Comanda din: 09-05-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Cum să scapi de un șoarece sau un șobolan găsit mort în casă sau birou


Ce e mai rău decât să găsiți un gândac mort în casa sau în biroul dumneavoastră? Găsirea unui șoarece sau a unui șobolan mort.

Găsirea unui șobolan sau soarece mort este o priveliște îngrozitoare și dezgustătoare. Sperăm că nu va trebui să vă confruntați niciodată cu așa o întâmplare. Cu toate acestea, dacă se va întâmpla, este important să știți cum să faceți față situației.

Eliminarea șoarecilor sau a șobolanilor morti de la A la Z

Îndepărtarea carcasei rozatorelor v-ar putea pune în pericol de îmbolnăvire, aceste tipuri diferite de șobolani și alte rozătoare pot transmite numeroase boli, atât direct, cât și indirect - sindromul pulmonar (hantavirus), febră hemoragică, febra mușcăturii de șobolan, ciumă bubonică, salmonela și multe altele.., deci este mai bine să contactați un profesionist în controlul rozătoarelor pentru a rezolva aceste situații. Cu toate acestea, dacă insistați să faceți acest lucru singur, iată cum să eliminați în mod corespunzător un șobolan mort.

Veți avea nevoie de următoarele:

 • Mănuși și îmbrăcăminte de protecție
 • O mască de protecție respiratorie sau cel puțin un filtru de praf sau mască medicală din pânză
 • O pungă de plastic
 • Un sac de gunoi

După ce ați atașat masca și restul echipamentelor de protecție, plasați șoarecele sau șobolanul în punga de plastic și sigilați-o. Apoi, introduceți punga într-o altă pungă de gunoi separată și legați bine. Acest sfat poate părea o exagerare, dar este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pară rău. Este posibilă aruncarea șobolanului în ghena de gunoi a orașului. Însă, foarte multe orașe au reguli destul de stricte în ceea ce privește eliminarea animalelor moarte. Prin urmare, este o idee bună să apelați la o companie de combatere a dăunătorilor sau la serviciul public de control al animalelor din orașul dumneavoastră pentru a vă asigura că este în regulă să aruncați un șobolan sau un șoarece mort într-o ghenă de gunoi publică.

Dar pentru că șobolanii nu sunt întotdeauna suficient de atenți pentru muri în zonele deschise, unde să îi puteți vedea cu ușurință, de multe ori este mult mai probabil să simțiți mirosul unui șobolan care se descompune în podul dvs. sau, mai rău, în pereți sau orificiile de aerisire. În acest caz, cel mai bun pariu este să sunați un specialist în controlul rozătoarelor care va fi mai în măsură să localizeze sursa mirosului - și să-l elimine.

Tipurile de șoareci sau șobolani cel mai probabil găsiți în calea dumneavoastră

Există patru tipuri de șoareci și șobolani care se găsesc cel mai frecvent în case sau în clădirile de birouri:

Șobolanul Norvegian (Rattus norvegicus)

Această rozătoare este cunoscută prin numeroase nume, printre care șobolanul stradal, șobolanul de canalizare, șobolanul brun. Șobolanul norvegian poate crește până la 25 centimetri lungime și cântărește aproape o jumătate de kilogram. Șobolanii norvegieni tind să-și facă casele oriunde trăiesc oamenii și adesea preferă zonele urbane.

Șobolanul de ambalaj (Neotoma)

Aceste tipuri de rozătoare sunt exact precum numele lor, deoarece le place să înșface obiecte lucioase și să le ia înapoi în cuiburile lor. Uneori chiar dau înapoi mâncarea pe care o poartă pentru a lua o comoară, de aceea se numesc și șobolani comerciali. Șobolanii de ambalaj ajung la aproximativ 20-21 de centimetri lungime (fără a include coada) și au culori diferite, de la scorțișoară sau de la maro la gri sau o culoare maro-aurie.

Șobolanul negru, de acoperiș (Rattus rattus)

De asemenea, cunoscut ca șobolanul negru, șobolanii de acoperiș pot crește până la 31 de centimetri în lungimea corpului (se adaugă încă 25 de centimetri pentru coadă) și pot cântări până la 1 kg. În afară de a fi negri, ei pot avea, de asemenea, nuanțe de maro și gri. Este posibil să aveți mai multe șanse să întâlniți șobolanul negru în timpul toamnei și în timpul iernii, când sursele naturale de alimente în aer liber se termină.

Soarecele de casă, șoarecele domestic (Mus Musculus, însemnând micul hoț)

Excelența auzului, văzului, a mirosului și a palpabilității au permis șoarecelui de casă să fie foarte adaptabil la casele și clădirile interioare. Au nevoie de o deschidere de 0.635 centimetri pentru a putea intra într-o clădire, astfel că adesea au acces la multe locuri de-a lungul perimetrului clădirii.

Previne aparitia altor sobolani - Pașii următori după eliminarea șobolanilor morți

Șobolanii și șoarecii sunt creaturi sociale, ceea ce înseamnă că, dacă găsiți un șobolan mort, există probabil mai mulți șobolani vii undeva în apropiere. Pentru a evita găsirea unui alt șobolan, fie mort, fie în viață, va trebui să luați următoarele măsuri preventive:

 • Țineți cont de repararea și întreținerea clădirilor pentru a elimina punctele de intrare.
 • Tăiați ramurile copacilor astfel încât acestea să nu atingă casa sau clădirea, oferind șobolanilor un mijloc de a urca în interior.
 • Blocați jgheaburile de ploaie cu sârmă sau cu plasă, astfel încât șobolanii să nu poată urca pe ele.
 • Anulați tunelele de acces care putea fi folosite de șobolani cu pietre sau cu o terasă în jurul casei dvs. și păstrați-vă curțile frumos cosite.
 • Investiți într-o coș gunoi de mare capacitate în care șobolanii nu pot intra.
 • Asigurați-vă că zonele de preparare și de alimentație sunt corect curățate și depozitați alimentele în recipiente etanșe.
 • Nu eliminați produsele alimentare în canalizare și nu le lăsați în apropierea scurgerilor.

Șobolanii sunt potențial infecțioși și pot provoca daune majore casei sau biroului dvs., indiferent dacă sunt morți sau nu. Dacă întâlniți un șobolan mort sau credeți că aveți o infestare, nu ezitați să contactați un profesionist pentru controlul rozătoarelor.

soarece in frunze de toamnaÎn cazul în care doriți să găsiți un șoarece sau un șobolan mort, dar într-un mod mai organizat, vă recomandăm capcanele Victor® ™, acestea vor înlătura în totalitate problema eliminării șoarecilor și/sau a șobolanilor morți și vor oferi o experiență de curățare foarte ușoară.

Iată de ce planul diabolic sugerat nu va suna chiar atât de rău în cele din urmă:

Frunzele se transformă în nuanțe frumoase de portocaliu, roșu și galben și cad la pământ. Ați scos puloverele din dulap și ați început să le purtați cu mândrie; cidru de mere abundă iar strugurii încep să se coacă. Dezavantajul este că șoarecii își fac bagajele pentru a se muta în casa dumneavoastră.

Previne aparitia altor șoareci - De ce șoarecii se vor muta în casa dumneavoastră în toamna?

Pe măsură ce temperaturile scad, rozătoarele sunt atrase de potențialele surse de căldură și alimente. Fără îndoială, acestea vor găsi modalități foarte creative pentru a intra în casă: prin crăpăturile din pereți, ferestre sau prin ușile deschise, orificii, țevi, dați un exemplu iar ele vor încerca! Din fericire, pce.ro vă îndrumă spre drumul cel bun - dacă faceți oricare din următoarele lucruri, trimiteți șoarecilor o invitație la cină, sau mic dejun, după preferințe.

soarece in frunze de toamna aurii

1. Nu ați ținut pasul cu munca peisagistică
Păstrarea plantelor foarte aproape de casa dvs., și amânarea greblatului frunzelor care înfundă fundația casei este o invitație deschisă adresată rozătoarelor mici. Se pot ascunde în vegetație în timp ce caută o oportunitate și nu le puteți observa niciodată. În schimb, păstrați plantele și frunzele acumulate la cel puțin 70 centimetri distanță de casa dumneavoastră, tăiați buruienile și nu permiteți niciodată să se colecteze resturi lângă casă.

2. Nu v-ați pregătit casa pentru vremea rece
Dacă nu ați inspectat casa pentru etanșeitate, crăpături și alte zone de slăbiciune, atunci v-ați deschis casa rozătoarelor. Asigurați-vă că sigilați orice fisură în jurul ferestrelor și a ușilor, verificând chiar și locul unde s-ar putea să fiți reparat sezonul trecut - se știe că deteriorarea materialelor pentru izolarea și căptușirea caselor sunt cauzate de fluctuații de temperatură.

3. Nu v-ați protejat exteriorul
Dacă nu verificați exteriorul casei împotriva slăbiciunilor de acces, atunci șoarecii pot fi capabili să se târască chiar în casa dumneavoastră. Ați avut reparații sau instalări la domiciliu? Verificați dacă găurile din jurul cablurilor sau a instalațiilor sanitare au fost bine sigilate. Este bine cunoscut faptul că rozătoarele pot să se târască prin țevi de canalizare și instalații sanitare, așa că sigilați cum se cuvine zonele în care aceste țevi intră în casa dumneavoastră. În plus, dacă aveți ventilatoare în aer liber sau intenționați să păstrați ferestrele deschise; instalați plase rezistente pentru a păstra șoarecii afară.

4. Nu ți-ai făcut casa neospitalieră la rozătoare
Dacă nu introduceți capcane în punctele potențial fierbinți ale rozătoarelor și nu folosiți agenți de îndepărtare (repelenți ), atunci oferiți șoarecilor șansa să se deplaseze liber. Încercați să utilizați capcanele pentru a monitoriza podeaua sau subsolul - deoarece aceste capcane vor prinde șoareci și insecte, vă vor spune dacă aveți o problemă. Asigurați-vă că le verificați în mod regulat. În plus, utilizați agenți de respingere a mirosurilor naturale în cuști sau sertare și repelenți cu ultrasunete în subsoluri, mansarde și în camerele cu animale fără rozătoare.

Capcane mecanice recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Capcanele mecanice pentru sobolani sunt dispozitive rezistente, fabricate din metal si / sau plastic dur. Se pot utiliza in interiorul cladirilor dar si la exterior. Sunt variantele recomandate pentru deratizarea la interior, in defavoarea variantei cu raticide, rodenticide. Avantajul acestor capcane este faptul ca daunatorul se prinde pe loc, eliminand astfel riscul de raspandirii lesurile in locurile nedorite, cum se poate intampla in cazul raticidelor. Se foloseste impreuna cu un atractant sau orice alt aliment cu aroma, miros puternic care sa atraga, ademeneasca sobolanul. Atractantul se pune pe clapeta ce face declansarea capcanei iar cand sobolanul va veni sa manance se produce declansarea. Exista variante de capcane care blocheaza daunatorul in interior si modele care il omoara pe loc. In ambele cazuri sobolanii sunt indepartati intr-un mod controlat, mult mai bine decat in cazul folosirii raticidelor. Capcanele mecanice sub forma de clesti, care omoara daunatorul imediat, sunt mai periculoase si se recomanda a se folosi in zone unde nu au acces alte animale, copii sau oameni neinstruiti. Acestea pot cauza accidente daca sunt utilizate fara sa se respecte instructiunile. Daca utilizati capcane mecanice care nu omoara sobolanii va recomandam sa cititi si articolul despre cum sa elibati un sobolan capturat intr-o capcana autoblocanta 

Capcane adezive recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Capcanele adezive sunt produse pentru combaterea sobolanilor ce se folosesc in special la interior cladirilor deoarece trebuie protejate de praf si umiditate. In compozitia adezivului este inclus atractantul. Se recomanda utilizarea capcanelor in statii de intoxicare care sa ajute la pastrarea proprietatilor adezivului dar si copii sau alte animale sa se accidenteze. Sunt ideale pentru utilizarea in zone neperturbate cum ar fi automatele de snack-uri si bauturi, dulapuri, standuri comerciale, mansarde, gospodarie, restaurante, baruri, birouri etc.

Rodenticide, raticide recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Raticidele, denumite si rodenticide sunt produse formulat sub forma de pasta, blocuri parafinate, peleti sau grau decorticat de diverse culori. Acestea au la baza o compozitie alimentara otravita cu diverse substante active coumatetralyl, bromadiolon, brodifacoum, flocoumafen. In functie de substanta activa din interiorul rodenticidului si concentratia acesteia, este necesara o anumita cantitate pentru a omora un sobolan. Pentru mai multe informatii va recomandam sa cititi articolul aceasta. O greseala foarte des intalnita este alegerea produsului in functie de culoare.
Este obligatorie utilizarea rodenticidelor in statii de intoxicare pentru a proteja animalele nevizate si copii de intoxicari accidentale.

Statii de intoxicare recomandate pentru combaterea soarecilor si sobolanilor:

Statiile de intoxicare sunt echipamentele in care se pastreaza in sigurata si bune conditii raticidele, rodenticidele, capcanele mecanice si adezive, pentru a oferi rezultate pe termen indelungat. Sunt foarte utile pentru ca protejeaza si  animalele ce nu sunt vizate sa intre in contact cu produsele de combatere a daunatorilor din interior. Sunt prevazute cu mai multe intrari pentru a incuraja rozatoarele, care sunt foarte circumspecte cand vine vorba de incaperi cu o singura intrare. Materialele din care se fabrica sunt: carton, metalic, plastic si lemn. Modelele in care se utilizeaza rodenticide, raticide trebuie sa fie obligatoriu prevazute cu cheie de siguranta.
Unele modele de statii de intoxicare sunt fabricate partial sau total din materiale transparente, pentru a permite monitorizarea mai usoara, fara a fi necesara deschiderea lor.

Odorizante pentru indepartarea mirosului de lesuri de soareci si sobolani:

Neutralizatoarele de mirosuri neplacute sunt folosite in subsoluri, spatii de depozitare, debarale, camere unde se afla cosuri de gunoi, dulap, in masina sau chiar si atunci cand plecati o lunga perioada de acasa. Daca din cauza unui tratament de deratizare nepotrivit aveti lesuri de sobolani in pereti, mirosul din incaperi va fi extrem de puternic si neplacut. Iar daca accesul dificil nu va permite sa interveniti pentru indepartarea sobolanilor morti din pereti, in aceasta situatie se recomanda utilizare acestor produse care vor absorbi mirosurile neplacute precum un burete. Ofera rezultate optime in orice climat unde se afla o umiditate ridicata sau detinatorilor de animale de companie.
Pentru a elimina mirosurile neplacute nu este nevoie ca produsul sa intre in contact cu sursa mirosului, doar plasati-l in camera aproape de sursa iar mirosul neplacut va disparea in 24 de ore.

Repelenti pentru blocarea accesului soarecilor si sobolanilor:

Blocarea accesului sobolanilor din exteriorul cladirilor se facea foarte greu deoarece daunatorii fac gauri in pereti, rozand si zgariind. Recomandam pentru alungarea sobolanilor si etansarea gaurilor deja facute utilizarea pastei MouseStop care le blocheaza accesul. Proprietatile unice ale pastei MouseStop ii permit sa fie folosita pe scara larga in toate industriile, chiar si alimentara: bucatarii, brutarii, centre de distributie, companii de productie si firme cu spatii supuse igienei publice si cerintelor de mediu, deoarece nu este toxica si este inofensiva pentru animale. Are in compozitie amestec de uleiuri vegetale, materiale de umplutura si granule de polistiren. Actioneaza prin etansarea zonelor de acces, fisuri, rosturi sau gauri, blocand accesul sobolanilor dar si altor daunatori.

Intrebari si Raspunsuri

Nu exista comentarii inca. Adauga unul folosind formularul din partea dreapta.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături