va multumesc anticipat !

 • Dumitru
  04/08/2014 at 11:57 pm

  Buna ziua. Am u foisor fa ut din barne de pin lacuit in 2 straturi, la care am folosit in jur de 36 buc de 3m. Am descoperit ulterior gauri de 3-8 mm, iar in lunile iunie si iulie a inceput sa curga faina din ele. Sunt in jur de 100 gauri. Dupa cautari pe google am constatat ca sunt scarabei de barna. Am folosit un pesticid fiola marca Glissando, in dilutie foarte concentrata de 2 ml la 500 ml de apa, pe care l-am injectat direct in gauri. A dat roade, insectele au murit, multe le-am gasit pe jos. Totusi la incheieturi nu pot injecta. Ce solutie mi-ati recomanda pentru a diminua sau combate definitiv evolutia?

 • Mariana
  27/10/2014 at 11:15 am

  Buna ziua ,am o casa de vacanta etajul este tot din lemn, lambrisat cu lemn. De ceva timp pe alocuri au inceput sa apara cariile ,dar rod numai pe spatele lambriului unde nu avem acces decat daca il scoatem ,ce ma sfatuiti sa fac ?Mentionez ca tot lemnul este lacuit.Va multumesc

 • Camelia
  28/05/2015 at 8:23 pm

  Buna ziua!

  Va rog sa ma ajutati sa rezolv problema unui mobilier din stejar lacuit care are carii, se vad cateva gauri exterioare. Cu ce sa/l tratez si cum? Multumesc din suflet!

  • PestControl Expert
   04/06/2015 at 3:39 pm

   Pentru combaterea cariilor de lemn va putem recomanda un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5l de apa. In zonele unde se observa canalele facute de carii puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Va fi necesar sa repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.
   Mai multe detalii legate de cariile de lemn puteti gasi accesand http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/category/informatii-scapa-de/carii-de-lemn/ .

 • carmen
  02/06/2015 at 7:59 pm

  am facut acum 4 ani un pat la comanda si am aflat dupa ce am platit ca e din brad si nu a fost tratat si nici uscat lemnul cum trebuie. ACUM am cel putin 2 carii intr-o laterala. am dat cu uscator la putere mare, lemnul ardea si nu putem tine mana insa cariile au ramas. acum aud mai putin decat acum 2 luni dar fac zgomot nu stiu daca mai sunt doua sau una daca au larve insa vreau sa scap cumva de problema. cu ochiul liber nu vad gauri si lemnul e dat cu bait. ce ma sfatuiti? multumesc

  • PestControl Expert
   04/06/2015 at 3:38 pm

   Pentru combaterea cariilor de lemn va putem recomanda un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5l de apa. In zonele unde se observa canalele facute de carii puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Va fi necesar sa repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.
   Mai multe detalii legate de cariile de lemn puteti gasi accesand http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/category/informatii-scapa-de/carii-de-lemn/ .

 • Valentin
  13/06/2015 at 10:52 pm

  Am in casa parchet din lemn masiv stejar lam lacuit si acum observ ca apar mici gaurele cu tocatura de lemn foarte marunt.ce pot face

  • PestControl Expert
   17/06/2015 at 6:46 pm

   Din specificatiile dumneavoastra intelegem ca lemnul este atacat de carii de lemn. Pentru combaterea acestora va putem recomanda un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5l de apa. In zonele unde se observa canalele facute de carii puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Va fi necesar sa repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.
   Mai multe detalii legate de cariile de lemn puteti gasi accesand http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/category/informatii-scapa-de/carii-de-lemn/ .

 • Valentin
  13/06/2015 at 10:53 pm

  Pot primi raspuns pe mail..va fog

 • pop marioara
  05/08/2015 at 1:17 pm

  Buna ziua. Am renovat casa parintilor de la tara si am observat ca intr-o camera unde podeaua era f deteriorata,(acum este renovata total)exista o garnitura de mobila pe care dorim sa o pastram dar in partea inferioara am observat gauri de carii si faina rezultata in urma roaderii lemnului de catre carii. V a rog sa ma sfatuiti cum as putea scapa de aceste vietati deoarece mi-e frica sa nu intre in parchet si in usile care sunt noi. Va multumesc

  • 13/08/2015 at 4:48 pm

   Pentru cariile de lemn va recomandam sa folositi insecticid Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), care se dizolva in apa si se pulverizeaza pe mobila afectata de insecte. Tratamentul se repeta dupa 5-7 zile, insa este important sa aplicati solutia si in galeriile existente pentru a distruge larvele care rod lemnul. Mai multe informatii despre tratamentul impotriva cariilor gasiti aici (http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/cum-scap-de-cariile-de-lemn/).

 • Aurel
  01/09/2015 at 1:51 pm

  Am un pian care este infestat cu carii ce ma sfatuiti sa fac ce tratament este cel mai indicat pianul este un obiect vechi de peste 150 ani va mltumesc astept.

  • PestControl Expert
   02/09/2015 at 9:49 am

   Puteti introduce in pian un insecticid aerosol cum ar fi Solfac Automatic Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-automatic-forte.html). Acesta va crea o ceata foarte fina care va patrunde in toate orificiile. Tratamentul se repeta dupa 7-10 zile.

 • Steliana
  08/10/2015 at 4:26 pm

  Am invazie in apartament de carii care se plimba si pe pereti.Mobila care a fost afectata am tratat-o cu Sadolin ,dar banuiesc ca au ramas si in alte locuri .Cum pot scapa de insectele astea care merg pe pereti(banuiesc ca sunt carii)Va multumesc si astept raspuns pe mail.

  • PestControl Expert
   09/10/2015 at 11:23 am

   Va rugam sa ne expediati cateva imagini pe adresa suport@pce.ro pentru a observa mai exact daunatorii.

 • Dragos Hrescanu
  19/10/2015 at 12:27 am

  Buna seara,

  In mansarda, am o mica fanta la baza peretelui acoperit cu rigips, de 2 saptamani observ ca se acumuleaza o pulbere maronie. Casa nu este locuita decat vara, iarna nu este incalzita. Ce pot sa mai fac acum dupa ce am acoperit toata structura din lemn?
  Va multumesc,
  Dragos Hrescanu, 0720.333.136

  • PestControl Expert
   19/10/2015 at 3:44 pm

   Ati incercat sa depistati de unde apare acea pulbere maronie? Se pot observa gauri in lemn sau orificii?

 • Corina Rosu
  13/11/2015 at 9:25 am

  De cateva luni, cu intreruperi, in mansarda casei la una dintre grinzile imbracate in lemn se aud niste zgomote si au aparut cam 10-15 gaurele. Este posibil sa fie carii de lemn. Ce as putea face sa le elimin?

  • 13/11/2015 at 6:04 pm

   Pentru combaterea cariilor de lemn puteti aplica un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5l de apa. In zonele unde se observa canalele facute de carii puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Va fi necesar sa repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.
   Mai multe detalii legate de cariile de lemn puteti gasi accesand http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/category/informatii-scapa-de/carii-de-lemn/ .

 • geanina
  24/11/2015 at 10:29 am

  am si eu o problema cu mobila din sufragerie am obsevat intr-un compartiment unde tineam haine niste chestii care misuna sunt minuscule cred ca sunt de marimea paduchilor de gaina daca nu aveam haine negre nu mi-as fi dat seama ca exista m-am uitat si nu am vazut sa fie gauri sau praf d lemn cum e la cariile de lemn. cum imi recomandati sa procedez?

  • 24/11/2015 at 3:37 pm

   Va rugam daca se poate sa ne trimiteti cateva poze cu insectele pe adresa de mail vanzari@pce.ro pentru a identifica daunatorul si a va recomanda un tratament adecvat.

 • Bogdan
  28/11/2015 at 10:15 am

  Buna ziua,
  Am o cabana pentru vacante din lemn finisata cu gips carton si care este infestata cu carii sau alte insect asemenea.
  Va rog sa imi spuneti daca exista solutii de tratare fara a distruge constructia, tinand cont ca nu am acces direct la lemn.
  Multumesc.

  • 02/12/2015 at 6:10 pm

   Pentru combaterea cariilor de lemn va recomandam sa pulverizati insecticid Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html) sau K-Obiol (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html) pe suprafetele unde au aparut aceste insecte. Tratamentul se poate repeta dupa 5-7 zile. Un tratament complet si informatii despre combaterea cariilor de lemn gasiti aici (http://www.pestcontrol-expert.ro/blog/cum-scap-de-cariile-de-lemn/).

 • Ioana
  24/01/2016 at 7:54 pm

  Buna ziua, locuiesc in camin. Si paturile sunt din lemn. La patul supraetajat exista o scandura pentru a nu cadea colega de sus. e singurul lemn in care am gasit gauri si am auzit destul de tare zgomotele facute. cu ce solutie as putea da? care sa nu fie toxica, nu foarte scumpa, si utila :D

  • 24/01/2016 at 9:23 pm

   Cea mai eficienta si la indemana metoda de a scapa de problema este cea non-chimica, adica inlocuirea lemnului. Daca totusi nu se poate inlocui scandura gaurita atunci tratamentul pe care il recomandam este pulverizarea insecticidului Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html) sau K-Obiol EC 25 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-k-obiol-ec-25-fiole.html) pe suprafetele unde au aparut aceste insecte. Trebuie insistat in zona gaurilor, injectat solutia cu seringa.

 • Alina
  25/02/2016 at 8:07 pm

  Buna seara ! de vreo saptamana ,pe langa tocul usii de la bucatarie a inceput sa apara rumegus ,iar de azi dimineata pana acum sa adunat mai mult si se aude ca un mers pe parchet .daca sunt carii,cum ar trebui sa procedez ,avand in vedere ca este un spatiu pe sub tocul usii si cred ca aceste carii sunt sub toc?

  • PestControl Expert
   26/02/2016 at 9:52 am

   Va trebui sa efectuati tratamente cu insecticide cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5 l de apa. Pentru un rezultat maxim al tratamentului, este indicat sa gasiti orificiile create de carii, iar in acestea sa introduceti insecticidul cu o seringa.

 • gabriela
  09/03/2016 at 10:09 am

  Buna ziua,
  Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti care este perioada indicata pentru aplicarea de insecticid pentru combaterea cariilor de lemn, functie de ciclul lor de viata.
  Multumesc!

  • PestControl Expert
   09/03/2016 at 4:10 pm

   Nu exista o perioada exacta in care se aplica solutiile pentru combaterea cariilor de lemn, mai ales daca exista semne de infestare, deoarece cariile pot ramane in lemn de la cateva saptamani chiar pana la 10 ani. De aceea, la primele semne, se vor aplica insecticide cum ar fi Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), iar in zonele unde se observa orificii in lemn, se va introduce solutia cu o seringa.

 • ilie samson
  12/03/2016 at 5:57 pm

  Am un mar Idared si in primavara asta am obsevat ca trunchiul a fost decojit de ciocanitori si are gauri de cari.Ce pot sa fac?

  • PestControl Expert
   14/03/2016 at 3:33 pm

   Mai exact, cat de mari sunt gaurile respective? Se observa un rumegus fin in jurul orificiilor sau jos la baza tulpinii? Cate orificii sunt pe toata tulpina?

 • rosca claudiu
  29/04/2016 at 1:46 pm

  Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat.....la casa in care locuiesc la 2 stalpi din lemn de rezistenta cu dimensiunu de 25cm pe 15 cm au aparut niste gaurele mici cu diametrul de 2sau 3 mm in care am obseervat ca intra o zburatoare mica.....nici albina nici viespe...ceva intre....ca o musca si scotea pulbere de lemn.....cu ce ma sfatuiti sa o combat...va multumesc si astept raspuns urgent daca se poate cu stima claudiu rosca

  • PestControl Expert
   04/05/2016 at 2:02 pm

   Intr-adevar, daunatorul respectiv se numeste viespea de lemn. Acum depinde cat de grav este atacul. Daca este major, iar stalpii sunt de rezistenta, cel mai indicat ar fi sa se inlocuiasca. Daca se observa doar cateva orificii, se poate aplica un insecticid prin pulverizare cum ar fi Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5 l de apa, iar in orificiile respective sa se introduca solutia cu o seringa.

 • Apostol
  25/05/2016 at 5:48 pm

  Buna ziua! sunt deja vreo 3 ani de cand avem o camera plina cu carii (banuiesc ca astea sunt) (sunt mici si negre) si nu putem scapa de ele. Camera este izolata cu rigips si pe interior si pe exterior, avem un parchet vechi dedesubt, iar deasupra l-a pus pe cel laminat. Anul trecut am chemat deratizarea pentru ca nu am mai suportat, dar fericirea a durat putin deoarece au continuat sa iasa pe dupa parchet si chiar sa se plimbe pe pereti. Sper sa nu se fi bagat si dupa rigips ... De curand renovam casa, asa ca am ajuns la camera cu pricina si nu stim ce am putea face. Ne este frica sa nu se extinda. Credeti ca ne puteti ajuta?

  • PestControl Expert
   25/05/2016 at 8:21 pm

   Sigur sunt carii de lemn? Aveti posibilitatea de a face o poza si de a o posta pe forum (http://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/carii-de-lemn/)? Astfel putem verifica mai exact ce daunatori sunt prezenti.

 • Soporan
  03/06/2016 at 8:16 pm

  Buna ziua, am nevie de ajutorul dvs profesional. Am pus saptamana trecuta parchet de stejar, este dat cu bait si lac. La 2-3 zile dupa montarea parchetukui au aparut gauri mici cu rumegus, am si vazut cateva insecte mai mici ca musca, roscat inchis. Suntem foarte necajiti deoarece a fost foarte scumpa lucrarea si suntem ingrijorati sa nu se extinda in toata cas. Exista ceva praf sau solutii mirositoare pe care as putea sa le folosesc deoarece o solutie apoasa ar deteriora aspectul parchetului? Multumesc tare mult, astept cu nerabdare raspunsul dvs

  • PestControl Expert
   10/06/2016 at 4:28 pm

   Se pot aplica insecticide prin pulverizare care nu deterioreaza parchetul cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/bayer-garden-solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5l de apa. De exemplu, solutia se poate introduce doar in orificii cu o seringa.

 • Scrimint Paul
  01/08/2016 at 2:58 pm

  in podul casei , grinzi, sarpante, popi de sustineri , atac destul de pronuntat de carii. Daca este eficient trat. cu SOLVAC EW 50, si daca nu este periculos in timpul lucrului, ce echip. de protectie este necesar, daca se poate aplica trat cu vermorelul ?

  • PestControl Expert
   04/08/2016 at 3:09 pm

   Insecticidul Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50.html) este cel mai indicat pentru combaterea cariilor de lemn, si se poate aplica direct cu pompa de mana sau de spate. In momentul aplicarii solutiei se poate purta protectie pentru ochi (http://www.pestcontrol-expert.ro/drager-deltaplus-muria.html) si pentru fata (http://www.pestcontrol-expert.ro/venitex-semimasca-supapa-ffp2.html). Tratamentul se repeta dupa o perioada de 7-10 zile. Eventual, daca aveti posibilitatea, insistati in zonele unde se observa orificiile.

 • gheorghe
  04/05/2017 at 8:57 pm

  Pentru mobila sau parchet, nu aveti un aparat cu ultrasunete..sau ceva puternic pentru a fi distruse aceste CARII??? Multumesc

  • PestControl Expert
   10/05/2017 at 6:55 pm

   Chiar daca se monteaza un aparat cu ultrasunete, carile nu vor disparea, deoarece daca sunt deja in lemn, acolo este locul lor de hrana. Daca lemnul este puternic infestat, cel mai indicat este sa fie distrus.

 • Hepcal Sergiu
  13/06/2017 at 7:00 pm

  Buna ziua , am nevoie de ajutorul dumneavoastra , am o lada de zestre veche de 150 ani si este mancata de carii , va rog sa-mi recomandati un produs pentru a face un tratament , va multumesc .

  • PestControl Expert
   27/06/2017 at 10:12 am

   Pentru combaterea carilor de lemn in lada respectiva se poate introduce un insecticid fumigator ca Dobol (http://www.pestcontrol-expert.ro/kwizda-dobol-fumigator-20g.html). Doza se activeaza in interior, iar lada va ramane inchisa pentru 4-5 ore. Tratamentul se poate repeta dupa 7 zile, daca este cazul.

 • Florin
  26/06/2017 at 8:54 am

  Fac o casa de lemn schelet din lemn si acoprita cu scandura as vrea sa stiu cu ce soluție sa o dau preventiv pt cari cu ce sa tratez lemnu e de 5/6 as dori sa stiu si de cata soluție am nevoie multumesc anticipat!

  • PestControl Expert
   06/07/2017 at 10:06 am

   Daca nu prezente semne de infestare, iar tratamentul se efectueaza preventiv, va fi necesar sa achizitionati un produs de tratare a lemnului dintr-un magazin de bricolaj.

 • Ana
  15/07/2017 at 12:36 am

  Buna ziua,


  Am construit de curând o căsuță din lambriu de lemn, care a fost lăcuită interior-exterior, fara a fi tratat cu ceva lemnul, constructorul spunând ca nu e nevoie. Noaptea, insa, se aud insecte in pereti/tavan. Structura ei este: lambriu, vata de sticla 5 cm, folie protecție si iar lambriu. Putem sa mai tratam cumva lemnul in acest stadiu? Mai avem cum ajunge la insectele din pereți?
  Multumesc

 • Daniel Predescu
  24/07/2017 at 3:15 pm

  Bună ziua!
  Am un pian vechi de 145 de ani care are urme de carii (în special picioarele). Ce tratament mi-ați recomanda?

 • carmen
  18/02/2018 at 7:21 pm

  am o icoana f veche care s-a umplut de carii - curge din ea "praf " de lemn... puteti sa imi recomandati un produs sau un tratament care sa nu distruga partea pictata ( care nu este afectata inca) - multumesc din toata inima!

  • 22/02/2018 at 12:01 pm

   Pentru combaterea cariilor de lemn va putem recomanda un insecticid cum ar fi Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml diluati in 5l de apa. In zonele unde se observa canalele facute de carii puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator.

 • Florin
  04/03/2018 at 9:00 am

  Buna ziua! Am cumparat o casa noua, finisata. In perete/plinta se auzea un zgomot (ticait si scrijelit). Crezand ca ar putea fi soarece am cumparat trei aparate cu ultrasunete. Din pacate problema mu a fost rezolvata prin urmare am spart peretele in zona dozei de curent. Cand am desprins plinta din lemn (probabil brad) a pucat o gramajoara de rumegus. Am tratat zona cu Regent (doar prin pulverizare pentru ca plinta nu a putut fi scoasa de tot) si am incalzit
  portiunea cu o aeroterma. Zgomutul nu l-am mai auzit. Se poate sa fie o singura carie? Ce imi recomandati pentru preventia ulterioara si in ce mod sa fie aplicata avand in vedere ca plintele sint din lemn si nu le pot dezlipi de pe perete faa a fi distruse zugraveala si plinta propriu-zisa?

  • 05/03/2018 at 5:55 pm

   Pentru a combate cariile de lemn, trebuiesc aplicate tratamente cu Solfac (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html) sau K-obil (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-obiol-ec-25.html). Solutia trebuie sa intre in contact direct cu lemnul, nu poate trece prin zugraveala.

 • Mirela
  21/06/2018 at 8:50 am

  Buna ziua,
  Recent am observat sub acoperiș ,unde este lemn,lambriu,vreo 50 găuri de la 1/2-1 cm .De la ce insecte sunt? Si cu ce le eradicatm?
  Va multumesc anticipat!

  • PestControl Expert
   26/06/2018 at 2:03 pm

   Sunt orificii create in lemn? Daca da, ce dimeniuni au orificiile?

 • Draga
  23/06/2018 at 1:35 am

  Ce medicament tb sa folosesc am fost muscata de carii de lemn pe corp di am medici și ai tendința să te scarpini

  • PestControl Expert
   26/06/2018 at 2:07 pm

   Daca va referiti la plosnitele de pat, atunci va fi necesar sa apelati la un medic ori farmacist. Ati efectuat vreun tratament de combatere a acestora?

 • Cornel Mişinger
  15/07/2018 at 10:52 am

  Am cumparat o dormeza din lemn în urmă cu 3 ani care are un suport făcut din PAL. Între marginile dormezei ca şi sub placa din PAL s-a acumulat nişte ouă de culoare albă şi au apărut nişte gîndaci de culoare maroniu închis care atunci când sunt striviţi lasă o dâră maron-închis. I-am neutralizat cu spray antigândaci, dar se pare că trebuie să iau măsuri pe termen lung. Aceştia să fie carii? Dumneavoastră ce mă sfâtuiţi să fac?

  • PestControl Expert
   31/07/2018 at 5:45 pm

   Va rugam sa postati cateva imagini cu insectele respective pe forumul nostru (https://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/plosnita-de-pat/) pentru a le identifica mai exact.

 • Paul Scrimint
  14/08/2018 at 3:47 pm

  Solfac EW50 este toxic pt. om? ce masuri de protectie trebuie luate in timpul aplicarii prin pulverizare/? de unde se poate procura Solfac,cat costaprodusul necesar pt. tratamentul podului unei case de 100m.p.

  • PestControl Expert
   16/08/2018 at 3:55 pm

   Insecticidul Solfac EW 50 (https://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50.html) poate fi iritant in momentul aplicarii, de aceea se poate utiliza o masca de protectie ca Venitex (https://www.pestcontrol-expert.ro/venitex-semimasca-supapa-ffp2.html). Produsul se poate achizitiona accesand link-ul acestuia. Nu se poate specifica exact cata solutie este necesara, deoarece depinde de multi factori: aparatura utilizata, debitul de pulverizare, capacitatea de absorbtie a lemnului, etc.

 • adina
  19/12/2018 at 12:05 am

  buna,si eu am o problema cu cariile d lemn,jos nu avem foarte mult lemn dar avem la mansarda 2 camere unde este numai lemn,le aud in fiecare seara cum rod in continuu,spuneti.mi ce sa fac k am podele din lemn si peste el e pus parchet,sa demontez tot parchetul sa dau cu solutie?

  • PestControl Expert
   15/02/2019 at 11:38 am

   Pentru combaterea cariilor de lemn se poate aplica prin pulverizare un insecticid precum Solfac EW 50 (http://www.pestcontrol-expert.ro/solfac-ew-50-100ml.html), 100 ml dizolvati in 5-6 litri apa. In zonele unde se observa orificiile create de carii puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator.
   Dupa o perioada de 7-10 zile va fi necesar sa repetati tratamentul.

 • Nagy Lucia
  04/01/2019 at 11:32 am

  Am cumparat un apartament relativ nou , foștii proprietari nu l-au curățat.Peste tot pe jos este un fel de rumegus marunt mai ales in colțuri.Apart.este gol fara mobila .Ce poate fi ? Nu a fost locuit de câțiva ani.

  • PestControl Expert
   15/02/2019 at 11:13 am

   Exista parchet sau alte materiale din lemn in locuinta? Daca apartamentul este gol, si nu exista nici un obiect din lemn in acesta, sunt putine sanse sa fie prezente si insecte. Eventual, inainte de a il mobila, se poate efectua o dezinsectie cu insecticide cum ar fi K-Othrine WG 250 (http://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), un plic de 20 g dizolvat in 5 l de apa sau Cytrol Forte (http://www.pestcontrol-expert.ro/pelgar-cytrol-forte-wp-20-g.html) un plic de 20 g dizolvat in 5 de apa.

 • magda gheorghe
  24/07/2019 at 9:53 pm

  Buna Ziua.
  Va rog sa imi spuneti cum pot trata grinzi din lemn de brad infestat cu carii in podul unei case? Ar fi bun ulei ars?. Va multumesc. Astept raspunsul d-vs.

  • PestControl Expert
   26/07/2019 at 2:46 pm

   Puteti aplica prin pulverizare un insecticid cu spectru larg de combatere precum K-Othrine WG 250 (https://www.pestcontrol-expert.ro/k-othrine-wg-250.html), se dizolva 20 g/10 l apa. In zonele unde se observa orificiile create de carii, daca aveti posibilitatea, puteti chiar introduce solutia diluata cu o seringa sau alt instrument asemanator. Va fi necesar sa repetati tratamentul dupa o perioada de 7-10 zile.

 • Anca
  21/01/2021 at 3:56 am

  Bună, avem o cabana de lemn, noua, au apărut de câteva zile aceste insecte, unele zboară ce pot sa fie, nu vad gauri în lambriu

  • PestControl Expert
   21/01/2021 at 4:33 pm

   Buna ziua, pentru a va putea ajuta cu o recomandare, va rugam sa atasati cateva fotografii, cat mai clare cu daunatorii pe forumul nostru: https://www.pestcontrol-expert.ro/forum/pareri-despre/carii-de-lemn/.

 • Adi
  26/01/2021 at 12:05 am

  Am cumparat recent baza pat facuta din scandura lemn rasinos pe unul din colturi se aude "galagie" din cand in cand apoi pauza si iar sant carii de lemn mature ? trebuie sa caut orificiile ? pot fii inauntru fara orificiu vizibil ?

  • PestControl Expert
   27/01/2021 at 1:23 pm

   Daca ati auzit zgomotul respectiv in interior, este indicat sa verificati cu atentie, deoarece trebuie sa existe si orificii de intrare.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături