Comanda din: 11-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum sa-ti faci Capcana de Viespi


Banner_capcana_viespi

Atacul unui grup de viespi poate fi o intamplare parca desprinsa dintr-un cosmar. Daca observati aceste insecte pe langa casa sau gospodaria dumneavoastra, avem reteta perfecta pentru a scapa de ele, o capcana pentru fiespi usor de facut.
Stiati ca?!
Intepaturile viespilor cauzeaza durere locala, umflaturi, mancarimi si inrosirea zonei afectate. Unii oameni pot avea reactii alergice grave, ce necesita interventia medicului. Iar muscaturile multiple pot chiar pune in pericol viata victimei atacului.

Prezenta viespilor sau cuiburilor de viespi in vecinatatea locuintei, poate fi amenintatoare, mai ales pentru cei alergici. Muscatura de viespe poate fi foarte dureroasa si poate cauza neplaceri, chiar daca persoana intepata nu este alergica. In oricare dintre cazuri, cea mai inteleleapta miscare este sa scapam de ele.

Insecticide concentrate recomandate pentru combaterea viespilor:

La combaterea unui cuib de viespi pulverizarea insecticidului trebuie facuta direct pe cuib, in concentratia maxima recomandata. Tratamentul de dezinsectie impotriva viespilor se face dimineata devreme sau seara cand ele sunt in cuib si dorm. Atentie, acestea nu vor muri imediat iar pana atunci vor fi foarte nervoase!
Va recomandam sa faceti repede aplicare si apoi sa parasiti zona. Daca este necesar reveniti dupa cel putin o ora sa continuati tratamentul.
Atunci cand cuiburile de viespi sunt ascunse si accesul este greu, trebuie sa faceti presiune mare in pulverizator si sa insistati cu un jet puternic in crapaturi. Cantitatea de solutie insecticida care ajunge in cuib trebuie sa fie cat mai mare.

Pulverizatoare recomandate pentru combaterea viespilor:

Dispozivitul perfect pentru pulverizarea solutiei insecticide este generatorul ULV sau atomizorul deoarece acestea au puterea de pulverizare mult mai mare. In cazul in care nu dispuneti de aceste echipamente se pot folosi si pulverizatoare mecanice dar e necesar sa va apropiati mult mai mult de cuib si sa pompati puternic.

Insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Dacă roiul/cuibul e de mari dimensiuni atunci va trebuie să folosiți insecticid sub formă de pulbere pentru că acesta este mult mai efcient decât spray-ul cu aerosoli, întrucât poate pătrunde în “inima” cuibului. În timpul nopții sau dimineața devreme, echipați corespunzător, puneți insecticid pulbere într-un dispozitiv de aplicare special sau intr-un pahar de plastic de unică și aplicați-l din belșug la intrarea în cuib, apoi îndepărtați-vă imediat din acea zonă. Nu blocați și nu acoperiți cuibul pentru a le permite viespilor să intre și să iasă în mod liber. În momentul în care acestea vor trece prin deschiderea de la intrarea în cuib, picioarele și aripile lor se vor umple cu praful insecticid, ducându-l în interiorul cuibului, contaminând astfel și celelalte viespi. În cel mult două zile de la aplicare viespile ar trebui să moară, dar dacă o parte din acestea au reușit să supraviețuiască este necesară încă o repetare a procesului.

Aparatura aplicare insecticide pulbere recomandate pentru combaterea viespilor:

Aplicatorul de pulbere permite introducerea pulberei insecticide in interiorul cuibului pentru un efect foarte rapid si de impact.

Insecticide aerosol recomandate pentru combaterea viespilor:

Daca volumul de aer este etans puteti sa utilizati insecticidele aerosol. Verificati pe ambalajul insecticidului care este volumul incaperii ce poate trata cu o doza. Daca volum este mai mare puteti sa utilizati mai multe doze. Avantajul utilizarii acestui tip de tratapent este ca particolele pot penetra cu usurinta zonele greu accesibile, obtinandu-se astfel un efect rapid si bun la combaterea viespilor. Sa luati in calcul ca viespile nu mor imediat ci in 2 - 5 minute iar pana atunci sunt foarte agresive.
In cazul in care folositi dozele aerosol, zona nu trebuie sa fie etansa timp de 4 - 6 ore pentru ca insecticidul sa nu se piarda si sa patrunda in toate crapaturile. Este obligatorie o aerisire ulterior, temeinica de cel putin o ora, in functie de curentii de aer. Varianta cu doza aerosol ar putea fi luat in calcul conditionata totusi de etanseitatea camerei. Daca exista curenti de aer care ar putea sa permita aerosoliilor sa iasa din incapere, tratamentul nu va avea efect.

Capcane cu atractanti recomandate pentru combaterea viespilor:

Se folosesc pentru capturarea viespilor care sunt in trecere sau daca doriti sa obtineti o combatere punctuala. Nu puteti sa folositi capcanele de viespi pentru a indeparta permanent un cuib de viespi. Pentru a obtine eficienta maxima, se recomanda indepartea oricaror alte surse de hrana din zona ce se doreste a fi tratata cu aceste capcane cu atractanti.

Repelenti recomandati pentru combaterea viespilor:

Pentru a preveni aparitia unui cui de viespi puteti sa tineti cont ca aceasta insecta este teritoriala. Daca exista un alt cuib de viespi acestea nu isi vor mai construit cuibul in apropiere.

Echipamente de protectie recomandate pentru combaterea viespilor:

Deaorece aceste insecte nu mor imediat ce ati facut aplicarea insecticidului este recomandat sa utilizati echipamente de protectie special concepute. 

Puteti distruge cuibul viespilor, daca reusiti sa-l localizati. Daca insa nu poate fi gasit nici un cuib de viespe in preajma locuintei dumneavoastra, dar totusi exista viespi, este indicat sa folositi capcane pentru a scapa de ele. Putem cumpara din magazin capcane sau putem alege varianta "homemade". Capcanele pentru viespi pot fi facute din materiale accesibile tururor, ce nu costa foarte mult.

Capcana pentru viespi dintr-un bidon de plastic:

Cum spuneam si mai sus, o capcana pentru viespi facuta acasa, reprezinta o misiune destul de simpla. Si veti avea nevoi doar de cateva minute pentru a face capcana. Pentru acest scop veti avea nevoie de: un bidon din plastic (de jumatatate de litru, 1L sau 2L, alegerea va apartine), o sfoara, un cutit, banda adeziva rezistenta la umezeala, apa cu zahar, otet, cativa stropi de detergent pentru vase si un capsator (optional). Este indicat sa evitat bidoanele cu o suprafata foarte rigida. Desfaceti eticheta bidonului, pentru a vedea in interior mai bine si taiati partea de sus a bidonului, cum puteti vedea in figura 2.

Materialele necesare pentru o capcana de viespi Materialele necesare pentru o capcana de viespi
Taie partea de sus a bidonului. Taie partea de sus a bidonului.

Aruncati capacul bidonului. Partea de sus, care a fost taiata, trebuie pusa cu susul in jos in partea ramasa. Atasati ambele parti folosind banda adeziva rezitenta la apa. Puteti de asemenea sa capsati cele doua parti. Prima varianta va ajuta la reutilizarea capcanei. Desfacerea capselor poate fi dificila, mai ales daca veti goli capcana des. Dupa aceea faceti doua gauri diametral opuse, pe marginea superioara a capcanei nou facute, puteti introduce o sfoara prin gauri, ca mai apoi sa agatati capcana. Capcana dumneavoastra pentru viespi este aproape gata.

Bidonul taiat in doua parti. Bidonul taiat in doua parti.
Patea de sus introdusa in cea de jos. Patea de sus introdusa in cea de jos.
Partea superioara introdusa cu susul in jos Partea superioara introdusa cu susul in jos.
Lipiti cu banda adeziva Lipiti cu banda adeziva.

Acum tot ce ramane de facut este sa adaugam momeala atractanta. Pentru a atrage si prinde viespile este nevoie de o momeala dulce-amaruie. Un alt avantaj al unei astfel de momeli, este faptul ca nu va atrage si albinele, pe care nu ne dorim sa le prindem. Un amestec de apa, zahari si cateva picaturi de otet, ar fi bun pentru atragerea viespilor, mai puteti adauga si cateva picaturi de lichid pentru vase. Totusi, trebuie sa va asigurati ca celelalte parti ale capcanei, si punctul de intrare nu au nici macar o urma de momeala. Viespile ar trebui sa aiba acces la momeala doar daca intra in capcana. Este preferat sa folositi o palnie pentru a turna lichidul in capcana nou facuta. Partea in forma de palnie a capcanei ar trebui sa fie alunecoasa, pentru a ne asigura ca viespile vor cadea in capcana. Pentru acest scop puteti adauga niste ulei de cocos.

Puteti turna momeala cu ajutorul unei palnii Puteti turna momeala cu ajutorul unei palnii.
Capcana noastra adeziva este gata. Capcana noastra adeziva este gata.

Atrase de mirosul momelii, vispile vor intra in capcana. Odata ajunse inauntru, nu vor mai reusi sa iasa. Incercad sa gaeasca iesirea ele vor obosi, iar intr-un final vor cadea si se vor ineca. Viespile respira prin corp, iar lichidul de vase le va acoperi pori si acestea se vor sufoca, chiar daca reusesc sa scape din capcana. Capcana ar trebui curatata o data la trei zile. Altfel visepile din capcana vor cea o punte impiedicand inecul altor viespi.

Sfaturi pentru rezultate optime:

- Trebuie aleasa o momeala irezistibila pentru viespi, care sa le atraga in capcana. Cele mai bune rezultate le veti avea cu momelile profesionale cu atractant, acesta fiind un atractant pentru viespi atoxic si prietenos cu mediul inconjurator.
- Folositi mai multe capcane pentru viespi, plasate in locuri diferite ce-s frecventate de viespi.
- Viespile depun oua si isi facu cuiburile la inceputul primaverii. Atunci vor fi intr-o cautare activa pentru mancare si vor putea fi atrase in capcana mult mai usor.
- Nu zdrobiti trupurile viespilor, fie ca sunt vii sau moarte, acestea vor elibera o substanta chimica ce va fi semnal de alarma pentru restul coloniei.
Aceasta modalitate de a scapa de viespi, nu va distruge o intrega colonie, dar poate reduce populatia acesteia si sa forteze insectele sa-si schimbe locul coloniei. Acest tip de capcana este prietenoasa cu mediul inconjurator, mai ales cand folosim si un atractant fara substante toxice si este o modalitate ingenioasa de a recicla bidoanele de plastic.

2 Intrebari si Raspunsuri

 • NASTASE MIHAIL
  10/07/2014 at 2:39 am

  Grozav siteul.
  Multumim pentru sfaturi.

 • Igna Cecilia
  10/08/2018 at 12:22 pm

  Vă mulțumim

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături