Comanda din: 23-04-2021

S.C. PestControl Expert S.R.L.

Punct de lucru pentru ridicare produse:
Str. Costache Marinescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, cod postal 011285

Reg. com.: J40/14657/12.12.2012

CUI: RO 31008225

Sediul Social: str. Sfintii Voievozi, nr. 65, sector 1, Bucuresti, cod postal 010965

Cont: Banca RO57 INGB 0001 0082 1365 8910, deschis la ING Bank, sucursala Unirii

 

Nu ai niciun produs în coş.

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

pulverizatoare mesto

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

capcane catch master

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

dezinfectanti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

detergenti profesionali

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

echipamente protectie

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Flykiller, electroinsecticide, capcane insecte

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Infectia virala Zika, boala Zika.jpg

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

larvicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Raticid Racumin Foam

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

repelent rozatoare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

racumin paste in statie intoxicare

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Altorie, taieri, mastic, unelte, banda

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

erbicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

fungicide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

ingrasaminte hauert

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

Bayer Garden

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

insecticide plante

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

moluscocide

2% reducere pentru orice abonat la newsletter

tratamente seminte

Scapa de scorpioni in casă sau curte - Cum identifici si combati


Scorpionii sunt creaturi adaptabile, însă sunt sensibili la pierderea apei din organism, astfel încât aceștia stau ascunși în timpul zilei și ies noaptea din adăposturi sau ascunzători pentru a căuta hrană și apă. Ei preferă să se ascundă în locuri umbroase și răcoroase, pe care le găsesc cu ușurință în mediul înconjurător, în pământ, printre stânci, în scorburi, în nisip și variantele sunt diverse și nenumărate. Scorpionii populează aproape toate tipurile de habitate, inclusiv zonele alpine joase, pădurile tropicale, deșerturile aride, dar lipsesc în ecosistemelor boreale, tundra, taiga și munții înzăpeziți, fiind răspândiți pe toate continentele, cu excepția Antarctidei.

În România se întâlnește o singură specie de scorpioni și anume, Euroscorpius carpathicus, întâlnită în special în sud-vestul țării, în Subcarpații Buzăului, la nord și sud de orașul Rîmnicu Vâlcea, în Valea Mureșului în apropiere de Deva, și în Parcul Porțile de Fier. Este o specie de scoriponi din familia Euscorpiidae, răspîndită în regiunea mediteraneană: Africa de Nord, Asia Mică, Europa de Sud, Europa Centrală, Crimeea și insulele Baleare. Această specie de scorioni are 24 de subspecii multe dintre acestea având o distribuție geografică izolată, cum ar fi multe subspeciile de pe insulele mediteraneene ( Mallorca, Sardinia, Sicilia, Creta).

cum arata si informatii despre scorpioniCaracteristicile scorpionului Euroscorpius carpathicus
Colorația acestei specii este foarte variată. Unii indivizi sunt negri, cu picioare galben-cafeniu și telsonul mai închis. Alții au corpul colorat în brun-maro. De aceea culoarea nu este folosită la indentificarea speciei. Lungimea medie a adulților este de 10 mm, dar unele specimene ajung până la 35 - 45 mm. Este un scorpion tipic săpător cu pedipalpii dezvoltați, puternici, corpul e robust, picioare scurte și metasoma (coada) este scurtă și subțire.

Aceast scorpion preferă diverse habitate, poate fi găsit atât pe litoral cât și în munți. Locuiește în păduri și printre stânci, în regiunile cu climă cald și temperată. Poate fi întâlnit și în localități și în locuințele umane. El sapă galerii unde se ascunde în timpul zilei și este activ noaptea. Se hrănește cu diferite insecte. Este un scorpion inofesiv pentru om, rareori își utilizează veninul.
Însă atunci când nevoia de hrană și apă îi aduce aproape de locuințele umane, prezența scorpionilor nu e tocmai o bucurie pentru nici un proprietar. Nu e plăcut să știi că locuința ta a devenit adăpost pentru fioroasa creatură, reputație câștigată datorită veninului său extrem de periculos. Cu toate acestea, numai 25 de specii de scorpion din cele peste 1400 cunoscute au venin periculos pentru oameni.

Pentru a reduce riscul de a fi “vizitați” de scorpioni , proprietarii de locuințe, mai ales cei din zonele în care aceștia sunt răspândiți, ar trebui să-și verifice periodic casele și curțile. Scorpionii s-ar putea ascunde în ghivece sau vaze de flori, grămezi de mulci, sub așchii și grămezi de lemn, sub paie, sub pietre, în cutii sau în alte obiecte depozitate la nivelul solului. Dacă scorpionii au reușit să pătrundă în casă, cele mai probabile căi de acces ar putea fi micile fisuri și crăpături din sau înjurul pereților și în special cele aflate la nivelul solului. Scorpionii se pot strecura cu ușurință în aceste spații înguste. De asemenea, ușa de la garaj este un punct de intrare comun pentru scorpioni.

cum arata acul unui scorpionVă prezentăm câțiva pași ce trebuie parcurși pentru a scăpa de nedoriții scorpioni atunci când aceștia v-au pătruns în locuință:
Eliminați sursele de hrană și etanșați zonele de acces
1. Eliminați umezeala în exces - Scorpionii intra în case în căutarea de apă. Păstrați podeaua, colțurile , dulapurile si spații de acces uscate și fără scurgeri de apă. Evitați acumularea apei stătute sau în recipiente în exteriorul casei dumneavoastre.
2. Eliminați gândacii și insectele din casă – Scorpionii se hrănesc cu insecte, astfel dacă aveți probleme cu furnicile, păianjenii, gândacii de orice fel sau alți dăunători este bine să luați măsurile ce se impun pentru a scăpa de aceștia.
3.  Eliminați adăposturile preferate de scorpioni – Scorpionii preferă locurile întunecoase pe timpul zilei, astfel că este bine să scăpați de astfel de locuri din jurul casei dumneavoastră, care le pot oferi un adăpost propice. Acest lucru presupune să nu lăsați la nivelul solului obiecte, cutii, grămezi sau alte lucruri în care scorpionii să se poată ascunde.
4. Etanșați căile de acces – Scorpionii se pot strecura în orice spațiu de mărimea unui card de credit, astfel că trebuie să fiți vigilenți și să acoperiți orice gaură sau fisură din pereții casei dumneavoastră, să vă asigurați că geamurile se închid etanș și montați plase de protecție la uși și căile de acces.

Identificarea adăpostului, găsirea și eliminarea scorpionului
Cea mai bună cale de a scăpa de scorpioni este vânarea lor pe timp de noapte, atunci când aceștia sunt cei mai activi. Acest lucru nu este recomandat celor “slabi de inimă”, dar prinderea lor cât mai repede vă scutește de teama permanentă de a-i ști prezenți, dar și de o posibilă infestare. Nu trebuie să neglijăm faptul că aceștia pot rezista și până la 6 luni fără hrană, ceea ce înseamnă că dacă nu îi mai vedem nu înseamnă că au și dispărut. Pe de altă parte, dacă nu-i eliminați la timp este posibil ca aceștia să se înmulțească, astfel încât problema să devină din ce în ce mai gravă. Tot ce vă trebuie este să vă procurați o lanternă cu raze ultraviolete întrucât scorpionii au capacitatea de a lumina în întuneric atunci când sunt expuși la astfel de lumină (fluorescență). De asemenea, înarmați-vă cu un obiect ce îi poate ucide atunci când îi depistați: cuțit, clește, etc. Chiar și o pereche de încălțăminte cu talpa groasă este suficientă pentru a-i strivi. Atunci când scorpionii încearcă să fugă, se află la înălțime mare pe perete, sau se ascund îl locuri greu accesibile îi puteți anihila cu un spray insecticid, apoi îi striviți, îi puneți la coșul de gunoi, legați sacul și îl aruncați de îndată.

Metode de a scăpa de scorpioni
1. Montați capcane lipicioase - Capcanele lipicioase concepute pentru a prinde insectele sau șoarecii funcționează bine și pentru capturarea scorpionilor. Montați astfel de capcane în jurul surselor de apă și în colțurile întunecate ale casei dumneavoastră. Dacă ați prinzi un scorpion aruncați capcana și montați una nouă.
2. Prădători naturali - Pisicile și găinile sunt consumatori de scorpioni și nu vor ezita să-i vâneze atunci când îi vor depista. Dacă știți că aveți un scorpion în casă și nu aveți o pisică nu ar fi rău să vă “procurați” una, iar în curte să aduceți niște găini (cel puțin pentru o perioadă)
3. Folosiți produse naturale
-   se pare că scorțișoara este un ingredient natural care ține mulți dăunători departe de casa dumneavoastră și funcționează și în cazul scorpionilor. Presărați pudră de scorțișoară în locuri întunecoase, în dreptul fundației locuinței și de-a lungul zonelor de acces în locuință (uși, geamuri, etc )
- plantați levănțică și cedru aproape de fundația casei întrucât mirosul acestora este considerat respingător de către scorpioni care se bazează foarte mult pe simțul mirosului în căutarea hranei ;
- utilizați acid boric, un insecticid natural care fiind sub formă de pulbere poate fi aplicat în zonele greu accesibile, precum în crăpături, fisuri, etc.
4. Folosiți produse chimice – Acestea se găsesc fie sub formă de spray, fie sub formă de praf sau pulbere. Aplicate la exteriorul locuinței, de jur împrejurul casei va ține departe scorpionii. Recomandat este să pulverizați aceste substanțe și în locurile în care aceștia se pot ascunde, prezentate anterior.
5. Apelați la un specialist - Atunci când problema vă depășește sau vă este prea teamă să eliminați înfricoșătorii scorpioni de unul singur e bine să chemați un profesionist să vă ajute.

4 Intrebari si Raspunsuri

 • Delia
  26/08/2016 at 1:05 pm

  Tocmai amvazut un scorpion mic negru devreo 3 cm in casa si cum nu am reusit sa il prind a intrat sub lada frigorifica? Este oare din cei neletali?...m am speriat foarte tare si acu ne e teama sa nu dam peste el din greseala si sa ne in tepe. Ce recomandati? Stam intro zona de deal din mehedinti, sat bunoaica. Multumesc

  • PestControl Expert
   30/08/2016 at 7:07 pm

   Scorpionii din Romania sunt inofensivi pentru om, adica nu ataca oamenii. Ca si metoda de prevenire este indicat ca usile, ferestrele sau locurile pe unde ar putea patrunde in casa sa fie sigilate. Acestia ies la suprafata doar noaptea, atunci cand activitatea lor este neobservata, si se strecoara in crapaturi sau astfel de spatii.

 • Maria Magdolna Gurza
  17/09/2018 at 10:13 pm

  Eu traiesc in Italia si acum o zi am vazut un scorpion negru Maroni .Am apris becu si nu a fugit a stato pe loc .Nu stiu cum sa fac sa nu mai vad .Dupa aceea nu mai dorm noaptea. Ce ma cosiliati?

  • PestControl Expert
   08/10/2018 at 6:07 pm

   In articolul de mai sus veti gasi informatiile necesare pentru combaterea si prevenirea infestarii cu scorpioni.

Scrie parerea ta

Lista discounturi*

Review pe Google

Îți mulțumim pentru review-ul acordat pe Google cu o reducere de 2% la orice achiziție făcută pe site-ul nostru. Reducerea se face prin menționarea numelui cu care a fost făcut acest review în secțiunea de comentarii la finalizarea comenzii.

Reduceri de volum

 • Pentru cumpărături între 1500 și 2500 RON
  Cod: PCE2
 • Pentru cumpărături între 2501 și 3500 RON
  Cod: PCE4
 • Pentru cumpărături între 3501 și 5000 RON
  Cod: PCE5
 • Pentru cumpărături peste 5001 RON
  Cod: PCE6


 • Totalurile sunt fara tva
 • La aceste discounturi nu se mai pot aplica cupoanele din lista de discounturi
 • Nici unul din discounturi nu este aplicabil pentru produsele aflate în categoria Aparatura pentru DDD sau Echipamente protectie
 • Nu este posibilă cumularea mai multor cupoane în coșul de cumpărături